View tracker

Natt. Det enda som hörs är en klocka som tickar och Stellas små snarkningar bredvid. Någon bil susar förbi utanför. Ser fram emot att min syster och systerson ska vakna så att vi kan äta frukost tillsammans. Jag mår inget vidare, sover nästan hela tiden och försöker bli bättre. Jag är så tacksam över att ha min fina familj och Stella. Hon gör mig alltid glad, hur illa det än är. Världens bästa. <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag när jag står och jobbar kommer en äldre man fram till mig. En lång man med väderbitet ansikte och väldigt snälla ögon, buskiga bryn, skepparkavaj och en sån där mörk keps som Emil i Lönneberga har ungefär. Hade han haft en pipa i mungipan hade jag tänkt att han vore en sjöman som i sina yngre dagar varit ganska stilig. Han frågar om han får störa mig och om jag tycker att han är fjantig som fyller i sina bryn med svart penna för att få bort de gråa stråna.  Jag märker ganska snabbt att det kosmetiska inte är syftet med att han kommit fram till mig, han vill bara prata. Han berättar att han är alkoholist - periodare, och av hans andedräkt att döma är han inne i en sådan period just nu. Jag frågar honom varför han dricker och först börjar han prata om mellanöstern, våldtäkter och att han mår dåligt av att världen är så hemsk. Sedan berättar han att han blivit utfryst på jobbet av tre kvinnor när han var yngre och jobbade som lärare. Han berättar att han inte har så bra relation med sin bror och att hans barn, som är äldre än mig, har drabbats av hans drickande. Sedan säger han "får jag säga dig en sak, du har hjälpt mig att bli nykter. Tack för att du tog dig tid att prata med mig, jag har ingen att prata med."

Innan han går säger han att han ska gå till McDonalds och köpa en kopp kaffe. "För att det är gott, billigt och för att personalen är så trevlig." Jag sneglar ner på hans jacka och ser att han har kräkts på kragen. Känner en sådan ångest av att prata med denna man, känner hans energi som liksom skär in i själen på mig.

Jag ser hur han långsamt tar sig ut genom huvudentrén och tar till vänster ut på Drottninggatan. Kunderna omkring myllrar med tankar på julklappar, shopping och anti-age crèmer för flera tusen kronor burken. Väljer läppstift med omsorg -passar tonen mina ögon? Doften av dyr parfym fyller varuhuset. Men ångesten, ensamheten och en andedräkt av alkohol finns kvar och skär igenom shoppinghysterin med sin närvaro. Som en skavande bit grus i skon man önskar få bort snabbt.

Likes

Comments

View tracker

Alltså tänk att få vara hemma och gosa med den här lilla damen. Fick precis denna bild skickad till mig från Nils. Hon har lagt sig i lådan där hennes leksaker finns, bredvid Nils skrivbord. Jag får sån hemlängtan. Tänk att få vara hemmafru, det skulle vara drömmen! Iallafall i en vecka ;-)

Likes

Comments

God morgon! Nu är jag på väg till jobbet. Solen skiner varmt över snön som föll igår. Hade kunnat vara en idyllisk morgon om inte bussen tjutit som en stucken gris varje gång den svänger...

Jag hann med att sätta upp adventsljusstakarna i fönstren igår och att hänga upp en stjärna i fönstret bredvid Nils skrivbord. Sedan åt vi middag och därefter betalade jag en tjock hög med räkningar.

Jag hann måla lite på vitrinskåpet också och ställde in min nyinköpta skål. Älskar den!

Likes

Comments

Black friday fortsätter. Så mycket folk som handlar att vi knappt kan gå inne bland produkterna, hare krishna sjunger för full hals utanför och det är kaos. Hinner knappt tänka. Måste säga att jag älskar det!

Likes

Comments

Här sitter jag och myser med en juice på min rast. Full rulle idag med lönehelg och allt. Himla kul att stå och sminka trevliga damer hela dagen!

Jag drömmer mig trots det bort till att vara min egen chef igen. Att kunna ha med Stella på jobbet och att försörja mig själv från grunden. Vi får se.

Likes

Comments

Jag är verkligen slarvig. På två dagar har jag tappat min halsduk, Nils busskort och mitt bankomatkort. Jag får ingen ordning hemma, har verkligen ingen ork. Tycker att jag jobbar som en häst och ändå har jag aldrig pengar över. Mitt liv är inte i balans just nu och jag måste verkligen få ordning på saker och ting. Hur gör man? Jag behöver inspiration! Suck...

Likes

Comments

Jaha, så nu sitter jag här på åhlens igen. På Joe & the juice och äter en smarrig avokado-sub. Så himla god! Så mycket intryck idag, jag är verkligen inte van! Alla kollegor är så himla gulliga och tar hand om mig. Samtidigt som det känns som att jag aldrig varit härifrån så har jag glömt massor. Och så vill jag köpa aaaallt... Så mycket fint! Nu ska jag tillbaka och sälja julklappar!

Likes

Comments

Igår fyndade vi en tv-bänk på blocket och på köpet fick vi en tv! Så här ligger vi och dricker te och kollar på Beck - från sängen! Imorgon ska jag börja dagen på samma vis med kaffe framför Nyhetsmorgon. Myyyys!

Likes

Comments