Header

Vegansk mat

Jag vet att två veckor redan har passerat sedan midsommar, så dessa bilder är inte dagsfärska direkt. Men jag vill ändå dela med mig av dem. Det var en fantastisk kväll med god mat och trevligt sällskap.

Vi grillade marinerade sojafiléer, det blev över förväntan.

Som tillbehör grillade vi grönsaksspett.


Vegansk midsommartallrik bestående av
- Grillade sojafiléer
- Fransk potatissallad
- Grillade grönsaksspett
- Vegansk senapssill
- Bearnaisesås
- Soltorkad tomatsås
- Bröd

Till efterrätt blev det vegansk jordgubbstårta som jag knåpat ihop. Mycket uppskattat


Det blev även ett dopp för vissa i den närliggande sjön

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links Personlig stil

Idag gick jag på en shoppingrunda inne i stan och uppdaterade mina hårvårdsprodukter. Självklart köpte jag bara produkter som är veganska och cruelty free. Jag behöver verkligen skaffa mig en bra hårvårdsrutin och slänga alla billiga schampon från mataffären i papperskorgen och istället satsa på hög kvalitet.

Kommentera gärna om ni har tips på liknande hårvård eller smink!

Kevin Murphy har många veganskt hårvårdsprodukter. Jag köpte ett schampo och balsam som heter Young.Again som ska ge fukt och lyster till torrt och skadat hår Dessa är paraben- och sulfatfritt och dessutom certifierade av PETA. Bra för ditt hår, bra för djuren!



Den här hårmasken från Maria Nila har jag hört mycket bra om, därför ville jag testa den själv. Som ni ser är även detta en sulfat- och parabenfri produkt som dessutom är producerad i Sverige. Hur bra?!



Sist men inte minst köpte jag en dipbrow från Anastasia Bevery Hills samt en tillhörande angle brush. Snygga bryn, here I come!

Likes

Comments

Vegansk mat

Den här färgbomben till wrap är perfekt att ta med som lunch till skolan eller jobbet. Eller varför inte packa ner som matsäck på utflykten? Rödbetshummusen ger en härligt rosa färg och lite sötare smak än traditionell hummus. Du kan fylla din wrap med valfria grönsaker och varierande proteinkällor som t ex tofu, sojafärs eller bönor.



Rödbetshummus
1 paket kikärtor (ca. 400g)
2 kokta rödbetor
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
3 msk olivolja eller rapsolja
1 msk tahini
1 tsk spiskummin
Salt

Börja med att koka rödbetorna (om du inte köpt färdigkokta). Tärna rödbetorna och lägg i en matberedare eller mixer tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en slät röra och smaka av med salt.



Wrap
1 portion kokt quinoa
1 libabröd
1 morot
3 rädisor
En näve mixsallad
0,5st zucchini
Groddar
Rödbetshummus

Skala moroten och hyvla tunna skivor med potatisskalare. Skölj och skiva rädisorna tunt. Hyvla zucchinin i skivor med hjälp av en osthyvel. Fyll ett libabröd med sallad, kokt quinoa, morot, rädisor och zucchini. Toppa med rödbetshummus och groddar.

Likes

Comments

Vegansk mat

Förra helgen var jag, pojkvännen, mamma och mammas man ut och åt på Miss Sophie Grill här i Göteborg. Jag valde restaurang utifrån vilka som hade vegansk mat på menyn, och valet föll på denna charmiga restaurang mitt på Avenyn. På menyn fanns något för alla och för min del provade jag deras veganska förrätt, huvudrätt och efterrätt.

Maten var av hög kvalitet och min favorit blev förrätten med rökt kronärtskocka. Fruktansvärt gott!


Förrätt: Rökt kronärtskocka med äpplechutney och pistaschnötter.



Huvudrätt: Bön- och svampburgare, svampdashi, saturerade rotfrukter och sesam- och jordnötsemulsion.



Efterrätt: Grillad ananas med kokosmouss, kikärtsmaränger och mangosorbet.




Vi stannade på Miss Sophie Grill i fyra timmar och njöt av goda drinkar efter maten.

Mumsiga drinkar.

Likes

Comments

Vegansk mat

Alltså hörrni! Kan vi prata om att jag svängde ihop grymmaste veganska skärgårdssillen?! Jag använde mig av detta recept, dock gjorde jag min egna majonnäs (se recept nedan). Alltså tack ICA för att jag kan njuta av påskmat i år!



Majonnäs av kikärtor

3 msk kikärtsspad
½ tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt och peppar
2 dl rapsolja

Gör såhär:
Vispa ihop kikärtsspad, vinäger, senap och salt och peppar i en behållare med höga kanter (jag använde en shaker för proteinpulver). Häll sakta i rapsoljan i en jämn stråle och mixa med stavmixer tills du fått den konsistensen du vill ha på majonnäsen. Förvara i en glasburk i kylen.

Likes

Comments

God morgon! Här kommer ett recept för dig som vill unna dig något med gott samvete. Den här browniekakan är gjord på naturliga ingredienser och innehåller inget tillsatt socker. Perfekt att njuta av i påsk!



Du behöver:
Drygt 2 dl cashewnötter
9 st urkärnade dadlar
4 msk kakao
1 msk jordnötssmör
Lite salt
Lite vatten

Gör såhär:
Lägg nötterna i en matberedare eller blender och mixa. Lägg i övriga ingredienser och tillsätt eventuellt lite vatten. Mixa till en fast deg. Kan även mixas med stavmixer om det fastnar för mycket i blendern. Tryck ut degen på bakplåtspapper och forma till en ca en centimeter hög rektangel. Ställ in i frysen och gör under tiden frosting.


Frosting:
1 st mogen avokado
3 msk kakao
3-4 msk agavesirap
En nypa salt
En nypa vaniljpulver

Gör såhär:
Mixa alla ingredienser i en blender/matberedare eller med stavmixer. Bred ut ett jämt lager över hela brownien och ställ i frysen i några timmar eller under natten. Skär i rutor. Servera med hallon eller andra bär.




Likes

Comments