Första hindret, över. Andra hindret, över. Håller andan och sitter i princip själv på ponnyn. Driv. Sakta i svängen. Smacka på. Sjunde, och sista hindret, över.   Snabbt i mål, och jaa, det blir rosett! Båda ponnysarna fick rosett, alla glada på hemvägen, gladast är nog ponnymamman.Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

Det regnar. Jag sitter och tittar på. Gräset i hagen och alla blommorna glädjs åt att kunna suga i sig det livsavgörande vattnet som trillar ner från himlen. Blir det för torrt, så att växtligheten dör ut och jorden blottläggs ökar jorderosionen och grundvattenytan sjunker mer och mer, fortsätter torkan ännu mer blir det suböken och sedan breder den riktiga öknen ut sig. Inte riktigt risk för det i Skandinavien, här regnar det tillräckligt och tillräckligt ofta för att det ska vara grönt hela sommaren. Och fruset vatten, snö, finns på vintern. Det är aldrig särskilt långt till en sjö.
”Hej, sa Petronella i från plaske by.
Det är tid att fälla upp sitt paraply.
Sen så ska vi traska kring och ha det kul.
Det får gärna plaska ända fram till jul.
Glada ska vi ropa: Tjenare och mors!
Segla allihopa bort i en galosch.
Segla hela natten intill ljusan dag.
Är du rädd för vatten? Det är inte jag.”
Text: Lennart Hellsing

It’s raining. I watch. The grass at the pasture and all the flowers are happy to claim the lifedependent water from heaven. If it got to arid, so the vegetation dies and the ground lies bare the erosion increase and the groundwater line sinks more and more. The subdesert spread and then the real desert comes. No such risk in Skandinavia, it rains too much and too often for that, the whole summer is green and on the winter there is frozen water, snow. And here are never far to a lake.

Basilika i kryddträdgården. Basil in the herbal garden.

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

Läser Catarina Göthbergs punkter som har hjälpt på vägen att ta kontroll över livet och sitta i förarsätet. Första punkten: ”Ta hjälp utifrån med barnpassning, städning eller vad som behövs.”
Städning och annat praktiskt kan väl vara bra, om man har möjlighet. Barnpassning, nja, beror väl på. Bra för jobbet är det ju, men, förutom att vara på dagis hela dagarna som småbarn, och sen ha ytterligare barnpassning, om ändock i lugnare miljö, nja. Funderade själv på vad jag skulle ha velat ha hjälp med när barnen var så små. Det som krockade allra mest med jobbet var så klart att jag ville hämta tidigt och inte ha så många timmar på dagis. Så klart hade varit jätteskönt om någon hämtat och lagat middag etc. Men det var ju vara med barnen jag ville. Hade varit perfekt om man haft någon som gjort själva hämtningen, tagit hand om allt som hade med mat och städning och tvätt att göra så jag hade kunnat vara med barnen, självklart varit med i hemsysslorna, men fullt ut haft tid att göra både hushållssysslor och annat ihop med barnen. Men grundtanken håller jag med om, ta den hjälp utifrån som går, till det som ger värde i ditt liv.

Catarina Göthberg vann Positions chefspris 2012 och är nu chef på Upplands motor. Krönikan finns i sin helhet i tidningen Position (Unionens chefstidning) 1.14.

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer