Julegodt

Her om dagen kom jeg over en superenkel oppskrift på Oreokonfekt.
Du trenger bare 3 ingredienser!

2 pakker Oreokjeks
200 g Philadelphia ost
2 plater sjokolade ( melkesjokolade eller kokesjokolade )

🎄 Knus oreokjeksene i en foodprosessor ( la det hvite fyllet være på )
❄ Tilsett Philadelphia ost og rør inn i de knuste oreokjeksene, blandingen skal være fast så du får trillet massen til kuler. Sett inn i kjøleskap for å få massen mer fast!
🎄 Trill kulene, sett de på ett bakebrett med bakepapir under.
❄ Sett de til kjøling når du smelter sjokoladen over vannbad eller i mikro
( hvis du smelter i vannbad, pass på at du ikke får vann i sjokoladen og hvis du smelter i mikron pass på at den ikke blir brent! Smelt sjokoladen litt og litt av gangen så du har mer kontroll! )
🎄 Så dypper du kulene i sjokoladen og pynt med det du ønsker😋👌

❄ Oppbevar dem i Kjøleskap!

Vooilaaa!
Ferdig!
Enklet, og supergodt😍

Ønsker alle en superfin Søndagskveld videre❤

Linda Rui

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Julegodt

I dag lager jeg de sisste julegodtene
for i år❤ De skal være til julegaver som jeg skal sende videre til familie her i Bærum før jeg drar hjemover på Onsdag!

Oppskriften kommer seinere i kveld så
stay tuned!

Linda Rui

Likes

Comments

Graviditet

Under graviditeten så får mange sånne helt sykt rare cravings... De kan putte sammen de mest rareste komboene og spise det!

Jeg har ikke helt kommet der ennå, det jeg MÅ ha er:


LAKRIS!:
Desverre kan man ikke spise store mengder av lakris når man er gravid, for det øker blodtrykket, and that's not good!
Man skal ikke ha for høyt blodtrykk når man går gravid, den skal ligge på normalen.
Det gjelder salt sjenerelt.
MEN... det er jo så digg😍
Så jeg tar litt og litt av gangen👌
Og det går bra!

ANANAS:
Men ikke hvem som helst ananas, det MÅ være ananas fra merket DEL MONTE ikke Eldurado!
Viktig, viktig!!!

Potetgull:
Sukk...... Prøver å la være å spise sånne fett bomber😂 og her kommer saltet inn igjen 😅
Så lenge man ikke spiser pose for pose så går det nok bra👌
Må jo passe på vekta og!

Mandarin:
Jeg er en av de meneskene som kaller Klemetin for Mandarin.... Deal with it!😂
Mandarin er så digg!!! spesielt nå i juletider!
Når du tenker du skal bare spise 1 liten mandarin også finner du plutselig ut at du har spist 5 😅

Julebrus:
Den fra Lillehammer bryggeri😍
Den har jeg fått helt dilla på!

Te:
Det er så mye gode te smaker der ute, og spesielt Julete nå som det er Jul!
Juleteen på Kremmerhuset er bare helt amazing❤
Men her må man passe på så man ikke drikker for mye koffein.
Så te uten koffein er tingen!

Sjokolademelk:
Må ha det, bare må ha det til hvert eneste måltid 😁

Det er det jeg er hekta på for øyeblikket, men det kan selvfølgelig snu ganske så fort!
Hva var/er dine cravings som gravid?

Linda Rui

Likes

Comments

Graviditet

I går var jeg på ultralyd med Mammsen.
Hver gang jeg er på ul så ringer jeg Simon over videochat så han kan se han også.
I går fikk vi høre at mini er perfekt!❤
En perfekt lita Jente❤😍
Vi fikk også se 3D og hun var så utrolig nydelig der hun ligger, nesa til Pappa'n sin og leppene mine!
Det blir en nydelig liten mix
😍

Likes

Comments

Hverdag

I dag traff jeg en av mine besteveninner som jeg har hatt i mange år.
Vi tokk en matbit på en café og satt å skravla i 3 timer!  Vi har ikke sett hverandre siden Juni,
det blir sykt lenge mellom hver gang,
men nå så flytter jeg snart til Skien og da kan vi se hverandre hver dag om vi vil!


Det er så godt å være tilbake i Skien
for ett par dager og treffe gode venner
å skravle og snakke om gamle dager.
Selv om det blir lenge mellom hver gang,
så har jeg og de beste vennene mine altid kontakt og når vi møtes så er det som at vi aldri har vært fra hverandre!
Og ett sånt vennskap kan man kalle ett skikkelig vennskap❤

Linda Rui

Likes

Comments

Jobb

Nå har jeg fått satt meg på toget til Skien, har Julemusikk på ørene og
gleder meg utrolig mye til å ha åpent Julehus hos min gode veninne og kollega Alice, i dag og i morgen.
Vi er 3 kollegaer som kommer til å lage god jule stemmning med julegløgg,
julebakst og dempet julemusikk i bakgrunnen.
Der vil de som kommer kunne ta resten å julehandelen i fred og ro, og vil kunne få ekstra service og veiledning i hvilke hudpleie, kosthold og helse produkter som vil passe akkurat dem
eller de dem er glad i.
Vi gleder oss, og alle er hjertelig velkommne❤


Før det starter så skal jeg først på visning på en leilighet i Skien, så treffe noen venner som jeg ikke har sett på mange måneder.
Så det blir så koselig.
Når jeg kommer hjem til Alice så starter Julebaksten 🎄

Ønsker alle en superfin Mandag❤

Linda Rui

Likes

Comments

Julegodt

Jule marsipan med Sjokoladetrekk,
enklere kan det ikke bli, også er det så godt i tilegg!

Hva slags Julekaker og julegodt har dere 

laget i år ?

Ønsker alle en god Søndag og 

en fantastisk ny uke ❤

Linda Rui

Likes

Comments

Julegodt

Jeg har lenge gått å tenkt å lage gulebomber til jul, men har år etter år droppet det. Det er fordi at jeg har laget den gule suksess kremen syykt mange ganger opp igjennom årene, da jeg var konditorlærling.
Da lagde jeg krem til ca 100 kaker samtidig, så etter man har rørt den kremen til så mange, så er armen rett og slett så vond, at det skulle neste tru du hadde fått senestrekk.

Men i år så tenkte jeg får bare prøve, for sukess krem er bare helt himmelsk, og siden jeg ikke skal lage til så mange suksess kaker så tenkte jeg at det kommer nok til å gå så fint!

Jeg er så glad for at jeg endelig tokk tak i meg selv og gjorde det, for de kakene der er bare helt AMAZING!
Og spessielt når de er en munnfull ❤

Jeg brukte oppskriften til Det søte liv og dette er det du trenger!

Gulkrem:
* 6 Eggeplommer
* 2,5 dl Kremfløte
* 150 g Sukker
* 3 ts Maisenna
* 3 ts Vaniljesukker

Mandelkaker:
* 6 Eggehvite
* 300 g Sukker
* 450 g Mandler

* 400 g Kokesjokolade

Gulkrem:
Til den gulekremen has eggeplommer i en kjele sammen med kremfløte, sukker og maizenna.
Varm opp blandingen og la den små koke i noen minutter til den tykkner. Det er viktig å røre hele tiden, så den ikke svir seg.
Ta kjelen av plata og rør inn vanilje sukker og smør ( ikke all smør på en gang,en og en )
Rør kremen glatt og avkjøl til kremen får en smøre konsistens, jo lengere den kaldt jo fastere blir den.
( I oppskriften står det at det er best å lage kremen dagen før, med tanke på å få den til å stivne, men jeg satte den noen timer på verandaen )
( Hvis den har blitt for fast i konsistens, gjerne pisk den opp med en håndmikser, da blir den fløffy og fin )

Mandelkaker:
Pisk eggehvitene stive, tilsett deretter sukker og pisk videre til en tykk marengs.
Mal mandlene i en mandel kvern eller food prosessor og vend forsiktig inn.
Sprøyt mandeldeigen med en sprøytespiss ut på bakepapir til små topper.
( Jeg hadde desverre ikke en stor nok sprøytespiss til mandelmassen på Mamma sitt kjøkken, så det endte med att jeg måtte bruke en gjennomsiktig plastpose )


Stek kakene midt i ovnen på 180°C i ca
12 - 15 minutter.
Avkjøl kakene på platen før de flyttes på rist.

Montering:
Ta 1 og 1 mandel kaker på ett brett, press gul krem på den ene siden og press kakene forsiktig sammen.
Sett de til kjøling før du dypper dem i sjokolade.

Så er det bare å digge inn!!!😍

Ønsker alle en god kveld videre!

Linda Rui

Likes

Comments

Innerchild Foundation

Jeg og Simon har en orginisasjon sammen med søskenbarna hans i Uganda.

Der hjelper vi foreldreløse barn.
Barn som har mistet foreldrene sine,
barn som ikke har foreldre som ønsker å ha dem lenger, barn som har foreldre som ikke har råd til å ha dem lenger.
Det er vondt å tenke på at foreldre kan si at de ikke ønsker å ha barna sine lenger.
Jeg skjønner ikke hvordan de kan si noe sånt!

Orginisasjonen våres heter
Innerchild Foundation!
Vi startet den for snart 2 år siden.
Vi har 10 barn og en nanny som tar vare på dem, på dagligbasis.
De bor i ett lite rom 30 min utenfor hovedstaden Kampala.
De har 2 dobbel senger som alle sover på.
Det er altfor trangt, men vi holder på å bygge ett stort hus, 4 timer utenfor hovedstaden, der kan de flytte å starte med jordbruk og lære seg å ta vare på dyr.
Huset er snart oppe, men vi har fortsatt veldig mye igjen.
Når huset er oppe så har vi mulighet til å hjelpe fler barn.

Hver Jul så prøver vi å lage en skikkelig Julefeiring for dem og i år det samme. De fortjener det aller beste, og det er vondt å tenke på, at her sitter jeg i Norge og har det så godt, stort hus og god mat.
Og de er i Uganda og må leve livet sitt oppå hverandre dag ut og dag inn, for at vi ikke har mulighet til å finne en litt større leilighet til dem.
Vi er innom dem nesten hver dag og hjelper dem med mat, og kjøper nye klær til dem når de trenger det. Vi gjør alt vi kan for at de skal ha det bra.
Her sitter jeg i Norge og gjør alt jeg kan, jeg samler sammen klær og donasjoner for dem og i år har jeg lyst til å samle sammen noen kroner til dem så vi kan få laget en skikkelig fin julefeiring, med god mat, god drikke, gaver og en skikkelig fin fest!

Vi spør ikke etter så mye, vi spør etter det din lommebok kan gi. det spiller ingen rolle hva slags sum. 5, 10, 20, 30, 40, 50 vi blir evig takknemlig for alt.
For 50 kr så kan man kjøpe en levenes kylling, lage mat på den, lage kraft av beina og ha den maten i 4 dager for 4 personer i familien.
En 50 lapp kan gjøre så mye for dem.

Det som er viktig for oss når folk gir donasjon er at vi gir noe tilbake.
Vi tar bilder av alt vi kjøper, av mat, drikke, presanger, av festen og av barna, så sender vi det til dem som har gitt oss noe.
De gir og får noe tilbake❤

Det er mitt høyeste ønske for Julen i år!

Hvis du ønsker å gi noe til barna i Innerchild Foundation, send meg gjerne en melding💜

Ønsker alle en fin Lørdag
💜

Linda Rui

Likes

Comments

Jul

I går var jeg med Mammsen på juleverksted sammen med husflidslaget her i Tuddal.
Mamma er med i Husflidslaget og i går ble jeg også invitert!
Det var veldig hyggelig å treffe alle damene igjen, har ikke sett dem på mange år og min tidligere rektor som jeg hadde på barneskolen var der og, det var koselig å se alle igjen.
Vi koste oss med jule gløgg, julekaker, pepper kaker, kanel boller, te, kaffe og loddtrekning!
Vi skravla og lagde tova hjerter og nålefiltet hjerter.
Jeg lagde ett hjerte der jeg nålefiltet.
Nålefilting er at du stikker en spesiell nål inn i garnet som binder ullfiberene sammen så kan forme ulla som du vil.
Det var veldig gøy og kommer til å lage fler hjerter.
Kanskje det blir min nye hobby.


Ønsker alle sammen en superfin helg!

Linda Rui

Likes

Comments