Jag tycker att jag blir stelare och stelare, speciellt efter att jag slutade med att rida regelbundet, så nu tänkte jag att det är dags att göra något åt det. Så klart gör MediYogan att jag blir smidigare i axlar, armar och rygg, men jag har mest undervisat och dessutom mest sittande på stol och lite grann stående, men till exempel inga liggande. Och för mig som ledare blir det så klart inte ett pass för mig när man ska ha koll på deltagarna, instruera, kontrollera tiden med mera. Och det ska det så klart inte vara heller.

Men nu läste jag på lite om olika saker och fastnade för att yinyoga hjälper till med att få bindväven, fascian, mjuk och smidig, vilket är vad jag själv behöver. Yinyoga går ut på att man intar en viss position och sedan håller den en viss stund.

Fjärilen, som jag tänkte börja med, är en höftöppnare och den aktiverar också rygg, lår och nacke. Den går till så att man sätter sig med fotsulorna mot varandra med cirka två handlängder mellan häl och höft. Man ska sedan böja sig över benen och ner mot fötterna det man kan.

Vid behov kan man lägga kuddar eller block under rumpan, knäna och som stöd framåt så man kan sitta avslappnat ett antal minuter. Dock är jag ju då väldigt stel, så att sitta upprätt över huvud taget med benen i den positionen fungerar inte. Men jag tog fasta på det där med att man ska hitta en skön position, så jag satte ryggen mot bordet och sackosäckarna visade sig vara alldeles utmärkta stöd som kunde anpassas hur som helst.

I början fick benen vara nästan upprätt och senor, muskler och bindväv var stenhårda i en sträng på insidan av låret. Jag satt så det kändes lagom mycket så det gick att sitta avslappnat. Efter ett antal minuter kändes det inte längre och det hårda var mjukt och avslappnat. Häftigt! Lät benen sjunka ner en liten bit till och efter en stund blev det mjukt och avslappnat igen.

Hela upplevelsen att sitta där avslappnat och titta på sakta, dalande snöflingor var inte alls så dumt, riktigt trevligt faktiskt.

Nu ska jag jobba med denna övning under kommande vecka och se om jag kan lyckas komma upp i upprätt sittande och bli av med bordet bakom ryggen :- ).

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

Läser om Ingvar Kamprad och att han har gått ur tiden. En stor entreprenör, startade IKEA som 17-åring och byggde ett världsimperium, inte många som har den drivkraften och affärssinnet. Och också tron på sig själv att ta sig framåt.

Att se affären, det är väl det alla stora entreprenörer är så duktiga på, att se och få till, inte att de aldrig misslyckats eller gåt bet på något, utan att just kunna se affären. Som jag har förstått det är det också en rekryteringsbrist på folk som kan se, förstå och förhandla affären, i alla fall i Sverige, internationellt vet jag inte.

I skolan en gång för länge sedan hade vi exemplet på två företag i USA som sålde is, när kylskåpen började komma började det ena företaget anpassa sig och började övergå mer och mer till att tillverka kylskåp, det företaget förstod att det sålde kyla, det såg och förstod affären. Det andra företaget blev mer och mer desperat på att sälja is och ville till och med förbjuda kylskåpen, det gick sedan i konkurs, det såg bara produkten is, och kunde därmed inte komma vidare.

Det där exemplet har jag haft med mig sedan dess, hur viktigt det är att se det vidare perspektivet och titta runt från massor av olika synvinklar både lågt och högt. Jag är inte jätteduktig på att hitta en idé och se affären, men jag har haft väldigt stor nytta av att ha förmågan att kunna växla mellan väldigt många olika perspektiv och kunna växla mellan detaljer och överblick, framförallt i jobblivet men även i privatlivet.

Så det är något jag vill med mig av, ställ dig på många olika ställen när du begrundar en sak, sätt på dig många olika skor och sätt på dig många olika glasögon, du kan bli förvånad över hur många olika tankesätt som kan uppstå då.


Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer