Header

ÖVRIGT

Ännu en födelsedag och ännu en tårta! Idag firade vi min kära storebror & dagen till ära hade jag bakat en maffig morotstårta med riktigt saftiga bottnar och en söt & god forsling. Jag använde samma grundrecept som jag har när jag bakar vanlig morotskaka men delade kakan i tre bottnar och ökade mängden forsting.

Gillar ni morotskaka kommer ni att älska denna tårta!

Lindas godaste morotstårta:

INGREDIENSER

BOTTEN:
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl råsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 nypor salt
  • 1 1/2 dl matolja
  • 5 dl rivna morötter

FROSTING:
  • 100g mjukt smör
  • 1 paket florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 pressad lime
  • 200g philadelphiaost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant (jag använde en 20cm form).
  3. Riv ca 3 stora morötter (jag använder den grova delen på rivjärnet).
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  6. Blanda samman de torra ingredienserna med äggsmeten.
  7. Tillsätt sedan olja och rivna morötter och rör till en jämn smet.
  8. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1h. Kakan ska vara torr i mitten.
  9. Medan kakan svalnar kan du förbereda frostingen.
  10. Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills du får en jämn och fin forsting, den ska vara helt fri från klumpar!
  11. När kakan svalnat helt delar du den i två eller tre lika tjocka bottnar.
  12. Fördela frostingen mellan bottnarna och avsluta med att spackla hela tårtan med ett tunt lager.
  13. Garnera tårtan med färska bär.
  14. NJUT!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments