Övrigt

Sitter här efter en 8 timmars arbetsdag och skriver en artikel om Oliver Twist. Det hade jag ju inte trott för 2 månader sen.. Men jovisst serru.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Övrigt

Inte världens vackraste bakverk. Men den ska bli spännande att smaka imorgon.

- 2 msk finrivna citronskal
- 1 dl pressad citronsaft
- 1 dl passionfruktskött
- 1 dl strösocker
- 50 g osaltat rumsvarmt smör
- 2 marängbottnar
- 5 dl vispgrädde

Koka upp äggen tillsammans med citronskalen, citronsaften, passionfruktsköttet och sockret. När det sedan kokat upp, ta bort kastrullen från plattan men rör fortfarande om och låt krämen tjockna. Klicka sedan i smöret och rör om tills smöret har smält. Låt sedan krämen stå och svalna.

Ta sedan en marängbotten och lägg på ett lager vispad grädde och sedan passionfruktscurden ovanpå. Lägg sedan på den andra marängbottnen över och smeta på resten av grädden runtom.

Riv gärna lite choklad och strö över.

Likes

Comments

Övrigt, Tatueringar

Gå gärna in och kika min instagram. Jag heter @christofferlindskog och det skall erkännas att det läggs upp oförskämt mycket selfies.. Men ibland kan det dyka upp en och annan sällsynt karamell från min vardag eller yrke.

Have faith!

Likes

Comments

Övrigt

Alltid gillat att stå i köket av den enkla anledningen att jag älskar mat. Dock så händer det sällan att jag står i köket men igår fick jag tummen ur och faktiskt ställde mig och bakade. Jag köpte en bok som heter "united states of cakes" skriven av Roy Fares. Så igår så följde jag ett recept på key lime pie. Kan ju säga såhär.. Den är slut nu.

Likes

Comments

Militärt

Vid 4 tiden imorgon bitti går bussen från Namsos till Trondheim där vi tar flyget hem till Sverige.

Ska bli riktigt skönt att komma hem. Men jag måste säga att jag uppskattar de två veckorna jag fått vara här tillsammans med ca 15000 andra militärer. Det känns härligt att ha varit i den grupp som förmodligen fått och löst flest uppgifter på bataljonen.

Nu väntar en 3 veckorsperiod med mycket ledighet och ganska lång tid till nästa övning. Varit en intensiv period så det ska bli härligt med lite återhämtning.. Det behövs det också.

Likes

Comments

Militärt

Sista dagen på övningen. Försöker ge NATO så mycket smisk vi bara kan.

Tragiskt nog fick vi idag besked att en civil personbil krockat med en norsk ingenjörbandvagn vilket ledde till en persons död. Förjävligt att det händer under övning och jag tycker det är konstigt att det tillåts hända.

Anyways så har detta varit den bästa övning jag varit på. Fått se så mycket häftiga saker och sett många olika personer från olika nationaliteter. Vi har haft att göra nästan hela tiden och det ska bli riktigt skönt att komma hem nu. Lär typ sova i en vecka när jag kommer hem.. Ska bli grymt att få sova i sin egen säng.

Nu är det dags för slutspurten. Filip Bertil går i täten.

Likes

Comments

Militärt, Övrigt

Då börjar den här ledigheten lida mot sitt slut. Varit underbart att få umgås två veckor med min kära flickvän och familj. På lördag väntar 12 dagar i Norge och ja.. Jag har ju varit mer taggad om man säger så. Fördel nu är att man slipper bo på logement och att man är aktiv i stort sett hela tiden. Det blir sjukt tråkigt att vara borta två veckor och sluta typ halv 5 och inte ha någonstans att ta vägen..

Meeen det ska nog bli en bra upplevelse detta också. Få öva med flera andra nationers försvarsmakter och se hur dom jobbar. Det kan jag nog lära mig en hel del på.

Likes

Comments

Tatueringar, Övrigt

Idag så var jag och besökte mitt gamla gymnasium i Ulricehamn. Väl där träffade jag en studievägledare som hjälpte mig att ordna en distanskurs i engelska.

Jag kommer börja plugga 14 mars och kursen ska vara slut den 25 april. I god tid till därför jag läser kursen.

Anledningen till att jag ska läsa den här kursen är för att komplettera mina gymnasiebetyg och skaffa mig behörighet till polishögskolan.

Nu ska jag strax iväg och hämta hjärtat som varit i Halmstad och informerat åt Lottakåren under dagen. Hon är så sjukt duktig den tösen.

Likes

Comments