​Äntligen, äntligen är det dags! Idag flyttar jag in i min nya lägenhet. Så jag kommer ha fullt upp hela dagen, vi hörs senare :) 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​...Om du ska stå på en ridbana en hel eftermiddag i strålande sol, smörj in dig med solkräm!! (hej tomatfärgad tjej atm)
... Om jag någonsin säger "jag har inga galgar" så ljuger jag. (har en överfull IKEA kasse med endast galgar..)
... Det tar längre tid att packa än 1 timme. (börja i tid..!)
... Att säga att man ska förbereda lunch tills imorgon när man packat ner hela köket var dumt.

Men annars är det bra, och jag ska fortsätta packa! :) 

Likes

Comments

Otaliga koppar kaffe senare (tror jag kom upp i 8-9 innan kroppen sa ifrån..) så tar jag helg. Jag överlevde jobbdagen trots endast 2h sömn på kollegans soffa inatt, de ni! Nu väntar 3 lediga dagar och flytt till ny lägenhet på lördag. Wop wop :)

Likes

Comments

​Lunchen blir alltid lite bättre med musik, just nu lyssnar jag mest på Ed Sheeran och även en hel del på Adele. Men mest Ed, iallafall just den här veckan. Vad lyssnar du på? 

Likes

Comments

Kaffe. I mängder tack. Helst via dropp rakt in i blodet. Återkommer när kroppen fått koffein, helst några liter.

Godmorgon.

Likes

Comments

​Hello and good morning,

jag har precis svept min andra kopp kaffe för dagen, för den som undrade. Ett sent godmorgon inlägg men saker kom i vägen helt enkelt. Men iallafall, hej på er :) 

Likes

Comments

Heja mig som ikväll varit riktigt produktiv! Har fixat matlådor så jag klarar mig resten av veckan, tvättat två maskiner och packat fyra flyttlådor. 70% av köket är nerpackat nu, i princip hela skrivbordet med tillbehör och halva garderoben. Morongdagen går helt bort så på torsdag får jag fortsätta och packa resten och såklart på fredag. Heja heja heja!

Nu ska jag stupa i säng, är helt slut! :)

Två från dagens jobb, som inkluderade picknick, bullar och kaffe. bra jobb! 

Likes

Comments

She's like cold coffee in the morning
I'm drunk off last nights whisky and coke
She'll make me shiver without warning
And make me laugh as if I'm in on the joke
And you can stay with me forever or you could stay with me for now

​Morning.

Likes

Comments

Som ni säkert har listat ut så har min måndag varit fantastisk. Jag har legat på en filt vid Vänerns strand i princip hela dagen, badat, snackat skit, läst en halv bok och bara varit. Så otroligt skönt att göra absolut ingenting. Nu sitter jag och väntar på att eftersvettningarna från duschen ska lägga sig så jag kan byta om och bege mig in till stan. Middag med en tjejkompis står på kvällens agenda. Jag njuter av min lediga dag till fullo med andra ord!

Jag var gladare än jag ser ut, lovar!

Likes

Comments

Ska du börja plugga på högskola/universitet i höst? KUL! Men det är en hel del man ska komma ihåg och det kan vara rörigt såhär i början. Nu har jag ändå börjat plugga tre gånger, på olika universitet (och i olika länder det är sant) men processen är i princip densamma. Så jag tänkte göra en checklista inför terminsstarten helt enkelt:

1. Acceptera din plats! Det absolut viktigaste, efter att du fått ditt svar från antagning.se så är det viktigt att svara på platserbjudandet också. Sista dagen att svara är 29e juli, svarar du inte kan du mista din plats.

2. Ansök om CSN! Har satt det som punkt två på listan för det kan ta tid att få svar. Ibland behöver man skicka in kompletterande uppgifter och liknande. Så det är lika bra att ansöka så snart som möjligt, vilket du kan göra efter du fått ditt svar från universitetet/högskolan du ska plugga vid.

3. Leta bostad! Om du ska plugga i samma stad som du bor i nu, hoppa över den här punkten. Men många flyttar när de ska börja plugga och det är aldrig lätt att få tag på bostad. Så det är lika bra att börja i tid. Om du är relativt säker på vilken stad du ska plugga i redan innan du fått antagningsbesked så är ett hett tips att ställa sig i bostadskö tidigt. Många söker bostad och det är inte alltid lätt att hitta. Blocket.se, kvalster, facebooksidor och hyresgästföreningar, du kommer snart vara en expert på bostadssajter för din stad! Men underskatta inte sociala medier heller, någon kompis kanske känner någon som kan hjälpa till. Våga fråga!

4. Besök din nya stad! Det är alltid spännande att se avrt man ska bo lite innan man flyttar dit, dessutom känns det lite mindre läskigt när man väl flyttar.

5. Spara pengar! Terminsstart + flytt kan bli en dyr historia, så ett tips är att spara pengar till flytten.

6. Leta kurslitteratur begagnat! Köp och sälj sajter finns för det mesta, så även kurslitteratur. Många universitet har egna försäljningssajter för kurslitteratur, men även blocket.se och sociala medier används. Man kan spara bra med pengar på att köpa begagnad kurslitteratur.

Det var nog allt, som jag kommer på just nu iallafall. Och inför själva starten, våga vara med, om ni har nollning, försök vara med så mycket du kan. Våga hälsa på dom i din klass och ha kul. Det är roligt, utmanande, svårt och jobbigt att plugga på universitet/högskola, men också helt fantastiskt! :)

Lycka till och hoppas några av er kommer till Karlstad i höst!

Likes

Comments