Träning och hälsa

Igårkväll kollade jag igenom snapchatstories som alltid och det var en story som helt ärligt fick mig att må illa. En kille lägger upp en smygfilm på en medelålderskvinna i gymmet, som står och boxar mot en boxsäck och man ser att hon kämpar. Till den 10 sekunder långa video väljer han att skriva ”Mike Tyson”. Jag blev så jävla illamående, besviken och arg. Ärligt, vem är han att smygfilma henne på gymmet när hon går dit med mål och kämpar för att nå dem?

Min största rädsla när jag började träna på gym var att folk skulle titta, jag var rädd för att göra fel, att bli dömd av andra som tränar för att jag inte är lika stark eller tränad som dem. Det tog mig allt mod jag hade för att gå in i viktrummet, där det på mitt gym för övrigt är typ 90% killar, seriöst. Jag har full förståelse för dem som inte tränar på gym för rädslan att bli dömda. Men jag har också enorm respekt för dem som tar sig till gymmet, oavsett ålder, kön, kroppsform och mål. Jag skulle aldrig döma en annan människa på gymmet, inte heller ta upp min telefon för att filma och visa hela världen. Som om jag vill att folk ska ta smygbilder på mig på gymmet? Hur fan kommer man ens på tanken liksom har man ingen moral?

Nu lyckades jag hamna på ett skitbra gym där alla är riktigt härliga med varandra, men uppenbarligen finns det andra idioter på andra gym som lever på att skratta åt andra.

Alla som tränar på gym, då menar jag alla, ska acceptera andra människor. Man kanske ska ha i baktanke att alla börjar någonstans. Bara för att du som dömer någon på gymmet har 10 års träningsbagage så har inte alla det. Du är inte heller störst bäst och vackrast bara för att du lyckats deffa ner dig till 4% kroppsfett.

Vad finns det för anledning att smygfilma eller fota andra människor som kämpar för sina drömmar. Vi har ingen aning om vad hon på videon går igenom. Hon kan va djupt deprimerad med sämst självförtroende där träning är hennes räddning? Hon kanske har bestämt sig, att nu ska hon ta tag i träningen och kunna ha bikini i sommar utan att ha ångest på stranden, eller bara kunna gå hem efteråt och käka fredagsgodis med gott samvete? Eller vad som helst!
… Och vad vet vi, om hon skulle få se denna video skulle hon kanske må ännu sämre, aldrig mer komma tillbaka till ett gym någonsin! Så till dig som lägger upp en sån video, jag skrattar åt dig!

Jag tycker vi ska ge en klapp på axeln till alla oss som tar oss till gymmet och kämpar mot våra mål och drömmar, inte ge dom en anledning att ge upp.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments