Barnet:


Mamman:


⭐️ Igårkväll gick med största sannolikhet slemproppen. Betyder dock inte att förlossningen kommer ske nu, utan det kan ta några timmar, till några dagar, till någon vecka..

⭐️ Mycket förvärkar nu. Innan har jag varit tveksam på vad det varit men detta som blivit nu är jag helt säker på att det är det.

⭐️ Kan knappt sova längre. Vaknar jättetidigt och flera gånger och kan ofta inte somna om riktigt pga krämpor.

⭐️ Kissar hela tiden. När jag torkat mig och ställer mig upp så känner jag mig mera kissnödig, så får sätta mig ner igen.

⭐️ Har inga byxor som passar nu. Inte ens mina mammabyxor. Dom är för trånga att dra upp. Det jag använder om jag ska ut är ett par av mina vanliga byxor som jag har helt uppknäppta, och så måste jag ju då ha en lång tröja så man inte ser att det är uppknäppt. Obekvämt dock då de ju åker ner hela tiden också då. Orkar knappt gå ut längre dock så för det mesta går jag bara omkring i underkläder eller mjukis hemma hela dagarna.

⭐️ Har gått upp ca 20 kg hittills.

⭐️ Det känns väldigt tungt och jobbigt nu. Planerar in att föda inom de närmsta dagarna här haha!

⭐️ Somnar ofta på soffan på eftermiddagarna någon timme eller två.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter en jobbig natt med mycket onda sammandragningar var jag sugen på att göra en mysig frukost. Våfflor är ju så himla enkelt men så gott, så det var perfekt.

Sammandragningarna fortsätter fortfarande till och från. Inte riktigt lika starka som inatt dock. Då var det verkligen helt extremt..

Förresten så har jag namnsdag idag. Igår tänkte jag att den 14 september är bekant och kom på att det ju är min namnsdags-dag. Har aldrig firat namnsdagar i hela mitt liv, tycker egentligen inte det är något speciellt mer än att jag råkade få ett namn som finns med i kalendern. Vissa firar ju sina namnsdagar typ som att någon fyller år, och det är ju en trevlig grej!

Brukar ni fira era namnsdagar?

De fina kopparna är ifrån Varuhus1.se

Likes

Comments

Nu är Kristoffer "pappa på riktigt" till barnet haha. Har skrivit faderskapsintyg. Det måste man göra om man inte är gifta för att intyga att det är han som är pappan och att vi ska ha delad vårdnad.

Vi fick skriva under tre papper varav ett även skrevs på av två vittnen. Min roll i det hela var egentligen bara att godkänna.

Direkt efter det hade vi kontroll hos barnmorskan. Mitt järnvärde stiger och ligger nu på 122. Startade på 102 så det ser ju väldigt bra ut nu om man jämför. Är faktiskt bra på att ta mina järntabletter varje kväll, har bara glömt några få gånger.

Hjärtljuden var fina. SF måttet på 34. 1 cm ökning sen sist, men hon var nöjd och tyckte det såg bra ut. Det växer inte lika mycket genom hela graviditeten utan det kunde vara såhär på slutet sa hon. Bebis är inte fixerad längre heller. Huvudet är nedåt men ruckbart. Men så kan det tydligen också vara och det brukar inte bli några problem vid förlossningen eller någonting heller.

Skrev även en kort sammanfattning av graviditeten och önskemål vid förlossningen. Som ett litet förlossningsbrev typ fast bara väldigt enkelt och översiktligt. Eftersom det är min första gång så vet jag ju inte riktigt vad jag kommer tycka är bra och inte. Jag är öppen för förslag men har hört att bada är skönt och att epidural är bra. Sterila kvaddlar ska tydligen inte vara bra har jag hört så det skrev jag att jag inte ville ha.

Annars så vill jag ha en så naturlig förlossning som möjligt. Helst föda vaginalt och undvika kejsarsnitt om det är möjligt. Är inte emot kejsarsnitt och tvärvägrar det absolut inte om det skulle behöva bli så, men helst vill jag föda vaginalt som är den naturliga vägen som sagt.

Likes

Comments

Lördag:

Bäddade bebisens säng och vagn. Så himla mysigt! Hittade förresten den stora elefanten tillslut. På Ikea Kållered finns den.


Åkte sedan till graven då farfar fyllde år. 82 år skulle han blivit.


På kvällen kom Jossan och hennes pojkvän hit på middag. Tittade efter recept i en kokbok som pappa suttit ihop med sina favoritrecept. Lagade Biff Rydberg, hade aldrig hört om det innan men den blev väldigt lyckad!


Fick detta söta av dom!


Söndag:

Min farbror, hans fru, mina kusiner och min farmor var här och fika. Fick fina saker även då. Ett jättefint ljusfat och kräm för min mamma-mage.


På kvällen sen så tog vi det bara lugnt. Duschade och rakade benen och allt. Kändes så skönt efteråt. Det är ju inte det enklaste att göra nu då man varken ser eller når eller vet hur man ska stå för att det ska bli bra haha! Men men, det gick bra iallafall! Smörjde sedan in mig med krämen jag fick som luktade så sjukt gott. Har även renbäddat i vår säng och det vet alla tjejer att den bästa känslan är att lägga sig nyduschad och nyrakad i renbäddad säng!

Orkade inte laga middag så vi beställde pizza och myste till en film.

Märkte också senare att mina fötter och anklar har svullnat. Alltså samlat på sig vätska. Idag känns det lite bättre men fortfarande svullet. Men igår kväll kändes det jätteobehagligt. Känns konstigt när jag rör dem och när man tar på dom så känns dom nästan som bedövade. Högern är värst.. Det är väl inte så konstigt nu mot slutet med allt det trycket mina fötter får utstå när jag blivit tyngre haha.

Likes

Comments

Dagsfärsk bild på kaggen

Likes

Comments

Vecka 38 och bebisen är färdigbakad nu! Känns så bra! För om jag skulle föda nu så är det klart liksom. Behöver inte oroa mig för att hon inte är helt utvecklad eller något sådant.

Nu får hon gärna komma här när hon känner för det (helst snart) hehe. Men det är bara 20 dagar kvar tills beräknat så vilket som så är det ju väldigt snart ändå.

Barnet:


Mamman:


⭐️ Haft lite svårt att andas de senaste dagarna. Får verkligen anstränga mig typ. Beror väl på att lungorna kommer i kläm eftersom bebisen tar upp typ hela magen.

⭐️ Känner oftare av drag/tryck/krämpor nu och är verkligen otymplig med magen känner jag.

⭐️ Hennes rörelser har blivit extrema. Känns nästan obekvämt ibland.

⭐️ Mitt högra revben har idag ömmat hela dagen. Kanske har hon legat och tryckt där emot under natten(??)

⭐️ Börjar bli tröttsamt att vara gravid nu. Vill bara att hon ska komma ut, och så man kan bli sig själv i kropp och sinne igen.

Likes

Comments

Har tänkt på det här med att höra av sig till folk och så när man är påväg till förlossningen eller inte. Vet inte riktigt hur jag känner med det.

Visst, jättekul att informera så de vet vad som händer. Men jag skulle nog känna mig stressad hela tiden då. Som att någon väntar på mig liksom. Det kan ta tid att föda barn. Flera timmar. Och att då veta att det sitter folk som bara väntar på att bebisen ska komma ut känns väldigt stressande och pressande. Att kanske få meddelanden stup i kvarten med frågor om hur det går och vad som händer.. Nej, det skulle jag inte klara av. Vill att det ska vara en lugn process som får ta den tiden det tar. Tar det i min och bebisens takt.

Så alla lär nog få veta när hon är ute, inte under händelseförloppet.

Tänker heller inte ta emot besök på BB. Inne på själva BB får det inte komma in besök ändå pga smittorisk, men man kan ses i cafeterian eller så om man vill. Det vill dock inte vi. Man är där så kort tid och bebisen är ny även för oss, så vi kommer vilja vara med bebisen och varandra själva lite. Det är också trevligare att ses hemma. Mer avslappnat och jag/vi kanske då har hunnit landa lite mer i att vi faktiskt fått en bebis.

Likes

Comments

Äntligen är sänghimmeln uppsatt! Har haft den liggandes väldigt länge men inte fått tummen ur. Tycker det gör väldigt mycket till rummet med en sådan. Blir verkligen mysigt!

Likes

Comments

Min älskade pappa.

Likes

Comments

Sista gången på föräldragruppen var idag. Handlade mycket om föräldraskapet och tiden efter förlossningen. Det var en pappagruppsledare där som riktade sig mycket mot papporna då. Jättebra tycker jag! Fokuset är ju mest på mammorna, eftersom det är vi som bär på barnet och ska föda ut det. Men papporna ska ju bli lika mycket föräldrar som vi ska och det är lika mycket deras barn som vårat.

En favoritbild på Kristoffer

Likes

Comments