Header

ÖVRIGT

Hej! Här kommer ett av recepten från julrepotaget jag gjorde åt Dalarnas tidning! Mini pepparkakscupcakes med lingongrädde! Då de bakas i små muffinsformar och är perfekta att ha på fikabordet då de är tillräckligt små för att du ska orka med alla julens godsaker. Toppingen består av lingongrädde vilket är en perfekt smakkombination till pepparkakan! Kul variation av den klassiska mjuka pepparkakan.

Alla foton: Anna Klintasp - DT (För att läsa hela julrepotaget klicka HÄR !)

INGREDIENSER muffins:

  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • ½ dl lingonsylt

INGREDIENSER topping:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl lingonsylt
  • ½ dl frysta lingon

GÖR SÅ HÄR:

  1. MUFFINS: Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
  2. Smält smöret och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Rör i filmjölken i äggsmeten.
  5. Blanda vetemjöl, bikarbonat & alla kryddor i en separat skål.
  6. Sikta i mjölblandningen i smeten och rör försiktigt till en jämn smet.
  7. Häll försiktigt i smöret och rör till en jämn smet.
  8. Rör sist i lingonsylten.
  9. Fördela smeten i små muffinsformar placerade i en muffinsplåt.
  10. Grädda i mitten av ungen i ca 10 minuter.
  11. Ta ut muffinsen och låt svalna medan du förbereder toppingen.
  12. TOPPING: Vispa grädden. När den går att forma till toppar är den lagom hård.
  13. Rör försiktigt i lingonsylten.
  14. Fyll en spritspåse med lingongrädden och spritsa dina cupcakes.
  15. Garnera varje cupcake med ett fryst lingon innan servering.

FOTO: Anna Klintasp

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments