Inte många ingredienser krävs för en magiskt god maträtt. Det här blev min söndagsmiddag och två matlådor, guld! Dessutom hade jag grönsaker kvar som blev ännu fler matlådor, stekte upp både svamp, purjolök och potatis, lät det koka ihop i lite matlagningsgrädde, kryddade med timjan och toppade med smulad getost. Hur gott tror ni inte det blir? och så enkelt!

Jag förstår inte människor som säger att dom inte kan laga mat, det är inte svårt att lyckas i köket. Antingen kan man som jag gå på känsla, vilket jag i många fall gör, eller så följer man recept. Men jag tror det viktiga är att våga prova! Testa dig fram med olika smakkombinationer, vad funkar, vad gillar du och avd gillar du inte?
God mat behöver inte vara dyr och komplicerad, våga prova! :)

Vill ni ha recepten på fiskpaketn?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Men hej på er!

här har det minsann varit tyst idag, det är en något seg tjej som säger hej. Lördagskvällen utvecklades från bubbel hos en kompis till uteservering till nattklubb till uteservering och sen hem. En bättre lördagskväll med andra ord!

Idag har jag hunnit med ett besök till frisören (hej då slitet hår!), IKEA och nu städar jag för fullt. I ugnen står kvällens middag, fiskpaket med shitakesvamp (dör så gott) och ikväll blir det en film i soffan tror jag. Det är ju ändå söndag. Hoppas ni haft en fin dag :)

​Lindholm90 @ instagram

Likes

Comments

I veckan blev den min, i mina ögon den perfekta bombarjackan. Ljusrosa med vita revärer på armarna och magiskt fint brodyr på ryggen. Hur fin är den inte?

Är du på jakt efter en likadan så kommer den från Gina Tricot :)

Likes

Comments

Nollevin, nolletröjor, sol och getingar. Hej lördag!

Likes

Comments

​Godmorgon från soffan! 

Hur mår ni? Jag mår kalas, sovit som en prinsessa och tokpepp på fadder kick-off som vi ska ha idag! Ska försöka uppdatera er under dagen men kan inte lova något :) 
Men jag hoppas ni får en fin lördag! 

Likes

Comments

Vinkväll med vänner, jag älskar att bo granne med tjejkompisar. Det är bara att ta en vinflaska och gå över gården :)

Likes

Comments

Jag hade inte alls planerat att köpa nya skor, men dessa ropade verkligen mitt namn och dessutom stod dom på reahyllan. Så nu bor de i min skohylla och jag blir alldeles lycklig av att se dom!

Likes

Comments

För många universitetsstudenter väntar skolstart och med den även nollningen den här veckan och för vissa har den redan börjat. Men i Karlstad drar den igång i nästa vecka. För några kanske ordet nollning är negativt laddat, med känslor som förnedring, total fylla och en jobbig period. Det känns som en förlegad och gammal och tråkig inställning till nollningen. När jag nollades för ett år sedan här i Karlstad hade jag två fantastiskt roliga veckor med tokiga aktiviteter, fest, skratt och nya bekantskaper. Precis så tycker jag nollningen ska vara!

Men det är en hektisk tid, ny stad, föreläsningar samtidigt och två fullspäckade veckor med aktiviteter, iallafall här i Karlstad. Så tänkte lista lite information kring nollning, några tips för hur man överlever nollningen och får ut så mycket som möjligt av dessa veckor. Det jag skriver är grundat i nollning för KRAMA och KAU, men passar nog in på de flesta universitets nollningar :)

Först och främst, nolla kallas nya studenter för att du har noll högskolepoäng. Detta är viktigt att komma ihåg tycker jag, man kallas inte nolla som något negativt, utan för att man är ny på universitetet.

"Nollningen Nollningen handlar ej om pennalism och inte heller alkoholism. Att dricka alkohol är ALLTID frivilligt på våra aktiviteter." - Taget från KRAMAs nollningsgrupp, och något jag tycker är otroligt viktigt. Ja det förekommer alkohol under nollningen och det är mycket fest, men det ska aldrig vara tvunget att dricka alkohol. Säger du nej så är det nej. På våra aktiviteter finns det alltid nyktra faddrar och man ska aldrig känna att man skäms för att man inte vill dricka alkohol.

Två veckor av fest, hur klarar man det? Här är några tips:

- A och O, mat! Jag har redan börjat bunkra upp med matlådor i frysen, färdiga att slänga in i mikron, tinas och sen ätas. Visst man klarar sig på pizza, kebab och snabbmat men det blir dyrt (nollningen har en tendens att kosta en del redan) och tro mig, kroppen kommer tacka dig om du äter vanlig mat. Kanske till och med lurar in en grönsak här och där.

- Även om det är mycket fest, man behöver inte dricka redlöst varje gång, man behöver inte dricka redlöst någon gång. Tänk på att det är två veckor man ska orka! ;)

- Klä dig efter väder, säger väderrapporten ösregn så ta med en regnjacka, poncho eller gummistövlar. Låt inte dåliga kläder stoppa dina nollningsaktiviteter!

- Faddrarna är där för er nollor, vi finns för att ni ska få en bra nollning. Undrar du något, fråga, osäker, fråga. Vi bits inte, jag lovar!

- Var med på så mycket du bara kan, det ger dig en chans att lära känna klassen, staden, flera andra studenter och andra inom samma program.

- Ha kul!

Lite bilder från vår nollning förra året, två galna, helknasiga, blöta och otroligt roliga veckor!

Likes

Comments

​Godmorgon fredag! 

Jag har redan hunnit dra igång fredagen i tvättstugan och så ser min morgon ut, springa mellan tvättstugan och lägenheten. Men just nu sitter jag med frukosten framför mig och försöker planera dagen. Hoppas ni får en fin fredag!

Likes

Comments

"hur mår kroppen?" frågade min ridlärare efter torsdagens andra, och veckans femte, ridlektion. Och hur mår kroppen? Den är trött och har träningsvärk, fotleden klagar lite men jag är lycklig. Herregud så mycket häst det har varit den här veckan. Helt fantastiskt!

Kvällens två lektioner var på två väldigt olika hästar, Wille och Dimma. Den förstnämnda har jag ridit en gång tidigare och var nära på att hoppa av mitt i lektionen för det blev bara pannkaka av det hela. Men den här gången gick jag in med en annan inställning, lite jäklar anamma och bestämd på att det skulle funka. Och vi fick ta tid på oss och stundtals kändes han faktiskt riktigt fin. Vi var långt ifrån samspelta på alla plan och han har en otroligt studsig trav, men delar av lektionen var jag riktigt nöjd. Han utmanar alla mina svagheter, vilket är bra, men jobbigt. 

Den andra lektionen, med Dimma, så fick jag lite revansch från förra veckans fiasko. Helt annan känsla, jag var med på ett annat sätt och det kändes bra. Till en början var jag lite ofokuserad och lät henne springa ifrån arbetet och falla mot innerskänkeln. Men när jag väl bestämde mig för att rida ordentligt gick det mycket bättre. Jag är nöjd med min egen ridning och med henne.

Men något jag måste träna på är att sträcka på mig, ha sluten hand runt tygeln och att slappna av i högerhanden. Jag blir lätt stark och fastnar i höger. Men det är bara att jobba vidare! Men nu, dusch och sängen. :)

Wille, en otroligt söt liten häst iallafall :)

Likes

Comments