Solen skiner! Så det blev en utflykt på cykel längs med floden åt andra hållet i förhållande till skolan.

Det var mycket folk ute, mer än jag trodde. Att cykla på i stort sett platt mark och glida fram i lite lagom flanörtakt är helt klart givande.

Märks att det idag var soligt och varmt och inne i våren, knappt en cykel kvar, så här tomt har det inte sett ut sedan i november.

Den här statyn finns utmed vägen. Vet inte riktigt vad den är för något. Tycker dock den mer andas romare och romarriket än kines och Kina. De har ju lyckats få fram farten i den men tycker både figur och häst mer ser forcerade ut än krigiskt beslutsamma.

Den här statyn finns också utmed vägen. Den känns mer Kina dock.

Det blå-gula huset vet jag inte riktigt vad det är, det har ingenting med Sverige att göra i alla fall :- ) .

Jag cyklade några kilometer bort till gallerian Star Avenue innan jag vände tillbaka.

Vilken skillnad det blir på himlen om man tar från solen, mycket blå, och mot solen, väldigt vitaktig.

Många vackra vyer och grönt är det.

Glad och nöjd kom jag hem igen lagom till lunchen, för att sedan åka iväg på tjejernas idrottsaktivitet.

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

Härom morgonen när jag vaknade till kyla både utomhus och inomhus, mulet och regn och humöret sjönk och mungiporna åkte ner funderade jag på hur jag kunde ändra tankarna för att vrida runt tankemönstret.

- ”Jag är så trött på kylan och det gråa mulna” blev till ”Jag är tacksam över att solen finns där bakom molnen”.

- ”Jag vill ha sol och värme!” blev till ”Solen finns där ovanför molnen och jag är så glad och tacksam att den finns där och värmer jorden för annars skulle vi inte ha någon värld”.

Fler missmodiga tankar försökte dyka upp, så jag fyllde på med fler tankar kring att jag är tacksam att jag kan gå upp, att jag kan röra mig, att jag har kläder att sätta på mig mot kylan, att jag kan tänka på solen och vara tacksam att den finns där bakom, även om jag inte kan se den just nu.

Mycket tankar kring solen bakom molnen och efter en stund slutade de missmodiga tankarna att knacka på och jag kunde känna glädje i att solen finns där bakom molnen och gör planeten beboelig och att jag får på mig varma kläder mot kylan inomhus.

Humöret och mungiporna steg och jag slapp tänka negativa tankar som egentligen ändå inte gav något, vilket det ändrade tankemönstret däremot gjorde.

🙏

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

Blåsigt, mulet och kallt men några solglimtar i alla fall. Fick sätta på värmen igen när jag insåg att det ska gå neråt 2 grader i natt. Solstrålarna var trevliga.

Skulle köpa grönsaker till middagen och hamnade rakt i värsta hysterin, hela affären var proppfull med folk med överfulla korgar på hjul. Normalt sett är det inte så mycket folk mitt på dagen, men vissa dagar verkar det vara som något slags jippo med rea på olika saker och halva området inne i butiken. Kanske är i samband med att folk får lön, vet inte riktigt, men det verkar vara ungefär en gång per månad.

Alla kassor var öppna samt att det även fanns några extra tillsatta kassor, så kanske uppåt en tio kassor öppna med långa köer, mot normalt två öppna och knappt någon kö alls.

Jag fick tag på mina grönsaker i alla fall, gurka, morot, selleri, blomkål, och kom ut därifrån.

Gick över vägen till pizzerian och köpte fyra kycklingspett för 13 RMB till lunch.

Efter middagen tog jag en promenad till European Bread för att köpa baguetter, fortsatte till fruktaffären för att köpa äpplen och sedan till Coco vid gallerian Powerlong för att köpa grönt Jasmine iste.

Det hade slutat blåsa och var riktigt skönt ute om än kallt, så jag tog en promenad längs floden på väg tillbaka. Mycket folk ute på flodpromenaden.

Hemma igen gjorde jag iordning vitlöksbröd och gräddade dem i ugnen. Uppskattat av tjejerna.

Lite bokläsning innan läggdags.

- Hangzhou, Kina -

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer