Header

Igår efter jobbet åkte jag till stallet och red Peppe. Det var dock fler som passade på att rida innan ridhuset blev bokat för resten av helgen så det var i princip hästar överallt. Eftersom Peppe är lite som han är och ibland kan vara väldigt känslig vid möten blir jag lätt nervös/stressad om det är många hästar i ridhuset, särskilt om den är någon annan häst som har tendenser till att också flyga i luften. Vilket det var igår. Så när jag hade travat en liten stund och sedan fattade galopp och han bockade i fattningen fick jag ett litet mentalt sammanbrott och klarade inte av att rida längre. Men det stunden jag red var han ganska fin och han var mycket bättre i munnen med pelhamet som jag red på så jag ska nog fortsätta rida på det. Nu i efterhand ångrar jag lite att jag gav upp lite väl fort men samtidigt är det svårt att rida när man inte har nerverna i styr eftersom det smittar av sig på hästen.

Idag har Umeå bjudit på soligt och riktigt fint väder. Tyvärr har jag inte tagit vara på dagen särskilt mycket utan mest varit inomhus och tagit det lugnt. Men sådana dagar behövs också ibland. Peppe fick gå i skrittmaskinen idag eftersom ridhusen var upptagna för dressyrtävling. Jag var lite sugen på att rida ute i det fina vädret men ingen av dom tre ridbanorna var plogade?! och sedan har Peppe inte blivit riden ute sedan i höstas på grund av att han är så dum att rida ut på och då ville jag inte chansa att rida ute när mamma inte var med till stallet. Det kändes lite onödigt!

Bild från imorse.

Likes

Comments

Då var torsdag, värsta dagen på veckan avklarad och imorgon är det äntligen fredag! Det har varit en väldigt lång dag idag och jag kom faktiskt ganska nyligen hem från jobbet. Jag jobbade från 10.20-20 idag (plus nästan 20 minuters övertid) och innan det var jag till stallet och red Peppe. Har haft fullt upp idag med andra ord!

Det gick lite bättre att rida idag än igår men det är fortfarande mycket jobb kvar tills han är där jag vill att han ska vara. Han vill inte riktigt acceptera bettet ordentligt och går därför vissa stunder med huvudet som en giraff, vilket är bland det värsta jag vet men bara han är snäll får jag vara nöjd. Han var iallafall väldigt lugn! Det är dock inte bara Peppe som behöver mycket jobb, jag känner även att jag har tappat min ridning lite. Det har ju inte blivit så mycket ridning för min del nu på slutet så jag känner mig väldigt ringrostig och om man jämför med när jag jobbade hos Niklas och red 3-4 hästar om dagen är det väldigt lite att bara rida 5/6 gånger i veckan. Det märks även på min ridning. Men med lite mer träning ska det väl bli ordning på den igen!

Imorgon jobbar jag mellan 8-17 och efter det ska Peppe ridas. Planen är att rida ett lite längre och hårdare pass imorgon då han tyvärr kommer att få ta det lugnt i helgen. Jag ska även prova något annat bett och se om han accepterar det bättre, hoppas på det bästa!

Två bilder från Skåne.

Likes

Comments

Idag har Umeå bjudit på snöstorm hela dagen, det är dock inget jag har märkt av särskilt mycket då jag jobbade mellan 10-19 och innan det var jag i stallet och red Peppe i ridhuset. Bilen var dock lite översnöad när jag skulle åka hem från jobbet, haha. Men snö är helt klart mycket bättre än regn den här årstiden.

Jag red Peppe i det stora ridhuset idag och det gick väl inte särskilt bra. Eller egentligen gick det inte dåligt men Peppe var inte riktigt med på noterna om man säger så. Sedan att jag endast kunde sova några enstaka timmar natten till idag var säkert också en bidragande orsak. Nya tag imorgon helt enkelt! Jag provade även den nya huvan på Peppe idag och hittills är jag nöjd med den. Det är en produkt från USA som heter Fenwick Liquid Titanium och ska ha en positiv inverkan på nervositet och stress. Den gör att hästen får en ökad produktion av kväveoxid och det bidrar till flera positiva effekter. Det ska bli intressant att se sen när jag har använt den ett tag om det är någon skillnad.

Så här ser den ut:

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort särskilt mycket förutom att jobba. Jag jobbade mellan 9-18 vilket är en ganska usel tid om ni frågar mig. Man hinner inte göra något innan jobbet och inte särskilt mycket efter jobbet heller. Därför har Peppe nästan alltid vilodag från ridning på tisdagar och det hade han även idag! Mamma åkte till stallet efter jobbet och tog hand om honom, vilket också brukar vara ganska standard på tisdagar. Han fick gå i skrittmaskinen cirka en timme idag och med tanke på att han har blivit riden ganska mycket dom senaste dagarna var det nog skönt för honom att bara ta det lite lugnt idag men ändå röra på sig!

Imorgon börjar jag inte jobbet för än klockan 10 så då ska Peppe ridas innan. Paketet som jag nämnde att jag väntade på kom igår så imorgon under ridpasset ska den invigas. Det är en slags huva som tydligen ska ha lugnande effekt eller något åt det hållet, jag har ingen riktig koll på hur den fungerar än, haha. Men det ska faktiskt bli riktigt intressant att se om det blir någon skillnad. Berättar mer och visar huvan imorgon när jag har testat den!

Likes

Comments

Ny vecka, nya möjligheter som man brukar säga! Den här veckan jobbar jag eftermiddag på jobbet, det betyder tidiga mornar och sena kvällar i och med att Peppe ska ridas och stallet ska fixas innan jobbet. Idag är dock ett litet undantag då Elvira som är medryttare rider och tar hand om Peppe idag. Skönt att starta veckan med sovmorgon!

Idag jobbar jag mellan 09.30-19 och sedan när jag har slutat åker jag nog förbi stallet en snabbis för att kolla till Peppe eftersom jag ändå jobbar så pass nära. Det blir ingen större omväg om man säger så! Annars händer det faktiskt inte så mycket idag utan det blir en ganska lugn start på veckan!

I veckan väntar jag även två paket på posten, eller jag hoppas på att dom kommer i veckan iallafall. En av sakerna är jag väldigt nyfiken på att testa, men vad det är får ni se sen!

Likes

Comments

Efter ett par dagar med flera plusgrader och vårväder har det äntligen kommit lite mer snö hit till Umeå. Nu får det gärna bli några grader kallare så att snön stannar resten av vintern. För bland det värsta som finns är ju när det är både halt och mörkt ute!

Idag började dagen med sovmorgon vilket var väldigt skönt. Sedan gjorde jag och Mattias pannkaksfrukost, den blev dock lite misslyckad då vi skulle göra smoothie till men mixern var i stugan. Det kanske blir ett nytt försök nästa helg, haha. Senare på eftermiddagen åkte jag till stallet och red Peppe. Jag hade verkligen turen på min sida idag, det vällde nämligen in hästar i ridhuset när jag nästan hade ridit klart. Så det var riktigt skönt att slippa trängas med femtioelva andra hästar.

Det gick faktiskt helt okej att rida idag och precis som igår blev det ett lite längre ridpass. Lika bra att passa på när det är helg och man har mycket tid över! Han börjar faktiskt bli ganska fin i traven nu och och är inte alls lika spänd. Däremot så har vi en hel del kvar att jobba på i galoppen. Där vill han gärna springa på och blir lite stark. Men det har nog lite att göra med att han inte orkar bära sig ordentligt än. Det är bara att fortsätta nöta på så blir han nog bättre i galoppen snart!

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt var jag ska börja någonstans. Det hände nämligen en jättehemsk olycka på jobbet igår där en person blev klämd av en truck. Jag var alldeles i närheten när det hände och hörde bara hur någon började skrika och det blev ett himla liv, det tog ett litet tag att förstå vad som faktiskt hade hänt. Man tänker ju att något sånt här kan inte hända, men tyvärr är det alldeles för lätt hänt. Ryser nästan bara av tanken. Jag (och förmodligen alla andra) var helt skakad efter händelsen så Peppe fick vila igår.

Imorse åkte jag till stallet ganska tidigt för att hinna rida innan klockan 9. Det var fler som passade på att rida innan ridhuset blev uppbokat så det var ganska mycket rörelse i ridhuset men Peppe skötte sig riktigt bra trots det. Det blev nog nästan en timmes pass idag, dock inte särskilt intensivt utan väldigt mycket skritt och trav. Jag fokuserade mycket på att han skulle vara avslappnad och inte spänna sig så jag jobbade mycket på volter och serpentiner för att han hela tiden skulle ha något att tänka på. I galoppen blev han lite pigg och stark, men jag red med gramanen och det var nog en bidragande orsak till varför han blev stark. Sedan är han ju inte i tävlingskondition heller så han blev nog lite trött på slutet. Men jag är riktigt nöjd över honom idag och han blev minst sagt svettig!

Nu ska jag städa rummet lite snabbt och sedan gå ner på stan en sväng för att köpa några småsaker. Senare i eftermiddag ska jag till stallet igen men då för att ta in honom från hagen!

Likes

Comments

Idag har det varit en väldigt lugn dag och jag har faktiskt inte alls gjort mycket. Det enda jag har gjort idag är egentligen bara att jobba och varit i stallet. Förvånande? Svar nej. På jobbet jobbade jag över en timme, det har varit mycket att göra och lite extra pengar är ju aldrig fel. Efter jobbet åkte jag en snabb sväng till stallet. Min medryttare hade hand om Peppe idag men eftersom jag jobbar så pass nära stallet åkte jag förbi för att kolla så allt var som vanligt. Har lite kontrollbehov, haha.

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova. Det känns som om jag håller på att bli sjuk så jag hoppas det blir bättre med lite sömn. Imorgon jobbar jag till 17 och sedan ska Peppe ridas efter jobbet så jag lär vara hemma ganska sent. En vanlig dag med andra ord. Godnatt!

Likes

Comments

Hej på er! Idag har det varit en väldigt lång dag för min del. Jag åkte hemifrån vid 7-tiden imorse och var inte hemma igen för än strax innan 20. Under den tiden har jag hunnit med att jobba och det gick faktiskt bättre än förväntat. Om tiden har gått fort förut så tycker jag nästan att den gick ännu fortare idag. Men precis som jag trodde blev det lite kaos i och med förändringen gjordes idag, men det blir nog bättre och bättre ju längre veckan går! Efter jobbet åkte jag direkt till stallet och red ett ridpass på Peppe.

Det blev ett lite längre pass idag på ungefär 1 timme och jag fokuserade mest på att han skulle vara lugn och avslappnad. Som jag har berättat förut blir han väldigt spänd efter man har travat och saktar av till skritt. Jag fick ett tips om att rida väldigt små volter i skritten för att hålla honom sysselsatt och få honom att tänka på annat, och det hjälpte faktiskt lite! Så det blir nog att fortsätta jobba på det sättet framöver och se om det gör någon skillnad. I galoppen ville han gärna springa på så jag red mycket volter och gjorde många avbrott för att få honom att vänta lite. Efter galoppen blev han dock väldigt uppjagad och spänd så att trava av gick inget vidare. Vi har en hel del kvar att jobba på där!

För övrigt har vintern i princip övergått till vår. I förrgår och igår morse var det minst -15 grader och idag har det varit 6-7 plusgrader. Helt sjukt att vädret kan vända så fort egentligen. Dock hoppas jag att vintern kommer tillbaka igen och stannar ett tag till för det blir så himla mörkt och halt ute utan snön. Dessutom ska jag och Mattias till fjällen om ca 2 veckor och då hoppas jag på mycket snö!

Likes

Comments

Då börjar helgen lida mot sitt slut och snart är det dags för sängen. Jag ser dock inte fram emot en ny vecka. Vi ska nämligen byta arbetssätt på jobbet i veckan och innan alla kommer in i det nya kommer det förmodligen vara kaos nu i början. Men förhoppningsvis kommer det bli bra sen!

Idag började dagen iallafall med sovmorgon, vilket var väldigt skönt och välbehövligt. Efter lunch åkte jag hem från Mattias och gjorde några ärenden innan jag åkte vidare till stallet. Peppe fick sig ett pass i ridhuset idag och han var minst sagt PIGG. Efter 40 minuters ridning med mycket galopp var han fortfarande väldigt pigg och springig men det blev iallafall lite bättre. Tyvärr kunde jag inte rida ett ännu längre pass (vilket han egentligen hade behövt) då jag skulle hinna med mocka hagen efter att jag hade ridit och sedan skulle vi äta middag hos Mattias föräldrar. Innan det skulle jag även hem och duscha. Det blev lite stressigt men jag lyckades komma i tid ändå, haha. Ett bra avslut på helgen!

Likes

Comments