Header

ÖVRIGT

I veckan hämtade vi hem en generös hög med äpplen från vår kära Isabelles trädgård. Så sedan dess har det varit full produktion av diverse äppelgodsaker här hemma. Hittills har jag hunnit med att göra en stor sats äppelmos, ett gäng äppelbullar och sist men inte minst dessa äppelrosor! Botten är gjord på smördeg och jag har valt att fylla rosorna med äppelmos, mandelmassa och lite kanel. Tror att det vore jättegott att servera rosorna som dessert, nybakade, tillsammans med en kula vaniljglass. Här hemma får vi dock nöja oss med en kopp kaffe till då storstädning och förrådsrensning står på schemat för dagen! Trevlig helg!

Lindas godaste äppelrosor:

INGREDIENSER 4 rosor:

  • 4 äpplen
  • 200g mandelmassa
  • 1 msk kanel
  • 4 msk äppelmos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skiva äpplena i tunna halvmånar
  3. Koka äppelskivorna tills de blir mjuka
  4. Kavla ut smördegen till 4 rektangulära bitar. (ca 6x30 cm)
  5. Fördela äppelmos, mandelmassa & kanel på smördegsplattorna
  6. Lägg de kokta äppelskivor omlott längs ena långsidan på varje smördegsplatta
  7. Rulla ihop varje platta från långsidan
  8. Sätt rosorna i en muffinsform och grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen
  9. Pudra lite florsocker över dina rosor och servera tillsammans med en god vaniljglass
  10. Njut!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments