Nu har vi ju härom dagen nått milstolpen med tvåsiffrigt. Mitt nästa mål är vecka 30!

Mamman:

Barnet:❣️Har vaknat typ 2-3 nätter av att jag varit extrem hungrig. Trots att jag ätit kvällsmat rätt sent.

❣️ En morgon vaknade jag och hade kramp i vänster vad. Hört att man kan få så under graviditeten. Har klarat mig bra ifrån det, men den gången kom det.

❣️ Bebis är extremt aktiv på kvällarna/nätterna nu det senaste. En gång fick jag till och med lite ont när hon vände på sig eller vad hon nu gjorde för något haha.

❣️ Känt att det har börjat bli jobbigt att böja mig. Magen har börjat ta emot lite. När jag ska ta upp något från golvet eller knyta skorna t.ex. så är det lite trixigt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag gick vi ner till tvåsiffrigt! 99 dagar kvar tills hon är beräknad att titta ut! Nu börjar nedräkningen på riktigt. Som jag längtat efter denna milstolpen.

Likes

Comments

I skrivande stund ligger jag på balkongen och solar. Jobbade idag från 06:30 till 12:00. Helt underbart att ha hela dagen kvar framför sig och redan ha jobbat. Känns nästan som jag vart ledig idag bara för det. De tiderna hade jag gärna haft varje dag!

Likes

Comments

Josefine kom hit från Alingsås förut. Köpte lite frukt och annat gott och fixade till picknick. Båda var lediga idag så det var skönt att kunna ta vara på en fin dag.

Likes

Comments

Detta var det i paketet vi hämtade från Jollyroom igår. En ljusslinga som vi nog har tänkt att ha på sänghimmelen, och taklampan formad som en luftballong. Har tidigare skrivit om den och nu är den äntligen köpt.

Likes

Comments

Imorse var jag på gravidmassage! Jag fyller år på söndag, så detta var en tidig födelsedagspresent av Kristoffer.

Visste att jag skulle iväg på något men det har varit en överraskning, tills imorse innan vi skulle åka då han berättade vad det var. Blev så glad! Har pratat om det länge. Önskar mig ingen speciell sak direkt utan massage är det jag pratat om. Så himla skönt och avslappnande. Tycker det är mycket mer värt med något sådant än materiella ting nästan. Då tar man ju hand om sig själv och sin kropp liksom. Det borde man göra mer egentligen.

Massagen var på Anemonen SPA i stan. I massagebritsen var det som en urgröpning för magen. Sedan berättade hon att detta är ingen sån massage där dom knådar rejält osv. Utan mer avslappnande med lite lättare tag. Jag brukar ju oftast gilla när man tar i lite vid massage. Men detta var riktigt skönt också. Kan tänka mig att denna typen av massage främst är bra för blodcirkulationen och om man är spänd i kroppen. Riktigt behaglig behandling iallafall. Det verkade även lilltjejen tycka då hon bökade runt för fullt. 

Har dock fortfarande ont i ländryggen. Men det är ju inte musklerna, utan bäckenbenet som gör ont, så det är inget som går att massera bort. Attans..

Efteråt blev jag helt dåsig och kände mig verkligen avslappnad. En grym start på dagen! Är ledig idag med så det passade ju perfekt.

Sedan åkte vi och hämtade ut ett paket på Jollyroom snabbt och sedan vidare och fikade med Pernilla och min brorsdotter.

Höll även på att glömma bort min tid på Mvc idag pga att jag är så avslappnad och därav seg i huvudet haha! Hade tid kl 15:00 för att ta blodprov. Kollade folsyra och B12. Resten av dagen blir antagligen att ta det lugnt, precis så som dagen började.

Likes

Comments

Tänkte tipsa om en jätteduktig tjej som gör egengjorda och personliga smycken. Beställde detta armbandet till Kristoffer hos henne förra veckan. Fick trevliga och snabba svar och hon skickade iväg paketet senare samma dag redan.

Du bestämmer själv material, form och text.

In och kika på hennes instagram malinsnamnsmycken heter hon där.

Kristoffer blev superglad för detta fina!

Likes

Comments

Vecka 26 idag! Tiden går ju framåt men för tillfället känns det som att det går ganska långsamt faktiskt. Veckorna går ändå fort, men själva graviditetsveckorna känner jag kan skynda på lite haha.

Dock är det endast 22 arbetsdagar kvar för mig, vilket inte alls är länge. Ser så mycket fram emot mammaledighet!

Barnet:Mamman:💗 Har blivit svårare att hitta något skönt sätt att sova på. För tillfället sover jag i ligg/sittande ställning och har kuddar lite överallt.

💗 Är väldigt törstig väldigt ofta.

💗 Det känns att magen (livmodern) växer sig uppåt.

💗 Ibland känner jag av yrsel. När jag tex sovit och ska resa mig upp osv.

💗 Kroppstemperaturen är märkbart högre.

💗 Härom dagen kände jag som pulserande buffar i magen. I jämn takt, nästan som ett hjärta. Fick senare veta att det känns så när bebisen har hicka haha!

Likes

Comments

08:30 imorse var vi på MVC på kontroll. Mätte magen och den följde kurvan. Lyssnade på lilltjejens hjärta som slog fint. Tog även blodprover osv, det var bra men lite lågt järnvärde fortfarande. Äter ju Duroferon järntabletter, en varje kväll. Ska istället ta en både morgon och kväll numera.

Vägde mig också. Innan graviditeten vägde jag mig ca aldrig. Bryr mig inte vad jag väger, bara jag mår bra så är det lugnt känner jag. Men om jag ska uppskatta vad jag brukade väga de få gånger jag vägde mig, så var det väl typ 58kg. Nu stod vågen på 66,4. Har alltså gått upp 8,4kg då. Får se vad det hamnar på när graviditeten närmar sig slutet. Jag bryr mig inte om jag går upp 10 eller 25kg totalt. Bara min lilla dotter och jag mår bra!

Gillar verkligen vår barnmorska. Hon är så positiv till vår ålder. Säger liksom att vi är så unga och det är jättebra för vi orkar så mycket mer än de andra som är äldre, och att jag kommer återhämta mig snabbare. Att kroppen verkligen är gjord för att få barn denna åldern osv.

Likes

Comments

Ja, vid flera tillfällen hör jag folk säga saker som detta. Vad är det som är förstört? Att man inte kan gå ut och supa sig redlös varje helg? Är det livet? För vissa kanske, men inte för mig. Det där är ingenting jag vill eller strävar efter. Jag känner att jag har varit ute tillräckligt, festat tillräckligt, vart full tillräckligt och gjort mina dumma saker. Jag har gjort det och vet hur det är, och det är ingenting för mig. Kristoffer är på samma plan som mig gällande det.

Resa då? Ja, både jag och Kristoffer älskar att resa och vill gärna upptäcka många olika länder och platser. Men vi känner att det blir ju fruktansvärt roligt att göra det tillsammans med vårt/våra barn.

För mig är barn och familj meningen med livet. Jag känner verkligen inte att man slutar leva för att man får barn, tvärtom, man börjar leva ännu mer och allt får en ny början. I min mening tycker jag då snarare det är konstigt att man inte vill ha barn denna tiden i livet. Man är ung, man orkar, man får ett närmre band med barnet/barnen. Samt att det är ens barn fast det blir också en bästavän. Men inte uttrycker jag det till folk som inte känner att de vill ha barn i detta skedet.

Jag ifrågasätter inte andras val och värderingar i livet. Varför då göra det gentemot mig?

Och jag är fortfarande jag, även fast jag får barn. Jag kan fortfarande göra saker, kommer kanske bara behöva mer planering och framförhållning än tidigare. Sedan kommer jag troligtvis inte kunna eller orka precis varje gång det är någonting, men så är det ju för alla ibland av olika anledningar.

Såg ett inlägg på "Pink room" på Facebook igår. En grupp för tjejer. Brukar aldrig skriva eller kommentera i den utan bara se vad som läggs upp. Men just denna gången kunde jag inte hålla mig. Någon hade lagt upp ett inlägg och frågat om ifall de var för unga för att förlova sig. Hon var 16 och killen 18. En tjej kommenterade att "Nej jag förlovade mig när jag var 15 så kör bara", varav en annan tjej frågar när de då gifte sig. Tjejen svarar att de inte är gifta än, men att de planerar att göra det när hon fyller 18. En tredje tjej hoppar in med spydiga kommentarer som "Asså shit vad är det ni skyndar för så mycket?" Tjejen ifråga förklarar att hon är gravid och vill ge sitt barn en stabilitet eftersom hon själv vuxit upp i princip utan sina föräldrar osv. Hon förklarar att det är viktigt för henne, samt att hennes dröm är att skaffa familj. Hon tillägger också "Det är väl inget fel med det bara för att jag är ung?" De spydiga kommentarerna fortsätter "Ne inget fel men du är liksom gravid osv haha, varför vill man bli vuxen så mycket? Lev livet istället"

Jag blev rent ut sagt förbannad. Mitt svar var:
"Stå på dig ****. Känner man sig redo för allt vad vuxenliv innebär så ska man köra. Inte vänta pga att normen säger att man ska vänta tills man är typ 30-40... Jag är också ung, lite äldre än dig dock (19 år) och gravid! Inget fel i det. Hatar när folk ska lägga sig i och liksom "lev livet" det är det jag gör tycker jag. För mig är det livet att skaffa familj osv. Har redan festat tillräckligt och det är ingenting för mig. Sen finns det folk som fortfarande tycker att festa är livet. Inte ifrågasätter jag dom för det. Därför tycker jag det är fel att ifrågasätta oss som tycker att barn och familj är livet.

Du är grym **** och kommer klara allt superbra! "

Sedan kommer en och skriver vad man brukar räkna att livet är. Visst. Det kanske är livet för dig. Alla har olika viljor och visioner med sina liv. Vissa kanske prioriterar barn och familj högst. Respektera det och sluta tjata om "vad livet är". Det är olika för alla. Det är fel att uttrycka sig negativt mot folk gentemot deras beslut och val i livet. Speciellt i detta sammanhanget. Liksom, vilken normal människa skriver ens så till någon som väntar barn?

Skit i vad andra säger. Stå upp mot deras negativitet och korkade kommentarer. Vet att säkerligen många har svårt för det. Men det är ditt liv. Du gör vad du vill med det. Ingen annan ska bry sig eller lägga sig i.

Likes

Comments