Header

ÖVRIGT

Gott + gott = gott! Denna kladdkaka är en av mina absoluta favoriter! En riktigt kladdig chokladbotten täckt av ett härlig lager av knäckig kokostosca, så gott! Har ni inte testat denna kombination måste ni bara baka denna kaka i helgen! Receptet går även bra att göra i långpanna och skära upp i rutor om man hellre vill det. Servera tillsammans med en klick lättvispad grädde så lovar jag att ni kommer att få nöjda fikagäster.

Lindas godaste Kladdkaka med kokostosca

INGREDIENSER:

KLADDKAKA:

  • 150g smör
  • 50g mörk choklad
  • 3dl socker
  • 3 ägg
  • 1dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 nypor salt

KOKOSTOSCA:

  • 125g smör
  • 2dl socker
  • 2dl grädde
  • 1dl sirap
  • 200g kokos

GÖR SÅHÄR:

  1. Sätt ungen på 175grader.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med den mörka chokladen.
  3. Rör samman ägg och socker. (Ej vispa)
  4. Blanda i alla torra ingredienser i en separat skål och rör sedan samman med äggsmeten.
  5.  Tillsätt tillsist smörblandningen och rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en smord form och grädda i ca 15 - 20 minuter.
  7. Låt svalna.
  8. Smält smöret till kokostoscan.
  9. Tillsätt övriga ingredienser till toscasmeten och koka på svag värme i ca 5 - 10 minuter.
  10. Häll smeten över chokladbotten och grädda i ytterligare 5 minuter tills toscan fått fin färg.
  11. Låt kakan svalna och ställ i kylen över natten.
  12. Servera din toscatårta tillsammans med läggvispad grädde.
  13. NJUT!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments