Header

Hej vänner! Först och främst vill jag tacka så mycket för era kommentarer på mitt förra inlägg. 💕

Idag är mitt mående inte jättebra. Har konstant hjärtklappning och känner mig yr. Sov typ ingenting i natt heller och det gör ju inte saken bättre... Men om jag inte mår bättre imorgon ska jag se till att boka en akuttid hos doktorn och se om arytmin blivit värre eller om det "bara" är det låga blodtrycket... 

Idag hade vi hur som helst skolfoto. Var väl sådär lagom taggad på det haha. Men det var ju trots allt sista skolfotot någonsin för min del. Sedan på eftermiddagen kom en man från Stroke-förbundet och föreläste för oss om hur det är att drabbas av stroke då han nämligen själv drabbats. Väldigt intressant föreläsning var det!

Nu har jag precis kommit hem och ska öva lite på mitt tal. Imorgon ska det nämligen hållas och jag är sjukt nervös... Att hålla föredrag är inte direkt min starkaste sida... Men, det lär säkert vara skönt när det är gjort! Då kan jag vara stolt över mig själv.

Men innan jag pluggar ska jag självklart äta mellis!

Hoppas ni mår bra!

Kram

Likes

Comments

Jag har inte varit helt ärlig mot mig själv de senaste dagarna. Anorexins manipulativa tankar har funnits där och jag har inte alltid gått emot de. Stress, ångest och tårar har gjort att jag valt den enkla vägen. Med anorexin istället för mot den. Vi pratar enbart om vissa måltider under några dagar, men det är fortfarande för mycket. Jag måste gå emot sjukdomen varenda gång. Varenda minut, varenda sekund. Annars vinner anorexin. Mamma är på mig att jag ser tunnare ut och jag märker själv att byxorna sitter lösare i midjan. Skärpning nu Linda. Jag måste kämpa och gå emot varenda jäkla måltid. Äta det som jag vill och inte det med minst kalorier. Äta så som jag gjorde för bara någon vecka sedan. Helt fritt utan någon baktanke. Annars vinner jag inte kampen. Jag vill ju bli helt fri. Men jag önskar att det var enkelt och gick snabbare. Att det fanns ett mirakel-piller som tog bort allt jobbigt.

Från och med nu ska jag gå emot sjukdomen till hundra procent. Oavsett vad känslorna och tankarna säger. För att bli helt fri måste jag gå emot. Varje sekund. Annars faller jag tillbaka, det vet jag. Jag har haft många återfall och jag är mycket väl medveten om hur dessa startades. Man lär sig av sina misstag.... Nu måste jag kämpa och ge allt jag har. Jag vet att jag kan och jag vet att det är enda vägen framåt.

Får påminna mig själv genom att titta på tatueringen. Jag gjorde den när jag på riktigt bestämde mig för att jag var värd att leva. När jag valde livet. Och jag måste ju fortsätta leva upp till det! Jag väljer ju livet framför anorexin. I choose life.

Likes

Comments

Ny vecka, nya utmaningar. Sista veckan innan lovet dessutom! Idag väntar en kort skoldag bestående av enbart en lektion. Har ett läxförhör på lungans anatomi och that´s it. Sedan ska jag hem och fila på mitt tal som ska hållas på onsdag. Igår skrev jag nämligen klart det, men ska gå igenom det och finslipa. Det känns fortfarande otroligt jobbigt att jag ska stå där framme och hålla i talet... Osäkerheten finns där, men när jag skrev talet igår fick jag typ som en kick. Jag har så mycket att säga kring detta ämne som jag har valt, och det ska både bli läskigt men också typ spännande att dela med mig av det...
Hur som helst så ser veckans planer ut så här:

Måndag: läxförhör på lungans anatomi och latinska ord.

Tisdag: Vanlig skoldag, ska börja skriva om ett Case med stroke.

Onsdag: Hålla tal i svenskan....

Torsdag: Fortsätta med inlämningen om stroke.

Fredag: Alla Casen ska in.

Lördag: Skriva högskoleprovet hela dagen.

Söndag: Sooooovaaa och typ bara ta det lugnt....

Likes

Comments

Hej vänner! Hur mår ni? Jag mår lite bättre idag faktiskt! Måste varit ataraxen som ställde till det så nu kommer jag verkligen inte ta dessa tabletter igen... Tycker det är förjävligt att ingen läkare talat om för mig att man inte ska ta dessa två preparat tillsammans... det är ju ändå samma läkare som skrivit ut båda medicinerna till mig...

Jag har fortfarande hjärtklappning men har åtminstone orkat plugga en del idag! Har börjat på talet i svenska och ska nu plugga lite inför provet imorgon på lungans anatomi.

Hoppas ni mår bra!

Kram

Likes

Comments

Idag har mitt mående inte varit speciellt bra, därav den dåliga uppdateringen här. Igår kväll tog jag nämligen atarax för första gången på länge. Brukar ta det ibland för att kunna sova bättre, och den här veckan har jag sovit rätt dåligt så kände att det kunde vara bra att ta en.

Imorse när jag vaknade hade jag jättemycket hjärtklappning och var otroligt yr och illamående. Det var extremt obehagligt och så fort jag ställde mig upp kändes det som att jag skulle svimma. Har därför sovit hela dagen och nu känns det lite bättre, även om hjärtklappningen finns kvar. Gick nyss in på FASS och där står det att man inte ska ta atarax om man samtidigt tar escitalopram, vilket jag gör. Det står att det kan öka risken för hjärt-besvär... Det känns obehagligt att ingen läkare har talat om det för mig... Det är ju ändå de som har skrivit ut det...

Från och med nu kommer jag inte ta atarax. Inte om det innebär att jag får sådana här symtom... Hatar verkligen att få hjärtklappning och yrsel... Så himla obehagligt... Hoppas på att allt känns bättre imorgon... 

Likes

Comments

Nu är jag på väg hem efter en mycket lärorik och spännande dag på Danderyds sjukhus. Några treor från min skola var som sagt skademarkörer under en katastrofövning. Jag fick en av de mest omfattande skadorna och hade en öppen buk så tarmarna hängde ut... sminkningen blev faktiskt väldigt bra och sminkösen var så duktig! Nu kanske ni undrar hur man sminkar en tarm? Jo, man fyller en kondom med köttfärs, tejpar på den med silvertejp och tar vax och fejkblod. Sedan är det klart!

Efter sminkningen fick jag lägga mig på en bår och köras in av ambulanspersonal och då började skådespeleriet. Jag hade givetvis dåliga vitalparametrar men var medveten och svarade på tilltal. Jag togs emot av ett akutteam bestående av två läkare, en kirurg, en sjuksköterska och en undersköterska. Senare kom även en narkosläkare som "intuberade" mig. Blev otroligt väl bemött av personalen faktiskt!

Efter det att akutteamet stabiliserat mig skulle jag köras upp till operation och var då ute ur spelet. Men när jag kom tillbaka till ambulanshallen frågade katastrofledaren mig om jag kunde tänka mig att köra en gång till, så det gjorde jag! Fick alltså spela en omgång till. Skitkul och otroligt lärorikt! Akutteamet som jag fick denna gång agerade likadant som det jag hade första gången. Hade visserligen samma narkosläkare båda gångerna.

Efter övningen stannade jag och några kompisar kvar och var med på DS utvärdering av övningen. Det var faktiskt väldigt intressant att höra på vad alla inblandade hade för synpunkter kring vad som fungerade och vad som inte fungerade under övningen. Väldigt spännande att höra!

Hur som helst har jag blivit otroligt inspirerad under denna dag och jag längtar tills jag kan börja arbeta på sjukhus och hjälpa andra...

Bilderna nedan lånar jag från Danderyds sjukhus AB på facebook.

Likes

Comments

Just nu sitter jag i bilen och är påväg mot DS. Jag är dock inte en riktig patient den här gånge. Några i min klass samt parallellklassen ska agera skademarkörer under en katastrofövning på sjukhuset. Så vi ska alltså spela skadade, precis som vi gjorde på St Göran. Jag är taggad och trots att det är tidigt på morgonen känner jag mig rätt pigg! Hoppas övningen blir lyckad! 

Likes

Comments

I skrivande stund står jag och väntar på bussen i kylan. Fy vad kallt det är...

Idag väntar en ganska lång skoldag. Slutar vid fyra och efter det ska jag troligen hem och plugga. Måsta även hitta några oömma kläder att ha på mig imorgon för då är det dags för katastrofövning igen! Det ska bli spännande!

Hur som helst ville jag bara önska er en bra torsdag!

Likes

Comments

Om en timme börjar en ny sjukhusserie på tv. Jag har sett på typ alla sjukhusserier som finns så denna ska jag självklart inte missa! Syrror verkar vara typ som den svenska motsvarigheten till Grey's anatomy och antingen blir det en total flopp eller så är den bra. Får se helt enkelt! Jag ser fram emot att se den i alla fall!

Likes

Comments

Godmorgon!

Först och främst vill jag tacka så mycket för era kommentarer på senaste inlägget! Tack för all pepp ♥. Ni är så fina allihop. Tycker även att det är väldigt roligt att jag fått många nya läsare här på bloggen, så kul att fler hittat hit! Välkomna! 

Hur som helst. I svenskan har jag bestämt mig för att ta ämnet "mer öppenhet kring psykisk sjukdom" och varför psykisk ohälsa fortfarande känns "skambelagt" enligt många. Jag vet att jag har många åsikter och erfarenheter kring ämnet, så det passar nog mig rätt bra. Så idag på lektionen ska jag börja skriva på talet!

Om en halvtimme ska jag börja röra mig mot skolan, börjar visserligen inte först 10.30 men tänkte åka tidigare och skriva på min inlämningsuppgift i medicin.

startade morgonen med att äta frukost i sängen medan jag läste senaste numret av Veckorevyn och lyssnade på pepp-musik. Bästa starten på dagen.

Hoppas ni får en bra onsdag!

Kram

Likes

Comments

Något som jag alltid har avskytt är att hålla muntliga anföranden inför en grupp. Jag vet att det är otroligt vanligt att ogilla detta och för mig har det alltid varit en svag punkt. När jag står där framme är både mitt självförtroende och självkänsla på botten. Osäkerheten tar över och det spelar ingen roll hur mycket jag har förberett mig och övat på manuset. Allting försvinner när jag står där framme.

Nästa onsdag ska jag möta min rädsla. Stå i klassrummet och hålla ett argumenterande tal inför klassen. När vi idag gick igenom uppgiften knöt det sig i magen och jag får panik när jag tänker på det. Jag verkligen avskyr att stå där framme och bli iakttagen från topp till tå. Det känns alltid som att hela jag blir bedömd. Att åhörarna tänker på hur mina lår ser ut, hur armarna ser ut, hur jag ser osäker ut och så vidare.

Men jag vet att talet måste genomföras, även om jag verkligen inte vill... Även fast jag vet att klassen är förstående och inte alls är dömande så känns det ändå lika jobbigt... Det känns verkligen tufft, men rädslor är till för att besegras, eller hur? Det kommer med all säkerhet kännas obeskrivligt nervöst innan och under talet, för det gör det ju redan nu haha... 

Sedan så vet jag inte riktigt vad jag ska ha för ämne på mitt tal. Det ska vara vård-relaterat och jag funderar på att ta något om psykisk hälsa. Typ varför man inte pratar lika öppet om psykisk ohälsa som fysisk..? Men jag har inte bestämt mig än, har ni något förslag på något vårt/hälsa-relaterat ämne som jag kan hålla argumenterande tal om så får ni hemskt gärna skriva en kommentar!Likes

Comments

Efter en jobbig gårdag som slutade i tårar tar jag idag nya tag och ska göra allt jag kan för att få ett bättre mående idag! Börjar därför dagen med att lyssna på peppande låtar på bussen påväg mot skolan. Min favorit-pepp-låt är Alltid leva, aldrig dö med Ulrik Munther. Denna låt lyssnade jag dagligen på under sjukhustiderna och försökte peppa mig själv.

"Andas in känn luften klarna

Det är nu som jag är ung

Alltid nu och ingenting varar

Jag är ögonblickets kvot

Som en fallen ängel

Som en?

Rör mig framåt

Rör mig fram

Allt är över om en kort sekund

Vi ska alltid leva

Vi ska aldrig dö"

Nu satsar vi på att denna dag blir bättre. Igår kändes allting fel, och det är så vissa dagar. Men nu ska denna dag bli bättre. Ny dag, nya möjligheter. Alltid leva, aldrig dö.

Likes

Comments

Dagens lunch fick bli två smörgåsar med avokado, sallad och lite salt samt äppeljuice. Avakodon var helt perfekt mogen och så god. Jag brukar vanligtvis inte ha avokado på mackan men bestämde mig för att testa, och det kommer jag definitivt göra om igen! Så gott!

Likes

Comments

Om ungefär en halvtimme ska jag börja röra mig mot skolan. Idag har jag bara en lektion så slutar redan vid lunch. Väldigt skönt då mitt mående inte är det bästa idag. Nu imorse vaknade jag med allmän ångest. Allting känns fel och jag vet inte varför det känns som det gör. Hittade till exempel inga kläder att ha på mig då allt kändes fel. Tårarna var nära men bestämde mig till slut för att ha tighta jeans ändå, även om jag helst skulle gömma mig i ett par pösiga byxor. Jäkla ångest, kan du inte bara lämna mig ifred?

Hur som helst, denna vecka ser ut som de flesta andra. Har vanliga skoldagar måndag-torsdag men på fredag händer något annorlunda. Då ska nämligen några av oss treor vara med som skademarkörer på ytterligare en katastrofövning.

Måndag: Vanlig skoldag med en lektion.

Tisdag: Skoldag mellan 8.30-16. Arbeta på inlämningsuppgift om lungorna.

Onsdag: Skola mellan 10.30-14.20. Inget speciellt

Torsdag: Matte på morgonen, därefter arbeta med medicin och akutsjukvård resten av dagen.

Fredag: Katastrofövning på Danderyds sjukhus.

Likes

Comments

Hej hjärtan! Hur mår ni? Jag mår bra och har haft en väldigt lugn helg och har vilat ordentligt, vilket jag kände att jag behövde efter förra veckans stressiga dagar.

Idag har jag gått en promenad i skogen, stickat en del på min tröja och satt ord på en del tankar och skrivit ner dessa i min dagbok. Känns som allting är kaos-artat i min hjärna för tillfället. Tankarna snurrar åt alla möjliga håll och kanter. Men jag tror det är bra att skriva ner allt så man får en större bild av vad det är för sorts tankar och för att se helheten.

Nu tänkte jag måla naglarna och se på någon serie. Funderar på att se om på Vänner... Eller modern family... Hmm... Någon feel-good-serie i alla fall! Får se vilken jag väljer...


Likes

Comments