​Att gå i ettan. Numera går det bra och relativt fort att läsa de sidor i boken som ska läsas, men ena barnet har också frågor till texten som ska skrivas ner svar på. Och det tar otroligt lång tid att komma på hur en mening är och vad som ska sägas. När väl det är klart, går det ändå rätt fort att skriva ner texten. Men just att komma på hur man ska formulera sig i en hel mening i skrift är inte självklart. Vid vanligt samtal bubblar det hur mycket som helst…

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

God morgon! Underbart att titta i rabatten och se påskliljor och pärlhyacinter börja blomma. Underbart att titta i naturen och se videkissar, tussilago och blåsippor.

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer

av Khaled Hosseini, 2007. En stark skildring av 30 år av Afghanistans historia och kultur och dess kvinnor i synnerhet. När man läser om de olika krigens makabra fasor blir man extra glad över att bo i Sverige. När man läser om de förtryckta åren under talibanernas styre, efter Sovjets fall och innan västvärlden började bomba, vet man inte om man ska skratta eller gråta över de helt absurda omänskliga grymheterna. För även om personerna i boken är fiktiva så är tyvärr inte handlingarna det.

Vill man läsa mer fördjupat om Afghanistan bör man absolut läsa denna bok. Även de som är intresserade av kvinnans roll i olika kulturer och synsätt bör också läsa denna bok.

Lindansarmama.se

Gillar

Kommentarer