Läste Isabella Löwengrips inlägg om energitjuvar igår (länk ) och började fundera på det en hel del. Vi har nog alla stött på en energitjuv eller två i vardagen, på jobbet, i vänkretsen och i skolklassen. Människor som, medvetet eller förhoppningsvis omedvetet, ständigt ska dra ner ens humör, poängtera det negativa i något eller bara sprida negativ energi omkring sig.

På ett jobb jag hade för några år sedan hade jag en kollega som klagade på exakt allt. Fint väder? Jo men det regnar snart. Löning? Pengarna är snart slut ändå. Sommar och semester? Snart är det vinter igen. Trevlig kund i telefon? Snart ringer en riktigt sur en ändå. Julbord med avdelningen? Men jag är ju allergisk mot allt.
Ja ni hör ju, det fanns liksom inget positivt för henne. Iallafall inte när hon var på jobbet. Jag vet att jag frågade en annan kollega om det alltid varit såhär med henne och jovisst, detta var helt "normalt" beteende för henne. Jag vet att jag drog mig längre och längre ifrån henne. Vad hade jag för användning av all negativ energi som hon spred omkring sig?

Det har funnits, och finns fortfarande, personer i min umgängeskrets som ständigt ska hitta något negativt i det mesta som händer. De absolut värsta har jag sakta men säkert tagit avstånd till, för det ger mig ingenting. Men det är extra svårt när det är ens vänner. Om jag ringer min kompis och berättar att något superkul har hänt vill jag få positiv respons tillbaka, inte något negativt. Ska det verkligen vara så svårt att vara glad för andra? Och även om man inte alltid är det så kan man faktiskt fejka ibland. Vad har ni för erfarenhet kring energitjuvar?

/ Johanna

Likes

Comments

Godmorgon torsdag,

vi börjar dagen, som är bjuder på klarblå himmel, strålande sol och frost på marken, med lite musik från min Discover Weekly lista. Ett genialiskt drag från Spotifys sida om ni frågar mig. Jag är ofta lite för lat för att leta reda på nya musikfavoriter, så detta är ett perfekt sätt att hålla mina spellistor uppdaterade :)

Just det, glöm inte tävlingen som pågår just nu, klicka här för att komma dit :)

/ Johanna

Likes

Comments

Nu är det gjort, något jag gått och förberett mig för i flera veckor var avklarat på en timme. Vi har workshops varje onsdag på jobbet och idag var det min tur. Mitt ämne var Sociala Medier, varför man som företag bör använda dom och hur användningen bör gå till. Det var en hel del siffror, fakta, tips och en analys av deras egna sociala medier, och en diskussion väcktes vilket var himla skönt. Jag tror (och hoppas) att några även fick en ögonöppnare för hur mycket jobb det är med sociala medier, för det krävs en hel del planering, omvärldsbevakning och en strategi. Jag var dessvärre tvungen att lämna diskussionen då jag hade min tredje Kraniosakrala terapi-session idag. Men det blir spännande att höra imorgon vad de kom fram till.

Och min terapi-session då. Jo alltså det är ju så skönt att komma dit, men idag tog det lång tid för kroppen att komma ner i varv och slappna av. Men hon kunde tydligen märka av en stor skillnad i kroppen, och det känns ju himla positivt. Resten av kvällen blir lugn för min del, man blir helt slut efter en behandling nämligen. Så jag tänker en film, ansiktsmask och kanske måla naglarna? Låter som en lagom onsdag om ni frågar mig :)

Just det, glöm inte tävlingen som pågår just nu, klicka här för att komma dit :)

/ Johanna

Likes

Comments

Höstmodet är ju ändå en solklar favorit, hur kan det vara något annat för en som fullkomligt Ä L S K A R att gå omkring i halsduk? Något jag dock saknar i min garderob är en härlig höstkappa, har en för vintern men den är för varm för att ha nu. Sen skulle jag ljuga om jag sa att jag inte är sugen på Kenzo-tröjan..Här kommer tre outfits för höstens kyliga, soliga och bara härliga dagar :)

This post contains adlinks from Adviral1. HERE / 2. HERE / 3. HERE / 4. HERE / 5. HERE1 / 2 / 3 / 4 / 5

/ Johanna

Likes

Comments

Godmorgon onsdag,

ni vet hur vissa mornar är så mycket tröttare än andra? Idag är en riktigt trött morgon. Trots att Stockholm visar sig från sin allra finaste sida (vädermässigt iallafall) så är jag så trött att jag skulle kunna sova flera dagar i sträck känns det som. Eller det är framför allt hjärnan som känns trött, mentalt slutkörd kanske man kallar det? Livet rusar på i 180 just nu och jag känenr väl att jag halvt hinner med.

Jag gör mitt bästa för att komma ihåg att andas, inte dra upp axlarna till öronen och slappna av. Djupa andetag, en dag i taget. Nu kör vi på med onsdag. ¨

Ps. Glöm inte anmäla er till tävlingen :) Ds.

/ Johanna

Likes

Comments

Detta inlägg är i samarbete med cocoo.se

Okej först och främst, det är inte helt lätt att gå vidare från förra inlägget och skriva om något helt vardagligt men vidare måste man ju på ett eller annat sätt. Så vi går vidare med något klart mycket roligare, eller iallafall hälften av inlägget. För jag måste numera ta mig utanför min comfortzone då jag mer eller mindre kommer bli en heltidsanvändare av glasögon. Det kanske låter som en töntig detalj för många men jag ser inte mig själv som glasögonanvändare. Men jag får väl helt enkelt lära mig att tänka om. Det är ju för mitt eget bästa, framför allt för mina ögons bästa.

Under tiden jag lär mig att se mig själv på ett nytt sätt tänkte jag dra igång en tävling för er, det låter väl som en bra idé? Två lyckliga deltagare vinner varsitt smyckespaket från Cocoo.se värt ca 300kr och självklart en länkning här på bloggen!

Delta genom att:
- Gilla+kommentera detta inlägg med "jag är med" och
- Följ även bloggen, antingen via bloglovin eller nouw.

Vinnarna dras på fredag :)

Som en extra bonus så har jag även en rabattkod till er, om ni anger koden AWSOME20 får ni 20% rabatt! Erbjudandet gäller t.o.m 29 okt 2017 och kan ej kombineras med andra erbjudanden/rabatter.

/ Johanna

Likes

Comments

Det är nog få som undgått hashtagen #metoo som cirkulerar på sociala medier just nu. Den är viktig, jobbig och upprörande. Viktig för att belysa storleken av problemet, jobbig för att så många i ens närhet har råkat ut för det och upprörande att det ska behövas något som detta idag.

Sexuella trakaserier är ett problem och det verkar vara ett problem världen över. Bland mina Facebook vänner är det alldeles för många nu som delat med sig av inlägget och hashtaggen. Så även jag. Det är inte okej. Det måste få ett stopp. Förra sommaren skrev jag om det här, och det jag skriver är tyvärr en vardag för allt för många tjejer och kvinnor runt om i världen. Vi måste göra något åt detta. Killar, NI måste göra något åt detta. Det är hos er mycket av problemet sitter, tråkigt nog. Det är ni som måste ändra ert sätt att se och tilltala kvinnor. Jag hatar inte män, men jag ogillar starkt de män som ser det som "sin rättighet" att sexuellt trakassera kvinnor. Vi har inte bett om det. Skärpning!

/ Johanna

Likes

Comments

Good morning, how are you? Slept well or did you have a bad dream tonight? I hope you all slept well through the night. It’s a rainy kind of morning here’s in Stockholm, it’s not actually raining but it’s in the air, you know? I say we kick this day off with some Tumblr finds, music and hopefully a big cup of coffee, or tea if that's more your thing. What's your plan for today? Work, school or something else fun? Please share.

I don't know why this morning starts in english, maybe because my thoughts more than often goes on in english, is that weird? They've been like that for years, you know when you have like conversations with yourself fin your head? Or is that just me? Anyhow, more than often these conversations in my head takes place in english. Can't be the only one now can I? I often find myself making up conversations, scenarios and other stuff in my head, maybe they're called daydreams? Who knows, if anyone cares, they usually end up in english and in New York.

Anyhow, good morning darlings and I hope you have a great day!

/ Johanna

Likes

Comments

Det känns som att ni vet det här numera, men varannan måndag är det ju bowling för min del. På med lagtröjan (japp, vi har lagtröjor!) och sen spela 3 matcher. Ikväll spelade jag till och med ganska bra! Vann faktiskt 2 av 3 matcher, vad hände ens där?! Sjukt roligt, vilket jag förvisso tycker oavsett hur det går, men det är alltid roligare när det går bra såklart :)

/ Johanna

Likes

Comments

Instagram@lindholm90