Header

ÖVRIGT

En riktig sommarfavorit som alltid är en hit på fikabordet hemma hos oss. Förutom att pajen är väldigt god är den också väldigt enkel att göra, perfekt för lata sommardagar! 

Servera pajen kall tillsammans med en god vaniljglass och färska bär.

ANANASPAJ

PAJSKAL
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver

FYLLNING
2 dl crème fraiche
1 ägg
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2-3 små burkar krossad ananas (avrunnen)


GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält smöret i en kastrull
  3. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål
  4. Rör ner smöret i mjölblandningen tills det blir en smidig deg
  5. Tryck ut pajdegen i valfri pajform
  6. Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen
  7. Häll ananasfyllningen i pajskalet
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter (ej varmluft)
  9. Låt pajen svalna och förvara sedan i kylskåp till det är dags att servera
  10. Jag serverar helst pajen tillsammans med en god vaniljglass och färska bär efter säsong!
  11. NJUT!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments