Header

ÖVRIGT

Sommartid = rabarbertid. Har ni svårt att veta vad ni ska göra med all rabarber så kan jag tipsa om denna supergoda marmelad! Den är perfekt att servera till scones tillsammans med en god hårdost då den förutom rabarber är smaksatt med vanilj, citron och kardemumma. Smaker som enligt mig gifter sig fin fint tillsammans med en lite smakrikare ost. Att den dessutom bara tar 10 minuter att koka ihop är bara bonus!

Lindas godaste Rabarbermarmelad

INGREDIENSER

250 g rabarber
200 g syltsocker
1/2 citron (saften)
1 krm kardemumma
1 tsk vaniljsocker


GÖR SÅ HÄR:

  1. Skölj och rensa rabarbern vid behov
  2. Skär rabarbern i mindre bitar
  3. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och rör försiktigt till sockret löst sig
  4. Koka på svag värme i ca 10 minuter
  5. Häll upp marmeladen i varma glasburkar
  6. Förslut väl och förvara i kylskåp
  7. Njut din marmelad till ett nybakat scones och en god hårdost

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments