Äntligen börjar vädret gå mot rätt håll. Plusgrader varje dag och inte omöjligt att solen tittar fram. Härligt, allt är så mycket lättare då!

Mina pållar är påväg upp i hårdträning. 
I söndags var jag på pay and jump i Karlshamn med Thomson. Bra tid att kolla av honom innan tävlingarna startar. 
Gick rätt långsamt så vi insåg att vi var på plats lite för tidigt. Dryg väntan. Men Thomson var jättefin hela tiden. Hoppade bara en 90cm. 
På tredje hindret slog han i oxerns bakbom och snubblade i landningen, men det gick bra och efter att ha lagt en volt så red vi klart banan klockrent. Känns bra inför den 16mars då vi ska hopptävla med div3 laget i karlskrona. Men först är det dressyrtävling i olofström den 9mars.

Nero har fått ett träningsschema där han körs 4dagar i veckan med tyngre vagn för att få upp styrkan. Dessa 4passen är varierat skritträning och konditionsträning. Resten av dagarna är det ridning som gäller. Vår IR-terapeut har varit hos honom två gånger och nu ska han vara redo att sättas igång. Hoppas han håller sej fräsch nu. Dock är Nero överrörlig i alla lederna, speciellt i bakdelen. Så nu får jag träna på ett lite annorlunda sätt så jag först stärker upp musklerna som han använder när han går rakt fram, så att han sedan har tillräckligt med stabilitet för att kunna jobba på böjda spår. Dessutom så ska han gå med brodd i skorna året om för att hindra hans glidmoment när han går. Så nu ska vi köpa "guldskor" med sex brodd. 
Han ska även fortsätta få Equistros Flexadin som tillskott då det innehöll många bra ämnen som var bra för Nero. 
I sikte har vi en körtävling i slutet av maj i Åsbo. :) Längtar!

Sammy tränar jag mycket galopp med för att få upp kondis och styrka. Även varierad form i alla gångarterna. Han känns jättefräsch och sakta men säkert så börjar han förstå galoppombytet till höger också. Inplanerad tävling är den 9mars i olofström. Då checkar vi av med en msvc för att sedan fortsätta träna på msvb hemma. 

Coulthard är också under uppbyggnad efter hans långa vila. Han känns också jättefräsch och är väldigt pigg och glad när han får med ut. 
Han får göra mycket varierad träning där jag hela tiden är noga med att han ska ha utvilade muskler när han ska göra ett dressyrpass eller något annat som är lite jobbigt. Dvs han får mycket skrittrundor emellan sina tömkörning, dressyr och körpass. Han ska även så småningom börja få ut och galoppträna lite. 

Knight gör bara framsteg hela tiden. Nu har jag gått ut min hästskötarutbildning så nu har jag mer tid att fortsätta med knight. 
Han är jätteduktig i ridningen. Rider i paddocken för att stärka kommandona och få han att förstå vad tyglar och skänklar betyder. Han är rätt snabblärd. Vi rider även ut en hel del för att få upp den naturliga framåtbjudingen. Och ja, framåtbjudning börjar han verkligen få! :) Vi har även testat på traven nu och det är där vi är just nu. Galoppen får vänta tills han har koll på traven. Att jag sitter på ryggen bryr han inte sej ett dugg om. :) Igår longerade jag honom. Var ett tag sen jag gjorde det nu. Oj, jisses vilken fräs han hade. Fanns ingen skritt, han föredrog att trava heela tiden. Han ska nu få börja känna på att söka sej i rätt form. Så istället för att ha gummibanden fastsatta i sidorna för att rama in så fick han dom nu fastsatta mellan frambenen. Stundtals sökte han sej neråt och jobbade på bra. Sakta men säkert efterhand kan man kräva lite mer. I vänstervarvet har han förstått galoppkommandot, men i höger varv är det lite jobbigare. Detta jobbar vi vidare på! :)

Är såå kul att känna att vi är på gång och att tävlingssäsongen närmar sej! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments