Idag var det uppehåll så efter lunch bestämde jag mig för att gå en promenad i de parkområdena som går längs med gatan utmed floden.

Det finns många fina planteringar utmed gatorna. Både dessa och parkområdena sköts om väl och man ser ofta parkarbetare som jobbar med skötseln.

Själva parkerna är fint iordninggjorda med små dammar, fint anlagda gångvägar, sittplatser, pagoder med tak och sittplatser och en varierad växtlighet med träd, buskar och markväxter och blommor.

Det var så skönt att få lite natur runt omkring mig. Speciellt kändes det bra när jag hade de stora träden runt mig, kunde andas in och känna in naturen som omgärdade hela mig. Trivdes och kände mig glad. Bra att de har tänkt på att bygga in så mycket träd och växtlighet som de gjort och gör i den här staden. Naturen behövs.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God morgon! Grå himmel, inget regn och runt 16 grader. Vill ha ljuset, helst innan jag vaknar, så medvetandet tar in ljuset i takt med att det ljusnar. Drog bort gardinerna så fort jag vaknade men ville ligga kvar i sängen ett tag till. Tittar ut på ljuset.

Detta ljus från solen som gör att vi alls finns till. Alla fotoner som går in i växter och djur och gör oss levande. Som gör att vi behöver kontakten med naturen för att fotonerna ska kunna landa i våra kroppar och ge oss liv. Livskraftens byggsten.

Hur många fotoner får du i dig idag?

Likes

Comments

Det har varit blygrått och regnet har växlat mellan strilande och häftigt hela dagen och fortsätter även nu på kvällen. Bilden är från i morse när det tillfälligt var en liten ljusglimt bland molntäcket.

En riktig mysa inne dag. Vi fick gå och handla på kvällen och först fick jag den här ruggiga mörkt-kallt-regn-blåst-jag vill vara inne känslan. Men det var inte så kallt, och med andra skor med hela sulor så jag höll mig torr var det rätt ok ute. Lite mer åt hållet gummistövel och en regnjacka så man slapp bli så fuktig + mitt paraply så hade jag faktiskt kunnat tänka mig att gå en promenad. Det är väldigt fuktigt med 95% luftfuktighet. I morgon ska jag försöka få på mig regnkläder och promenera bort till parken, saknar lite naturkänsla.

Likes

Comments

Dottern bakade en god äpplepaj idag. Vi hade kvar mjöl och socker sedan tidigare. Smör och margarin har inte så stort utbud här. Finns några få olika i små paket på ca 200 gram och mindre, och det är dyrt. Det största paketet på 200 gram kostade 53 rmb. Inte säker på om det är smör eller margarin.

Receptet hittade vi i den medtagna blåa Vår kokbok.
150 gram smör eller margarin
3 dl mjöl
1 ägg
Blandas ihop till en deg som den ugnssäkra formen kläs med.

Skala och skiva 2-3 äpplen, beroende på storlek.
Blanda socker och kanel (hade vi med från Sverige) i en skål. Vänd runt äppelskivorna och lägg dem i formen.

Grädda i ugnen med 200 grader och ca 20-50 minuter beroende på ugn och äppelsort.

Den blev god men det hade varit gott med vaniljsås till. Inget som vi hittat dock, vet inte ens om det finns här. Vaniljglass hade vi nog kunnat få tag i om vi velat.

~ Hangzhou, Kina ~

Likes

Comments