Hej på er!
Nu är det äntligen officiellt höst! Alltså hur mys?😍.
För er som kanske inte vet är höst och vinter mina favorit årstider! Och nu när det äntligen är höst är det äntligen snart vinter och jul!
Inte nog med höstens fina färger och mysiga regniga väder finns det en sak till. Höstmode. Alltså allt mode som pågår undret hösten är bara så fantastiskt!
Nu kan jag äntligen klicka hem lite doftljus och börja höstinreda mitt sovrum med massa mysiga filtar och fina små ljus!
Hoppas ni haft en fantastisk helg så hörs vi snart igen!
Puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Denna helgen är en sån seg helg när man bara är trött, kollar tv och pluggar. Måste verkligen plugga massor och ska fylla i lite papper för min lilla hemlighet hihi får snart berätta. Så jag önskar er bara en härlig helg och eftersom jag bara kommer gå hemma och strosa kommer jag inte uppdatera er mer tror jag, så ta de vackert så hörs vi!
Puss!

Likes

Comments

Hej på er!
Är det Var så rastlös så nu har jag rensat garderoben lite och hände upp allt jag använder ofta på en klädstång. Kan verkligen rekommendera att köpa en om man har mycket kläder. De är rätt billiga från ikea eller rusta!

Så skönt att ha allting framför sig så man slipper riva ut allting från garderoben och vika in det, så länge allt snyggt och prydligt och inte blir skrynkligt! ( vet att de 2 röda galgarna är störiga haha måste fixa det!

Puss


Likes

Comments

Hej på er!
Jag håller ju på med balsammetoden och tänkte dela med mig av mina erfarenheter, produkter och tips.

1. Vad är balsammetoden?
Jo, balsammetoden går ut på att man utesluter schampoo i vardagen, eller mer det som schampoo innehåller. Det man vill undvika i schampoot är sulfater, silikoner och mineraloljor.


Sulfater - gör så att schampoot löddrar, väldigt fettlösande då det finns till och med i diskmedel, och torkar ut hårbotten och håret, vilket leder till att håret ofta går av
Silikoner - det lägger sig som en hinna runt varje hårstrå så det ser glansigt och lent ut, men om man skulle trätta ur det är verkligheten inte det samma.
Mineraloljor - lägger sig som en hinna kring hårstrået, samma som silikoner ska de upplevas glansigt och lent, lägger sig som en hinna runt hårborren vilket gör att vissa hårsäckar täpps igen.

Så summan av kardemumman är att schampoo leder till dålig hårväxt, hårstrån går av och är ohälsosamt. Håret får ingen naturlig fukt vilket gör att håret inte får nån syre, eftersom det bildas hinnor runt hårstrået.

2. Sistatvätten
När du ska börja med balsammetoden måste du göra en sistatvätt, vilket går ut på att använda schampoo för sista gången, så det du behöver är ett schampoo som är godkänt för sistatvätt, jag brukar använda Coop x-tra schampoo. sedan gnuggar man in det i håret som vanligt och när man sköljt ur det så applicerar man ett ''tvättbalsam'' vilket då kommer ersätta schampoo. Så de du gör är att du applicerar tvättbalsamet (brukar köra på coops x-tra balsam) i hårbotten och ner mot öronen, sedan tar du en inpackning som är godkänt i balsammetoden (brukar ha L´oreal Paris Elvital Nutrigloss shine inpackning) och den applicerar du i längderna, sedan låter du tvättbalsamet och inpackningen sitta i i några minuter, sedan är det bara att skölja ur det.

3. Godkända produkter/ tips
Alla produkter är tyvärr inte godkänt av balsammetoden.
Här finns det många listor på olika tvättbalsam, sistatvätt schampoo, inpackningar och stylprodukter - http://stinamarkan.se/blogg/den-kompletta-guiden-balsammetoden-metoden-utan-schampo
De produkter jag använder är Coop x-tra schampoo för sistatvätt, Coop x-tra balsam för tvättbalsam, och L´oreal Paris Elvital Nutrigloss shine inpackning för inpackning. För återfuktning använder jag vanlig raw kokosolja i topparna. Torrschampoo brukar jag använda Batiste vilket är billigt och bra.

Mina tips är
- Borsta håret med svinborste
- Undvik värme (låt lufttorka helst, platta/locka inte lika ofta)
- Sov alltid med fläta!
- Använd tofsar utan metallknipsar
- Tvätta 1-2 ggr i veckan
- Använd kokosolja i hårtopparna
- 1 gång i månaden smörjer jag in hela mitt hår med kokosolja, sover med det sedan tvättar håret,det återfuktar så mycket.

Ingredienser, här kan du skriva i om du är osäker på ingredienser i dina produkter, oftast står det inte ''SULFATER'' utan kanske '' cyclopentasiloxane '' och det är svårt att hålla koll på så här kan du skriva in och det säger till direkt om det är godkänt eller icke godkänt! - http://balsammetoden.se/produktkollen/


Tack så mycket och hoppas ni börjar med balsammetoden!
Puss!

Likes

Comments

Hej på er!

Detta är de sista månaderna jag gör inlägg av detta slaget! Jag kommer göra om min blogg till en blogg om en specifik sak som jag tyvärr inte kommer få avslöja nu, men så fort jag får det kommer jag göra det! Låt oss säga att det kommer vara en stoor förändring!! Så håll ut!

Hur är det med er? Jag mår bra faktiskt, mycket kul som händer i mitt liv atm.
Kände att det var längesedan jag skrev, har mest lagt upp bilder bara.
Just nu sitter jag ialafall i skolan, efter skolan ska jag träna sedan hem. Så inte mycket spännande händer idag faktiskt, imorgon ska jag och fira min gammelfarmor som fyller 92.

Men jag lovar att jag kommer börja skriva mer nu! Inte blivit så för skolan har startat och allt man får på samma gång, men nu är jag igång och ska som sagt göra en stor förändring och hoppas ni kommer gilla det! Den 20/21 september kan jag avslöja vad det är tror jag så det är snart! Men håll utkik så ska jag lova att hålla er uppdaterade!

Puss!

Likes

Comments

Hej på er!

Vart ska jag börja, förra veckan var katastrof.
Jag jobbade (för första gången å inte spelade) på partille cup, världens största handbollscup. Det var roligt men så jävla stressigt och energikrävande. Jag serverade kunderna maten (dvs jag ropade ut numrera och fick ta hand om den delen) så jag har skrikit sönder min röst, fått så mycket klagomål om hur dålig jag är (nt ens jag som gör maten hallå?) osv så i lördags blev jag så sjuk. Feber och trötthet, hostar (TMI) blodklumpar och är dålig i magen, å min hals är katastrof. Nu ligger jag hemma med 40graders feber och kan varken äta eller dricka. Har inget virus utan det är mini utmattningssyndrom.

Nu har jag klagat av mig haha och nya tag nästa vecka då det är gothia ":-)"
Ni får ha de så bra!
Puss

Likes

Comments