Header

ÖVRIGT

Detta har varit en riktig kalasvecka med dubbla födelsedagar vilket även inneburit dubbla tårtbak! Till ett av kalasen bakade jag denna smarriga mazarintårta som verkligen blev jättesaftig och god. För att bryta av mot den söta mazarinbotten gjorde jag en mascarponegrädde smaksatt med limesaft som även blev en perfekt kombo till de färska jordgubbarna! Gillar ni mazariner måste ni testa denna!

Lindas godaste Mazarintårta

INGREDIENSER

  • 400 g mandelmassa
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 2 äggulor

  • 100 g mascarpone
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 pressad lime
  • färska jordgubbar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ungen på 200 grader.
  2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant (obs. tänk på att använda kokos eller mandelmjöl om du vill ha en helt glutenfri kaka).
  3. Riv mandelmassan grovt.
  4. Vispa mandelmassa och smör till en jämn massa.
  5. Blanda i ett ägg + gulor i taget.
  6. Fördela smeten i formen och grädda i ca 20 minuter .
  7. Låt kakan svalna helt.

  8. Vispa samman samtliga ingredienser till mascarponegrädden.
  9. Bred gräddblandningen på den kalla kakan.
  10. Dekorera tårtan med färska bär efter tycke och smak.
  11. Förvara tårtan kyld tills dess att den ska ätas.
  12. NJUT!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments