Nu när ni läser det här så börjar 4h lägret som slutar på lördag. Jag kommer under den här veckan bara ha tidsbestämda inlägg varannan dag och då kommer alltså nästa på tisdag.

Just tidsbestämda inlägg har jag väldigt svårt för, det blir mest "tips", "lifehacks" och "jag vill ha" inlägg. Det blir väldigt lätt uttjatat och tråkigt.


Nu ska jag ha det superbra och mysa sönder med alla djur och människor på gården!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hästrelaterat, Ronja ♡

Jag har då slutat rida hos Line mest för att en annan tjej har börjat att rida henne och att jag måste ha skjuts eftersom att det inte finns chans att cykla eller ta buss dit. Jag tänkte faktiskt inte ens på att hitta en ny häst då det känts så bra med Line men så frågade mammas kompis mig om jag ville provrida hennes och bli hennes medryttare.

Jag och mamma åkte dit och kollade på henne i måndags, vi kollade vart saker fanns och pratade om hur hästen är och vad jag har för mål. Det kändes bra och jag åkte dit igår och provred en sväng ut och hennes ägare cyklade bredvid.


Hästen heter Ronja och är en kallblodstravaren. Hon är 15 år gammal och är runt 152 cm i manken också så hon är en storhäst. Ronja går på lösdrift, just nu ensam men snart med en till kompis och i september kommer det två hästar till. Ronja är inriden men inte utbildad alls och kan därför inte trava eller gallopera helt rent ännu. Det tar många meter innan hon börjar komma in i en ordentlig takt. Sen så har hon under några år varit körhäst och är därför också väldigt stel i sidorna.

På gården där Ronja bor finns det både ridhus och paddock och det har varit en dröm sedan barnsben att jag ska få rida en häst eller ha en häst vid ett ridhus. Det är verkligen total lyx för mig.

Eftersom att Ronja inte är utbildad så kommer hon bara vara en skogsmullehäst som kommer gå mest skogsturer men också tränas inne i ridhuset eller i paddocken. Det första målet vi har är (förutom att träna bort hennes mage) att kunna trava ordentligt. Hitta en takt och hålla den ett tag, och efter det får vi börja på lite svårare saker.


Jag kommer att börja vara hos Ronja varje onsdag och lördag till att börja med och jag börjar direkt efter 4h-lägret som är nästa vecka.

Likes

Comments

Så mycket har hänt sedan sist. Jag har slutat rida hos Line och har en lååång (eller ganska kort) förklaring till det som jag publicerar senare om allt går som planerat. Sedan så har jag gått ut skolan, som tog så himla mycket av min tid nu i slutet, jag höll nästan bara på med saker jag inte visste att jag missat - eftersom att lärare på gymnasiet inte meddelar i tid att man missat något. Och sen har jag såklart också sommarjobbat nu och går imorgon men sen är jag ledig hela juli och jobbar vecka 31 & 32 igen.

Men hästmänniskor, kika in imorgon så får ni ett saftigt inlägg om något jag tror ni gillar. Ni kan få ett smakprov...
ett stall med paddock och ridhus, min dröm sedan barnsben.


Likes

Comments

+/-

Igår var jag på Kokpunkten här i Västerås med min pojkvän Robin och här kommer några + och - med det!


++++

  • Man får som ett slags armband när du kommer in på badet och med det kan du t.ex låsa ditt skåp så att du inte behöver slänga runt med en nyckel och även köpa grejer där inne så betalar du sen på vägen ut. Hur smart!? Så slipper man liksom springa och hämta kortet, köpa något och sedan springa tillbaka.
  • Det fanns ställen där du kunde lägga din handduk på väldigt många ställen så att man kunde ta med den till det stället man ville vara på så att man slipper springa runt och leta efter den.


----

  • Jag tycker inte att man kan kalla Kokpunkten för ett actionbad. Det är ett väldigt litet badhus med bara 5 rutchbanor och sen en större pool där man får bada. Jag tycker isånafall att Gustavsvik i Örebro är ett Actionbad om man ska jämföra.
  • Man får inte ta med sig eget att fika in på badet utan om man är hungrig så måste man köpa det i någon kiosk där inne vilket kan bli väldigt dyrt om det är en större familj. Jag tycker att man borde få ta med sig egen mat in.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Mitt nästa köp ska helt klart vara en trenchcoat. Jag har letat lite överallt och vill ha en lite basic färg som passar till typ allt men som jag ändå bara har när det matchar, om ni förstår. Alltså ljusrosa, grå eller beige till exempel. Igår när jag och mamma var på stan så hittade jag några jag vill ha och velar mellan och klickar ni på bilden kommer ni direkt till produkten, precis som vanligt.Som sagt så velar jag alltså mellan dessa tre. Vad tycker ni? Vilken är snyggast? Kommer såklart köpa en väska som matchar senare eftersom at den jag har nu är från h&m som jag köpte när jag gick i åttan och den är riktigt sliten.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag hade vi studiedag och även utvecklingssamtal. På utvecklingssamtalet (10:30-11:00) så pratade vi bara om vad jag gillar och inte gillar med skolan och min mentor (som också är min lärare i vård, hälsopedagogik och medicin) berömde mig väldigt mycket över vilket flyt jag har på lektionerna och att jag alltid lämnar in saker i tid. Dock påminde hon mig också om en uppgift som typ ingen hade skickat in och hon tror att det var pågrund av att vi fått fel information om henne om den skulle in eller inte, så den måste jag göra.

Efter utvecklingssamtalet så åkte jag och mamma till hälla och käkade först lite mat på spicy hot och sen tog vi en runda inne på Toys R us. Där handlade vi bara lite småprylar på rean och jag köpte en liten papperskorg med Hitta Doris-figurerna på. Bara för att jag är en sån disneynörd.

Sen shoppade mamma lite på h&m och jag köpte ett nagellim till mina lösnaglar på kicks. Sen tog vi en snabbis inne på Ica maxi eftersom att ja behövde et nytt rutigt block till matten i skolan. Så jag ska bara köpa lite töntiga klistermärken och klistra på eftersom att jag tycker att det är så tråkigt med kollegieblock utan mönster. Har jag inget mönster så sitter jag istället och klottrar sönder dem, precis som man gjorde i trean.

När jag kom hem fixade jag även på mina lösnaglar och dem storlekarna jag använder börjar ta slut så nästa gång jag får pengar så måste jag köpa ett paket. Målade naglarna ljusrosa med färgen "pink diamond" från märket Essie. Det vart väldigt vårigt och fint, tycker jag.

Imorgon är det en ny dag med nya tag, bara att kämpa igenom skolan två dagar till innan det är ledigt igen. Men jag ska väll inte klagaLikes

Comments

I flera månader nu så har jag velat fram och tillbaka huruvida jag kommer att klara av att ha en egen häst att vara vid 7 dagar i veckan och alltid vara beredd på allt. När man är medryttare eller skötare på en häst så är det mycket enklare at bara låta ägaren sköta en hälta eller berätta vad hästen ska ha för mat. Jag har aldrig haft en egen häst på riktigt, bara Achie som var familjens när jag var mindre, Bobby och Meadow var också på sätt och vis hela familjens men jag och min lillasyster red dom ibland när det var bra väder och sen Cassie var en foderhäst. Och nu så rider jag och Thea, Line.

Jag har liksom aldrig haft en egen häst och har därför heller ingen erfarenhet av att jag måste skjuta vissa saker åt sidan för att jag måste åka till stallet. Jag har alltid kunnat lägga det på Thea eller Mamma för en dag, och det har känts riktigt skönt.

Sen är det det där problemet med att jag inte har något körkort på varken bil eller moppe. Det gör att jag måste ha skjuts till stallet varje kväll och ha hjälp med fodring varje morgon. Vilket gör att jag inte har hästen helt själv iallafall?


Men det finns två stall som ligger nära mig där det ena har ett ridhus och båda har paddock. Båda två tar ca. 10 minuter promenad och jag behöver alltså ingen skjuts. Det skulle ju vara det ultimata att få stå i ett stall där jag bara kan gå dit på ett par minuter och sen rida i ridhus om det är snökaos. Men hur går det med ekonomin egentligen? Jag har ingen koll på hur mycket det kostar men jag har lagt ribban på ungefär 3000 kr i månaden, en jag känner säger att det kostade 2600 i månaden för ca ett halvår sedan och det kanske fortfarande gör det beroende på vad man lägger till osv.


Kan ni berätta hur långt det är till erat stall och om ni får skjuts eller om ni bra kan gå? Har ni ridhus, paddock eller bara tillgång till skogen? Berätta! Ge mig lite tips.

Likes

Comments

Jag följer egentligen bara 2 stycken bloggar regelbundet (och båda råkar vara hästbloggar?) men sen finns det ju vissa där jag kikar in någon gång ibland.


Den första är http://ztreliin.se Jag kollar Linns blogg varje morgon i skolan innan den börjat och på kvällen när jag går och lägger mig. Linn inspirerar mig så himla mycket med sin utveckling och med motgång och även framgång med Oprah. Hon har ungefär samma tänk som mig att vissa fastnar för hästen som individ och vissa fastnar för sporten och då har lättare att göra sig av med hästar.


Den andra bloggen är http://elfstrands.se Jag kikar in hos systrarna Elfstrand ett par gånger om dagen och läser mycket tips och även gamla inlägg. Jag surfar mest runt på elfstrands.se eftersom att det finns många ridövningstips där och även om man är osäker på täcken, bloppisar och frågestunder. Har man idétorka när man ska rida så har man säkrat det om man kikar in där.


Både Linn och Elfstrands har en varsin youtubekanal. Där heter dem Ztreiin och Elfstrands blogg.

Likes

Comments

Igår fyllde min gammelmormor 81 år och vi firade henne idag med god mat och efterrätt som hon hade fixat iordning hemma hos henne. 81 år är verkligen inte dåligt. och hon är inte slö heller utan hon är pigg och tar promenader och gör allting själv, utom att typ skotta för det kan hon behöva ha hjälp med. Jag älskar min gammelmormor, hon är min största förebild i livet. Så mycket som hon gått igenom skulle jag aldrig stannat i livet, hon är starkast av dem jag känner.


Grattis på 81-års dagen fina du.


Likes

Comments

Hej!

Nu är både Pretty Little Liars och The Vampire Diaries påväg att ta slut, vilket gör mig väldigt ledsen. Därför behöver jag en hela hög med nya serier att kolla igenom. Jag har faktiskt bara kollat på PLL, TVD och Hawaii five-0 men det är ju still going strong! ;)

Så vad har ni för tips? Ledsen att göra er fans ledsna men jag är inget fan av American Horror Story eller The 100 som jag försökt att titta på förut men jag har inte varit tillräckligt tagen av serien för att fortsätta. Teen Wolf är jag också skeptisk till.

Men annars tar jag alla förlag som kommer med stor glädje och med öppna armar.

Likes

Comments