Vi har faktiskt fixat BB väskan idag! Lilltjejens grejer är färdiga och nerpackade i skötväskan. Våra grejer är inte klara ännu, men det är ju några veckor kvar så vi kan inte lägga ner exakt allt ännu eftersom man använder vissa skönhetsartiklar osv dagligen. Men vi har lagt ner en ganska stor del iallafall.

Även fast det inte hade behövts packas nu så sa vi att vi skulle göra det nu i vecka 35. Mest för att det är så mysigt och vi är så ivriga haha! Då är man ju också mer redo och kan känna att man kan slappna av lite mer. Känner jag iallafall.

Har troligen överpackat lite, men bättre det hehe. Måste också tillägga hur nöjd jag är med skötväskan. Rymmer hur mycket som helst ju!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag gick jag in i vecka 35. Vilket betyder att bebis är färdigutvecklad om 3(!!) veckor.

Barnet:


Mamman:


⭐️ Idag fick jag fruktansvärt ont i mina ljumskar. Gjorde ont och tog emot när jag gick och allting.

⭐️ När jag köpte mina gravidjeans kunde jag ta på mig dom utan problem över benen osv. Men nu är det ett helt projekt att dra på sig dom. Dom har blivit mycket tajtare (eller jag som blivit större haha.)

⭐️ Som jag nämnt i tidigare inlägg så har jag fått mycket mer energi det senaste och fixar och donar konstant nu.

Likes

Comments

Igår kom det hit några och hämtade vår gamla säng. Vi ringde en donation och skänkte den till dom. Finns säkert någon som inte har det så bra som kan få glädje av den.

Idag åkte jag till stan för att träffa Cornelia. Träffade henne för ca två år sedan ute på Trädgårn. Hade väldigt roligt ihop och dessutom kom det fram att vi bägge då bodde i lilla Kärra. Det var ju väldigt otippat?! Hon är också gravid och ska också ha en flicka, också i september. Mycket sammanträffanden.

Det var så roligt när jag gick ut med graviditeten så skrev hon till mig att hon också var gravid och skulle ha i september. Blev så glad att jag hade någon i min ålder som var i samma stadie i livet som jag själv. Det är ju väldigt olika vart folk befinner sig i sina liv. Men det är fantastiskt med likasinnade! Tänk var roliga träffar vi kommer ha med våra döttrar sen när dom är här. Vilket ju är snart!!

Likes

Comments

Det är Kulturkalaset i Göteborg nu så där var jag idag med Matilda. Inte träffat henne på länge så det var kul!

Gick runt och titta, åt fish & chips och så köpte vi blommor haha. Jag har fått något för blommor och växter det senaste. Har märkt hur mycket det faktiskt livar upp hemmet och gör det mer hemtrevligt.

En sak jag irriterar mig på är folk som sitter och röker på uteserveringar. Liksom här sitter jag och äter och försöker njuta av min mat. Så får man rök på sig och i hela maten. Hur trevligt är det? Usch. Sätt dig isåfall inte mitt i smeten och tänd din cigarett. Alternativt rök efteråt när du ska gå.. Är väl extra känslig och avskyr det ännu mer än vanligt nu för att jag är gravid också.

Och ni som nu tänker att "det är ju utomhus så jag får röka där om jag vill". Ja, men jag som icke-rökare vill också kunna sitta på en uteservering i det fina vädret och ha det gött. Utan att kvävas helst. Det handlar om respekt mot sin omgivning. Röken skadar inte bara dig, utan alla som får andas in skiten.

Likes

Comments

Pratade med mormor förut, och varje gång hon ska säga namnen vi har högst på listan till bebis så får hon inte fram det. Hon bad mig skriva ner dom till henne så hon kan se dom framför sig och öva. Hon är så rolig! Har vi valt för svåra namn? Haha!

Nej, så utomjordiska är dom faktiskt inte. Finns mycket ovanligare och svårare namn.

Är jättenöjd med bägge namnen, tycker dom är fantastiskt vackra! Återstår att se vilket det blir.

Likes

Comments

Tidigare i graviditeten har jag knappt orkat någonting. Har faktiskt mått bra över lag och i stora drag under hela graviditeten, men orken har knappt existerat.

Har velat göra saker och tänkt att jag ska göra saker men har varit som en zombie många gånger. Men nu det senaste så har jag blivit som någon duracellkanin. Fixar, städar överallt, plockar, diskar, tvättar, ställer iordning, organiserar.. Ja, allt.

Vet inte vad som händer haha. Mamma sa att det kan bli så när man snart ska föda för att man då vill ha ordning på allt. Ligger nog något i det. Tycker ju om att göra sakerna också, inte så att jag känner att det är jobbigt eller bara "måsten", som jag och säkert de allra flesta oftast brukar känna. Skönt med denna extra energin. Blir mycket gjort och älskar när det känns rent och städat och att jag har koll på grejerna.

Kristoffer klagar då inte vill jag lova haha! Dock påminner han mig ständigt om att jag också måste vila mig. Han är väldigt fascinerad över hur jag orkar hålla på. Det är jag också faktiskt.


Hittade denna bilden i kamera albumet. Från vecka 23. Testade klänningar och tyckte att magen var stor här, men det var den ju verkligen inte om man ser på hur den är nu haha!

Likes

Comments

Såg denna texten igår i en gravidgrupp jag är med i på Facebook. Ville dela men eftersom gruppen är låst kan man inte dela inlägg. Kopierade istället och delar med er här på bloggen. Tyckte det var en så bra text som verkligen är relevant. Speglar verkligen hur det är i samhället. Folk ska ha åsikter om ALLT och uttrycka sig. Man får faktiskt tänka till innan man säger något. Vissa kan inte få barn, vissa vill inte ha barn, andra vill/kan få endast ett av olika avdelningar, någon annan har/vill ha många barn. Vissa är äldre, vissa är unga.

Dessa texter är om lite äldre kvinnor. Men det gäller detsamma i situationer med mig/oss som är unga. Säg inte vad som helst och håll dina kommentarer för dig själv. Oavsett om du "inte menar något illa" eller bara vill "skoja till det". Du vet inte vad som ligger bakom.

_____________

"Någonstans finns det en kvinna som är 30 år gammal och inte har några barn. Människor i hennes omgivning frågar hela tiden ‘Fortfarande inga barn?’ och hennes svar varierar från dag till dag, men inkluderar alltid framtvingade leenden.

‘Nej, inte än’, svarar hon med ett lätt skratt som döljer hennes frustration.
‘Tja, vänta inte för alltid. Klockan tickar, vet du’, får hon till svar innan hon går vidare, nöjd med sig själv för att hon behöll lugnet. Hon fortsätter le, men när hon är själv gråter hon ofta.

Hon gråter eftersom hon varit gravid fyra gånger men alla har slutat med missfall. Hon gråter eftersom hon försökte bli gravid redan på bröllopsnatten för fem år sedan. Hon gråter eftersom hennes make har en ex-fru som har gett honom barn. Hon gråter eftersom hon desperat försöker få fertilitetsbehandling, men hon har inte ens råd med depositionen. Hon gråter eftersom hon har gjort behandlingen förut, men fortfarande inte lyckats bli gravid.

Hon gråter eftersom hennes bästa vän inte ville ställa upp som surrogatmamma eftersom ‘det skulle bli så konstigt’. Hon gråter eftersom hennes medicin förhindrar graviditet. Hon gråter eftersom det tär på hennes äktenskap. Hon gråter eftersom läkarna säger att hon mår bra, men innerst inne vet hon att hon inte är det. Hon gråter eftersom hennes make lägger skulden på sig själv, och hans skuldkänslor gör att han blir en svår person att tillbringa tid med.

Hon gråter eftersom alla hennes systrar har barn. Hon gråter eftersom en av hennes systrar inte ens ville ha barn. Hon gråter eftersom hennes bästa vän är gravid. Hon gråter eftersom hon är inbjuden till ännu en babyshower. Hon gråter eftersom hennes mamma frågar henne vad hon väntar på. Hon gråter eftersom hennes svärföräldrar vill få barnbarn.”

”Någon annanstans finns det en annan kvinna som är 34 år gammal med fem barn. Människor i hennes omgivning frågar hela tiden ‘Fem? Åh herre gud, jag hoppas att du är klar vid det här laget!’ och sen skrattar de, eftersom dessa typer av kommentarer anses ‘roliga’. Hon skrattar också, men inte för att det är kul. Sen ser hon till att byta ämne så snabbt som möjligt så att den respektlösa kommentaren slinker förbi utan diskussion. Hon fortsätter le, men när hon är själv gråter hon ofta.

Hon gråter eftersom hon är gravid igen, men det känns som att hon måste dölja sin glädje. Hon gråter eftersom hon inte förstår varför hon inte får ha en stor familj ifall hon vill. Hon gråter eftersom alla antar att det här är inget hon önskade.

Hon gråter eftersom alla tror att det är ett straff. Hon gråter eftersom människor i hennes omgivning tar för givet att hon är oansvarig. Hon gråter eftersom hon är trött på nedsättande kommentarer. Hon gråter eftersom människor tycker synd om henne. Hon gråter eftersom allt hon vill, är att bli lämnad i fred."

”Och på ännu en plats finns det en annan kvinna som är 40 år gammal och har ett barn. Människor i hennes omgivning frågar hela tiden ‘Bara en? Ville du inte ha fler?’ med ifrågasättande ton. ‘Jag är nöjd med mina enda’, svarar hon lugnt. Det är ett svar hon repeterat om och om igen, fler gånger än hon kan minnas. Hon fortsätter le, men när hon är själv gråter hon ofta.

Hon gråter eftersom hennes enda graviditet var ett mirakel. Hon gråter eftersom hennes son fortfarande frågar när han ska få ett syskon. Hon gråter eftersom hon alltid har drömt om minst tre barn. Hon gråter eftersom hon var tvungen att avsluta sin andra graviditet för att rädda sitt eget liv.

Hon gråter eftersom hon kämpar med att ta hand om den son hon redan har. Hon gråter eftersom hennes make inte ens tänkte tanken på ett till barn. Hon gråter eftersom hennes make dog och sedan dess har hon inte kunnat älska någon annan.

Hon gråter eftersom hon är på toppen av sin karriär och har inte råd att ta ett kliv åt sidan. Hon gråter eftersom hon känner sig självisk. Hon gråter eftersom hon fortfarande är deprimerad, och kan inte få ett till barn just nu. Hon gråter eftersom hon börjar bli för gammal.

Dessa kvinnor finns överallt. De är våra grannar, vänner, systrar, arbetskamrater eller kusiner. De har ingen användning för våra råd eller åsikter. Deras livmoder är just det – deras. Låt oss respektera det.”

Citerat från // Nadirah Angai. en ung författare, mamma och fru från Missouri, USA.

Likes

Comments

Sängen levererades för en stund sedan! Så skönt att de bar upp, packade upp och monterade den. Ingenting behövde vi göra mer än att öppna dörren typ. Väldigt värt då vi annars hade behövt ha hjälp av någon av våra föräldrar, då ska det timea med deras tider och dagar. Hade också behövt låna någon annans bil då vi inte har dragkrok på våran osv. Sedan själva jobbet med att lyfta och montera är ju inte världens lättaste med en så stor säng. 

Såhär ser den ut iallafall. Grym säng och ett fint märke! Tydligen Carpe Diems största konkurrent. De har man ju hört om, men detta märket hade jag aldrig hört om innan.

Är extremt nöjd och kommer sova som en Gud framöver!

Likes

Comments

Såhär ser min måndagskväll ut. Efter att ha tvättat tre maskiner tvätt, städat köket, diskat och plockat iordning här hemma så lägger jag mig i soffan och läser denna boken. Fick låna den av min svägerska. Den ska tydligen innehålla bra information och lite övningar. Känns skönt att kanske få lite mer kött på benen så man känner sig mer säker inför förlossningen sen.

Luktar bränt i hela lägenheten också pga att jag brände popcornen, trots att jag vaktade dom.. Mina färdigheter i köket är inget jag skryter om, men popcorn är väl inget avancerat(??) haha.. Jaja, lyckades med den andra påsen iallafall. Så nu vädrar jag ur här med typ alla fönster öppna.

Ska lägga ifrån mig mobilen nu så jag kan komma in i boken!

Likes

Comments

Jahopp, då har vi varit och köpt en säng idag. Mio har sängdagar just nu så det var ju väldigt bra pris i jämförelse med vad den kostar ordinarie. Billigt är det ju verkligen inte trots det dock haha.. Men den vi har nu är verkligen inte optimal, och så mycket av livet som man spenderar i sängen så tycker jag det är en jättebra investering. Man kan köpa massa andra prylar och kläder osv för flera tusen. Varför inte lägga det på en säng istället som man använder varje dag, ibland flera gånger per dag. Ingenting man växer ur eller bara "tröttnar på" som man kan göra med annat.

Nej, jag är nöjd helt enkelt. Bäst av allt var ju att dom hade en sådan på lagret så vi får hemleveransen redan imorgon förmiddag!

Förvånad över hur snabbt det gick för oss att bestämma oss. Jag brukar annars ha beslutsångest med allt.

Bild på den får ni imorgon då vi fått hem den!

Sprang in på Stadium Outlet också och hittade där sådana reflexer jag letat efter att sätta på barnvagnen! Så nu är det klart också.

Den grå filten i bakgrunden köpte vi också på Mio idag

Likes

Comments