Vilken dag!!

Coulthard gick jättebra i sin klass, regional L:A1, och placerade sej på en andra plats på 69%!

Sammy gick riktigt bra och var väldigt fräsch och pigg i sin klass, FEI lagtävlan, och placerade sej på en 3e plats på 67%.
Med dom procenten är vi nu kvalade till årets dressyr SM !!!!!
Äntligen satt den och det finns nog ingen gladare än mej just nu!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sitter just nu i bussen och är snart framme i Jönköping.
Ska vara där hela helgen på dressyrmeeting med Sammy och Coulthard.

Likes

Comments

Triton- tränad dressyr i paddocken i den värsta värmen. Fick öva på mycket lösgörande rörelser så som öppnor, volter m.m. I slutet fick han också träna på samlad trav och mellantrav. Var väldigt fin!

Thomson- Fick ut en lättare runda i skogen. Lite trav men mest skritt.

Sammy- Fick en riktigt genomkörare i paddocken. Eftersom det är uppehåll för min dressyrtränare nu så har det blivit att man slarvar lite med dom där ordentliga och viktiga passen.  Han fick jobba i hög form i både trav och galopp. Gjorde massor av små volter i trav och gick direkt in i en öppna efter volten. Höger varvet var inte så stora problem. Däremot vänster varv var lite jobbigare. Där tryckte han gärna i bakdelen och det blev då problem att göra en rund volt med korrekt ställning i innersidan. Detta fick han jobba massor på. I slutet gick det bättre och jag gick över till galoppen där vi övade massor enkla byten och att behålla galopprytmen. Ett välbehövligt pass som jag hoppas gjorde nytta!

Likes

Comments

Klockan är bara 12 och det är 27grader ute.UNDERBART!!
Dock är det lite väl varmt att träna i känner jag.
Hästarna står och hänger i hagen och jag ska faktiskt gå ut och sola en stund.
Får ta mej i kragen och ut med hästarna lite senare. Alla 5 behöver egentligen tränas, men blir nog en lugn runda i skogen med vissa. :)

Hoppas ni får en bra dag! 

Likes

Comments

En bild från min och Coulthards mysiga ridtur igår. 

 

Likes

Comments

Nationell dressyrtävling i Helsingborg.

Coulthard
Fei lagtävlan- Var ganska okoncentrerad på framridningen så försökte bara få honom att bli mjuk och att hitta framåtbjudningen.
Inne på banan kändes han helt okej. Släppte stödet på tyglen ganska ofta så jag valde att låta han gå lite mer öppen i formen istället för att bråka med honom. Genomförde programmet på ett bra sätt med ett par ganska stora missar. T.ex avbrott i galoppen, fel galopp i fattning.. Men är nöjd :) Slutade på 61.88%.

Sammy
Fei lagtävlan- Hade behövt lite mer framridning än vad jag fick. Hann inte riktigt lösgöra honom tillräckligt i skolorna.
Inne på banan så var han spänd och var inte riktigt mellan hand och skänkel. Var inget superprogram men genomförde ändå det rätt okej. slutade på 61.5%.

Fei mästerskap- Kändes fin på framridningen men rätt trött. Värmen tog hårt. Inne på banan kändes vissa delar väldigt bra medans andra var mindre bra. Men var ändå väldigt nöjd när jag kom ut. Slutade på 61.%. Han var värd lite mer... 

Likes

Comments

Jag behöver nu köpa en ny hjälm att ha i dressyren, då min nuvarande har blekt sig något enormt.
Min nuvarande är en John Whitaker.
En hjälm som är underbart skön och snygg men grymt varm på somrarna. Dessutom är det jobbigt att ha den när man har en donut i håret eftersom bakre hjälmkanten går så långt ner i nacken.

Jag har bestämt mej för två hjälmar, dock kan jag inte välja vilken av dom.


Jacson Wen är typ en kopia av den jag redan har, bara det att priset är billigare.
Tänker inte lägga onödigt mycket pengar bara för att det ska vara ett märke på dom... Dessa hjälmarna ligger i lagom prisklass med tanke på att jag bara ska ha den till tävling. :)

Jacson är snyggare och stilrenare än Uvexen, men som jag nämnde ovan så är den varm och jobbig ihop med en donut.
Uvexen är lättare och har mycket bättre ventilation. Men den är inte den snyggaste som finns. Dock har jag vant mej vid dess utseende och tycker numera att den är häftig och ger dressyren lite mer liv. Måste ju finnas en anledning till att många elitryttare börjat använda denna hjälm?

Alla jag frågar lägger sin röst på jacson. Men jag har nog min röst lite mer åt uvexen. Är ju lite kul att vara annorlunda och våga lämna det trygga och stilrena modet!
Tål att tänkas på! :)


 

Likes

Comments

Blev att vi beställde lite behövliga grejer från hööks idag. Hoppas dom kommer fort! :)

Chaps, Handskar, Bett till Nero, Bett till Thomson, Flexilindor, Flugmedel, Pälsglans, Vetegroddolja, Hästschampoo, Rundsydda tyglar.

 


Likes

Comments

Efter körtävlingen med Triton i Bergs i helgen så är vi nu kvalade även till detta års körSM som kommer gå i Vaggeryd, Jönköping.

I Bergs kom vi 8a i dressyren, 1a i maratonen, och hade en boll ner i precisionen. Totalt kom vi 3a av 18deltagare.
Mycket nöjd med Triton, med tanke på att vi egentligen inte tränat tillräckligt.

Nu har vi ungefär 3veckor på oss att förbereda oss inför SMet.
Det som jag kommer lägga fokus på är hans dressyr då det är hans svagaste sida. Maratonen hade han kunnat ha lite mer styrka i, men annars så är den redan klockren. Och Precisionen hänger det hela på mej hur bra jag kör.
Så för att åstadkomma så mycket som möjligt under dessa veckorna, utan att trötta ut hans muskler eller överanstränga honom, så kommer jag rida och tömköra honom mycket dressyr. Tanken med dom träningarna är att få honom så lösgjord som möjligt. Även körning kommer stickas in med jämna mellanrum.
Mer om upplägget kan jag skriva om under tiden.

Jag är iallafall väldigt taggad till SMet och jag hoppas allt kommer klaffa så vi kan försvara vårt SM GULD från förra året.


Likes

Comments

Lördag 16/6 Hopptävling i Mörrum med Nero
Tävling på hemmaplan. Var längesen Nero var på hopptävling så för skojs skull åkte jag dit och hoppade en 90cm bed. A/A. Han har bara hoppat 90 en gång innan på tävling så han är ändå ganska ny på den höjden.
Han var super fin på framhoppningen och likaså inne på banan. Hade ett riv i fas1 pga ett missförstånd oss emellan. Men är supernöjd! Höjden var lekande lätt så snart är han redo att starta 1m.

 

Söndag 17/6 Hopptävling i Hässleholm med Thomson
L:A, 110cm bed. A:0. Var superfin både på framhoppning och inne på banan. Fick ett riv. Tror han missbedömde oxerns bredd så han tog bakbommen. Räckte ändå till en 6e placering. Jättenöjd!

Debut i MSVB, 120cm bed. A:0/A:0. 14hinder och totalt 17språng, dvs en både svår och krävande bana.
Thomson var jättefin på framhoppningen så vi hade en bra känsla när vi gick in på banan. Vi lyckades gå dubbelnolla och dessutom placera oss på en 2a plats!!!! 
Fanns nog ingen gladare än mej just då, och hästen såg väldigt nöjd ut efter sin prestation han också.

 

Likes

Comments