Header

ÖVRIGT

Hej på er!

La ut en bild på dessa godingar på min Instagram imorse och har fått flera frågor om receptet så här kommer det! Ledsen att det dröjde lite! Dessa små godingar bakar jag alltid i December. De går snabbt att baka och räcker länge! Biscotti är även den perfekta kakan att ha hemma när du får oväntat besök då de håller längre än en vanlig kaka. Gör gärna dubbelsats och förvara i en fin burk på köksbänken så har du både gott fika och en fin juldekoration! I detta recept kan du enkelt byta ut sötmandeln mot exempelvis mörk choklad eller varför inte pistagenötter för att få dina biscotti så som du gillar dem bäst!

Saffransbiscotti:

INGREDIENSER (ca 30st biscotti):

  • 1g saffran
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl sötmandel eller bitar av mörkchoklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (ej varmluft).
  2. Smält smöret tillsammans med saffran.
  3. Rör i ägg och sockret i det smälta smöret.
  4. Blanda övriga ingredienser i en separat skål och tillsätt sedan till resten av smeten under omrörning.
  5. Forma/rulla degen till 3 längder på ett bakplåtspapper.
  6. Grädda i ca 20 minuter.
  7. Ta ut plåten och skär längderna med diagonala snitt så du får ca 1 cm breda biscotti.
  8. Stäng av ugnen och ställ tillbaka plåten och låt dina biscotti torka på eftervärme.
  9. Förvara i en fin glasburk!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments