Måndag må vara den tristaste dagen på veckan, när vi vaknade var det grått och regnigt..🌧
Vad gör ni för att göra trista måndagar till något roligare?

Igår eftermiddag piffade jag upp våran lägenhet lite granna så det känns enklare att gå upp sådana dagar som denna, jag har plockat fram julinredning
🎅🏼
Det är ett tips, känner man sig deppig och det känns trist att gå upp, trist att vara hemma och strosa så gör julinredning mycket tycker jag, det tar bort mitt deppiga julens alla färger, dofter och stämningen när man får piffa upp och inreda med massa rött, grått och vit som jag tycker hör julen till.

Barnen tittar på tv medan jag tvättar och plockar.
Har ett stort måste som jag drar mig för att ta tag i, nämligen att städa och organisera om i köksskåpen,
Det må vara tråkigt men skönt när det är gjort.

Hur mysigt är det inte?
Erkänn att ni får lite känsla av att göra detsamma även om det är tidigt.
Jag tycker julen är en väldigt mysig högtid men med julen kommer mycket stress vilket jag tycker är onödigt, varför ska jag stressa upp med julinredning den första advent när jag kan inreda nu och slippa sista-minuten-stressen som jag ogillar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Den 27e November är Nellie 6 månader - ett halvår(!)
Tiden bara springer iväg och jag minns det som igår när Isak var ett halvår och allt började bli väldigt intressant och allt skulle provas.

Det roligaste just nu är att leka med plastblommor, slänga saker på golvet, bita på allt, skrika och prova sin röst och små små stunder med mys!

Jag skaffade barn tidigt och det är det bästa valet jag någonsin tagit, jag blir förtvivlad när man ser hur människor har sådana negativa kommentarer om unga föräldrar, vad skulle unga föräldrar göra så dåligt som inte en 30-40 åring gör, varför är hela världen full av förutfattade meningar?

Med handen på hjärtat, vi unga är inte sämre föräldrar för att vi valt att skaffa barn i tidig ålder.
🌸

Det har trillat in rejält med frågor under tiden jag inte varit aktiv , jag har valt ut några frågor här nedan-

Karlskoga? Har inte Karlstad sjukhus förlossningsavdelning?

Svar- Karlstad har förlossningsavdelning men efter att ha fött barn där en gång så var jag inte så nöjd, det var mycket oklart och spring in ut in ut vilket gjorde mig orolig och osäker. För mig är det viktigt att känna sig trygg och i rätt händer när man ska föda sitt barn, det ska vara en fin och lugn stund vilket jag inte kände då jag födde barn där 2012.
Karlskoga hade vi hört mycket bra om och blev nyfikna så vi ringde dit och hade ett bra samtal som fick oss att bestämma oss för att dit åker vi om jag klarar det, vilket jag gjorde!
Jag är väldigt glad att vi tog det beslutet, vi var själva på avdelningen med två barnmorskor och en läkare, dörren till vårt rum stod öppet så vi bara kunde ropa på barnmorskorna och när det drog igång på riktigt var dem vid min sida hela tiden. Uppskattar deras stora engagemang!
❤️

Vad tyckte Isak om när Nellie kom hem?

Svar- Isak har varit världens bästa storebror från början, vi tänkte att någon svartsjuka lär uppstå men helt ärligt, det har varit så smått att jag inte kommer ihåg det.
Isak har fått varit delaktig från början vilket har varit viktigt för oss, vill han vara med och mata, bada och hos BVC tex ska han få vara det och det tror jag har varit till en stor fördel. 😊

Det stavas väl Nelly inte Nellie?

Svar- Vi stavar Nellie, det finns dem som stavas Nelly också. Finns inget rätt eller fel. ☺️

Vad har hon i pannan?

Svar- Antar att hon är Nellie, det kallas för storkbett.

Så kallade storkbett är röda, platta märken som består av en samling små, ytliga blodkärl. De känns inte. Storkbett finns när barnets föds. De sitter i pannan, på ögonlocken och/eller i nacken. Om de sitter i pannan försvinner de under barnets första levnadsår. I nacken kan de finnas kvar i flera år.

Behöver man söka vård för röda märken?
Du behöver inte söka vård om ditt barn har storkbett.
I nellies fall behöver man inte söka vård.

Svar på mer frågor kommer senare!
🎀

Likes

Comments

Min förlossning var jobbig, förlossningen med Isak var en dans på rosor, snabb och mycket enklare.
Denna gången fick jag kämpa, krysta som jag bara sett dem gör på film, jag fick verkligen bevisat att föda barn var ingen dans på rosor vid varje förlossning.
Att varje förlossning kan vara så individuell, det är otroligt!

Första två timmarna efter förlossningen skulle jag ligga stilla i sängen och ha Nellie vid mitt bröst, det första hon gjorde var att ta mitt bröst och åt lite och sedan myste hon.
Efter två timmar var det dags att kolla så att jag kunde kissa utan komplikationer, det gick bra, men gjorde förbaskat ont, vilket är helt normalt.
Under tiden jag kissade hörde jag ifrån rummet att Nellie hade bajsat och Kristofer fick byta första blöjan på våran prinsessa.

Efter ett tag fick vi reda på vikt och längd på vår prinsessa innan vi flyttades till BB.
På rummet på BB stod en vagn dukad med flagga, smörgåsar, varm choklad, juice i champagneglas och fina muggar med texten " världens bästa mamma" & "världens bästa pappa".
Jag och Kristofer tittade på varandra och blickarna kunde tala för sig själva, vi var så fyllda med lycka men ack så trötta.
Första dygnet sover vanligtvis bebisar mest hela tiden, men Nellie var vaken mest hela tiden och ville vara nära mitt bröst och mig.
På natten behövde jag få vila, Kristofer sov och barnmorskan på avdelningen kom och lånade Nellie så jag fick vila, välbehövligt! När Nellie kom tbx hade jag ny energi!

Jag ville åka hem första dygnet efter 6 timmar, men läkaren som ska göra kontroll efter vist antal timmar var inte närvarande så vi fick stanna ett dygn på BB och det är helt normalt. Många väljer att stanna fler dygn men jag ville bara hem till Isak!
💖

När vi åkte hem hade jag fått någorlunda koll på amningen och det funkade tills två dagar efter hemkomsten då hon inte fick tillräckligt och var hungrig. Vi gav då ersättning och prinsessan blev gör nöjd och somnade så sött och sov länge. När mjölken rann till tog Nellie inte bröstet, och när jag pumpade ville hon inte ha det heller. Vi rådgjorde med BVC som sa att vi skulle fortsätta med ersättning om det kändes okej för mig.
De första dagarna klandrade jag mig själv och kände mig som en dålig mamma, men med ett gott bemötande från BVC så kändes det inte längre så hemskt.

48 timmar efter födsel, hemfärd, isaks reaktion och amning skriver jag om senare!
🌸

  • 351 Readers

Likes

Comments

Att dela med sig av sin förlossning är något som jag tycker är lite privat men väldigt roligt!
Jag själv tycker om att läsa förlossningsberättelser men jag har valt att inte dela med mig av allt för mycket privata detaljer.

Onsdag den 25e maj började min mage att arbeta väldigt, jag sov en halvtimme på hela natten, resten av tiden spenderade jag på toaletten.
På torsdags morgonen den 26e kände jag hur det började värka, värkarna tog i och jag skickade iväg Kristofer till jobbet,
När Kristofer åkte ringde jag förlossning i Karlskoga där vi hade bestämt att vi skulle föda.
Jag pratade med en barnmorska som sade att vi skulle komma in, jag kunde nu klocka värkarna som var 3 stycken inom 10 minuter.
Jag ringde hem Kristofer och slängde på mig kläder för att kunna åka iväg.
Vi åkte till Karlskoga där vi blev så fint bemötta direkt vi kom innanför dörrarna på förlossning, jag kände ett lugn redan då och kände mig i trygga händer från första stund.
Dem undersökte mig, jag var öppen 2,5cm.
Efter ca 1 timme avtog värkarna till 2 värkar inom 10min sedan 1 värk inom 10min sedan 1 värk inom 15min osv osv.
Jag blev less och ville bara åka hem, vi frågade om det var okej att åka hem eftersom värkarna avtagit, vi fick åka hem men dem sa att vi gärna fick stanna eftersom jag fortfarande hade värk och för att vi åkt en bit,
Men jag ville åka hem och det gjorde vi.

Väl hemma gick jag och la mig och sov i två timmar, så skönt!
När jag vaknade hade jag värkar igen, värkarna blev allt jobbigare.
Värkarna var nu 3 inom 10 minuter och vi ringde in igen, dem sade att vi skulle komma in,
Men jag ville avvakta hemma tills jag inte stod ut mer för att det inte skulle bli som på morgonen, falsk alarm.
Men det gjorde allt ondare, jag försökte tänka på hur jag skulle andas och det har man stor hjälp av om man andas rätt!
En dusch och några svordomar senare bestämde jag att vi åker in om det inte ger sig inom en timme, vi åkte och tog en kvällsfika med Mamma&Pappa, och då hade jag verkligen ont! Ingen smärta alls mellan värkarna, men under värkarna ville jag balla ur, vilken jävla smärta!
Jag stod inte ut längre, vi åkte en sväng i Karlstad för att överlägga om vi skulle åka in på en kontroll i Karlstad eller om vi skulle åka till Karlskoga.
Efter några värkar bestämde vi oss för att vi åker till Karlskoga, och det tackar jag oss själva för att vi gjorde.
När vi kom dit var det så lugnt och skönt, det visade sig att vi var själva på förlossningen, underbart!

Jag gick på toaletten och slemproppen kom, som den hade gjort hela dagen, i omgångar..
Dem undersökte mig och barnmorskan utbrister
" Jahaa oj "
Jag tänkte då var det bara att åka hem igen då, men så vart inte fallet, hon gick iväg i 1 minut och kom tillbaka med det fina armbandet som ska pryda armen när man blir inskriven, nu är du inskriven patient sade hon och klappade på mig och berättade att jag nu var öppen 7,5 cm.

Tackar gudarna tänkte jag, samtidigt som paniken kom ikapp. Nu ska vi snart få se våran prinsessa!!
👶🏼

Dem mätte värkarna och lyssnade på bebisen, det såg fint ut och jag ville nu ha någon smärtlindring.
Jag valde att bada, i Karlskoga har man eget badrum med badkar på rummet vilket var guld för mig som ville bada för att lindra smärtan.

Efter en stund i badet stod jag inte ut och ville nu ha lustgas, jag satt på sängkanten lutandes mot en sådan där fiffig gåställning och andades in lustgas under mina värkar.

Efter en stund gjorde värkarna ondare och jag ville ligga ned, sedan skrek min hjärna ifrån att det var dags! Kristofer hämtade personalen som kom in och klädde sig för att förlösa, den drog med sig bordet med alla verktyg osv.

Vattnet hade ännu inte gått, dem stack hål och vattnet forsade ut.
Jag började krysta och krysta nu var jag vidöppen.

Det gjorde så ont, aldrig att det gjorde så ont när jag skulle ha Isak.
Jag sa flera gånger att jag inte ville vara med, jag orkade inte men personalen och min älskade sambo peppade otroligt bra! Personalen var helt otroliga!
Det tog ett tag, och personalen lämnade inte rummet på hela tiden från min första krystvärk!
❤️
Vilket för mig var väldigt lugnade.

Jag blev aldrig otrevlig under förlossningen, jag klagade bara på att jag inte stod ut med smärtan.

Efter 3 timmars hårt jobb började det närma sig och dem stängde av min lustgas för att dem trodde jag skulle få mer kraft när jag krystade då, och det fick jag.

Men sen avtog värkarbetet lite och mina krafter började svaja, prinsessan i magen började bli stressad och dem såg att hon bajsat i fostervattnet, dem satte en elektrod på henne huvud och sedan kom en läkare in och dem bestämde att dem skulle klippa upp lite.

Jag hörde aldrig att dem sade det, jag hörde bara att dem sa till Kristofer att kolla bort.

Nu gick det ganska fort, jag krysta och ett huvud jag kunde ana var ute och så var det, jag hörde hennes skrik direkt men gick krysta på och så kände jag hur hela hon var ute och jag kollade ned och såg hur dem bollade runt med henne och fattade inte varför, men jag var för borta för att fråga något.

Fick efteråt berättat för mig att navelsträngen hade hamnat runt henne och att hon kom ut med ansiktet uppåt.

05.22 kom vår Prinsessa till världen, 3995gram&53cm en rejäl tjej!
🌸👶🏼🎀

Utan Kristofer vid min sida hade jag nog aldrig klarat av smärtan, han var så lugn och sansad men ändå så närvarande! Jag kunde inte önskat mig bättre stöd och peppning!
💖


Del två om hur det var efteråt och dagarna efter kommer under helgen!

Likes

Comments

Det var länge sedan jag skrev här.
Jag tänkte att lite uppdatering vore på sin plats,
Det har hänt lite sedan sist om man säger så, vår prinsessa har kommit till världen och är idag 20 dagar.

Jag tänkte att jag under dagen ska dela med mig lite av hur det gick till när vi fick åka in, hur förlossningen var och dela med mig av lite bilder på våran prinsessa och hennes stolta storebror.

Idag startade jag dagen kl 6 med lite hushållssysslor , sedan frukost framför tvn med Isaken, och nu ska vi packa inför helgens äventyr!
Dagen är fylld av måsten, som alltid innan man ska åka iväg.

Prinsessan ska till BVC senare för en vanlig kontroll,
när Isak var liten tyckte jag att det var jobbigt att gå till BVC på kontroll för jag var rädd att jag hade gjort något fel eller skulle göra något fel som dem skulle anmärka på. Lustigt det är, varför skulle jag göra något fel som dem skulle anmärka på?
Nu finns den tanken aldrig med mig, jag vet vad som är bäst för mina barn, men kan man få råd på vägen tar man givetvis emot dem om man tycker dem låter vettiga och om man tror dem kan hjälpa en.
🌸

Jag har fått lite frågor även fast jag varit borta härifrån länge, vilket är skoj! Att några fortfarande kikar in,
Jag kommer att besvara frågorna i sammanband med att jag skriver om förlossningen osv.
😊

Likes

Comments

Godmorgon!
Nu är det Måndag igen och en ny vecka, i Fredags var jag och Kristofer på ishockey, ingen direkt rolig match. I Lördags fick Kristofer ge sig ut på några timmars jobb eftersom det kom lite snö. Under tiden passade jag och mamma på att hämta hem Isak lite tidigare ifrån sin pappa eftersom mamma skulle ha kalas på kvällen och kalas utan Isak är alls detsamma.
🌸
Vi firade mamma, åt god mat och tårta.
I går började jag baka inför Isaks 4års kalas som är på Lördag för släkten, jag har en massa saker som jag ska baka innan dess. Igår fick det bli bullbak och 98 st bullar blev det, och ca 40st snickerskakor.
Sedan tog vi oss en sväng om i källaren, och renade bort endel samt lade bort lite saker som ska säljas.

Idag ska jag vila en stund för ryggens skull, sedan är det dags att kicka igång dagen med lite måsten, tvätta, dammsuga, skura och baka lite mer. I eftermiddag ska jag och Kristofer på förlossningsinformation på sjukhuset! Spännande!
👶🏼🎀

Igår kväll hade vi mys med prinsen, köttfärssås på burk och makaroner är en favorit hos prinsen så det fick det bli samt chips och dipp efter maten!
Man får lyxa till det ibland sa Isak
🙊.

Likes

Comments

Som jag längtat efter den dagen, igår var vi och hämtade ut vagnen, en riktigt fin sådan!
Vi är riktigt nöjda med vårt köp och bemötandet på Köp barnvagn i Karlstad.
Vi beställde vagnen för länge sedan när dem hade en deal, köpte man barnvagn fick man med babyskydd.
Fick även ett presentkort på 20% av vagnens värde, så vi köpte Babygym, bäddset till vagnen och ett babynest för presentkortet, och jag känner att det är bland de bästa affärer jag någonsin gjort.
👍
Vi valde att lägga till bas till bilbarnstolen just för det är så smidigt!
👌

Likes

Comments

Nu tänkte jag skriva ett efter frågat inlägg om min graviditet,
Från vecka 15 och framåt, för er som inte läst tiden om min först graviditet så finns det ett inlägg uppe om den första tiden " vi väntar barn ".

Jag mådde mycket illa, hade ofta huvudvärk och var trött mest hela tiden till en början men mot vecka 19 släppte det allt eftersom och då kom Foglossning.
Foglossning är något som jag mer och mer lärt mig att hantera när det gör som ondast. Jag har kommit underfund med vad som gör mest ont och undviker helst att dammsuga, skura, stå upp allt för länge osv osv. Alla finner sina knep.

Veckorna har rullat på ganska fort och redan är vi i vecka 25, det jag känt av de senaste 5 veckorna är att jag lätt blir trött och utmattad men det är ju sådant man får räkna med som gravid och det är inget jag anser är jobbigt, det har inte begränsat mig ifrån saker jag vill och ska göra heller.

Min inställning när dagarna är tuffa och jag har mycket ont är att huvudsaken är att den lilla i magen mår bra, så länge det är bra med henne är allt som det ska.
Jag är ingen stålkvinnan som inte gnäller utan jag har dagar jag med när jag känner för att krypa under täcket och bara vara och finns möjligheten till det så gör jag det.

Nu är vi i vecka 25 och jag kommer uppdatera er med ett likadant inlägg när vi gått in i vecka 30.

Puss!
🎀

Likes

Comments

Frågorna är dem många har jag märkt så dags för mig att besvara dem,

​Vad säger Isak om att han ska bli storebror?

Isak är glad över att han ska bli storebror och pratar om det i perioder, mycket prat om lillasyster på dagis.

Varför inreda bebisrummet så tidigt? Lär ju bli en massa damm.

Varför inte känner jag då, jag är alltid ute i tid, ibland ute i för god tid, sedan städar vi det rummet som alla andra rum i lägenheten, givetvis tvättar man igenom sängkläder samt kläder innan bebis ankomst. Denna frågan har jag fått av ganska många, mitt svar är att jag ville se hur det blev, samt att jag längtar efter bebis och då känns det skönt att ha bebisrummet klart. Känns underbart varenda gång man går in i rummet.

Hur kunde ni gå ut med nyheten om att ni väntade barn så tidigt som ni gjorde?

Meningen var att vi skulle överraska med det på julafton men jag kunde inte gå och veta det så länge utan att få dela med mig utav nyheten, vi var ju så glada! Jag är inte den personen som går runt och tänker på allt som kan hända. Tror livet skulle vara ganska svårt att leva om man skulle gå och tänka på allt som kan gå fel, kan man vänta tills man är längre gången tex v,20 så kan det lika gärna gå fel då, eller på förlossningen eller att man är med i en olycka av annat slag. Hoppas ni förstår mitt utdragna svar.

När ska du börja lägga ut bilder ifrån din kamera?

Det kommer!!! Jag längtar så mycket, men vår dator lever sitt egna liv så just nu kan jag inte ens lägga in bilderna på datorn. Vi ska få datorn fixad till veckan så om ca två veckor kommer bilder ifrån min kamera, så roligt!

Var graviditeten planerad?

Nej, Den vart inte planerad, men både vist ju om att jag tagit ur min spiral för att jag skulle senare byta till en annan spiral men jag hann inte riktigt. Och det är vi glada för :) 

Kan du göra en liten berättelse om din graviditet när du är i vecka 20 ca och sedan i vecka 25 osv osv?

Absolut! Gör ett sådant inlägg under dagen.

Vart jobbar din sambo?

Han jobbar på Råums maskin som grävmaskinist.

Vad är det bästa som hänt dig?

Isak, och bebisen i magen, utan tvekan. :)

En sista fråga.

Ska ni flytta till hus?

Nej, Vi har absolut inga planer på att flytta till hus, det är inte bara att flytta till hus i dagens läge.


Likes

Comments

äääntligen fredag!

Isak är hemma och har mamma mys hela dagen, mysigt! 🎀

Idag går vi in i vecka 25, helt ofattbart vad tiden gått fort! Hela 60% har passerat.
❤️

Besöket hos barnmorskan igår gick bra, prinsessans hjärta slog fin fint!

Idag ska jag passa på att spendera tid med Isaken, mysa och busa.

Likes

Comments