Header

ÖVRIGT

Nybakade kanelbullar och iskall mjölk... Finns det något godare? Nej inte om ni frågar mig.

I väntan på att semestersolen ska kika fram passade jag på att fylla upp frysen med ett gänga av mina godaste kanelsnurror. Fika kan man ju tack och lov göra i alla sorters väder!

Receptet nedan ger ca 30 st saftiga och goda kanelbullar. Tricket är att inte snåla med fyllningen! Jag gillar att göra knutar då det går både snabbt och blir snyggt, men självklart går det lika bra att baka ut bullarna på klassiskt "rulltårtevis".

Lindas godaste kanelbullar

INGREDIENSER ca 30 bullar:

1/2 paket jäst för söta degar
100 g smör
3 dl mjölk (röd / lantmjölk)
1 ägg
1 dl socker
1 tsk salt
1 tsk nystötta kardemummakärnor
12 dl vetemjöl

FYLLNING:

200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Kanel och kardemumma efter tycke och smak (jag använde ca 2 msk kanel och 1 tsk kardemumma)

+ Ägg och pärlsocker till garnering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
  2. Värm vätskan fingervarm.
  3. Lös jästen tillsammans med vätskan i din bakmaskin.
  4. Tillsätt övriga ingredienser (mjölet sist lite i taget) och arbete till en fin deg.
  5. Låt degen jäsa under duk i ca 30 minuter.
  6. Medan degen jäser kan du passa på att förberedda fyllningen.
  7. Rör smör och socker poröst, tillsätt kanel och vaniljsocker.
  8. Baka ut bullarna till valfri form och låt sedan åter jästa under duk i ca 45 minuter.
  9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker.
  10. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8 minuter (ej varmluft).
  11. Njut av dina nybakat bullar tillsammans med ett glas iskall mjölk! Mums!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments