Header
View tracker

Veganskt, Frukost

Söndag och vaknade upp till snö och blåst. Då är det enda rätta en mysig frukost och serier på Netflix. Ställde mig och stekte pannkakor och dukade fram färska baguetter som jag bakade igår kväll. Nomnom! Allt är självklart veganskt <3

Veganska amerikanska pannkakor

2,5 dl vetemjöl
½ msk bakpulver
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl sojamjölk, mandelmjöl eller havremjölk.
Ev. lite vatten om smeten blir för tjock.
Mjölkfritt smör till stekning

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt växtmjölken och ev. lite vatten. Vispa till en slät smet. Hetta upp mjölkfritt smör i en stekpanna. Klicka ut små pannkakor med hjälp av en slev och stek på medium värme. Servera med agavesirap och frysta bär.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Veganskt

Godmorgon peeps!
Igår var det internationella vegandagen och jag tog tillfället i akt och besökte den relativt nyöppnade veganska livsmedelsbutiken Happy Vegan här i Göteborg. Och oj vilket sortiment! Helt klart värt fler besök framöver. Detta är vad jag fick med mig hem för den här gången.


Astrid & Apornas BBQ-burgare, Violife pizzaost, Oatly påMackan, iChoc nougatcrisp och Bubs Tomteskallar. Fick även en liten förpackning mandeldryck på köpet för att det var internationella vegandagen. Så uppskattat!


Detta blev dock min favorit.


Holy moly, dessa kommer rädda min jul! Skumtomtarna kan slänga sig i väggen!
Jag ska även testa BBQ-burgarna senare i veckan och fixa en riktigt kickass hamburgertallrik.

Likes

Comments

View tracker

Sötsaker & Snacks

Hej allesammans!
Hoppas ni har haft en trevlig halloweenhelg. Själv har jag bara varit hemma och njutit av ledigheten och av denna pumpapaj jag bakade. Den är självklart vegansk!


Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g mjölkfritt margarin
3 msk socker
2 msk kallt vatten

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Tärna ner margarinet och blanda ihop med en gaffel eller fingrarna. Tillsätt kallt vatten och jobba ihop allt till en smidig deg. Tryck ut i en springform, nagga med en gaffel och grädda pajskalet i ca 10 min i mitten av ugnen.

Fyllning:
400g pumpakött
2 dl kokosmjölk
1,25 dl socker
0,75 dl agavesirap
0,5 dl majsstärkelse
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
0,5 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver

Riv pumpaköttet på ett rivjärn. Blanda kryddorna i en liten skål. Häll kokosmjölk, socker, agave, majsstärkelse och kryddblandningen i en mixer eller matberedare. Tillsätta den rivna pumpan. Mixa på hög effekt tills blandningen är helt slät. Höll blandningen i pajskalet och grädda i ca en timme. Ta ut pajen och förvara den i kylskåp i någon timme innan servering. Servera som den är eller med vispad sojagrädde.

Likes

Comments

Sötsaker & Snacks


Hej allesammans!
Ända sedan jag provade grönkål första gången har jag velat göra grönkålschips, har dock aldrig riktigt fått tummen ur. Så idag tog jag mig i kragen och gjorde en plåt. De smakade över förväntan faktiskt. Blev riktigt krispiga och kan lätt ersätta potatischips en fredagskväll framför Netflix. Tror även att det skulle vara riktigt gott med en kall öl till, men det får bli till nästa omgång.

Du behöver:
Ca. 400g grönkål
Olivolja
Havssalt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 125 grader
Skär bort de grova stjälkarna och riv grönkålen i mindre bitar. Lägg i en skål, ringla över olivolja och strö över havssalt. Blanda allt ordentligt och sprid ut på en plåt. Sätt in i ugnen i ca 50 min tills kålen är riktigt krispig.

Likes

Comments

Sötsaker & Snacks


​Hej på er!

Här kommer ännu ett tips på lite nyttigare lördagsgodis för dig som vill njuta med gott samvete. Superenkelt och så himla gott! Hoppas ni får en fin lördagskväll allesammans!

6st

Du behöver:

3 mogna bananer
Ca 50g mörk choklad 70% (jag använde Lindt)
Riven kokos
Gojibär
Hackade cashewnötter
Grillspett

Gör såhär:
Smält chokladen i ett vattenbad. Skala bananerna och dela dem på mitten. Sätt ett grillspett i varje bananhalva
och doppa sedan i den smälta chokladen och rulla i riven kokos, gojibär, hackade nötter eller någon annan topping som du föredrar. Lägg bananklubborna på bakplåtspapper och ställ i frysen i några timmar så får bananerna en mer glassliknande konsistens.

Likes

Comments

Middag

Ingredienser:
1 paket fryst broccoli (500g)
En halv purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5dl Oatly matlagningsgrädde​
​1 liter vatten
​Salt & vitpeppar


Gör såhär:
Tina broccolin enligt instruktionerna på förpackningen. Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med vitlök på medelvärme i några minuter. Tillsätt den tinade broccolin. Slå på vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt småputtra i ca. 5 minuter. Ta soppan från värmen och mixa med en stavmixer eller häll över soppan i en mixer och mixa. Ställ tillbaka på spisen, tillsätt matlagningsgrädden och rör runt. Smak av med salt och peppar. 
Servera soppan tillsammans med en skiva gott bröd med ost.
 

Likes

Comments