Header

En av mina längsta dagar i livet har förmodligen just passerat. Lite halv berusad sittter jag på tåget hem efter att äntligen hittar Klaara. Efter endast fem timmar sömn klarade jag och näppe mig till klockan fyra då jag gick av för helgen. Istället för att duscha slängde jag på lite make up och några någorlunda kläder för att vidare ta mig till st.kilda hostel där Klaara just nu befinner sig. Nudlar och vin stod på tur! Miglade och tog en promenad längs stranden innan vi hoppade på en fullproppad tram in till stan. Där hamnade vi på någon bar som inte var särskilt festlig men ändå okej. Fick tillslut tag på de Danska sällskapet som vi mötte upp på någon bar och tog oss yttligare till någon annan bar efter ha misslyckats komma in på några ( någon krävde reservation och medan den andra plötsligt stängde ned). På den här baren varade vi i alla fall inte länge innan vi huller om buller tappade bort varandra. Här sprang Klaara iväg utan telefon eller någonting för den stod nämligen jag med för att försöka nå grabbarna. Hittade i alla fall de och sa hejdå istället ringde jag upp Ebba som fick följa med mig på jakten efter Klaara. Kanske tjugo minuter senare bestämde jag mig för att ta en tram till hennes hostel för att åtminstone lämna hennes grejer. På kudden då hon lufter för Sydney imprgon. Vem tror ni jag hittar på bänken halvsovandes om inte Klaara, Hahaha. Såg i alla fall till att hon hamnade på den innan jag skälv tog mig in till stationen och vidare hemmet för att smygq in genom balkong dörren.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

La brisa:

My kind of heaven. Tjejerna som jag tog mig dit med föreslog detta och gladare än mig är nog ingen för det! Även om vädret inte var allt för roligt så var utsikten desto bättre. För mig som verkligen blir lyrisk av fina platser med ljus och häftig design blev det extra många bilder

The lawn:

Blev inspirerad att gå hit efter ha hittat det på en baliguid som någon av fashion tjejerna tipsat om här på nouw. Ångrar det gör jag inte heller. Baren var mindre än förväntad men för den skull blev den desto mysigare. Att gå dit själv var dock ingen hitt men beställa in några drinkar med några sköna lirare och skulle från min sida givit kvällen fler toast.

Waterfall :

Slutligen blev detta den enda utflykten vi gjorde som den stora grupp vi var (nio stycken) på grund av att vulkanen begränsade oss till vad vi egentligen tänkt oss. För mig var detta top 3 just för att alla var nöjda även om guiden körde till en början körde fel så vi fick följa en lokalare på moppe och att det spöregnade de trettio minutrarna vi gick tillbaka från vattenfallet.

Likes

Comments

Andra dagen som strandsatta här på Bali. Skulle egentligen ha lyft i söndags tillbaka till Melbourne men eftersom vindarna ständigt vänder och askan sprider sig i luften är det bara tålamod som gäller. Här om dagen (den andre) hade vi stort fördelsddsgs firande för vår äldsta tjej som fyllde 7. Spenderade hela förmiddagen på Splace Park plaskandes och kanandes ned för rushekanor med hela gänget. Kände därefter att jag behövde lite egen tid så jag tog mig in till Seminyak där jag strosade runt bland alla butiker under några timmar innan jag fick nog av att inte hitta någonting. Istället mötte jag upp de andra på Finn's beach club. Blev en kort men trevlig stund då barnen var väldigt trötta och inte allt för bra i magarna sina. Ikväll har vi också varit iväg hela gruppen till La laguna men på grund av vädret och att alla återigen inte var så krya blev deta inte ett särskilt långt besök heller men lite solnedgång och mat fick i alla fall inta.

Likes

Comments

Hade idag en ganska fullspäckad dag med att hålla koll på fyra små livliga varelser till hjälp hade jag en idonesisk barnflicka. Detta gick kanske inte felfritt men å andra sidan gick det så bra som det kunde gå under de omständigheter vi hade. Halv ett lämnade hon mig och jag hade en timme själv med de innan M&M kom tillbaka och efter yttligare någon timme kom de andra också. Själv fick jag något oväntat emotionellt sammanbrott som jag inte riktigt kunde greppa trots det följde jag efter en dusch med de till Milka ma do för några glas Sangria. Hjälpe sorligt nog inte för tillbaka ringde jag upp den enda människan som verkligen kan få ur mig det och nu mår jag genast lite bättre tror lite sömn inte skulle skada nu heller.

Likes

Comments

3 more days to go, sedan vet vi om vi kommer hem som planerat eller inte.. om vi måste hitta en annan utväg, stanna i någon månad eller veckor. Efter frukosten blev jag och K ensamma hemma vilket vi unnade oss med att bara koppla av i varsin solstol, jag i skuggan och hon i solen. Efter ett och annat samtalsämne hamnade även vi där, vulkanutbrottet. Jag kunde se på hennes kroppsspråk att det som nu skulle komma ut var sårbart men behövde komma ut förr eller senare. Så de näst kommande minuterna pratade vi ut, både hon och jag. Vad kan hända, hur kan det hända, vad kan vi göra, hur kan vi göra det? Är du okej, är barnen okej, kommer vi att bli okej? Grejen är att som tidigare nämnt befinner vi oss 70-80 kilometer bort så att även om den får ännu ett utbrott så är vi säkra här i Canggu. Vi har också tak över huvudet så länge flygplatsen är stängd då gästerna efter oss inte kan ta över ännu. Med andra ord ligger allting i händerna på flygplatsen. Nu har den varit stängd i 3 dagar och askan är runt omkring området. När ska den öppna, kommer den öppna och även om den öppnar är färden dit säker för alla? Vi diskuterade också möjligheten att ta sig hem (Melbourne) på andra sett som exempelvis tjejerna nu är påväg att göra, ta sig till Surabaya och därifrån till Jarkarta för att ta flyg eller båt. Det är så många om och men hur, när och var. Hur tänker jag kring allt detta? Ärligt talat tänker jag inte mycket alls kanske för att det är för stort för att begripa just för att jag inte riktigt kan ta på det. Jag har aldrig varit i en liknande situation och jag har inte heller något att utgå utifrån eftersom vi verkligen inte vet någonting från från där vi befinner oss. Det är bara att vänta och se.

Likes

Comments

Extrem jäkla åska och jag avskyr det. Åskan i Bali är verkligen något av sitt eget slag, så extremt högljutt och nu kanske desto värre med tanke på vulkanen och dess utbrott. Ni har väl inte missat att Gunung Agung håller på att få ett utbrott??? Det var både snackisen i frukostbordet, lunchen och middagen.. och efter kvällens smällar som fick mig att illvråla och krypa ner i barnens säng har jag blivit lite nojig. Det slog mig då också att jag är här utan försäkring, efter ha missat utgångsdatumet kan jag i nuläget inte heller förnya det, gissa om min mamma blev glad över att höra detta. Själv är jag inte allt för orolig då vi befinner oss 7-8 mil bort men ändå tjejerna jag umgicks med igår kväll har fått ta in på Hotel. Där inne bär de masker. Detta för att Denpasar flygplats är avstängd och de befinner sig i ett område där askan sprider sig utanför, lite rysningar i kroppen får man ju ändå.

Likes

Comments

I kväll kom jag hem till 4 sovandes barn och 4 plaskande vuxna i poolen med bollspel och rosé, vilka tror ni att jag gjorde sällskap? Svepte ganska kvickt om till bikini och näst intill lika snabbt hade jag ett glas rosé i handen, vilket lyx liv alltså. Nu däremot har jag haft en snabb dusch och ett kort samtal med E. Tänkte hinna med att skriva några rader innan ögonlocken stänger för kvällen. Eftersom det söndag och som i vanlig ordning har jag varit ledig idag och därför fick jag exempelvis möjligheten att gå ut med några nyfunna vänner till kvällen! Under förmiddagen hängde jag bara här i poolen medan runt tre började jag fixa mig och beställde en taxi. Körde först till Canggu station där jag skulle ta ut pengar, fick ut pengarna men inte kortet till en början då touchen la av så fick panik och hämtade in taxi chauffören som heller inget kunde göra. Men på något sett lyckades vi(!!) och jag kunde ta mig till tjejerna. Bortsett från de två jag träffade senast jag var iväg så hängde en annan svensk tjej på. Vi tog oss till La brisa trots det dåliga vädret. Hur som helst klarnade det upp lite och vi kunde njuta av utsikten, sällskapet och maten!

Likes

Comments

45 kilometer bort bröt vulkanen ut idag och vi har härifrån sett rök och ett väldans oväder. Kraftiga regnskurar, blixtar och åskar gör det nu också. Även om jag är klibbig och näst intill svettig skulle jag inte tacka nej till en filt här i min soffa. Ikväll är jag nämligen barnvakt så har kollat på film med de stora gänget i deras säng medan lilla tjejan ligger och sover i sitt. Förhpppninegvis sover de gått efter allt gnäll.. jag vet att jag kommer göra det åtminstone! Annars under dagen gjorde jag absolut ingenting plaskade med mina fötter i poolen för att jag var för lat för att gå i, simning är ju trots allt motion och det var inget som lockade denna dam idag. Istället hängde jag i solstolen.

Likes

Comments

Att komma hem 02 en kväll var inte riktigt vad jag tänkte mig när jag satte mig på ännu ett flyg till Bali. Men i välbehåll är jag men inte särskilt energisk efter mina sex timmar "sömn". Eter första måltiden som alltid serveras så fint klockan åtta åkte vi (minus de äldre sällskapet) i omgångar på moppen till Changgu Club spenderade där sammanlagt fyra timmar. Plaskandes i vattnet och skrikandes ner för stora rushenanor innan det var dags att runda av. Åter tillbaka slängde jag mig i en solstol där jag spenderade nästkommande tid tills det var mat. I mellan allt detta hade jag en väldigt svag kommunikation med Moa angående kvällen som tillslut resulterade att jag runt klockan åtta hoppade in i en taxi till Old man's där jag mötte upp de andra. En resturang/bar jag tidigare hört om men inte besökt. Här kryllade det av svennar och bintangs. Plötsligt dök också en tjej jag spenderade en dag hiking Blue Mountains med bredvid mig i baren, snacka om att vi blev chockade åtta månader senare och vi finner varandra i en bar i en annan kontinent. Efter ha visat upp några moves, sprungit i baren, hoppat in och ut genom staket, plåstrat om M och tagit snål skjuts av någon randome kille som visade sig vara från Melbourne tyckte jag att jag hade fått nog med äventyr för dagen. Där av övertalade jag en vakt att beställa en taxi till mig istället för moped. Denna färd var ju något av det roligaste. Eftersom jag är lite obekväm med Balineserna fick jag för mig om att sjunga med till musiken på radion och tro det eller ej men han tog i för kung och fosterland han också, haha. Med lite dålig kommunikation / mitt lokalsinne (skyller på att det var mörkt). Han körde nämligen till min villa men eftersom jag inte kände igen mig åkte vi runt lite till innan vi kom tillbaka och Securitas garvade eftersom de såg oss första gången. Jag tog mig hem i säkert förvar åtminstone.

Likes

Comments

Medan de andra var ute på äventyr hade F och jag egen tid. Under de femton minutrarna hon sov på egen hand hann jag springa runt och plåta lite. Senare sov hon yttligare en timme i min famn innan vi hoppade i poolen. Plaskade runt för en stund innan vi delade på några bananpannkakor som blev över från frukosten. Mätta och belåtna tog vi ännu ett dopp i poolen. Regnet gjorde oss även sällskap idag vilket var mer än behagligt för att då kunde jag bara låta henne springa ute annars måste man ju hela tiden tänka på så hon inte bränner sig. Inte nog med det, vi hade också slut på blöjor vilket innebär att jag också var tvungen att ha koll så ingen olycka inträffade på olämpligt ställe. När de andra kom tillbaka runt klockan två hade de med nya badleksaker vilket innebar att ännu en gång var vi tillbaka i poolen, tredje gången gillt. Efter detta spenderade jag någon timme i solstolen innan maten serverades och nu ligger jag i sängen och försöker ta mig ur den för att ta en dusch innan jag kryper ner för natten.

Likes

Comments