Personligt

Veckorna flyger fram och jag fösöker hinna göra så mycket som möjligt och ja en hel del har jag gjort med både vänner och familj. Därför tänkte jag sätta in en del bilder istället för text.

Känner där med att jag börjar vara redo för hösten. Lite jobb kvarstår dock före mitt "somamrlov" börjar. Skolan börjar 4.9 med självstudier så påriktit skall jag till skolan först 18.9. Få se vad jag hinner med innan det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Personligt

Efter ett par dagar jobb hade jag igen ledit, denna gång lite längre ledigt hade hela 4 dagar ledigt och då bestämde jag och Emil att vi åker till Stockholm för att hälsa på min moster och få lite semester på samma gång. Vi åkte iväg på söndag med morgon båten och på tisdag morgon tog vi igen morgonbåten hem till Åbo. Semester resan var perfekt kund int varit bättre. Tog det lungt (behövde det verkligen efter all stress på jobbet), shoppade en del och tog sol. I och med att det var semester njöt vi hela tisdagen av kalla drinkar på båten. Super skönt!

Tog även ÅRETS första dopp, har inte vågt i före nu. Det var inte ens kallt även om det först verkade så. Vi simmade en stund med moster, Emil fick se på då han int tog med simbyxor.

Likes

Comments

Personligt

Ledig tisdag och onsdag som dagt och åkte till Hangö. Vilket var en bra ide eftersom jag inte hunnit ha tråkigt alls, program hela tiden som vanligt. Tisdagen var det mulet så det blev inget solas. Onsdagen var jätte fint väder men hann inte sola. På onsdagen var jag med familjen största delen av dagen och sedan med Sofia på kvällen.

Lite shopping hann jag också med, köpte nya shorts! Mellan varven hann jag tvätta bilen, tvättade den senast också men tyckte att den var smutsig igen så passade på att tvätta den.

På onsdagen var jag först till Regattacafe och såg på då mamma åt för att jag sen själv skulle äta med pappa på Brygga. Vi var då hela familjen till Bryggan och det var roligt, då det sällan passar alla. Tog en sväng till kvällstorget och sedan ut med gummibåten och Sofia som jag redan nämnde.

Torsdag morgon steg vi upp tidigt med mamma och åkte iväg för att se på sjusovaren, därefter åt vi ett super gott morgonmål på Hsf marine.

Likes

Comments

Personligt

Jag skrev tidigare att vi sköt upp Flowpark besöket, vi åkte alltså dit på måndagen istället. Jobbade morgontur på måndagen och slutade kl. 14, åkte hem, böt kläder och tog Emil med och åkte till Flowpark som ligger en par kilometer ifrån oss. Började sedan klättra lite före kl. 15, då det först var en kort introduktion på hur man använder utrustningen rätt. Man hade alltså en säle och 3 olik fastsättningar med sig hela tiden och man var alltid fast någonstans, risken att kunna falla var alltså minimal.

Vi klättrade och hade roligt, var mycket tyngre än jag hade tänkt mig, tog faktist på att musklerna. Vi hade en paus och slutade sedan ca. Kl. 20, då var krafterna ganska slut. Följande dag kände man bra av att man gjort nånting mer än bara slöat. Rekomenderar starkt denna aktivitet för både små och stora! Billigt och bra.

Som sagt tog det på musklerna men också på händerna. Man hade någon typ av hanskar på sig men de höll inte länge då man ständigt höll i vaijrar, dvs metall trådar. Händerna var super sjuka och känsliga efteråt. Men det hör väll till.

Likes

Comments

Personligt

Söndag var ledig dag och jag och Emil gick till Hamnen för att se de stora skeppen. Väldigt stora och fina var dem. Det var även en super varm sommar dag så det passade perfekt att ta en promenad. Vi gick i flera timmar och sedan hade vi planerat att åka till Flowpark. Vi hade gjort en lite för lång promenad så vi bestämde oss för att skjuta upp flowpark, skulle ha blivit så kort tid i Flowpark annars. Istället lagade vi hemgjord pizza tillsammans och kollade tv resten av kvällen.

En riktigt mysig ledig söndag!

Likes

Comments

Personligt

Nu börjar det äntligen kännas som sommar där ute också. Varit varmt en längre tid nu och det har jag tagit vara på. Visst har jag jobbat en hel massa men det har inte stört mig då vädret varit varmt, så mycket trevligare att röra sig från hus till hus då solen skiner. Dessutom är jag mycket piggare och allmänt på bättre humör då vädret är vackert. Förutom jobb har jag solat några gånger och varit till åbåtarna ett par kvällar för att ta någon kall som avslut på dagen och där med en massa fina solnedgångar.

Mamma har semester och ville att jag skulle komma till Hangö då jag hade ledit. Råkade ha ledigt två dagar efter varann och följande dag hade jag kvällstur så det blev riktigt långledigt. Körde ner till Hangö en tisdag och kom tillbaka till Åbo på torsdag kväll. Vi hann göra en hel massa under de dagarna jag var där, vilket var meningen. Min moster från Sverige var i Hangö och vi hängde med henne hela onsdagen. Vi gick upp till Hangös vattentorn, tog lunch vid havet, kaffe paus på ett gammalt mysigt cafe' och dessutom besökte vi kvällstorget där min morbror stod och sålde saker från hans företag.

Dessutom hade jag faktist lite extra tid i Hangö så jag passade på att tvätta min bil. Mycket roligare att köra omkring med ren bil.

Denna vecka har jag endast morgonturer och detberyder att jag har mycket ledigt efter kl. 14.30 men nätterna vill bli korta då väckningen ringer så tidigt för att hinna iväg i tid till jobbet. Har inte bara ätit och sovit, lägenheten städade jag en eftermiddag, fick upp en gardin i köket och sådant smått fixas.

Har länge fundera på att göra en egen kalender och nu har jag åstadkommit det. Började igår efter jobbet. Fick några månader gjorda och är riktigt nöjd hittills, kräver en hel massa ideer... men den skall bli klar innan skolan börjar!

Likes

Comments

Personligt

En trög uppdatering beror på att det varit en massa jobb och där till en massa program så egen tid har det varit knappt om. I varjefall så var Emils bror och hans familj till Åbo för att hälsa på. Vilket innebar att vi fick ta hand om deras barn. Emil fick ta hand om lille man och jag tog hand om våt lilla prinsess gudbarn. Var inte mycket att ta hand om då hon var som en liten ängel, snäll rar och söt.

En spontan ledig dag körde jag iväg till Hangö för att spendera lediga dagen där med familj och vänner. Då var det även varmt och soligt i Hangö. Hade hunden med mig en stor del av tiden där.

Sedan var det Hangö regatta 2017 förra veckoslutet. Betyder alltså att staden var full av människor. Hangö regatta är egentligen ett segeltvälings veckoslut men nu mer är det så att människor i alla åldrar bara dricker alkohol utan gränser och firar nånting helt annat än segeltävlingar. Vi och vårt gäng träffades och hängde tillsammans före vi drog ut på stan och såg på folkmassan.

Har gjort en hel del men i stora drag var det där höjdpunkterna. Förutom det ovan nämnda har Emil sålt bilen, vilket betyder att vi endast har min bil till förfogande nu men det skall gå bra då det inte behövs bil på hösten. Är även nöjd med mitt sommarjobb fortfarande och glad att jag haft massa jobb så att jag har pengar sedan till hösten då studierna börjar. Har även spenderat mycket tid i Hangö och kommer fortsätta göra det eftersom famlj och vänner är där. Emil blir det fortfarande inte mycket tid för annat än nätterna vilket är tråkigt men det skall bli en ändring på det oxå... hoppeligen!

Likes

Comments

Personligt

De senaste dagarna har bara rullat på men jag har varit ledig! Ledig fredag, lördag och idag söndag. På fredagen hade jag min efterlängtade frissa tid, fick håret fixat äntligen. Blev mörkt i bottnet och ljusare ner mot topparna. Nöjd blev jag men lite synd att håret tog sig illa från blekningen.

Ännu på fredag sen eftermiddag körde vi tillsammans med Emil ner till Hangö. Hade planerat att se familj, vänner och dessutom gå på ett barnkalas. Tiden tog slut som alltid men det gjorde ingenting eftersom jag skall köra till Hangö igen på torsdag eller fredag nästa vecka. Fredagen gick åt till familjetid och lördagen var jag på kalaset och på kvällen drog vi ut för att dricka ett par på baren. Roligt hade vi även om vi bara pratade och tog lungt. Träffade även en vän som kommit hem över sommaren från Amsterdam.

Emil jobbade som vanligt över veckoslutet men vi hann bada bastu tillsammans vilket var planerat. Super lite tid tillsammans men det skall bli bättre då han nu har slutat jobbet och är ledig på vardagarna. Dessutom fick vi goda nyheter på torsdagen. Han har kommit in i skolan som han sökt in till (IT-Tradenom), nu är vi båda studerande, spännande. Glad för han skull är jag att han äntlkgen hittat något som intresserar honom!

Likes

Comments

Personligt

Var som sagt en hel del på jobbet under midsommaren. Fredagen var jag ner till hangö och på kvällen körde jag tillbaka till Åbo. Lördag och söndag hade jag kvällstur på jobbet. Mamma beslöt sig för att komma på en snabb visit till Åbo på lördag kväll. Det var en mycket positiv överraskning, eftersom jag annars skulle varit ensam då sambon var på jobb i Hangö.

På lördagen firade midsommar med att gå ut och äta lite "finare" mat eller vad skall man kalla det? Till förrätt ost tallrik och som huvudrätt pepparbiff och gräddpotatis. Efter det gick vi upp på hotellrummet och pratade om det ena och andra. Passade perfekt eftersom våra tidtabeller aldrig vill gå ihop, nu hade vi tid för varandra. På söndagen efter min jobbtur gick vi runt i en del butiker och sedan tog vi en middag tillsammans före mamam skulle köra tillbaka hem till Hangö.

Likes

Comments

Personligt

Lillkillen som inte är så liten mera var för första gången på besök till Åbo. Hade några lediga dagar och passade på att ta med brorsan till Åbo. En av tre lediga dagar blev dock jobb men det hindrade inte våra planer som vi hade.

Vi hade som planer att besöka SuperPark, dvs. En aktivitets park för alla åldrar. Förutom det skulle vi till en hel del butiker. Vi gjorde allt vi skulle och bara hängde på kvällarna. På söndag kvällen kollade vi en film också, riktigt skönt att ha honom i Åbo då vi annars inte hinner ses så mycket.

Förutom lite aktiviteter och program har vi hunnit äta en hel del gott. Men lite måste man få fira sommaren, trots att vädret inte visar någon sommar... midsommaren firar jag största delen på jobbet.

Igår skulle Emil till Hangö för att göra jobbtur så jag åkte med ner till Hangö, spenderade kvällen med familjen. Riktigt skönt och bra att jag åkte så hade jag någonting att göra.

Likes

Comments