Header

God morgon! Idag jobbar jag mellan 15.30-00, precis som jag har gjort tidigare i veckan. Det känns riktigt skönt att det bara är två dagar kvar på den här veckan och att helgen närmar sig med stormsteg! 

Om en liten stund ska jag åka till stallet och göra klart allt åt Peppe innan det är dags att åka till jobbet lite senare i eftermiddag. Planen med Peppe idag är att han ska gå i skrittmaskinen ca 1 timme. Under tiden han går där passar jag på att fixa boxen och även mocka hagen, det blir bra! Annars händer det nog inte så mycket mer idag, jag hinner för den delen inte göra så mycket annat heller när jag börjar 15.30 men så kan det vara ibland! 

Bild från skåne, tagen för precis ett år sedan! 🍂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Usch, idag har det hittills inte varit någon bra dag. Jag har varit stressad utan någon vidare anledning egentligen och ridpasset med Peppe gick inte särskilt bra. Han var så otroligt seg och omotiverad idag att det inte ens finns på kartan. Blev något frustrerad när han inte lyssnade framåt ordentligt, men jag kände inte för att bråka med honom så jag red runt en stund i alla gångarter utan större krav innan jag gav mig och gick in igen.

Eftersom jag är lite nojig av mig när det gäller Peppe så tänker jag alltid det värsta tänkbara. Typ tänk om han aldrig blir som vanligt igen? eller tänk om han han har tröttnat på att bli riden? Nu kanske det är lite väl överdrivet men ungefär så går mina tankar. Men troligtvis är det nog bara pälsfällningen som spökar och att det gör honom segare än vanligt. Vi ska öka kraftfodret lite grann på honom och förhoppningsvis kommer det att hjälpa.

På söndag ska vi som sagt passa på att hoppa en klass när det är hemmatävlingar och ta det som träning. Planen är även att tävla nästa helg när det även då är hemmatävlingar. Men nu när han är så seg känns det inte rätt mot han att tävla, det gör nog mer skada än nytta. Så frågan just nu är om jag ska avanmäla tävlingen nästa vecka helt eller om jag ska vänta och se om det blir någon förbättring på honom. Hmm, får nog ta och suga på den karamellen någon dag innan jag bestämmer mig. 

Likes

Comments

Idag har Elvira som är medryttare på Peppe varit och ridit honom. Så idag har jag haft en ledig dag från stallet. Måste faktiskt säga att det känns lite konstigt att inte åka till stallet en dag i veckan när man har varit där i princip varje dag hela livet, haha. Men jag tror att det är ganska nyttigt för Peppe att det är någon annan som rider honom och inte bara jag, sedan är det även skönt för mig att få lite avlastning ibland!

Eftersom jag inte skulle till stallet imorse så satte jag aldrig på något alarm i natt när jag kom hem från jobbet. Det slutade med att jag vaknade vid 11-tiden idag, det var väl lite väl länge om jag får säga det själv. Men nu är jag ordentligt utvilad iallafall! Annars har jag faktiskt inte gjort så mycket idag förutom att varit ute och gått en sväng med hunden. Men ibland är det skönt med lite lugnare dagar. 

Nu ska jag bara byta om och sedan åka till jobbet för att spendera kvällen där. Hej så länge! 

Jag och min gamla c-ponny 2007, good old times 😍

Likes

Comments

Måndag: lugnt pass med fokus på övergångar och tempoväxlingar

Tisdag: Elvira som är medryttare rider

Onsdag: ridpass i alla gångarter, eventuellt lite arbete över bommar

Torsdag: skrittmaskinen ca 1 timme

Fredag: lugnare ridpass

Lördag: ridpass i alla gångarter, checka av lite innan tävlingen

Söndag: tävling

Ungefär såhär kommer veckan se ut för Peppes del. Inget är spikat utan det kan självklart bli lite ändringar. För er nya läsare kan jag berätta att Peppe inte är någon häst som går att rida ut i skogen på. Därav rids han nästan bara i ridhuset och på ridbanan. Om det är fint väder någon dag (det vill säga att det inte regnar eller snöar) så ska jag passa på att rida ute på ridbanan. Det är bäst att passa på innan det inte går längre!

I helgen är det tävling och eftersom vi inte har tävlat på länge kommer vi bara att hoppa en 1 meters klass och ta det som träning. Han kan hoppa det i sömnen med förbundna ögon men han måste ha viljan också. Men förhoppningsvis är han mer på hugget nu efter att ha gått på bete i sommar och vilat från hoppningen ett tag! 😊

Likes

Comments

Ny vecka, nya möjligheter. Den här veckan jobbar jag eftermiddag och jobbar då mellan 15.30-00, helt klart bättre än förra veckan då jag jobbade natt. På ett sätt är det faktiskt ganska skönt att jobba eftermiddag, för på förmiddagarna är det väldigt lugnt i stallet och oftast har man ridhuset för sig själv.

Idag red jag Peppe en stund i ridhuset, det är ganska tråkigt väder här i Umeå idag så att rida ute kändes inte så lockande. Skönt med ridhus i sådana lägen! Eftersom han inte blev riden så mycket förra veckan på grund av lite olika anledningar så red jag varken länge eller hårt idag utan arbetade honom endast i skritt och trav. Jag jobbade mycket med tempoväxlingar och övergångar för att få honom lite mer vaken och uppmärksam. Det behövdes verkligen för i början gick han mest och sov. Mot slutet lyssnade han bra både fram och tillbaka så då gav jag mig och travade av. Det är bara onödigt att sitta och nöta samma sak längre än det behövs. Även fast det inte blev ett så långt pass idag så var det nyttigt för honom. Det är dock mycket jobb kvar innan han är som jag vill att han ska vara!

Likes

Comments

Idag har det varit en ganska lugn dag, men det är väl så söndagar ska vara. Eller hur? 😉 Dagen började med sovmorgon eftersom mamma släppte ut Peppe idag och sedan gick jag och Mattias ut en sväng med Laban (min hund) för att få lite frisk luft. Det var dock riktigt kallt ute och blåste en del så vi höll på att frysa ihjäl. Men Laban var nöjd och glad iallafall!

Senare under eftermiddagen åkte vi till stallet. Mamma hade mockat och fyllt hönätet på morgonen så det var redan fixat när vi kom, lyxigt! Istället tog jag bara in Peppe från hagen och ställde honom i skrittmaskinen där han fick gå i ca 1 timme. Medan han gick där passade jag på att smörja lite utrustning och sedan när han hade gått klart kom pappa och skodde honom. Så nu har han äntligen sulorna på sig och dessutom fick han broddskor. Det lär ju inte dröja allt för länge innan det blir snö och is här uppe så istället för att behöva byta skor om någon vecka är det lika bra att han får gå med vinterskor nu! Nu är det bara bilen som behöver byta till vinterdäck och sedan är vi redo för vintern, haha.

Likes

Comments

Imorse var jag i stallet ganska tidigt och släppte ut Peppe i hagen. Vi brukar lägga upp det så att jag släpper ut en dag på helgen och mamma en dag. På vardagar har vi en annan som släpper ut. Imorgon är det mammas tur att släppa ut honom och då får jag sovmorgon, så det blir skönt! När jag kom hem från stallet imorse gick jag dock och la mig igen och vaknade inte för än efter 11, haha. Det var inte riktigt planerat men ibland behövs det. 

Idag har jag faktiskt inga speciella planer, lite senare i eftermiddag ska jag åka till stallet igen men då för att göra klart allt åt Peppe och eventuellt rida. Det är dock dressyrtävlingar hela helgen och då är ridhusen upptagna, isåfall blir det ett pass på en av ridbanorna ute men än så länge är inget bestämt. Det regnar idag så att rida ute är inte särskilt lockande, man blir lite bortskämd med ridhus. Vi får se hur det blir helt enkelt! 

Två dåliga mobilbilder från imorse, min iphone har börjat ta så oskarpa bilder..

Likes

Comments

Då var sista veckan på jobbet avklarad, trodde jag. Jag fick ett mejl nu i eftermiddag om att jag fick fortsätta jobba en vecka till om jag ville men då via Adecco som är ett bemanningsföretag. Det var riktigt bra och roliga nyheter, även om det bara är en vecka så är det bättre än inget som man brukar säga! Jag får dessutom en extra vecka på mig att söka nya jobb så det känns bra. Hur som helst hade vi en slags avslutningsceremoni för Volvosteget idag. Vi fick certifikat, någon höll ett tal och sedan avslutades det med mingel innan vi fick gå hem. En ganska onödig dag egentligen, men skönt att komma hem tidigt.

Nu ska jag snart åka till stallet och rida Peppe. Det blir ett lugnt pass i ridhuset för hans del idag med mycket övergångar och tempoväxlingar. Han är inte riden sedan i måndags så förmodligen är han ganska stel och hård idag, då brukar övergångar och tempoväxlingar hjälpa för att få honom att komma igång lite bättre och inte vara lika lång som ett tåg. Dessutom blir hästarna mer lydiga och uppmärksamma och det är väldigt viktigt!

Ikväll är planerna att vara med Mattias, vi har än så länge inte bestämt vad vi ska hitta på med troligtvis blir det bara en lugn kväll framför en film med lite godis. Det blir nog mysigt!

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort särskilt mycket utan det har varit en ganska lugn dag för min del. Jag jobbade från 00-07 och sedan åkte jag hem och sov ett par timmar, dock klev jag upp lite tidigare idag än vad jag har gjort tidigare i veckan så att jag kan vända tillbaka dygnet ikväll. Det har dock inte varit några problem tidigare! När mamma kom hem åkte vi och fixade ett ärende och sedan åkte vi till stallet för att ta in Peppe. Han fick en vilodag idag då vi hade lite bråttom och han har fortfarande inte fått på sig sina sulor. Men imorgon ska han nog ridas även om sulorna inte är på. Sedan får vi hoppas att vi får en tid hos hovslagaren så fort som möjligt! 

Som ni kanske har sett så har jag lagt upp flikar med lite mer info om mig och Peppe, för er som har missat det hittar ni dom under headern. Så om ni är intresserade av att lära känna oss bättre kan ni klicka in där och läsa! 😊

Likes

Comments

Tänk att det har gått ett år sedan jag var i Skåne och jobbade hos Niklas Arvidsson. Ett helt år, kan ni tänka er? Det känns nästan som det var igår. Tiden går ju så otroligt fort att man knappt hänger med.

Från början var tanken att jag skulle vara där en månad under sommaren för att praktisera. Men någon vecka innan jag skulle åka slängde Peppe av mig och jag fick en spricka i armbågen. Kan man ha mer otur? Jag åkte istället ner dit i september när sprickan var läkt och jag kunde använda armen igen, men då blev det så att jag jobbade istället. Redan innan jag åkte hemifrån kände jag att jag inte ville jobba där så länge, jag var inte riktigt redo att flytta 120 mil hemifrån. Men väl där trivdes jag väldigt bra och den enda anledningen till att jag slutade och flyttade hem var att jag fick ett jobb med mycket högre lön.

Även fast jag trivdes bra där nere så kände jag att hästskötaryrket inte var något för mig, inte en längre tid iallafall men det var roligt att prova på och en väldigt bra erfarenhet. Jag ångrar absolut inte att jag tog chansen att jobba hos Niklas. Visst, vissa dagar var väldigt slitsamma och vi hade mycket att göra. Det var tidiga mornar och sena kvällar. Jag minns även hur nervös jag var när jag första gången skulle åka själv på meeting med fyra hästar, haha. Men om man räknar med upplevelserna och erfarenheten som jag fick med mig hem så var det helt klart värt dom där lite tuffare dagarna när det var mycket att göra och dagar som man hade hemlängtan. 

Att rida 3-4 olika hästar (allt från unghästar till grand prix hästar) om dagen var riktigt nyttigt och det tycker jag faktiskt var bland det bästa med att jobba där. Man blev dessutom vältränad på köpet, inte helt fel 😉 

Några bilder från min tid i Skåne. Ångrar dock lite att jag inte tog mer bilder än vad jag gjorde.

Likes

Comments