Header

Innan Elvira föddes köpte jag och Björn hem lite nappar, både MAM som har helt rak sugdel men även några andra men ingen napp dög för Elvira förrän jag köpte en esska som är lite uppböjd! Den älskar hon! Köpte två stycken såna och inatt försvann dom så vi inte hittade dom.. Panik! Tur tänkte jag ändå som beställt fler på nätet, och dom kom hem idag och så var det fel!? Alltså åh vad trött jag blir. Men Björn sprang in på Apoteket idag iallafall och köpte 2 till haha.

Likes

Comments

Elvira har nu fått en ny ersättning som heter nutramigen som vi ska prova ett tag framöver! Hon är ju allergisk mot mjölkprotein men altheran som hon åt först hjälpte inte så mycket. Fick själv ringa runt till olika vårdpersonal och jag blev så in i helvetes arg på en läkare på barnakuten som sa åt oss att ge althera och 10 ml lactulos. Tacka övre makter för att jag läst på om detta och inte gav detta till min dotter. Däremot hade BVC sagt att jag skulle ge 2,5 ml på morgonen och 2,5 ml på kvällen. Först ville jag inte ens det men sen gjorde jag det ändå eftersom "alla" (4 läkare + BVC) sa att jag skulle ge lactulos.

Elvira hade magknip hela dagen! Jag var rosenrasande och irriterad att mina ord inte räknades överhuvudtaget när jag sa att jag ville ha en annan lösning så hon mår bättre i magen.

Ringde barnmottagning i Ulricehamn och även där fick jag höra att jag skulle ge althera men jag fick stå på mig och pratade med vår dietist och äntligen förstod någon mig och skrev ut nutramigen till oss! Elvira mår mycket bättre i sin mage nu men fan vad man måste kriga för vissa saker.

Likes

Comments

Nu ska jag göra ett inlägg på köp jag gjort till Vira som jag anser vara de bästa. Givetvis är kläder och sånt viktigt och bra haha, men nu syftar jag på andra prylar som vissa kanske inte anser som så viktiga eller prylar som hjälpt oss här hemma. Vira gillar det mesta vi köpt till henne men vissa saker har jag och Björn stor användning för och det underlättar något enormt för oss i vardagen.

Babynest
- Jag sover tillsammans med Elvira, hon har sovit i sin säng några gånger men jag blir så pigg av att mata henne när hon sover i den så jag kan inte somna om och då får jag sova kanske 3-4 h/natt så jag gjorde det bekvämt för mig! Men för att vi ska sova säkert tillsammans så sover hon i sitt babynest och jag sover en bit ifrån. Hon sover alltid gott i sitt nest och får ju sova lite avskilt från mig ändå fast att jag är i närheten och om hon vaknar så ser hon mig.

Andningslarm
Något jag verkligen inte haft en tanke på att köpa tidigare, men som jag ganska fort efter hon var född insåg att jag behövde för att kunna slappna av ordentligt. Jag sov alltid med en hand på henne för att hålla koll och sov med ett öga öppet om man säger. En natt fick jag nog så jag beställde hem ett larm som man fäster på blöjan och om hon inte andas på 15 sekunder så vibrerar det för att påminna henne om att andas och om hon då inte andas efter 5 sekunder till så piper larmet. Ångrar inte en sekund att jag köpte ett sådant och jag kan nu sova gott på nätterna!

Babybrezza
Vi ger Elvira mat på flaska för att amningen inte riktigt fungerade för oss, tyvärr. I början hade jag 2 termosar, en med kylt kokt vatten och en med varmt kokt vatten och sen blandade jag ihop till rätt temperatur och sen i med pulver. Rätt smidigt så sätt men ibland tog det en evighet att få till rätt temperatur om jag glömt koka nytt vatten eller om vattnet inte hunnit svalna vilket resulterade i att Elvira hann bli lite arg innan hon fick mat. Även på nätterna när man klev upp så var det jobbigt och man spillde pulver utanför av trötthet och liknande, haha! Så vi köpte en babybrezza och då trycker man bara på knappen med önskad mängd och sedan blandar den maten i rätt temperatur. Och jag är så nöjd! Vi fick hem den igår men det är rena rama gudagåvan vågar jag säga! Jag slipper oroa mig för att hon ska bränna sig och liknande, det går även snabbt så hon hinner inte bli arg och jag kan hålla henne samtidigt som jag gör mat.

Dr Brown-flaskor
Jag har ju dille på flaskor och köpte hur många som helst i olika märken men de jag fastnade för var dr Brown. Helt underbara och Elvira älskar dem. Innan tog hon alla flaskor men nu är det dr Brown som gäller för henne också. Hon sväljer inte mycket luft och det är bra flöde i napparna. Kommer aldrig överge dessa flaskorna!


Bärsele
Här hemma har vi en ergobaby original med spädbarnsinlägg som är helt fantastisk. Elvira vill ha mycket närhet och det älskar både jag och Björn! Men armarna behöver vila ibland och om man vill passa på att göra annat när hon sover tätt intill så är en bärsele absolut fantastisk. Jag sätter henne i den flera timmar varje dag bara för att hon ska få närhet och oftast somnar hon men jag tar aldrig av den då för hon kan lika gärna sova i den och jag kan passa på att göra någonting annat så som städa, plocka eller diska lite flaskor haha. Den är även fantastisk om hon behöver rapa och liknande. På kvällarna är det ofta Björn som bär henne och han älskar den lika mycket som jag.Och häromdan köpte jag en nattlampa som lyser med stjärnor i taket/mot väggen och som spelar musik! Tror även den kommer tillhöra denna listan sen. Slippa stå och skruva på en dosa om och om igen för att det ska spela musik för henne är ju guldvärt! Hon bryr sig nog inte så mycket egentligen om musik eller inte när hon väl sover men det kan väl vara mysigt känner jag
😊❤

Likes

Comments

Hej på er.

Idag blir Vira 6 veckor gammal! Helt sjukt ju vad tiden går snabbt. Jag blir nästan lite rädd faktiskt 😊

Igår sov hon hela natten och även inatt fick jag sova, så jag ligger nu klarvaken och väntar på att hon ska vakna men det lär inte ske på ett tag för hon fick nyss mat som hon åt i sömnen. Det som är bra när man vaknar innan henne för då hinner jag läsa av hennes signaler och hon hinner inte ens vakna. Kunde ju gissa att hon var hungrig i och med att hon inte ätit sen hon somnade vid ett inatt.

Likes

Comments

Vad heter ni?
Linda och Björn

Hur träffades ni?
I vårt kollektiv i Oslo

Hur länge har ni varit tillsammans?
16 månader och 4 dagar

Bor ni ihop?
Ajjemen

Har ni barn?
Japp

Kommer du ihåg er första kyss?
Japp det gör jag :)

Vem sa "jag älskar dig" först?
Björn

Vem är äldst?
Björn

Vilka stjärntecken är ni?
Jag är skorpion och Björn är stenbock tror jag

Vem är längst?
Björn

Vem sjunger bäst?
Björn

Håller ni varandra i handen på stan?
Nae ibland

Vad har ni gemensamt?
En del saker, båda gillar svenska filmer, dill och gräslöksdippa, god mat, ta det lugnt haha o lite så

Kände ni varandra innan ni blev tillsammans?
Aa vi bodde tillsammans i kollektivet och var vänner i fem månader innan vi blev tillsammans

Blev du kär vid första ögonkastet?
Nej haha! Eller minns ju att jag tyckte han var en fin kille men kärleken växte fram!

Har ni nån speciell låt!
Njaee, det är isåfall "handlar du på mathem? Min mamma handlar där" haahahah

Har ni stora framtidsplaner?
Nej hahah!! Den enda planen är att vi ska till Varberg och sen leta ny lght

Har ni gråtit i varandras armar?
Ja det har vi, när jag gav honom en bok som heter "en kärleksförklaring" där jag skrivit en massa om oss två, då började han gråta för det var fint och jag grät för han grät (var höggravid också)

Har ni varit utomlands tillsammans?
Ja Norge haha

Vilket är ert bästa minne?
När vår dotter kom till världen

Vem lagar bäst mat?
Björn

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
Gluttar på en film, myser med Elvira, går ut och går med barnvagnen, badar Elvira, äter något gott och ja typ så

Ger ni alltid varandra pussar när ni ses?
Ja

Bodde ni långt ifrån varann när ni träffades?
Aa 20 mil

Blir du lätt svartsjuk?
Nej

Brukar ni bråka?
Nja nej inte bråk-bråka, sker väl rätt sällan. Men blir irriterade på varandra ibland, men det går över snabbt! 😊

Likes

Comments

Jaha, då var det natt igen och som vanligt kan jag inte somna. Viran har nästan precis somnat efter blöjbyte och matning, Björn har också nästan precis somnat men jag är klarvaken.

Idag så har vi varit i Falköping, vi tänkte nämligen som så att vi skulle ta med barnvagnen i bilen och gå en runda någonstans. Och efter många om och men hamnade vi i Falköping, klev ur bilen och gick sammanlagt 3 minuter för det var så jäkla kallt. Sen in i bilen igen och så for vi hemåt. Stannade bara en snabbis i Ulricehamn så sprang Björn in och handlade på ICA.

När vi kom hem gjorde jag ett armband som det står Elvira på och sen drack vi lite kaffe och Elvira sov :)

Måste bara berätta om det bästa köpet jag gjort under min tid som förälder. Andningslarm!
Jag har haft så sjukt svårt att slappna av när Elvira sover och vi samsov enda fram till mamma kom hit enbart för jag ville ha koll så hon andades. Kunde inte ens lämna rummet när hon sov för jag var så orolig. Antingen bara att hon skulle sluta andas eller råka få en filt/kudde eller liknande över huvudet. Så jag köpte ett larm som man fäster på blöjan och äntligen kan jag slappna av! Detta larmet vibrerar också om barnet inte andats på 15 sekunder för att påminna barnet om att andas. Börjar bebisen inte andas inom 5 sekunder efter vibrationen så piper larmet! Och man kan även se på larmet när man vaknar fall barnet haft ett långt andningsuppehåll. Superbra! ❤️ är så nöjd över mitt köp :)

Likes

Comments

Var ute och gick en runda tidigare ikväll, gick förbi Björns pappa och pratade lite med honom också. Elvira sov hela tiden. Har även ätit sushi i Ulricehamn minsann.

Precis tagit på viran hennes andningslarm och hon sover för natten. Inatt kunde hon dock bara somna med min hand på hennes huvud haha 😊 så ligger lite obekvämt men vad gör man inte ❤️

Nu ska jag också sova precis som resten av familjen.

Likes

Comments

God morgon på er. Har varit en "jobbig" natt eftersom jag inte kunnat somna, somnade nämligen inte förrän klockan 3 medan viran och Björn sov som stockar. Sen vaknade jag igen för 40 minuter sen när Björn skulle åka och jobba. Då åt Elvira lite och bytte blöja sen somnade hon igen och jag sitter och dricker en kopp kaffe.

Idag har jag minsta möjliga planerat, kanske en promenad sen vid middagstid för det är så skönt att komma ut en sväng. Kommer ju förvisso vara väldigt trött (läs: halvdöd). Men skönt ändå att vara uppe vid denna tiden eftersom jag har lite samtal att ringa, bland annat BVC och min barnmorska, ska boka tid för efterkontroll som man gör ca 6-7 veckor efter förlossningen.

Likes

Comments

Herregud dagarna bara springer iväg. Vid 12 knackade det på dörren och där stod grannen och sa att hon var färdig. Så klädde på Elvira sen begav vi oss ut i snön och gick i 2 timmar! Viran sov nästan hela tiden så hon var hungrig när vi kom hem.

Vilade en stund också i eftermiddags och sen somnade viran på mig, hon är inne i en tillväxtperiod nu så hon sover och äter mest märker vi. Sen blev Björn sugen på godis så när viran vaknade åkte vi till ICA, sen hem och städa mössens bur och sen var det bara att lägga Elvira. Idag blev det inte i egen säng men däremot babynestet i soffan, tycker faktiskt det känns bättre nu under hennes utvecklingsfas eftersom hon inte somnar om direkt när hon ätit, och då måste jag stå böjd över hennes säng mitt i natten och det kan ju vara lite jobbigt. Men i soffan kan jag också ligga kvar och så pratar vi lite med varandra 😄

Nu sover iallafall både hon och Björn så jag ska med krypa ner tänkte jag innan det är dags för nattamålet för viran.

Likes

Comments

Inlägget jag la upp nyss skulle egentligen publiceras inatt när jag skrev det. Men natten gick utmärkt! Vid 5 vaknade hon och ville äta så då tog jag upp henne så la vi oss ute på soffan och sov vidare.

Så nu sitter jag och äter lite frukost och dricker kaffe i väntan på att viran ska vakna så jag kan mata henne och sen ska vi ut och gå en runda med grannen och hennes son tänkte vi! Vi skulle ju egentligen ut och gå igår men då var det snöstorm...

Likes

Comments