Header

Måndag: Jogga

Tisdag: Hoppträning för Camilla Wännström

Onsdag: Skrittmaskin

Torsdag: Lugnare ridpass i alla gångarter

Fredag: Peppes medryttare rider

Lördag: Åker till Stockholm, mamma tar hand om Peppe.

Söndag: Stockholm

Ungefär så här kommer veckan att se ut för Peppes del. Som ni ser blir det en lite lugnare vecka och det tror jag blir ganska nyttigt för honom så han får en chans att återhämta sig efter ett par intensivare veckor. På lördag åker jag och Mattias till Stockholm över helgen så mamma tar hand om Peppe då. Vad hon har för planer har jag dock ingen aning om, men antagligen blir han nog longerad eller få gå i skrittmaskinen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag har det varit banträning och jag var med och hoppade 1 meter med Peppe. Jag valde att hoppa ganska lågt då jag vill att allt ska stämma innan vi hoppar högre höjder. Han var faktiskt ovanligt lugn på både framridningen och framhoppningen (förutom en rodeouppvisning när han blev rädd för en mötande häst) med sedan inne på banan blev han ganska spänd. Spändheten släppte dock ju längre banan gick men jag fick aldrig något riktigt flyt i ridningen. Precis som dom senaste dagarna var han ganska irriterad när jag tog i munnen på honom och slog med huvudet vilket även var en orsak till att flytet inte blev särskilt bra. Jag försökte kolla i munnen efter att jag hade ridit, men jag hittade inga tecken på varken sår eller ömhet.

Han hoppade iallafall runt banan på 13 hinder felfritt, dock blev han ganska flåsig och lite trött mot slutet av banan. Trots att jag i stort sett rider minst 40 minuter varje ridpass så tycker jag det är svårt att konditionsträna inomhus och det ger inte alls samma effekt som att galoppera ute i skogen. Därför har jag nu bestämt att i sommar SKA det gå att rida ut på honom, vare sig han vill det eller inte.

Annars har det varit full rulle hela dagen. Efter banträningen skyndade jag mig att åka hem och byta om för att sedan åka till Ikea och äta lunch med en kompis. Senare på eftermiddagen åkte jag tillbaka till stallet för att ta in Peppe och då passade jag även på att städa i skrubben när jag hade tid över! Sammanlagt har det alltså blivit nästan 7 timmar i stallet idag, haha.

Likes

Comments

Idag har det varit en helt vanlig lördag och precis som vanligt har den till största del spenderats i stallet. Är man hästtjej så är man ;) Under den tiden jag var i stallet hann jag med att rida, fixa boxen samt mocka + kratta hagen. Det låter kanske inte så mycket, men det tog sin tid ändå. Att bara fixa hagen tog nästan en timme och var riktigt jobbigt, men nu är den ganska fin så det var värt allt slit. Dock lär den se lika hemsk ut imorgon igen när Peppe ska fortsätta gräva till Kina. Någon som vill byta häst? haha.

Peppe trimmade jag i ridhuset idag och jag red på ett smalt två-delat bett som jag hittade i skåpet, det två-delade bettet jag köpte på Hööks råkade jag nämligen köpa i en storlek för liten.. Han tyckte inte riktigt om det smala bettet utan det blev lite väl skarpt. Precis som igår tog han inget riktigt stöd på bettet och slog med huvudet när jag tog förhållningar. I galoppen däremot gick han helt okej och jag jobbade honom ganska mycket på volt över en upphöjd galoppbom. Ett ganska bra genrep inför banträningen imorgon!

Det är som sagt banträning som gäller imorgon och vi ska hoppa 1 meter bara för att börja lite lätt. Den höjden hoppar han i sömnen, det är mer det runt omkring som är vårt problem och särskilt framridning/framhoppning där det är mycket hästar. Vi får se hur det går imorgon helt enkelt!

Likes

Comments

Just nu sitter jag och äter lunch och har precis ganska precis kommit in efter en promenad med hunden. Det blåser i princip storm här i Umeå idag så det kändes från början inte så lockande att gå ut och gå, men det gick faktiskt ganska bra ändå!. Idag fick jag sovmorgon för första gången på ganska länge och det var väldigt välbehövligt att sova ut. Jag har känt mig ganska trött nu på slutet så jag hoppas att lite extra sömn gjorde susen.

Om en liten stund ska jag åka till stallet och planen med Peppe idag är att trimma dressyr. Gårdagens ridpass gick nämligen inte särskilt bra så han behöver verkligen ridas igenom idag. Eller egentligen gick det inte dåligt att rida men han var så himla tjafsig i munnen och ville inte alls acceptera bettet, tycker det är väldigt svårt att rida och få en bra känsla när man inte har något i handen. På vägen till stallet ska jag åka förbi Hööks och köpa ett vanligt två-delat tränsbett för att se om det fungerar bättre än det tre-delade jag red på igår. Annars vet jag inte riktigt vad vi ska prova för bett, det är ju en himla djungel.

Ångrar lite att jag sålde mitt Micklem träns, Peppe var så fin i det <3 Dock var kvalitén riktigt dålig på mitt träns, vilket även var anledningen till att jag sålde det tyvärr.

Likes

Comments

Då var torsdagen avklarad och imorgon är det äntligen fredag. Dagen har faktiskt flytit på väldigt bra och trots en lång dag har tiden gått ganska fort, sånt gillas! Imorse klev jag upp ganska tidigt för att åka till stallet innan jobbet, jag började ganska sent idag och eftersom Peppe fick en vilodag hade jag ganska mycket tid över och slapp stressa. Riktigt skönt! Medan han gick i skrittmaskinen fixade jag boxen, mockade hagen, fyllde vatten och smörjde lite av utrustningen. Jag har alltså hunnit med en hel del saker idag trots att det känns som att jag bara har varit på jobbet, vilket jag egentligen har haha.

Imorgon jobbar jag mellan 8-17 och efter jobbet ska jag direkt till stallet. Peppe ska ridas och dom vanliga stallsysslorna ska fixas så det lär det bli en sen fredagskväll i stallet, med andra ord precis som vanligt. Men jag klagar inte för förhoppningsvis kommer allt hårt jobb ge resultat i slutändan! Nu kallar sängen, godnatt!

Likes

Comments

Onsdagen börjar lida mot sitt slut och helgen närmar sig med stormsteg, riktigt skönt! Idag har det varit en rätt så tråkig och händelselös dag för min del som egentligen bara har bestått av jobb. Peppes medryttare har haft hand om honom idag så jag har haft en ledig dag från stallet, eller nästan iallafall. Jag kunde inte hålla mig därifrån (haha) så efter jobbet åkte jag dit en snabb sväng för att kolla så allt var som det skulle och pussa på honom ;)

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig så att jag orkar med morgondagen. Det kommer bli en väldigt lång dag imorgon då jag först ska till stallet på morgonen och sedan direkt åka vidare till jobbet för att jobba mellan 10.20-20.00. Ganska drygt om ni frågar mig och jag kommer att vara hemma rätt sent. Men jag har laddat upp med en Nocco energidryck så förhoppningsvis kommer jag överleva dagen ändå, haha. Planen med Peppe imorgon är att han ska gå i skrittmaskinen 1 timme direkt på morgonen innan han får gå ut i hagen, han har blivit riden ganska hårt dom senaste dagarna så en vilodag passar bra imorgon så att han får återhämta sig!

Likes

Comments

Imorse klev jag upp ganska tidigt för att hinna rida och fixa stallet innan jobbet. Jag var i stallet strax efter 07 och satt på Peppe 07.30, ganska bra kämpat ändå tycker jag med tanke på hur trött jag var. Det blev ett ridpass på drygt 40 minuter utan större krav egentligen. I traven red jag mycket tempoväxlingar och övergångar för att se så han var med på noterna och sedan i galoppen stod jag mest i lätt sits och lät han han rulla på runt fyrkantsspåret. Jag avslutade sedan med att skutta lite över ett sockerbitshinder eftersom det tyvärr inte blev någon hoppträning för oss idag, men bättre än inget som man bruka säga!

Efter stallet åkte jag vidare mot jobbet och jobbade mellan 09.30-18. Det gick väldigt bra idag och jag stämplade till och med ut några minuter tidigare, skönt! Nu under kvällen har jag mest bara tagit det lugnt och inte orkat göra så mycket, det känns i kroppen att jag har varit igång hela dagen. Kommer nog sova gott i natt!

Favoritbilden <3

Likes

Comments

Idag har jag jobbat trots att det är röd dag och annandag påsk, men det var så bra betalt så jag kunde inte säga nej haha. Det blev en arbetsdag på 7 timmar och vid 16-tiden stämplade jag ut och åkte direkt till stallet. Tanken var att rida ett lättare dressyrpass men det var så himla många hästar i ridhuset så det gick väl inte riktigt som planerat. Peppe blir nämligen väldigt spänd och mötesskygg (självklart glömde jag röd rosett i svansen) när det är många hästar, så jag försökte mest hålla mig undan och samtidigt försöka jobba honom så gott som det gick. Jag red i drygt en timme och galopperade ganska mycket, men var han trött efteråt? Svar nej. Han var nästan ännu piggare än innan om det ens är möjligt, haha. Det känns som att det i princip är omöjligt att rida den där hästen trött.. Han skötte sig iallafall bra även fast han var lite wild and crazy.

Imorgon börjar jag jobbet halv 10 och innan det ska jag nog åka till stallet för att rida Peppe. Det ser tyvärr lite mörkt ut att få en plats på träningen imorgon kväll så jag gör bort att rida honom på morgonen och om jag är morgonpigg släpar jag fram något litet hinder att skutta över, annars blir det bara ett vanligt ridpass!

Så här ren var Peppe igår när jag tog in honom..

Likes

Comments

Måndag: Lättare dressyrpass

Tisdag: Ev hoppträning, annars ett vanligt ridpass

Onsdag: Jogga

Torsdag: Skrittmaskin

Fredag: Dressyr

Lördag: Vanligt ridpass

Söndag: Banträning

Ungefär såhär kommer veckan att se ut för Peppes del. Det kommer förmodligen bli någon ändring då jag inte vet vilken dag som min medryttare kommer rida ännu. Sedan får vi se om jag får någon plats på hoppträningen på tisdag, vi står nämligen bara som reserv. Det skulle dock vara bra om vi fick en plats för Peppe behöver rastas lite inför banträningen på söndag. Annars kan det bli spännande ;)

Likes

Comments

Imorse åkte jag till stallet ganska tidigt för att rida samt släppa ut Peppe i hagen. Jag tycker det är ganska skönt att rida och göra klart allt på morgonen för då har man nästan hela dagen framför sig. Sedan är det oftast väldigt lugnt i ridhuset vilket är väldigt skönt! Eftersom vi hoppade igår joggade jag honom bara cirka 30 minuter i ett av ridhusen idag, han skötte sig bra och kändes ganska mjuk och fin. Jag red utan graman och trots det jobbade han i en bra form, framsteg!

När jag kom hem från stallet och ätit frukost nummer två (haha) gick jag och Mattias ut på en längre promenad med hunden i solen, mysigt! Nu ska jag skynda mig att åka och ta in Peppe från hagen och sedan bär av mot Mattias föräldrar för påskmiddag. Det blir en lite tidigare middag idag på grund av att vi ska på bio och se den nya Fast & Furious-filmen klockan 18. Eftersom jag jobbar imorgon blir ett ganska bra avslut på påsken och helgen!

Snart har även all snö försvunnit på en av ridbanorna ute så det dröjer nog inte länge innan den är torr och fin, längtar!!

Likes

Comments