Header
View tracker

Oj oj vad jag är dålig på att blogga, men jag ska faktiskt försöka den här gången! (oj Linda nu jäklar!)

Nä men jag hade inte direkt något att lägga upp förut sååå, det är därför men jag tänker försöka igen för jag tycker faktiskt att det är ganska kul att blogga och liksom skriva sina tankar såhär, det tycker jag är trevligt!

Så här kommer lite outfits som jag hade tänkt att ha på mig, de flesta kläderna är från Hm eller second hand!

Första outfiten är ett par svarta byxor från HM, en kofta från röda korsets second hand och en Calvin Klein bralette! Kanske inte riktigt en höstklädsel menmen.

Här har vi en outfit med en kjol från HM och en tröja från röda korsets second hand!

Och tillslut en outfit med knästrumpor från HM, Jeansshorts från Gina Tricot, linne från HM och en kofta från röda korsets second hand (igen hahah)

​Så jag hoppas att du som läser detta inlägg gillade outfitsen jag visade och ja, ha det bra!:)

/Linda

Likes

Comments

Jul, Jul överallt jul! Julklappar säljs som smör och vi blir mer och mer materiellt fästa till saker och vi börjar bry oss mer om klapparna istället för umgänget. Vi måste börja tänka mer på miljön och att det finns folk som har det värre än oss. Vi måste sluta bry oss bara om julklapparna, eller vad tycker ni?

Likes

Comments

Krav, bara mer och mer ju längre upp du kommer i skolan. Inte så himla kul? Nä tänkte väl det...

Vårt skolsystem har ett väldigt konstigt betygssystem där högsta betyg är förväntat och kraven för det är alldeles för högt. Du ska kunna analysera,argumentera, göra allt så himla djupt. En bra text ska tex vara gjord av en proffesionell människa, inte en elev. Du kan vara väldigt nöjd över ditt arbete, ditt matteprov, din presentation etc. Men enligt Sveriges A - F system är du ej tillräckligt för ditt mål, för du tydligen inte gjort det enligt de oförståeliga målen. Hur ska en 13-14 åring förstå vad nyanserat argument menas att vara? Det är inte så himla lätt. Du kan ha rätt på alla mattetal men inte få högt betyg pga att du inte "förklarat" mycket djupt. Matte är matte, har du rätt så har du det. Och alla kan inte sätta sina förklaringar på papper, vissa av oss är kanske för smarta för er vuxna!!

Så vad jag ber om är att vi får mer rimliga krav, betygen trycker bara ner oss, vi tror vi gjort nånting bra men så kommer besvikelsen. Vi vill satsa, men målen är för orimliga särskilt det språk de är utformade som. Snälla betygsknasar lyssna på oss elever, vi vill ha rimligare mål!
Linda, Elev

Likes

Comments

View tracker

Förra veckan gjorde jag och min mamma muffins med formar vi köpte ett tag sen, de blev väldigt goda så det var ju nice. Toppingen var gjord med kvark och vit choklad och självaste muffinsarna var vanliga vaniljmuffins fast med lite citronsaft i, så det är lätt att baka själv och jag lovar, de är väldigt goda!!

Just det, till muffinsen gjorde jag te med pumpkin spice (om vi köpte för ca ett år sen i usa, haha) och blandade i, och det smakade faktiskt ganska gott. Och så skummad mjölk såklart!

​Visst är "teinfusern" söt va? Katter är typ bäst....

/Linda

Likes

Comments

Vi fick som uppgift i skolan att skriva en krönika, så det gjorde jag, men så tänkte jag att jag kan ju lägga upp den här också! Tar gärna emot kritik eftersom att jag verkligen vill bli bättre på Krönikor. Här är den i alla fall!


Det stora trappsteget mot “vuxenhet”

Tänk dig livet som en trappa där varje trappsteg är en period i ditt liv, trappan är olika lång beroende på vad du gör men ditt liv men steget mellan barn och vuxen finns alltid, jag är mittemellan trappstegen, tonåring, förvirrad, letar efter min identitet. Fast jag egentligen borde skapa min identitet. Detta trappsteg mellan vuxen och barn är väldigt stort.


Jag är personligen inte så taggad på trappsteget mot “vuxenhet”, för vad är det egentligen som gör mig vuxen? För att jag är väldigt säker på att jag kommer fortsätta vara lika töntig nu som i framtiden, det är ju hur jag är som person. Jag ser inte att bli vuxen som att fylla 18 utan att jag kan börja ta hand om mig själv, skaffa lite vuxenpoäng liksom. Jag kommer se mig själv som vuxen så fort som jag skaffat ett jobb,har egen inkomst, inte spelar för mycket datorspel….okej det kommer nog inte hända, datorspel är ju kul. Men när jag blir vuxen så ser jag det som att jag kan laga egen mat, sköta mitt egna hushåll dvs sånt som vuxna gör, men detta betyder inte att jag tänker ha det tråkigt. Bara för att man är vuxen behöver man ju inte ha det så tråkigt så jag tänker resa, ha ett roligt jobb och leva livet som jag gjorde förut.


Men jag tror dock aldrig jag kommer bli “vuxen” för jag har alltid varit den tjejen som inte ser lika vuxen ut som alla andra. när jag började i min nya skola så märkte jag att alla andra var jättelånga i jämförelse med mig och hade smink och såg allmänt mer vuxna ut men jag ser fortfarande ut som att jag är 10, för mig känns det ju nästan som något elakt att säga att “du ser ut som att du är 12” för jag vill verkligen inte se mycket yngre ut än vad jag är. Fast det är ju också bra att se ung ut för då tror folk alltid att jag är jättesnäll och oskyldig, men egentligen kan jag vara väldigt “cool” om jag får säga det själv….


När jag började sexan så hade jag nästan lite ångest över att jag såg så barnlik ut i jämförelse med andra som ser ut som att de skulle kunna vara 20+ med sitt smink och allt, men den “ångesten” gick över snabbt för att jag hade förstått att de som såg så vuxna ut inte alls kunde ha lika kul som jag, för de måste alltid vara så himla “vuxna” så de kan inte leka i leran osv.


Jag har bestämt mig för att jag tänker inte bry mig om att jag är en barnslig människa och jag tänker fortfarande vara det fastän jag är vuxen för det är den person jag är och detta trappsteg mot vuxenhet är inget som behöver brådskas, fast ett tips är att du kanske försöker ta hand om dig lite….


Linda


Likes

Comments

Förra veckan var det comic con gamex och jag var såklart med alla dagar och 2 av dagarna cosplayade jag Asuna från SAO så här kommer lite bilder för det är ju alltid najs...!!!


Jag och min mamma jobbade ca 2 månader på denna cosplay och jag är verkligen nöjd även fast jag inte riktigt gjorde exakt så som Asuna har sina kläder men jag är jättenöjd och i framtiden kommer jag nog ha en photoshoot med mina vänner som också cosplayade.

Comic Con som sagt var väldigt kul, men jag var helt död efteråt och så var jag liter dålig med maten, eller snarare det fanns inte sååå himla mycket mat på Friends Arena/nära friends arena så det blev inte så bra....

​En av dagarna så gick vi dessutom ca 2 km i våra cosplays utan jacka och allt ända till Max i solna centrum och det var ju sådär lagom varmt ute så jag frös vääldigt mycket men det var värt maten i alla fall och hela Comic Con upplevelsen var väldigt intressant, och btw så var jag med på en q&a med Yaya Han (min favoritcosplayare) vilket var superkul. Så det var det för denna gång, Ha det nice!


/Lindis

Likes

Comments

JAG HAR KLIPPT MIG, WEEEY

Blev supernöjd, och ni som äsger att jag ser ut som en kille: f*** yooooou, jag bryr mig ärligt talat inte, det är mitt hår and not your business...


Likes

Comments