Header

ÖVRIGT

Kunde inte bestämma mig för om jag var sugen på en smulpaj eller en farmor-ankapaj så det fick helt enkelt bli en kombo av dem båda! Knaprig botten, smörstekta äpplen och crunchy topping, allt en paj ska ha om ni frågar mig!

Lindas godaste Äppelpaj

INGREDIENSER

PAJBOTTEN

100 g smält smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver

ÄPPELFYLLNING

3 st äpplen
2 msk smör
2 msk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 nypa salt
1 msk råsocker

SMULDEGSTOPPING

150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl råsocker
1 dl kokosflingor
2 nypor salt
2 dl havregryn

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 200 grader

  1. PAJBOTTEN:
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål.
  4. Rör ner smöret i mjölblandningen och rör tills det blir en smidig deg.
  5. Tryck ut pajdegen i valfri pajform.

  6. ÄPPELFYLLNING:
  7. Tärna & smörstek äpplena tillsammans med kanel, kardemumma, salt & råsocker tills de mjuknat något.
  8. För dela öppelfyllningen i pajskalet.

  9. TOPPING:
  10. Kör smör, vetemjöl, råsocker och salt till en fin massa i en matberedare eller bakmaskin.
  11. Tillsätt kokos och havregryn och blanda försiktigt så att havregrynen behåller sin konsistens.
  12. Toppa pajen med smuldegen.
  13. Grädda i nederdelen av ungen i ca 20-25 minuter.
  14. Servera pajen ljummen tillsammans med en god glass eller vaniljsås!
    TIPS! Vi åt pajen tillsammans med min Dulce de Leche glass , supergod kobo!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments