igår fick nero nya skor på fötterna. han sliter upp skorna väldigt fort och får inte bli för lång för då blir han gärna snubblig. men nu är han fin lagom till tävlingen nästa vecka. :)

när hovslagarn hade åkt hem så tog jag en skrittrunda med nero. han är riktigt pigg numera och uppskattade skrittrunda, även om han säkert gärna hade galopperat och busat lite hehe. :)

på kvällen red jag igenom sammy och thomson i paddocken. dom fick båda två lösgörande arbete i alla gångarter.
låg form och ordentligt påskjut bak för att få upp ryggen. så duktiga är dom! :)

knight mår fortfarande bra. är inte långt kvar nu tills vi ska ta väck klippsen och han ska få komma ut.
nu lyfter vi alla hovarna utan problem, han hjälper till och med till att lyfta framhovarna lite extra :)
igår påbörjade vi en inlärning av puss. får väl se hur lång tid det tar innan han förstår hehe :)
han har nu även haft sadel på sig. lite läskig ibland men gick bra. sadelgjord blir nästa steg. :) är bra att vänja honom vid sånt i boxen nu så han känner igen det när vi börjar på med lite arbete ute sen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Helklippte Sammy igår. Islandshästen i honom börjar visa sig igen. Tjock päls åt alla håll.
så nu inför dressyrtävlingarna så fick sammy bli fiiin. Firade det med ett riktigt bra galoppombyte åt höger (hans svåra varv) på ridpasset efteråt. laugh

Benen före


Benen efter


En helklippt, lite uttråkad, Sammy!
 

Likes

Comments

Vill ju bara att det ska bli söndag nuu...
Är ju nämligen supertaggad till dressyrtävlingen i helgen. Med mig kommer jag ha Sammy och Thomson.
Thomson ska starta L:A4 och Sammy MSVC1.
Starlistor har kommit upp och det är väldigt många startande, särskilt i sammys klass.
Sammy går ut lite över 9 och Thomson ca 11. Man kommer ju hem i tid efteråt iallafall även om det aldrig är en hit att börja kl 9, enligt mig. :)


Ska bli kul att få på sig finkläderna igen efter en lång paus nu. :)

Likes

Comments

precis kommit hem från mörrum där vi har varit och hjälpt till på dagens pay and jump. det flöt på bra och var många starter. jag blev såå sugen på att hoppa själv! :)
ligger nu och tittar på EM i ridsport på tv. mycket intressant att titta på dom olika ryttarna och deras hästar. väldigt synd att inte rolfgöran lyckades sätta nollan och ta en medalj. :/

funderar även på vad jag ska göra med mina pojkar idag. alla gick ju igår. sammy och thomson fick en barbackarunda i skogen efter att ha tränat hård dressyr dagen innan.
nero jobbades lösgörande i paddocken. coulthard fick en skrittrunda. galliano skrittades också ut. och hector reds dressyr av sin egen ägare.

knight har fortfarande boxvila i en vecka till efter kastreringen. han mår bra och allt går bra. vi håller på att jobba på vår kommunikation under tiden. jag får klappa, borsta, kela och lyfta alla fötter utan problem. även pussa på honom, även om han kanske tycker jag är lite jobbig ibland hehe ;)

bilderna är på knight och galliano.
Likes

Comments

nu känner jag att mina fina ridhästar har kommit ordentligt igång igen efter sommarvilan, lagom till höstens tävlingar.
har ett par tävlingar inplanerade, och fler lär det bli.

1/9 dressyrtävling i Gärds - sammy, thomson
8/9 dressyrtävling Olofström - sammy, nero
21/9 hopptävling Mörrum - thomson
22/9 dressyrtävling Karlshamn- nero

är riktigt laddad inför tävlingarna och hästarna är redo. thomson har utvecklats väldigt mycket nu på bara lite grand. nero ska debutera msvc och sammy kämpar vidare med sina galoppombyten.
nu får storhästarna passa sig ännu mer... ;)

Likes

Comments

nu har jag precis suttit och skrivit i mobilnummer och hästens namn i en namnbrickor som vi köpte i malmö idag. vi har sagt länge att vi ska fixa sådana här men sen har det inte blivit av. nu är dom klara och ska sättas fast i grimmorna. :)

Likes

Comments

nu är vi påväg hem från malmö atg klinik, med Knight lite halvsovande där bak.
han är nu valack, förhoppningsvis i huvudet också om ett tag. operationen gick bra och han har några klippsstygn i flanken där dom gick in med titthålsgrejerna.
han ska nu stå inne i 14dagar och få butta, för att sedan få komma ut i liten hage. :)
känns som rätt beslut detta och ser fram emot att få börja jobba med honom! :)

Likes

Comments

har varit och hjälpt till på mörrums hopptävling för ponny både lördag och söndag. har haft hand om tidtagningsapparaterna och har där med suttit i domartornet. mycket intressant att höra hur domaren dömer och vad dom prioriterar på en tävling. har varit kul att se alla ritter som gjorts under helgen. måånga var mycket trevliga att titta på, och några få inte så kul.
tycker dom som vann meetingpriset i samtliga kategorier var väl värda det och dom visade på god hästhållning och agerade som bra förebilder. :)

igår hann jag med att träna nero och galliano i paddocken. båda två var sååå duktiga!! :)
Knight fick sin mysstund med massor av borst och kel. han fick även testa att ha schabrak på sig. brydde sig inte alls :)

idag har han testat att ha träns på sig en liten stund. inga problem att tränsa, dock tyckte han ju såklart det var konstigt med bett i munnen men tog det jättebra!! :)
nu ska jag strax ut och träna några pållar innan regnet kommer. :)


Likes

Comments

nu har jag umgåtts med Knight i fyra dagar utöver den dagen han kom. helt underbar häst och jag är kär, ännu en gång hehe :)
däremot när han släpptes ut i hagen i tisdags och fick se våra hingstar längre bort så blev han helt tokig. det slutade med att vi fick ta in honom. vi har bokat en operation med titthålskirurgi i malmö på måndag. nu ska han bli en riktig valack. det sägs ju att klapphingstar kan vara värre än vanliga hingstar och då känns det bäst både för honom och för oss om han får bli valack så fort som möjligt. det kommer ju bli lugnare här hemma också, när han slipper mäta sig med våra hingstar.

annars så har jag pysslat massor med honom i boxen, just för att hitta vår kommunikation. borstning, flätning, lyfta hovar m.m. vi har även grimtränat. första gången tog det 30min att få på grimman, andra gången 20, och tredje gången kröp han in i grimman själv. känns som vi kommer komma bra överens i framtiden. :)

bilderna är från olika kelstunder i boxen. ursäkta den dåliga kvaliten. :)Likes

Comments

min vackra nya pålle har tagit sina första steg på vår tomt. han är såå fin med all sin man och sitt lilla huvud.
denna underbara pojk är en 6årig welsh cob på ca 154cm, han är klapphingst.
Knight har inte gjort så mycket i sitt liv så det blir utbildning helt från grunden.

ser fram emot att få lära känna denna hästen och se hur långt vi lyckas ta oss. men först måste tilliten och förtroendet infinna sig. :)

Likes

Comments