Header

ÖVRIGT

Här kommer ett gott alternativ på klassisk mjuk pepparkaka! Dessa små pepparkaksrutor toppade med apelsinfrosting är perfekta tillbehör till glöggen eller till adventskaffet. Genom att baka kakan i långpanna kan man enkelt anpassa storleken på rutorna efter behov och tillfälle! Jag bakade mina till en fikabuffé vilket resulterade i små men många rutor.

PEPPARKAKSRUTOR MED APELSINFROSTING

INGREDIENSER:

  • 200 gram smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 påse pepparkaskryddor
  • 2 tsk bikarbonat

FROSTING

  • 100 g smör
  • 100 g philadelphia ost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
  • Saft från 1 apelsin (efter tycke och smak)
  • Apelsinzest från 1 apelsin till garnityr

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa samman smör och socker.
  3. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt sedan gräddfilen.
  4. Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat i en separat skål.
  5. Rör i mjölblandningen i smeten och blanda väl.
  6. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minture.
  8. Ta ut kakan och låt svalna helt.
  9. Medan kakan svalnar kan du vispa ihop alla ingredienserna till frostingen.
  10. Bred försiktigt frostingen över den kalla kakan och toppa kakan med apelsinzest.
  11. Skär kakan i lagom stora rutor beroende på tycke och tillfälle! Jag fick ca 40 små rutor.
  12. Förvara i kylen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments