Lovisa

Nu är det 1 december och mindre än 18 dagar kvar här i Teneriffa! Det är mixade känslor, det är skönt att komma hem till kalla Sverige och träffa familjen och vänner men samtidigt har det här blivit min vardag här. Jag trivs så bra och vill verkligen inte säga hejdå till alla kollegor när man vet att man aldrig kommer att se alla personer igen. Man har ingen stress i Teneriffa, fastän att man jobbar och har lite ont om pengar är det inget som oroar en, utan man lever dag för dag och hur den än slutar så är man oftast alltid lika glad. Men jag känner att jag är klar här i Teneriffa, jag vill hem och sluta skolan och bege mig på nya äventyr. Jag är så nöjd med allting här! Ja jag vet inte riktigt, som sagt mixed feelings. Kommer säkert gråta när vi väl sitter på flygplanet..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lovisa
Aloha!! Kände att det var dags att blogga nu hehe.. Jag har som sagt börjat i receptionen nu och det är min tredje vecka här. Det är en stor skillnad mellan restaurangen och receptionen eftersom man rör sig knappt och man har inte lika mycket kontakt med gästerna. Nere i restaurangen/baren små pratade man med dom medans man tog deras disk eller hällde upp deras drinkar. I receptionen checkar man bara in dom lite snabbt eftersom alla vill bara springa upp till deras rum och ta semester, samt kommer gästerna bara hit om det är något de vill klaga på.

Jag tycker om receptionen men ibland kan det bli ganska långtråkigt, idag har vi bara 4 check in och så har det nästan varit hela veckan. Det finns ju såklart andra saker att göra under tiden men de gör man klart på 1 timme max. Resten av tiden står man här och väntar. Det jag får göra är att checka in/ut, förbereda nästa dagens check in, skriva in alla omdömen i datan som gästerna har skrivit, ta klagomål, hjälpa gästerna till rummen osv. Så man får göra lite allt möjligt! Det är kul så länge det finns någat att göra och jag ska inte ljuga.. det är lite skönt att bara sitta ner och ta det lugnt ibland.

Den här veckan har varit händelse rik.. Linda bröt sin fot vilket gör att jag får pendla mellan restaurangen/baren och receptionen. Det känns både bra och dåligt men livet är inte alltid som en dans på rosor (hur man än säger det). För när det är lugnt i repan och mycket folk i restaurangen får jag gå ner och hjälpa till, då får jag kontakt med gästerna och det gillar jag! Allt blir så mycket roligare och man tänker inte på att man jobbar, tiden bara flyger iväg vilket den inte gör när man står i receptionen. Just nu sitter jag och väntar tills jag får gå och äta och sen sluta! Mot kvällen ska jag ge sällskap till Linda och sen ska hon träffa sin familj som kom idag och jag stannar nog hemma och tar det lugnt.

Likes

Comments

För en vecka sen bytte jag och Lovisa så hon är i receptionen och jag i resturangen/baren. Det känns relativt bra, men de inte kärlek vid första ögonkastet direkt, inte andra heller för den delen. Jag började med att få jobba frukost och lunch, och eftersom jag jobbar frukost mycket i Sverige på Nobis så var jag ju van, men det här var väldigt annorlunda, från hov, bordsplacering och bordsdukar till all-inclusive och skrubba bord var en omställning. Jag är ju van att ta beställning på kaffe och placera folk får nu torka bord och mest plocka disk, efter servisen får jag skrubba stolar och sen ställa mig i baren.

Städa är inte min grej, är ju van vid att dom städar stolarna och golvet åt oss på Nobis. Hade inte riktigt hajat att allt inte måste vara super rent så jag skrubbade dessa vita(hur dum färg) stolar för kung och fosterland! De behövdes tydligen inte utan så länge de inte såg allt för illa ut räckte de med att man fick bort smulorna. Har även fått moppa golv (vilket var typ tredje gången i mitt liv jag andvände en mopp) nån gång ska man väl växa upp också. Tror att dom är relativt nöjda med mig där nere då jag har vana och är ganska omtyckt bland gästerna.

När jag står i baren är de många äldre berusade män som tycker att jag ska dansa och sätta mig och dricka med dom haha. De är jag inte helt ovan vid då jag jobbat Room-service och bor nära ett centrum där många alkoholister hänger så jag vet ungefär vad jag ska säga för att inte göra dom sura men ändå vara bestämd. I baren får jag blanda drinkar och hälla upp vin och öl i plastglas. Där trivs jag väldigt bra. Nu måste jag sova för börjar 8 imorgon, här är bilder på resturangen och på baren jag brukar stå i // Linds

Likes

Comments

Lovisa
Hola Sverige! Vet att jag inte har bloggat på ett tag men vårt internet är inte det bästa och har helt enkelt inte haft något att skriva om. Tänkte skriva lite om hur det är att jobba i restaurangen/baren och lite tankar jag har omkring det.

Jag kan börja med och att säga att det är sjukt varmt, jag har arbetat på deras terrass som är utomhus och där skiner solen hela dagen. Samma sak gäller i baren som ligger kanske fem meter ifrån restaurangen. Jag tycker att det är kul att jobba här och personalen är toppen. Men det kan vara väldigt segt ibland eftersom att de inte finns många gäster här, hotellet är fullbokat men de har inte så många rum. Eftersom att jag har jobbat på Clarion Stockholm där de hade runt 500-1000 gäster dagligen så känns det som att 300 gäster är ingenting. MEN jag klagar inte, det är rätt skönt.. hehe.. Dock lär jag mig inget vilket är rätt tråkigt för vi är ju ändå här för att lära oss saker. Det jag får göra är att duka, plocka disk, stå i baren, göra drinkar, ta hand om barområdet dvs torka bord och kolla att det ser rent ut. Och det är ju inte svårt utan man vet ju redan hur man ska göra allt. Just därför tycker jag att det ska bli kul att jobba i receptionen, lära sig att checka-in/ut osv.

Om jag ska jämföra praktiken som jag hade i Sverige och praktiken här i Teneriffa så tycker jag såklart mer om praktiken här. Förutom att det är varmt och lite långtråkigt ibland, men alla gäster är gladare och när vi väl är lediga så kan man gå ner till stranden eller hitta på något annat. Men om vi ska jämföra hotellen Playa Real & Clarion Stockholm är det en ganska så stor skillnad. I Stockholm har vi mer businessmen medans här har vi turister som är på semester, man får fler raster, det är lugnare, de har ingen skräpsortering av mat vilket jag tycker är dåligt eftersom man slänger ganska mycket mat. Ett STORT minus är deras mat som serveras till personalen! Det är nästan inga proteiner utan mest kolhydrater vilket gör att man blir mätt för 20 min och sen är man hungrig igen.. Samt är våra mattider rätt dåliga. Vi äter liksom middag kl 17.30 och sen måste vi vänta tills nästa dag när det är lunch eftersom frukosten är alldeles för tidig! Visst det är vårt val att inte gå upp och käka frukost kl 07.00 men då blir vi trötta på kvällen istället när vi väl ska jobba. Jag får se hur vi löser det här för vi är hungriga hela tiden och lagt nästan alla våra pengar på mat och det känns lite onödigt. Annars trivs vi båda jättebra och vi ser framemot att byta avdelningar, eller jag gör det iallafall haha.

Här nedan ser ni poolen, baren och terrassen. Baren ligger på högra sidan (den är rund) och terrassen är under ''trätaket''. Ska försöka att ta bättre bilder någon annan dag!

Likes

Comments

Idag är jag ledig så då ska jag på en liten utflykt kan man säga. Utflykten är till Puerto de la cruz. Jag ska åka buss för att fixa lite där osv. Men vanligtvis på våran lediga dagar brukar vi hänga på stranden, försöka träffa någon annan från klassen som e ledig och upptäcka staden, eller bara upptäcka staden.

Snart är det dags att byta, så att jag går ner till baren och Lovisa upp till repan, det ska bli kul men jag är lite otaggad, Lovisa säger att det är jätte varmt att jobba där nere eftersom det är utomhus och solen ligger på, själv har jag ju varit bortskämd med både A/C och fläkt där uppe. Men det ska ändå bli väldigt spännande! Eftersom jag är lite trött på att bara stå då jag egentligen är någon som helst vill göra någonting hela tiden istället för att när man är klar stå och vänta på att någon gäst ska komma. Eftersom jag kan lite spanska så har jag ju hört att Lovisa fått jätte mycket beröm av dom där nere och hoppas det går lika bra för mig. Jag är ju relativt van vid servering på hotell, fast att det nästan är lika många stjärnor som hotellet jag jobbar på hemma tror jag att det är rätt annorlunda här och lite slappare med hur får bära disken bland annat.


Igår i receptionen blev jag lite utråkad så jag frågade som vanligt vad vi skulle göra nu och då sa hon jag stod med att jag kunde få rätta och skriva de nya informations/välkomstbreven på svenska, de va jätte kul så jag jobbade över en kvart för att bli klar med ett stycke. Det kanske låter som att det var ene lugn dag, men på förmidagen var det incheck av kanske 20 italienska bokningar. Det var rätt kul men Italienare kan vanligt vis inte någon Engelska, så jag fick dra till med det bästa jag kunde för dom som sa att kunde lite Engelska och lägga till med spanska och dom få men ändå andvändbara Italienska ord jag kan. Vad mer kan man göra haha? Dom flesta var iallafall nöjda och sa att dom förstod de mesta och skrattade till lite när jag stolt förklarade vägen till rummet med lite italienska. Jag längtar tills skandinavierna kommer så att man får skina lite extra! Just nu har vi bara en svenska på hotellet, både hon och jag fick en posetiv överaskning när vi kunde prata svenska vid incheck, så varje gång hon ser mig hejar hon så glatt och kommer tillochmed ihåg mitt namn, jag kommer ju dock inte ihåg hennes men sånt e livet. // Linda


Likes

Comments

Hej hej! Nu har jag äntligen börjat komma in i att stå i receptionen, det var lite mycket att ta in i början men nu börjar pusslet falla på plats! Mina arbetsuppgifter är följande

Checka in folk, checka ut folk, förbereda incheckning så som att fixa nycklar och skriva kort hyra ut safety boxes, hyra ut handdukar samt tv-kontroller och att svara på de frågor jag kan.

Idag var dock världens längsta dag eftersom de inte fanns något alls att göra, så då stod jag och personen jag stod med i receptionen och kollade på vad han tyckte att jag måste göra här i Teneriffa, som tex paragliding.

Här e en bild på de kläder vi har på oss varje dag!

Likes

Comments

Lovisa

Det första jag kan börja med att säga är att VI TRIVS SÅ BRA!!! Hotellet är medium stort och fint men det bästa är att personalen är grym. Vi hade inga bra förväntningar alls innan vi kom hit, vi hade hört så mycket om deras hierarki här i Spanien. Vilket gjorde att vi trodde att vi inte alls skulle bli bra bemötta av de andra och att vi inte alls skulle trivas. Sen hade vi inte alls nån aning om hur vi skulle bo, men rummet är stort och fräscht som tur!

Idag var det vår första dag på praktiken som sagt, jag var nere i restaurangen och Linda stod i receptionen. Jag var i frukosten, lunchen och sedan stod jag i poolbaren. Man fick plocka disk, duka av/om under måltiderna. Vid baren fick jag göra drinkar, städa, plocka undan och små prata med gästerna. Allt gick bättre än vad jag trodde så man blev ju positivt överraskad.  Det är inte lika strängt som vi trodde, vi blir inte ''nedtittade'' på p.g.a att vi är praktikanter utan alla är hjälpsamma och trevliga. En kille i receptionen har rekommenderat flera ställen som vi kan besöka och hjälper oss med alla våra funderingar. Imorgon börjar jag kl 9 igen och slutar kl 17, resten av veckan börjar jag kl 14-22 och är ledig fredag & lördag!

Likes

Comments

Idag var det sista dagen på spanska kursen, jag personligen tyckte ju att det var skönt eftersom jag knappt lärde mig något nytt. Sen kom vi hem och packade ihop det sista och blev upphämtade och skjutsade till hotellet. Det är så fint!! Vi fick en snabb rundtur och sedan fick vi vårat rum, det är mycket rymligare än vad jag förväntat mig. Imorgon börjar vi praktiken, jag i receptionen och Lovisa i restaurangen. Vi båda är galet taggade och har stora förhoppningar, jag hoppas jag kommer komma in i det snabbt och lära mig mycket. Nu på kvällen har vi varit och träffat Shahla, Fanny och Julia, vi bor rätt nära varandra det tog bara 15 min att gå. Nu ska vi försöka sova! Hasta luego!

Likes

Comments

Lovisa
Tjeena! Igår var vi på vår första spanska lektion och det gick väl helt okej. Efter det drog vi till stranden och njöt av solen. Vi stannade där tills kl 17.00 och köpte mat sedan gick vi vidare till hotellet. Mot kvällen drog vi och utforskade staden. Annars så trivs vi jättebra här borta! Vädret är på topp + så har vi fått en snygg bränna, det är ju aldrig fel!

Idag åkte vi och köpte skor och lite kläder som vi ska ha på oss när praktiken börjar, sen kom vi tillbaka till hotellet. Sen dess har alla legat vid poolen och jag gick upp till rummet efter ett tag. Mot kvällen drog vi till vår spanskakurs och det gick inte så bra. Dom pratar bara spanska och eftersom att jag aldrig har läst spanska och kan inte ett enda ord förutom hola blir det rätt komplicerat. Men vi får se hur det blir i slutet av veckan..

Likes

Comments

Hej! Lite sen uppdatering men vi är på plats i våran lägenhet som vi kommer att bo i dom närmaste dagarna. Jag Lovisa och våran klass kompis bor i samma lägenhet. Imorgon börjar spanska kursen som vi ska gå på i fem dagar för att klara själva praktiken bättre.

Igår landade vi på ön runt 21, när kom ut från flygplatsen stod Marivi och Theresa som kommer vara som våra kontakt personer här nere. Vi åkte mini buss till lägenhet-hotellet och sen duschade vi av oss och gick ut och åt runt tolv på natten.
Idag har vi legat på stranden och alla har badat utom jag som har nya tatueringar och har badförbud :( Nu ska vi snart laga vår middag och sen dra ut utforska närområdet lite, de får dock inte bli försent för vi ska till kursen imorgon klockan 08:45. /Linda

Likes

Comments