Gravid, Bebis, Kärlek

Äntligen är vi nere på ensiffrigt när det gäller nedräkningen till bf. Nu är det 9 ynka dagar kvar! Det pirrar i magen bara jag tänker på det. Längtar mer och mer för varje dag som går efter att få se vem du är. Frågan är när du tänker komma ut till oss? Vi är många som väntar med spänning.
Imorgon ska vi på kontroll hos barnmorskan, så vi får se vad hon säger. Vi ska även åka till Malmö. Tar med oss bbväskan i bilen om något skulle hända. Man vet ju aldrig? Men längtar så mycket efter en hel dag med Anton bara han och jag i en helt annan stad och få komma iväg lite. Det behöver man ibland! ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardag

Först av allt vill jag tacka @DrömMedÄmma för nomineringen!

Regler:
1. Nämn vem personen är som nominerade dig och tacka.
2. Svara på de 11 frågorna som ställts till dig.
3. Nominera 11 stycken nya bloggare.
4. Ge de bloggarna du nominerat 11 stycken nya frågor.
5. Se till att uppmärksamma de 11 bloggarna om att de blivit nominerade till Libester Award.


Frågor:
1. Vad var ert drömyrke som barn?
- Jag fantiserade ofta om att bli frisör.

2. Choklad eller lakrits?
- Lakrits! Om jag inte får välja båda i kombination, för det är så smarrigt tillsammans!

3. Hur ser ert liv ut om 5 år?
- Jag hoppas att Anton och jag har hittat VÅRT hus där vi bor tillsammans med den lilla som ligger i magen nu. Kanske tom har planer på ett barn till?! Har bra kontakt med min familj och hoppas på att jag jobbar med naglar eller kanske i någon affär.

4. Favorit färg?
- Brors på vad det gäller, men är just nu väldigt förälskad i grått! Är också en riktig "rosalover" hihi!

5. Er drömbil?
- Vi är väldigt förtjusta i xc60!

6. Om ni hade kunnat flytta till vilket land som helst, vilket hade det varit?
- Vi är sams om att vi trivs i Sverige och är inga som drömmer om att flytta utomlands. Men om vi skulle gjort det hade det nog vart något varmt land som tex Spanien tror jag.

7. Vinter eller sommar?
- SOMMAR!!

8. Vad skulle du heta om du föddes till de motsatta könet?
- Jag har för mig att mina föräldrar sagt att dem funderade på Emil, men är inte 100%?!

9. Vilket ämne i skolan tyckte du var roligast?
- I grundskolan gillade jag syslöjd och svenska (tro det eller ej haha).

10. Vart i Sverige bor du?
- Mörrum i Blekinge.

11. Tror du på ett liv efter döden?
- Jag vet faktiskt inte.

Jag nominerar: @gullbrand @amanduss @Miaemmatherese @fredrica @Amandasofie @ellinoreejohansson @kerstinelisabeth @rebeckamartinsson @Isabellesmatlycka @valentinaacocar @adrianabrunstrom

Frågorna till er:
1. Favoritmaträtt?
2. Hur ser en perfekt ledig dag ut enligt dig?
3. Att aldrig mer få köpa kläder till dig själv eller att aldrig mer få köpa inredning/möbler?
4. Pepsi eller Cola?
5. Hur många barn vill du ha?
6. Bästa minnet du har?
7. Skulle du raka av håret för 100.000kr?
8. Om du ska träffa en vän, tar du helst en fika eller äter en hel middag ihop?
9. Vad är ditt skönhetstips?
10. Vad har du för drömjobb?
11. Hur ser ditt liv ut om 5 år?

Likes

Comments

Gravid, Kärlek, Vardag

Frågor som jag ofta får är "Saknar du din gamla kropp? Saknar du träningen och gymmet?" Mitt svar är både ja och nej faktiskt. Ni som vet vem jag är sen innan vet vilken träningsnörd jag var innan jag blev gravid. Jag tränade styrketräning 4-6 gånger i veckan och spenderade så himla mycket av min tid på gymmet när jag inte jobbade. Det som är så bra är att jag och Anton delar intresset vad gäller träningen. Det var en av ställena som vi fick upp ögonen för varandra från allra första början.
I samma veva som vi fick reda på att jag var gravid hade jag en period där jag verkligen inte kom iväg till gymmet pga trötthet, illamående osv. Nu i efterhand förstår man ju varför, men vi trodde först jag kanske blivit sjuk.

När denna bilden togs skulle jag ut och bowla och äta med jobbet. Här var jag gravid utan att jag visste om det och det är faktiskt bara några dagar innan jag gjorde testet.

Förutom graviditeten och mitt jobbiga illamående och den enorma trötthet jag hade de 12/14 första veckorna så gick jag en utbildning i Malmö för att bli nagelterapeut. Detta gjorde jag samtidigt som jag jobbade enbart kvällar/nätter/helger. När utbildningen var klar var det en sån enorm lättnad att slippa dem långa dagarna i Malmö och att åka där fram och tillbaka. Jag fick nytt jobb efter ett tag och jobbade dubbelt plus att jag jobbade med naglarna. Jag hade alltså under flera månader av graviditeten tre jobb samtidigt! Energin till att ta sig till gymmet försvann helt.
Jag har sagt innan att jag vill vara den gravida tjejen som ändå tar sig ut på promenader, tränar på gymmet och fortsätter så gott det går med dem vanorna man hade. Men jag måste ärligt erkänna att jag har faktiskt inte orkat! Jag har valt att lyssna på min kropp, och när tiden har funnits så har jag valt att vila. Jag kommer hinna träna. Gymmet finns kvar efter graviditeten. Och jag tror att jag bara hade blivit frustrerad av att inte kunna köra över 100kg i benpressen, att inte kunna köra den styrketräningen som jag gjort innan. Att inte kunna ha Anton vid min sida och står och tar emot vikterna när jag verkligen inte orkar mer.


Å andra sidan så går jag runt och bär varje dag numera. Jag bär på något värdefullt! Och jag är så tacksam över att min kropp orkar med en graviditet så bra som den gör. Kanske är det tack vare all träning innan graviditeten? Jag vet inte, men jag tror faktiskt det!
Jag förbereder mig på att det kommer vara jobbigt efter graviditeten. Jag kommer inte ha lika mycket tid för träning som innan, men jag kommer ta det för vad det är. Jag vet att jag kommer få börja om från noll. Men jag längtar så mycket efter promenader med vagnen där jag kommer kunna gå i den takten som passar mig utan att jag måste stanna för kraftiga sammandragningar, sparkar som gör ont, kunna lyfta vikter på gymmet, göra squats, hoppa hopprep och ALLT det där.

Jag hoppas att ingen missförstår mig. Jag hatar absolut inte att vara gravid! Jag älskar att känna bebisens rörelser och är evigt tacksam över att få bära på mitt och Antons barn. Men framförallt nu mot slutet känner jag mig så himla begränsad. En stor mage och känner mig otroligt uppblåst. Och framförallt längtan efter att få se vem det är som gömmer sig där inne. Att dammsuga huset och moppa golven är som träning för mig just nu, haha. Men detta är en del av livet, och kommer få ut något så fint av detta. Trots att det är väldigt krävande att inte känna igen sig själv när man tittar sig i spegeln.

Sammanfattningsvis - jag tycker om att vara gravid, men känner att det är ett kapitel jag är klar med nu. Lilla bebisen du får gärna titta ut nu, mamma och pappa längtar efter dig! ❤️

Likes

Comments

Vardag, Kärlek, Inredning

Vi myser i höstmörkret med massa tända ljus och film. Precis ätit en thaigryta med kyckling och goda grönsaker i. Det jag älskar med hösten är alla dessa mysiga kvällar med ljus överallt. Här ovan ser ni hur vi inrett under vår trapp i vardagsrummet. Nu ska jag mysa vidare i soffan med min kärlek! ❤️

Likes

Comments

Bebis, Vardag, Mat

Hej hjärtisar! Nu var det x antal dagar sedan jag kikade in här. Jag har velat skriva, men varje dag har vart den andre lik. Jag går runt i joggingbyxor/tights och ett linne eller Antons tröjor när jag inte vill ha något som sitter åt. Jag tror att jag haft några värkar, men dem har inte vart tillräckligt regelbundna för att förlossningen ska dra igång. Jag har inte så mycket energi nu och går mest och småfixar här hemma i väntan på bebisen.
Idag tog jag mig i kragen och gick till affären och handlade jäst så jag kunde göra kanelbullar. Gud vad gott det blev! Det var en lagom promenad för mig och skönt att få komma ut, och Anton fick nybakade bullar till kaffet hihi. Passade på när han låg och sov, blir lätt uttråkad när han sover halva dagarna när han jobbar nätter.

Tänkte mest kika in och säga att allt är okej, att ingen bebis har tittat ut ännu. Är i alla fall så glad över att bebisen fortfarande ligger med huvudet neråt och att vändningen lyckades. Vi väntar på dig nu, älskade lilla hjärtat! ❤️

Likes

Comments

Gravid, Bebis, Kärlek

Godmorgon bloggisen! Hoppas att allt är bra med er och att ni har en bra helg. Det är många som undrar över vändningsförsöket igår - hur det gick, om vi lyckades, vad man gör osv. Nu har allting börjat lägga sig efter igår och är därför redo att berätta ordentligt. Men först vill jag säga: stort tack till alla som hört av sig med lyckönskningar och tänkt på oss!

Vi fick först komma in på ett rum där en sköterska kände på magen för och se om hon trodde att bebisen låg med huvudet uppåt fortfarande och inte vänt sig under de två gångna dagarna. Men hon fick det till att huvudet var kvar uppe och fötterna ner mot bäckenet. Hon tyckte att bebisen verkade ligga ganska rörligt med fötterna neråt, alltså inte börjat fästa sig i bäckenet, vilket såg ljust ut inför vändningen.
Därefter kopplades två sändare på magen för att kunna mäta bebisens hjärta och sammandragningar. Jag fick även en knapp som jag skulle trycka på varje gång jag kände av att bebisen rörde sig.
När den kontrollen var klar blev vi flyttade till ett rum för ultraljud. Där kollade dem till i bebisen och fastställde till 100% att den hade huvudet uppåt och fötterna neråt. De mätte även fostervattnet och uppskattade en vikt på bebisen. Dem kollade olika möjligheter för hur dem enklast vänder bebisen och så det inte finns några stora risker med att gör en vändning. Tex för kort navelsträng. Efter detta fick vi vänta en stund innan vi sedan blev flyttade till första rummet igen för att sätta en nål i handen och jag fick ett armband som när man blir inskriven.
Dem som känner mig vet att jag under hela min uppväxt har vart livrädd för nålar, stick och allt vad det innebär. Jag har svimmat, blivit fasthållen, vart tvungen att ha embla-plåster VARJE gång och ändå fått panikattacker. Jag kan stolt säga att sedan jag blev gravid så har jag klarat det utan att knappt blinka. Det vände som med en knäpp med fingret. Känner mig så stolt över mig själv pga detta!

Här har vi bebisen uppkopplad, vi hade hela tiden koll på magen och hjärtslagen. Det var så tydligt när den var livlig där inne, syntes direkt på hjärtslagen på maskinen. Ganska häftigt!

När nålen var satt fick vi gå in i rummet där ultraljudet gjordes. Jag fick ligga på en brits med överkroppen lutad neråt, för att undvika att bebisen ska vara ner mot bäckenet. Till vänster vid huvudet satt under hela tiden Anton, bredvid honom var en sköterska, rakt framför mig var en läkare och till höger om mig var en läkare till. Hon som skulle göra vändningen.
Dem letade upp hjärtat på bebisen och därefter började sköterskan spruta in bricanyl. Detta visste jag skulle göra att jag fick hjärtklappning, men även att det skulle hjälpa livmodern att slappna av och det skulle göra att det blir enklare att vända. Dem kollade bebisen hjärta under tiden dem sprutar i det för att se att bebisen inte tar illa vid det (den ska inte göra det men bara för att vara på säkra sidan!)
På bara några få sekunder känner jag av hjärtklappningen, först bara som när man vart ute och sprungit och man stannar för att vila, vilket man ändå kan hantera. Ger klartecken att jag känner av det och då börjar dem vändningen.

Läkaren som satt till höger började med att trycka på höger sida av magen, det gjorde inte alls ont. Därefter kommer jag bara ihåg att det kändes som att hjärtat var 2km utanför bröstkorgen, jag börjar störtlipa och skaka. Jag har panikångest och kan säga att en sådan attack var en droppe i havet jämfört med hur denna känslan var. Anton klappade mig på huvudet/armen och försökte hjälpa mig få kontroll på min andning, så även sköterskan. Men kontrollen över min kropp var som bortblåst. Det var så himla dramatiskt, och samtidigt som det kändes som det gick jättefort så kändes det som att jag låg där i nästan en timme. Det var så himla märkligt, och det hemskaste jag vart med om. Mitt i allt hör jag att läkaren säger "nu är det bara litegrann kvar, slappna av, slappna av! Huvudet är på sidan nu". Men det gick inte. Hjärtat bankade snabbare än x2000 och jag bara grät och skakade. Till slut hör jag. "Nuuuu! Frida, titta på skärmen!" Och där ser jag att huvudet var neråt. Alla i rummet ler och jag och Anton tittar på varandra och förstår att vändningen lyckades!

Det tar en stund innan jag är någorlunda klar i huvudet. Vi får gå in på ett annat rum igen och där kopplas bebisen upp på maskinen igen för att se att den mår bra av vändningen. Jag är jätteskakis efteråt och jag får helt ensam tid med Anton. Vi följer bebisens hjärta, ser/känner hur den sparkar och jag börjar må bättre och bättre igen. Magen fick en helt annan form och jag kände inte heller alla sparkar neråt i bäckenet. Känner nu av bebisen på ett helt annat sätt än innan. Och bäst av allt, bebisen mådde bra!

Efter en timme kollar dem att bebisens huvud ligger kvar neråt, vilket det gjorde. Dem tog då bort nålen och armbandet och vi fick åka hem.

Detta var något av det hemskaste jag gjort, känslan och situationen under vändningen går knappt att förklara, men vi klarade det! Läkaren var duktig och vi fick en jättegullig sköterska. Så tacksam för det! Jag är också så glad att Anton var med mig, han är helt underbar och stöttade mig under hela tiden och sa hur duktig jag var. Han var ett jättestöd under hela dagen! ❤️

När vi kom ut från sjukhuset åkte vi och åt en riktigt god thaibuffé, kollade i två butiker och sen körde vi hem. Jag däckade i några timmar när vi var hemma och sen hade vi fredagsmys i soffan.
(Detta är min version och min uppfattning för hur allt gick och vad jag kände. Vilket betyder att andra kan ha helt andra uppfattningar om detta, vilket är väldigt viktigt att komma ihåg!)

Likes

Comments

Bebis, Gravid, Kärlek

Idag var vi hos barnmorskan på en vanlig kontroll, men vi åkte därifrån med besked som vi inte hade anat det minsta. Jag har ett tag känt mycket i bäckenet (otroligt svårt att förklara känslan, men kort sagt det gör ont!) och väldigt långt ner i magen. Ibland som sparkar och ibland som att den bökar. Men tänkte att det kanske är så det känns när bebisen fixerar sig i bäckenet och det kanske bara är att vänja sig och hålla ut helt enkelt. Hon kände på magen och tog sedan in ultraljudsmaskinen och vi fick då se att bebisen ligger i säte. Vår bebis ligger alltså med huvudet uppåt och fötterna var precis just då rakt ner. Inte konstigt att det gör ont eftersom den sparkar rakt neråt.
Ska jag vara helt ärlig så blev jag så himla chockad. Jag hade hela tiden trott att bebisen legat med huvudet neråt och trodde att det var fixeringen jag kände i bäckenet. Men nu kändes det som allt bara vändes upp och ner i huvudet på mig.

Vi pratade igenom allt med vår barnmorska som är så himla gullig och snäll. Hon besvarade alla våra frågor och lugnade oss. Därefter ringde hon till förlossningen i Karlskrona och bokade in en tid för att försöka vända bebisen rätt. Vi fick en tid på fredag morgon.
Att försöka vända bebisen ger också en risk för att vattnet kan gå, vilket i så fall skulle leda till att vi måste göra ett akut kejsarsnitt. Man lyckas vända 50% av alla bebisar som ligger i säte. Så om vi inte lyckas med att vända den på fredag kommer vi få en tid för planerat kejsarsnitt.
Eftersom allting hittills har vart helt normalt i graviditeten och den har flutit på så pass bra ändå känns det så konstigt att helt plötsligt få ett sånt här besked. Men, vi får tänka om snabbt och inse att just nu är chansen rätt stor att det kan bli ett kejsarsnitt. Antingen akut eller planerat. Jag vet att många tjejer i min ålder hade oroat sig mycket för att få ett ärr, men det är jag inte det minsta orolig över eller tycker att det känns jobbigt. Dessutom är doktorerna så duktiga på sånt idag att man kan få väldigt fina ärr och ofta kan man dölja dem också om man skulle vilja det. Det blir i så fall ett ärr efter något fantastiskt!
För oss känns det viktigaste att vi får vårt barn till världen på det bästa sättet. Man blir bara chockad av ett sånt här besked helt plötsligt.

Vi får packa det sista i bbväskan imorgon eftersom vi inte vet hur helgen slutar riktigt.
Jag är inte orolig för att något hemskt ska hända, och jag har så fina människor runt omkring mig. För att inte tala om hur fantastisk Anton är. Vi klarar det tillsammans! ❤️

Likes

Comments

Bebis, Shopping

Nu har vi fått hem ännu en flaska från Twistshake till mini. Denna gången blev det den svarta - "superhero". Så himla snygg! Det som är bra med deras flaskor är att man kan ju mixa alla färgerna hur man vill när man har några och välja på, och på så vis skapa en helt egen flaska i de färgerna man önskar. Och ni har väl inte heller missat att den är tillverkad av förstklassig supersoft-silikon som är helt fritt från BPA?

Ni glömmer väl inte heller att om ni använder er av koden "lindbergan20" i kassan så får ni 20% rabatt. Koden gäller även på redan nedsatta produkter så skynda fynda till era små! 🍼

Likes

Comments

Mat, Vardag

Jag tror nog att ingen har missat att det är kanelbullens dag idag. I förmiddags när jag stack iväg och handlade köpte jag därför hem några stycken. Hade allt vart klart här hemma och jag inte hade vart så trött så hade jag bakat egna idag. Tycker om att laga mat, baka och allmänt fixa hemma och gör det så gärna för folk jag har runt omkring mig! Men idag fick det bli färdigköpta. Det positiva med det var att några kronor gick till Cancerfonden! 💕
Nu ska denna höggravida tjejen vila lite på soffan innan jag sätter igång med dagens projekt. Hoppas ni får en fin dag!

Likes

Comments

Inredning, Bebis, Kärlek

Det tar sin lilla tid att fixa och boa här hemma när man är höggravid. Man är inte lika fartfylld som i vanliga fall. Men man får ta dag för dag. Här ser ni en liten skymt av spjälsängen som har varit ett av dagens projekt. Ser så himla mysigt ut och jag önskar att jag hade vart så liten så man kunde gosat ner sig där.

Idag är det bara 25 dagar till bf. Har en liten känsla av att bebisen skulle kunna kika ut lite tidigare just nu faktiskt. Vi får se vad barnmorskan säger nu i veckan, kanske jag som bara drömmer lite, vem vet?

Likes

Comments