15 september en dag jag alltid kommer att minnas som en av de värsta.
Förra året vaknade jag helt ovetandes om att idag är dagen då mitt liv får en total omvändning.
Jag vaknar vid 8, å som vanligt gör kaffe å kollar ut över vyerna å hästarna. Ser att London ligger å myser i gräset som han så ofta gjorde, ett litet leende fick jag fram, chillade å myste framför tv å vid halv tio ska jag göra mera kaffe, tittar ut å London låg ännu ner, fick nån underlig känsla å istället för mer kaffe går jag ut, till han.
Han gnäggar när han ser mig. Sätter mig bevis han kliar lite å ställer frågan ; hur är det idag?
Får en djup, fruktansvärd djup suck som svar,
Av rädsla å allt så gick genom mitt huvud skrek jag helvete!! Gick en bit bort, tårarna började forsa, men jag visste ju inte vad, jag såg ju bara att han låg ner. Inget mer.
Lugnade ner mig gick tillbaka la mig brevid hans huvud å strök på honom å sa "vi fixar det här åxå,  men nu reser vi oss" å så blev det, det var då . När han väl stod upp så såg jag att vänster bakben hängde inte alls med! Knät stod roterat utåt å att han inte ville stödja på det. Ringde till Mattias å ba" nu kommer han att dö, vem ska jag ringa? Hur ska jag göra? " varpå han säger ring veterinären .
Ringde " Hej min häst har brutit benet ni måste komma å ta bort han"
Veterinären åker direkt.
Vi kämpade i hans takt till ingången på hagen. Då skakade hela hästen, fick utan ur hagen men inte längre, men jag var ju tvungen å hämta ett täcke, så jag lämnade honom utanför hagen å gick till stallet när jag kommer tillbaka står han på exakt samma ställe å har inte rört en fena :/
Veterinären kommer å vi lyckas få han till stallet men vid det laget var han stressad å hade fruktansvärt ont. Å bli undersökt å reagerar överallt å står inte still när veterinären säger "du behöver inte ta bort han, det är bara en hovböld, " varpå jag fräser ifrån "vad i helvete säger du, hovböld ??? Det sitter ju förhelvete högt, knät å höften ser du väl?" Nä inte alls enligt veterinären han fick smärtstillande å lugnande å så lastade jag till Ankan. För han skulle stå på box å där mår alla hästar bra! Å det skulle komma en veterinär dagen därpå å kolla .
Men resultatet efter alla dessa jävla veterinär-resor så 3 frakturer (ev gick inte att röntga) stor blödning i muskeln brevid Knät, muskel avslitningar å bristningar,
Vi levde i ovisshet i några månader, veterinärerna klia sig i huvudet men han repade sig sakta men säkert, men enligt veterinären jävligt snabbt.
Å vi kom igång med igångsättning deg gjorde vi hos Ankan å jag var lyckligare än någonsin.
Jag tog hem han, å vi tog oss ut i skogen utan bråk. Vi red barbacka å vi hade skitkul.
Han blev friskförklarad o var helt igångsatt hela vägen till galopp måndagen den 7 mars, vi hade allt framför oss . Exakt, precis EXAKT en vecka alltså sju jävla dagar senare tar han sitt sista andetag!
Samma veterinär som var ut 15/9 kom ut hans sista två dagar å hjälpte han så gått det gick å gav mig även det allvarliga beskedet om vad som var på gång! Men våra sista kväll ihop så hörde jag samma gnägg o samma djupa suck som den 15/9 då visste jag att nu kommer han gå vidare å där slutade vår saga.
Men 15/9 2015 kommer sitta som berg inom mig! 💖

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

För att vara augusti mår jag ändå hyfsat jävla bra! Å jag hoppas det fortsätter i denna fart!
Jobb till 16 idag, jobb i morgon å kortdag på torsdag å sen jobb fredag, sen är jag ledig lördag-onsdag å ett 7-16 pass på torsdag nästa vecka å sen hem å sova för sen drar vi söderut, de stopp vi vet vi kommer göra är, Stockholm, Växjö, ULLARED!! Örebro, Karlstad, Enköping å så hem till min 25 års fest!

Igår gjorde jag ett sjuhelsicke ryck å rensade ur 4 ikeapåsar kläder, för då kan jag ju köpa en ny garderob på ULLARED,  å en massa hästgrejer, å till hundarna å framför allt mina bäbisar! 💖
dem är väl dom ända jag inte vet hur jag ska lösa det med, vara inne å få besök två gånger om dan, eller få gå in å ut som dom vill. Eller ute med mat osv eller hitta nån som vill ha dom hos sig? :/
Det löser sig säkert!
Hundarna delar vi på, dom kan må bra av att va ifrån varandra!
Jag är så sjukt taggad på att dra iväg, träffa alla som jag inte sett på länge! Alla Örebroare, hästarna å folket ute i Gusselby ! 💖
Bara få komma hemifrån å njuta efter en sommar med jobb på 200%
Men tack vare det, kan vi göra denna resa vi pratat om så länge,
få träffa Mattias syrra, å hans biologiska far, det ska bli spännande å när vi ändå är där så hälsa på min bror!
men framförallt ULLARED ! :D

Likes

Comments

Snart semester, jobbar nu idag, å ända till på fredag sen ledig dagar, jobbar 1 pass å sen semester 2 veckor! :D
Å då blir det söderut! :D
💖

Likes

Comments

Allmänt, Tankar

Nu går vi in i den bästa månaden enligt mig!
Helt sjukt vad tiden går fort!
för ett år sedan satt jag just nu i detta nu på Allstar fick en massa uppgifter att göra, å att ena bartendern blev mest utsatt var ju åxå kul, jag nästa minns det som om det var igår, delar av det iaf ! :)
Jag å sköldis å en massa trevliga personer runt mig! 💖
En tripp i gummibåt i umeälven, idioten med en jävla massa snaps ;)
Ja en helt underbar 1 augusti var det.

Sen har vi ju snart bröllopsdag, vänta va? har jag varit gift ett år snart? haha jaa, ett underbart år som gått upp å ner, men vi står ut, å vi löser det mesta ! Haha 💖

Sen fyll jag ju halvvägs till 50, men då rymmer jag istället ;) vi drar till Växjö å sen ULLARED! :)
Äntligeen!  💖

Denna helg ha varit fantastiskt å ja bilderna få tala för sig själv! :)

Likes

Comments

Igår var en bra dag! Det gick hyffsat på jobbet, å direkt efter så drog jag till norrmjöle å hade det riktigt trevligt med vänner! :)
Haha jag älskar sommar å värme, nu är jag ute å ränner mkt på kvällarna men jag måste ju passa på när det är sommar, jag går ju typ i ide på vintern :)
så efter norrmjöle så drog nåra av oss å käka på max ! :)
det var jäääävligt gott å riktigt trevligt !!! :) :)

så var hemma vid 23.30 å så tog det ett tag innan jag somna. jaa å 03.30 drog det ett jävla åskväder fram, å vi sov ju med fönstret öppet ! Lilla polaris låg å sov brevid mig så hon drog ju iväg i en jävla fart, skojar inte om hon flög från sängkanten till tröskeln i hallen.
Stackarn.

så jaa å eftersom jag började 7 vare ju halvt ingen idé att lägga sig igen eftersom mattias klev upp 4 så jag käka frukost å sen la mig på sängen å kolla lite på Youtube å försökte va social på snap, det gick ju så där xD
lär ju vara över trött ikväll. xD då äre umeå live,

ja snart augusti! :)
halvvägs te 50 bli jag då å det bör väl firas med dunder å brak?

Likes

Comments

En kanonbra helg!
En såndär bra som man bruka säga åh nej måndag igen till! Men då bör jag väl säga åh nej tisdag, men det vill jag inte Heller göra, för jag älskar mitt jobb, jag vill kliva upp på morgonen dra iväg på jobbet, göra ett bra jobb ! :)

Men mattias bror Erik är ju här på besök från Växjö å då måste man passa på att umgås! Hästarna har fått jobba senare på kvällen eftersom det varit sjukt varmt ! :)
så mysigt! har typ bara njutit å farit ut barbacka .

ja bju på nå bilder så det får förklara helgen !

Likes

Comments

Häst, Djuren, Tankar

Vi jobbar på å försöker slappna av samt bygga lite muskler, idag kom Ankan med Jonna å vi hittade en super mysig liten stig i skogen,
med klättring å lyfta på benen, super mys, som avslutades med bad i älven, åh jävlar vad kul det var, han bara steg ut, vände å simmade mot land, upp på land å ner i vattnet å samma tur igen, så simträning i sommar lär det bli :)
lite klättring, å lägga in tömkörning kommer det att bli,
Ska försöka på mig ett schema, som jag kan lägga ut ifall ni vill se !?
kommentera isf ! :)

Likes

Comments

Häst, Djuren, Tankar

Skönt att sluta snart! Ha jobba sen 16 igår,
Hoppas på bra väder när jag kommer hem, då ska Sputte få ett pass i skogen :)
Sen mysa med mannen min å lägga mig tidigt, haha jag längtar efter min egen säng :)

Likes

Comments

​Ja nu har hästarna blivit vaccinerade, igår nämligen, 

Ingen av dem reagerade, dock blev helt plösligt alla förtjust i Jonna, ;) 

Yrsa och Jonna har ju gått ihop, men Jonna och kossan har bara stått i hage bredvid å mota åt varandra, nu helt plötsligt blev hon råpolare med Jonna, blev brunstig å hela faderullan, 

På tal om brunst, Kossan var ju tänkt skulle bli betäckt denna sommar, men eftersom hon aldrig har visat någon brunst hos mig sedan september 2014 å hon är frunktansvärt ranghög, så sa jag å Mattias det att vi skiter i det, så det inte blir nå skador och skit, vi hade sett ut hingst å allt, med fribetäckning! Men med tanke på ingen brunst och skaderisk så sket vi i det, å så såg jag ju annonsen på Sputte, tog kontakt med ägaren och bestämde en tid för att ses, å sedan var jag såld! :) 

Haha så vad gör Kossan nu jo hon brunstar och inte lite heller, och har gjort de nu typ 2 veckor, så ja... 

Föl eller Sputte? Haha den frågan var lätt, Kallblod ! <3


Men det hade varit häftig å se vad det hade kunnat komma ut för liten sak av Kossan VS Nordsvensk! HAHA <3 

Nu bju jag på en bildbomb! <3 

Den bästa dagen i mitt liv <3

Yrsa och Jonna <3

Likes

Comments

Häst

Longerade Sputte i måndags och ja, vart var stoppknappen? HAHA så igår tog jag hjälp av Ankan, och de är fan det bästa, hon ser direkt vad jag gjorde för fel, jag fokuserade ju på rumpan så som jag var tvungen att göra men London, men med denna kille måste jag fokusera på bogen, direkt jag gjorde det så förstod vi båda vad vi ville,

Så jävla underbar häst, pigg och glad, men så givmild och possitiv, kontaktsökande och lyhörd, Han vill jobba och han vill göra rätt, underbart.

I morgon blir det en längre uteritt, och kanske att avsluta ett skrittpass barbacka, han verkar ju så mysig,

Fredag kommer Veterinären och Vaccinerar, och då kommer även Jonna, så Yrsa och hon får stå på ridbanan, dom känner ju varandra och har gått ihop tidigare! :)


Likes

Comments