Header

ÖVRIGT

Hjälp vad veckorna går fort! Imorgon är det redan fredag igen och andra advent står inför dörren! Om ni ska baka något till helgens adventsfika tycker jag absolut att ni ska baka dessa! Saffranskladdkaka i mini cupcake-format, så söta och så otroligt goda! Dessa är även perfekta att baka till alla julens fikabord då de är så små att de tillåter att man äter några fler godsaker. Toppingen består av härligt syrlig lingengrädde som blir en perfekt kombo till den söta kladdkakan. Förutom att de blir otroligt söta att titta på gillar jag att man enkelt kan äta sin lilla cupcake i en tugga eller två och på så sätt slippa kladdet vid servering.

Mini saffranscupcakes

INGREDIENSER:

SAFFRANSKLADDKAKA:

  • 200 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl

TOPPING:

  • 3 dl grädde
  • 1 msk socker
  • 1 dl rårörda lingon
  • Frysta lingon för garnering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ungen på 175 grader
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt den vita chokladen och låt smälta under omrörning (var försiktig så att inte chokladen bränner i botten!)
  4. Tillsätt saffran.
  5. Blanda mjöl och socker i en separat skål och tillsätt sedan till chokladsmeten.
  6. Rör sist i äggen och rör till en jämn och fin smet.
  7. Fördela smeten i små cupcakeformar placerade i en muffinsplåt om du vill göra mini cupcakes. (Jag valde att smöra och bröa min plåt och gräddade helt utan muffinsformar.)
  8. Grädde dina cupcakce i ca 10 minuter beroende på ugn. De ska fortfarande vara lite lösa i mitten när du tar ut dem, de stelnar i kylen!
  9. Låt svalna helt, gärna i kylen över natten.
  10. TOPPING: Vispa grädde och socker tills du kan göra fina toppar i grädden med vispen.
  11. Tillsätt försiktigt rårörda lingon.
  12. Spritsa dina cupcakes och garnera med ett fryst lingon på toppen innan servering!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments