Mitt första deltagande i ”Let’s go walking on the hills” i alldeles strålande väder och så varmt mitt på dagen att jacka inte behövdes ☀️. 24428 steg har jag tagit idag + cykling till skolan och sedan fram och tillbaka över bron för att gå med gruppen, känns i benen, och efter alla trappsteg upp och ner på kullarna, men det är fint där uppe. Lång bro, tog 10 minuter att cykla över (tar drygt en halvtimme att gå).

- Hangzhou, Kina -

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

Vaknade nästan till solen, väldigt tidigt då jag fick väcka tjejerna när mannen är bortrest. Men snart kom ljuset och solen som gör så mycket för humörets glada sida.

Frukost och tidig lunch ihop med tvättmaskinen och fixa yogapass. Gjorde även i ordning och lyssnade på ett eget MediYogapass, välbehövligt och kändes bra efteråt.

Inga baguetter på European Bread och bageriet på gågatan inom bostadsområdet hade stängt så jag gick bort till Paris baguette i gallerian Powerlong. Där hade två baguetter kvar med något slags vitlökssmör ovanpå. Inte det jag tänkt mig men fick köpa en då alternativet är sötade brödskivor som visserligen kan rostas men inte är särskilt goda.

Tog en promenad längs floden på väg tillbaka. Så mycket vackrare allting är i solsken.

Jag gillar Hangzhous trafikljus. En del, som det gröna lyset, räknar ner från 11 när det börjar närma sig röd gubbe, och en del, som det röda lyset, har en fyrkant där det kommer upp röda prickar i en trekant med basen upp som blir mindre och mindre när det börjar närma sig grönt. Även trafikljusen för bilarna har sådan här nedräkning. Det känns så himla smart och blir heller inte lika hetsigt när man ser och är med på att det snart slår om.

De flesta trafikljus jag sett här i Hangzhou har sådan här nedräkning, undrar om det är så på de flesta andra ställen också.

Några gröna gubbar rör sig också gåendes när de är igång, så coola :- )

Eftersom jag igår fick upp som minne på Facebook att det var internationella pizzadagen i går, så tänkte vi äta pizza idag. Men pizzastället på andra sidan stora vägen vi brukar hämta pizza på var stängt. Bestämde då att jag skulle prova att köpa med mig Take away pizza från Papa Johns.

Både när jag gick till gallerian Powerlong i eftermiddags och nu när jag gick på kvällen såg jag att det är många affärer och restauranger som stängt igen nu över nyårsledigheten.

Det som är tråkigt med pizzorna här i Hangzhou i alla fall är att de visserligen är goda, men väldigt små och dyra. Dessa så kallade normalpizzorna, som inte alls är stora kostar 76 RMB styck. Trots att jag bara tog en liten bit av vardera pizzan blev inte tjejetna mätta och de hade inte blivit det om jag låtit bli heller. Så jag fick koka ris också.

Vi köpte Hawaii men av någon anledning följde det med en peperoni också. Jag gillar det så jag blev glad, men grymt så stark den var, fick sitta och flämta en stund när jag bet en sådan normalbit som jag brukar ta. Visst kan de vara starka emellanåt, men den här var inte att leka med. God, men fick ta pyttebitar i taget.

Hade glömt tvätten i torktumlaren så fick plocka ur den och vika ihop nu precis innan sovdags.

På dagarna hörs inte så mycket av grannarna ovanpå mer än att de spelar mycket piano. På kvällarna när vi lagt oss hörs det ofta att de går och kanske drar i någon möbel men ikväll är det full fart hör jag. Först spelade de piano ett tag och efter det har de sjungit en bra stund medan jag skrivit detta och nu är det mycket pratande. Det är så pass lyhört att hade jag förstått kinesiska så hade jag hört vad de pratar om. De har kanske gäster eller släkt där för det är ett livligt samtal från olika personer, glada verkar de vara i alla fall. Det intressanta med att bo i lägenhet.

- Hangzhou, Kina -

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

Nu är det alldeles strax nyår här i Kina. Det märks att många redan börjat ledigheten och att den är på väg. Många röda dekorationer, men inte lika mycket som vår julskyltning. I vårt hus har de hängt upp girlanger i taket och dekorationer på hissarna.

Många som nu springer runt med presentförpackningar men det verkar just vara röda presentförpackningar med mest olika matvaror, inte att man slår in och ger bort prylar som våra julklappar. Men jag känner igen stämningen här nu som kring vår jul, mycket som ska köpas och göras i ordning och man åker bort och firar med släkten. Helt klart en väldigt stor högtid och en mycket stor reseperiod. Vilket också medför att det är väldigt mycket som stänger igen.

Den här köpte vi för att vara med och fira in det nya året. Ska egentligen hänga på dörren, men det finns inga spikar varken på insidan eller utsidan och det känns inte riktigt som att vi vill spika i dörren. Tejp känns inte heller så gångbart med tyngden. Fördelen med att den hänger på garderoben i hallen är dock att vi ser den från vardagsrummet.

Nu när jag varit ute på kvällen och kom hem så hade några tänt en glöd på gården och strött ut aska och något annat i ett mönster. En person hade små skålar med aska och något annat och en annan hade tänt rökelsepinnar. Dessa personer hade sällskap med mig in och personen med rökelsen gick baklänges in genom dörr och korridor svängandes rökelsen och pratade samtidigt, vilket jag inte kunde först då, men jag antar någon besvärjelse om rening och lycka framåt, något sådant.

Alla var glada och försökte prata med mig och berätta, men det fungerade ju inte så bra då.

- Hangzhou, Kina -

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer