Dagens middag innan barnens träning. Stekte potatisen som var kvar från igår, kyckling färdig från frysen, stekt lök, sparris samt färdigköpt currysås från helgen (jag) ketchup (barnen). Enligt principen man tager vad man haver och får till något.

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

Unga arbetslösa ska inom 90 dagar erbjudas arbete, praktikplats ­eller en ­utbildningsplats att gå till, säger (S) som vallöfte om de vinner. Låter bra och fint. Det är väldigt lätt att säga saker som ”alla” håller med om, men desto svårare att få det att fungera i praktiken.

Hur ska dessa arbeten se ut och finansieras i praktiken? Med tanke på att SSU vill att vi tex. ska bojkotta hamburgerrestauranger för att de har dåliga arbetsvillkor och låga löner så bör ju då löneribban ligga högre i jobbgarantin, vilket lär kosta en hel del pengar.
Drar vi det till sin spets ska vi alltså bojkotta att handla från ungdomar med riktiga jobb, samtidigt som vi ska erbjuda alla arbetslösa arbete /…/ inom 90 dagar….

När jag gick ut 9:an började jag på gymnasiet. Det gjorde inte min kompis. Just de åren fanns en ungomssatsning som gav praktik och lite lön under en begränsad tid upp till ett år tror jag det var. Det fanns alla möjliga typer av arbete att välja mellan på en lista. Min kompis genomförde en av dessa praktiker och gick sedan vidare till andra arbeten. Senare las detta ner, pga brist på pengar och att antalet ungdomar blev för stort. Vi ungdomar hade svårt att förstå varför då det gav praktik och de allra flesta sedan gick vidare till andra arbeten. Vi kunde inte förstå hur det var bättre att betala ut bidrag eller arbetslöshetsersättning i stället för att betala för praktik. Vadå olika budgetar och kassor?????? Man måste väl se till resultatet????

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

Fixardag i stallet och en dag ihop med barnen. Det är det bästa med hästarna att vi helt kan dela intresset ihop. Inte som gymnastiken där jag skjutsar och tittar på, utan med hästarna är vi delaktiga ihop. Vi pysslar, rider och kör ihop. Även vissa tävlingsgrenar kan vi göra ihop, som tex sportkörning där både barnen och jag kan tävla ponny. En av få sporter som går att dela med barnen på lika villkor.

Mockning, mockning, mockning av hagarna blev det idag. Här behövs inget gym, en grep och många sedermera fullastade skottkärror som körs till gödselstaden räcker bra till för träning av de flesta musklerna.

Barnen red ut i det vackra vädret innan sin insats gällande mockningen.

Gemensam fika på uteplatsen. Kladdkaka, dammsugare, hallonkakor. Men först grekisk yoghurt med honung, mm bara så gott!

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer