Header

ÖVRIGT

I helgen fick jag i utmaning att slänga ihop något smarrigt glutenfritt till fikat. Resultatet blev en riktigt smarrig morotskaka! Utgick ifrån ett recept jag hittade på MittKök med en bas på en blandning av mandelmjöl och rismjöl och förfinade det med lite extra ingredienser som jag brukar använda i mitt vanliga recept för morotskaka. Detta resulterade i en riktigt saftig och kryddig kaka som jag definitivt kommer att baka fler gånger!

Lindas godaste Glutenfria Morotskaka

INGREDIENSER

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1,5 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 ⁄2 tsk ingefära
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 nypor salt
  • 3 dl rivna morötter
  • 3 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 dl råsocker
  • 3 msk flytande honung
  • 1/2 pressad citron

Frosting

  • 150 g Philadelphiaost
  • 50 g smör, mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 1 ⁄2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 pressad lime

GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bröa en form med mandelmjöl eller kokos
  3. Blanda alla torra ingredienser förutom råsockret i en stor skål.
  4. Vispa råsocker tillsammans med ägg, olja, honung & rivna morötter i en separat skål.
  5. Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och blanda om väl.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ungen i ca 40-50 minuter.
  7. Låt kakan svalna på gallen under en bakhandduk och förbered under tiden frostingen,
  8. FROSTING: Vispa smör och Philadelphia fluffigt med elvisp.
  9. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn och fluffig konsistens. Ställ kallt tills kakan svalnat helt.
  10. Bred frostingen över kakan och dekorera med rivet limezest.
  11. NJUT!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments