Header

VARDAG/TANKAR

Godmorgon fina,
Hoppas att allt är bra med er och att ni håller er varma i vinterkylan. Visst önskar man att dagens väder hade varit under julen? Men jag skall då inte klaga, för ack vad vackert det är med snö och dagarna blir så mycket ljusare.

Som ni ser på bilderna ovan så kan jag inte riktigt släppa taget om julen, dagens frukost bestod nämligen av tomtegröt och pepparkakor. Jag älskar att doppa pepparkakor i risgrynsgröt, det är en fantastisk kombination som jag ännu inte riktigt kan släppa trots att det var en månad sedan julafton. Har ni släppt julen än?
Ha en underbar tisdag, kram på er <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

VARDAG/TANKAR

God förmiddag fina,
Jag fick äntligen sova ut inatt och har nyss njutit av en lång frukost framför nyhetsmorgon. I skrivandets stund sitter jag med min tredje kopp kaffe och blickar ut över vårt vackra vinterland. Det är helt fantastiskt vackert med snö, framförallt på träden och över hustaken. Men nu tänkte jag prata om tvångssyndrom och hur mina tvångstankar ibland kolliderar med min vardag.

Sedan många år tillbaka har jag lidit av tvångssyndrom, det vill säga att jag har tvångstankar och måste utföra saker på ett visst sätt. Här följer en lista på tvångstankar/tvångsbeteenden som jag personligen stöter på i min vardag:

 • Jag har en ständig oro över att bli utsatt för smitta, bakterier och smuts. Jag har alltid desinfektionsmedel i min handväska och är näst in till sjukligt beroende av det. Jag kan alltså inte röra offentliga handtag, pengar, gå och handla osv, utan att använda desinfektion på mina händer minst två gånger.
 • När jag kör bil funderar jag alltid på om jag råkat köra på någon, om bilen skall rulla av sig själv och andra faktorer som på något vis skapar oro. Jag drar alltid i handbromsen minst två gånger och lägger i växel när jag parkerar samt stänger av musiken i bilen upprepande för att se så ingenting låter konstigt.
 • Jag kan inte gå hemifrån utan att dubbelkolla så att ugnen och spisen är avstängd samt kylskåpet och frysen är stängd, plattången är avstängd och så vidare. Detta kan jag göra flera gånger, det har dessutom hänt upprepande gånger att jag cyklat/åkt iväg och behövt åka tillbaka för att dubbelkolla ytterligare en gång.
 • När saker och ting inte blir som jag tänkt mig eller planerat har jag oerhört svårt för att ställa om och kan plötsligt bryta ihop. Jag är bra på att rätta mig efter andras behov, men jag får en otrolig ångest om jag exempelvis bestämt mig för att äta något på en restaurang och så är det slut. Eller om någon annan kokar mitt ägg på morgonen och så blir det löskokt istället för hårdkokt.
 • Jag kan inte äta yoghurt/gröt på morgonen med en stor sked. Det är faktiskt helt sjukt men jag kan verkligen inte äta med en stor sked, det ger mig sån otrolig ångest. När jag äter frukost ute, på hotell exempelvis, går jag alltid och hämtar en tesked vid te-hyllan.
 • Jag har stenkoll på hur alla ljus, växter och prydnadssaker står hemma, har min sambo städat är det det första jag märker när jag kommer hem. Jag går då genast och flyttar tillbaka sakerna som de brukar stå.

Alla mina tvångsbeteenden och tvångstankar inkräktar på min vardag men jag har lärt mig att leva med det. Jag är fullt medveten om att en del saker avviker från det normala, men jag tror samtidigt att det är fler människor än vad man tror som lever med tvångssyndrom. För mig är det viktigt att prata om sina problem, och det är därför jag väljer att dela med mig av sånt här till er. Kanske är det flera av er som kan relatera och pustar ut för att ni inte är ensamma, kanske tycker ni att jag borde söka hjälp, men oavsett tycker jag inte att man skall förminska sina känslor och problem. Psykiska problem bör inte vara tabu, för allting som befinner sig i huvudet kommer bara att växa och bli värre om vi inte pratar om det.

Ha nu en härlig start på veckan, kram på er!

Min stickade dröm från Gina Tricot hittar ni HÄR!!✨ (adlink)

Likes

Comments

VARDAG/TANKAR

Hej på er,
Bilderna här nedan visar min makalöst goda lunch igår, sushi-buffé i all ära. Men nu sitter jag i bilen påväg hem till Uppsala, med vemod och tårar på kinderna av ren trötthet. Jag var hemma runt ett inatt, och bestämde mig då för att jag och Pontus skulle kolla på Homeland och frossa godis. Jag är EXPERT på att hetsäta och när jag väl bestämmer mig för att äta godis finns det inget stopp. Jag går helhjärtat och all in för att äta så mycket jag bara kan, av egentligen ingen anledning alls. Det är typ som att magen inte blir full när det är godis som kommer ner, haha.

Nu skall jag torka mina trötthetstårar, äta en chokladboll och slå på en ljudbok. Ha en härlig söndag, kram på er <3

Likes

Comments

OUTFIT/MODE

Hej på er,
Nu tänkte jag tipsa er om helt makalöst snygga toppar från NA-KD.com som inte kostar mer än 300 kronor. Ni får dessutom 20% rabatt om ni använder koden "GRAB20" i kassan, perfekt för januari-plånboken. Hoppas att ni finner lite inspiration!

Inlägget innehåller affiliate-länkar.

NA-KD TREND: 1, HÄR!!✨ / 2, HÄR!!✨ / 3, HÄR!!

NA-KD PARTY: 1, HÄR!!✨ / 2, HÄR!!✨ / 3, HÄR!!

NA-KD BOHO: 1, HÄR!!✨ / 2, HÄR!!✨ / 3, HÄR!!

NA-KD: 1, HÄR!!✨ / 2, HÄR!!✨ / 3, HÄR!!

Har ni någon/några favoriter? Mina är topp nummer 3 från trend, 2 från party, 2 från boho och 3 från na-kd. Hoppas ni får en ypperlig lördagskväll, alla kramar <3
#nakdxmetapic

Likes

Comments

VARDAG/TANKAR

God morgon,
Igår pratade jag om att dåliga vänner gör mig riktigt upprörd samt tecken på att man har en dålig kompis. Missade ni inlägget kan ni läsa det HÄR!! och som utlovat tänkte jag nu tala om hur du gör slut med din dåliga kompis.

Generellt sätt tror jag att vi är ganska rädda för att göra slut med en kompis av anledningen att vi är rädda att bli ensamma. Men det är minst lika viktigt att göra slut med dåliga vänner som det är att göra slut om man är i ett dåligt förhållande. Vänner skall ge varandra energi och stärka varandra, har du en vän som tar energi och upprepande gör dig besviken? Gör slut.

5 tips till dig som skall göra slut med din kompis:

 • Det viktigaste av allt när du skall göra slut med en kompis är att du har en klar bild om varför och är helt säker på att du vill göra slut.
 • Ta inte upp det förflutna, fokusera på nuet och låt inte samtalet bryta ut i gräl. Du har tagit ett aktivt val att avsluta vänskapen, så låt den inte suga ut ännu mer energi än vad den redan gjort.
 • Tänk långsiktigt och försök att fokusera på att du i längden kommer att må bättre utan hen, det är ju därför du valt att göra slut.
 • Visa respekt och tänk dig för när du sedan berättar för andra varför ni inte längre är vänner. Du vill vara en bra kompis och låter dig inte smittas av att andra behandlat dig dåligt.
 • Nämn några saker du tyckt varit bra i relationen eller egenskaper som du tycker är bra hos hen. Du vill inte att hen skall gå därifrån med en känsla av total meningslöshet. Något bra måste ju kommit ur vänskapen, annars hade ni förmodligen inte blivit vänner från första början.

Ta hand om er själva och varandra, kram!

Likes

Comments

VARDAG/TANKAR, OUTFIT/MODE

Fredag, äntligen fredag.
Trots att jag är hemma i Falkenberg och inte utövar något arbete så har jag fredagskänsla, det är så härligt. Idag skall jag fika med mina vänner följt av middag och fredagsmys med familjen, en perfekt fredag i min mening.

Vad gör er upprörda, ledsna och besvikna? Jag försöker alltid att motivera mig själv och se lösningar istället för problem, se det fina och bästa i människor och situationer. Men det finns saker som är svåra att se förbi och skulle vilja prata lite om något som gör mig otroligt upprörd. Människor som tar energi, är självupptagna och saknar empati - dåliga kompisar med andra ord. Jag har på senare år valt att skaka av mig människor som inte visar omtanke och som tar mer energi än vad de ger. Jag tycker att det är simpelt att se tecken på denna typen av människa och jag tänkte nu lista saker som jag anser vara varningstecken på en dålig kompis.

 • Hen utnyttjar sina medmänniskor, har höga tankar om sig själv och ser andra människor som verktyg.
 • Hen pratar utan att lyssna, talar ofta om sig själv och avbryter när andra pratar om sig själva.
 • Hen försöker alltid att stå i centrum, "allting skall handla om mig".
 • Hen skall alltid vara värst och överrösta andra. Har du gjort något roligt? Då har hen garanterat gjort något roligare och är inte sen på att berätta det.
 • Hen hör bara av sig när hen behöver något.
 • Hen blir inte glad för din skull och unnar dig inte att nå framgång.

Jag kan med all säkerhet säga att vänner som besitter den här typen av egenskaper inte är vänner att värna om. Jag kan i och för sig bara tala för mig själv, men jag har hellre få bra vänner i mitt liv än fler ytligt bekanta som egentligen inte bryr sig. Var snälla mot varandra och ta tillvara på de relationer som är av betydelse i ert liv.

Senare tänkte jag skriva ett inlägg om hur du gör slut med en dålig kompis, för det är verkligen inte enkelt. Ha nu en underbar fredag, kram!

Inlägget innehåller affiliate-länkar.

Jacka, liknande HÄR!!✨ / Stickad tröja, liknande HÄR!!

Likes

Comments

VARDAG/TANKAR

God kväll,
Det är med minst sagt blandade känslor som jag tagit mig igenom den här dagen. Den har varit vacker och sorglig men framförallt fylld av kärlek och dyrkan. Jag beundrar verkligen styrkan i alla som står mig nära och att jag har fått växa upp med alla dessa underbara människor vid min sida är ett mirakel. Efter den fina begravningen åt vi smörgåstårta och pratade minnen, vi hann till och med kolla på gamla filmer från barndomen. Idag var en stor dag, idag sa vi farväl till en människa som för all tid kommer att ha en stor plats i våra hjärtan.

Idag släppte vi alla på känslor, för man behöver inte alltid visa sig så förbannat stark. Styrka är en egenskap att hedra, men det är ännu större att våga släppa den. Det är känslor som binder oss människor samman, och alla dessa känslor som släpps loss en dag som denna bidrar till en enorm kärlek. Jag kommer att minnas den här dagen som vacker och omsorgsfull, med tårar och ett leende.

Ha en underbar kväll, kram på er <3

Likes

Comments

VARDAG/TANKAR

God förmiddag fina,
Jag vaknade idag upp hemma i mitt gamla flickrum, till doften av kaffe och ljudet av att mamma dukar upp en stor frukost. En sån där idyllisk morgon ni vet, med den öppna spisen i lågor och allt är bara mysigt.

Men om två timmar sitter jag där, jag har förväntat mig en kall och robust bänk, i kapellet i den stora skogskyrkogården. Hand i hand med min familj och med blommor i famnen skall vi ta farväl av min gammelmorfar som gick bort i julas. Jag är fullkomligt övertygad om att det kommer att bli en vacker stund, ett farväl omringat av så mycket kärlek. Han var som min andra morfar, en stöttepelare genom hela min uppväxt som alltid fick alla att skratta och må bra. Han blev nittiofem år gammal och kommer för all tid vara en förebild för oss alla.

Nu måste jag göra mig fin och förbereda mig, alla kramar till er <3

Likes

Comments

VARDAG/TANKAR, TIPS/RECEPT

Godmorgon,
Efter knappt fem timmars sömn sitter jag nu framför nyhetsmorgon med en stor frukost och andra koppen kaffe för dagen. Jag vaknade redan vid sex imorse av att min sambo gick upp, dessutom började byggarbetarna som arbetar på nedre plan att såga.. klockan sex? Jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle lyckas somna om, så jag gick istället upp och tog en lång dusch för att vakna till. Efter frukosten skall jag packa inför helgen, i eftermiddag går nämligen bilen ner mot Falkenberg. Jag håller alla tummar och tår för att vädret skall tillåta en smidig hemresa med inte allt för jobbigt väglag.

Igår fixade jag i ordning en riktig mysmiddag och bjöd Pontus på plockmat, det finns ju inget bättre än att sitta och äta i flera timmar. Jag gjorde superenkla smördegsknyten på färdig smördeg som jag nu tänkte ge er receptet på. Om man har lite mer tid kan man göra egen smördeg, men jag tycker att den färdigköpta är jättegod.

För cirka 10-12 stycken smördegsknyten med getost & honung behöver du:

 • 1 rulle färsk smördeg (250 g)
 • 200 g getost utan kant
 • Flytande honung
 • 1 ägg
 • Salt

Gör såhär:

 1. Kavla ut degen något och dela den sedan i 10-12 lika stora delar.
 2. Lägg en bit getost på varje platta och ringla över honung efter smak, toppa med salt.
 3. Vik plattorna dubbelt så att getosten täcks av degen, täta sedan till med hjälp av en gaffel.
 4. Vispa upp ett ägg och pensla, grädda sedan i mitten av ugnen på 200 grader i 12-15 minuter.

Ett perfekt alternativ på tapasbordet eller som förrätt, enkelt och makalöst gott!

Ha en härlig onsdag, kram på er!

Likes

Comments

VARDAG/TANKAR, SAMARBETEN

Hej på er,

Sitter ni också och gömmer er från stormen? Jag cyklade till Ica i förmiddags och det var inte nådigt vad det blåste, det kändes som att jag trampade och trampade utan att ta mig framåt. Men väl värt, jag skall nämligen fixa i ordning en liten överraskningsmiddag till min sambo för att visa min tacksamhet över allt han ställt upp på det senaste. Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg idag så anser jag att det är av högsta prioritet i livet att visa omtanke, och det finns inte mycket som gör mig så lycklig som när jag ser mina närstående lyckliga. Jag skall göra en härlig tapasbricka med charkuterier, kex, frukt, ostar och hemmagjorda smördegsknyten fyllda med getost. Det kommer minst sagt att bli makalöst gott, jag lovar att återkomma med receptet på mina knyten här på bloggen.

Igår fick jag hem årets första glossybox, The Statement Box som innehöll riktigt bra produkter. Jag är framförallt glad över det ursnygga läppstiftet från Laqa & Co som ni ser mig bära på bilderna ovan. Visst är det läckert? Jag älskar den lila/röda färgen och det kommer att bäras flitigt i vår. I samarbete med Glossybox kan jag även erbjuda er 20% när ni signar upp er, använd koden "LWALLIN20" i kassan så dras rabatten av.

Ha en trevlig kväll, kram på er!

Likes

Comments

Instagram@lindawallin