Header

Styling med Design Therapy

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Styling för Design therapy.

Likes

Comments

Idag lastade jag hela min stora skåpbil full med möbler som jag inte vill ha kvar. Ett skrivbord, två skrivbordsstolar, fem köksstolar, lampor, prydnadssaker, mattor och så vidare. Imorgon åker jag med allt till tippen och lämnar det mesta i myrornas container. Detta är saker som jag fått gratis och som jag haft användning för men sedan tröttnat på, stoppat undan i mina förråd (jag har ett i lägenheten och ett i källaren) och sedan hamstrat på ifall de skulle komma till användning igen. Sanningen är att prylar och saker verkligen kan få mig att må fysiskt illa! Jag blir helt sänkt av bara tanken att ta tag i att börja rensa och ser det som ett berg som ska bestigas. Problemet är att alla saker och all röra ger mig dåligt samvete så fort jag gör annat än att rensa ut bland dem. Det ligger hela tiden och gnager i bakhuvudet att jag har massor att ta tag i när jag kommer hem. När blev det såhär?! Jag hade sjuuuuukt mycket prylar under min uppväxt. Ett kreativt kaos kan man säga. Och under årens lopp har jag verkligen kämpat för att bli av med mitt hamsterbeteende och inte koppla känslor till ägodelar. Med mitt yrke har tänket kring saker blivit totalt annorlunda och nu vet jag hur bra jag mår när det är harmoni i mitt hem. Ett hem ska vara rogivande och en plats där man kan ladda energi. För vad händer när man måste "jobba" även när man är hemma? När städandet aldrig tar slut. När det är saker överallt som man kanske sparat för att sälja, ge bort, laga, eller helt enkelt för att det kan komma till användning senare? Kanske vill man inte göra sig av med sakerna för att det känns som slöseri att kasta men trots det så tar de upp hela byrålådan i hallen så att den kärvar varje gång man ska stänga igen den. Du kanske har fått en present av någon och upplever att du sviker personen om du inte har kvar den, trots att du inte använder den och faktiskt aldrig har gjort det!

Det är så mycket känslor kopplat till prylar och det är en enorm belastning att gå runt och bära på så mycket tungt bagage.

Jag har bestämt mig för att jag ska göra mig av med allt som jag inte använder eller älskar. Jag kommer inte längre behöva bo så pass stort som jag gör och kommer spara en hel del pengar på hyra. Känner redan hur mycket lättare allt känns över mina axlar!


Likes

Comments

Idag har jag haft en riktigt dålig dag. Gått med gråten i halsen hela dagen och känt att ingenting är bra, fast att det är det. Jag har ju ett nytt jobb och det kommer väl ta ett tag innan jag känner mig helt hemma och helt bekväm i min roll och vet att jag levererar. Men just nu känner jag mig som en nybörjare som inte kan någonting. Jag vill ju helst kunna allt med en gång, helst igår.

Jag försöker intala mig själv att det är bra med utmaningar och att det kommer få mig att utvecklas och växa.

Jag somnar med den positiva tanken och ser fram emot morgondagen.Likes

Comments

En liten etta på Drejargatan inne i stan. Den blev så mysig. Ett jobb jag gjorde nu i veckan som ett provjobb ihop med min chef på design therapy. Nästa vecka ska jag göra två jobb all by myself. Kul!

Likes

Comments