Header

ÖVRIGT

Här kommer ett till gott recept på saffransgifflar! Denna gång med smak av mandelmassa & apelsin! Riktiga julsmaker med andra ord. Mandelmassan ger en härligt krämig fyllning och apelsinen bryter bra mot allt det söta. Gillar du inte mandelmassa eller apelsin kan du enkelt byta ut den mot något annat gott. Gillar du vit choklad hittar du ett recept innan detta !

SAFFRANSGIFFLAR MED MANDELMASSA & APELSIN

INGREDRIENSER (16 st gifflar):

  • 0,25 g jäst för söta degar
  • 1,5 dl kall röd mjölk
  • 125 g smör (rumsvarmt)
  • 1 ägg
  • 3 msk socker
  • 0,5 g saffran
  • 5 1/2 dl mjöl
  • 50 - 100 g mandelmassa
  • Apelsinmarmelad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula jästen i en bunke
  2. Rör ut jästen med den kalla mjölken (Antingen i en bakmaskin eller i en bunke med degkrokar)
  3. Mortla saffran och socker .
  4. Tillsätt sockret, ägg & smör till jästblandningen och rör om väl.
  5. Tillsätt sist mjölet lite i taget tills du får en smidig deg.
  6. Dela degen i två delar.
  7. Forma varje del till en cirkel med diametern 27cm.
  8. Skär varje cirkel i 8 tårtbitar.
  9. Lägg en bit mandelmassa och en klick apelsinmarmelad på den bredaste delen av varje tårtbit.
  10. Rulla varje bit mot mitten så då får små gifflar.
  11. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper med spetsen i botten och låt jäsa under bakduk i ca 1h.
  12. Värm ungen till 250 grader.
  13. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  14. Grädda i mitten av ungen i ca 8 minuter.
  15. Låt svala under duk.
  16. Njut!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments