Idag kom mitt handgjorda lyckosmycke. Visst är det fint! Blev glad när jag såg det på bild och kände direkt att det där vill jag ha. Blev lika glad när jag öppnade kuvertet idag och fick se det i verkligheten. Så nu har det flyttat he till mig. Ibland blir det så där att man ser något, pryl eller något i naturen, som bara gör en glad. Sådan härlig känsla!

Det fina Lyckosmycket är handgjort av Niia Design, en ung duktig entreprenör, som finns på Instagram och Facebook under @niia.design. Det finns även lyckoänglar och armband i samma fina stil.

Likes

Comments

God morgon! Strålande sol, knallblå himmel. Man kunde tro det var mitt i sommaren tills jag tittade på termometern, minus en grad.

Kändes frostigt och lite kylslaget på vovvens morgonpromenad men glömdes bort så fort jag fick syn på blåsipporna som gillat de senaste soliga dagarna. Blev så glad!

Tog till mig solen och skogen, blev mottaglig och drog i mig massor av kraft. Naturen är verkligen en boost för kropp och själ.

Ha en fin och solig dag!

Likes

Comments

Sol och blått både på lunch och efter jobbet ☀️, kunde äta middagen ute 🍜. Så mysigt! Fick även efterrätt med nybakad kladdkaka 🍘 från tjejerna. Gott!

Dagen har rullat på. När jag åkte hem och funderade på min egen middag blev jag först väldigt sugen på sushi, sedan på avokado. Alltså slog jag till med sushi med avokado 😄. Så gott! Satte mig i trädgården och njöt av varje tugga i solskenet med fåglarna kvittrandes runt mig. Så härligt! Jag är väldigt glad över den lilla trädgården vi har. Just det här att kunna få vara utomhus på ett enkelt sätt. Betyder jättemycket för mig.

Läste något intressant för ett tag sedan om just sushi. Att misosoppan, wasabin och ingefäran balanserade upp den kalla sushin på olika sätt så att maträtten som helhet blev neutral för kroppen att smälta och ta upp. Skulle tro att de flesta gamla österländska maträtterna är komponerade med ett sådant tänk. Det kanske den västerländska maten också var för länge sedan. Undrar hur mycket sådant där tänk som har försvunnit ur vår västerländska kultur.

Känner mig pigg och glad av solen och den sköna kvällen i trädgården.

Sov så skönt, det ska jag göra.

Likes

Comments

God morgon! Halvfrostigt, marmorerad himmel med solstrålar och blått. Tittar i rabatten efter mina saknade pärlhyacinter och ser att de finns och börjar komma.

Inser att allt inte måste hända samtidigt, att det kan ske i sin takt. Kände så i går förmiddag, att jag orkar inte stressa till en tid, jag behöver få ta morgonen i min egen takt, saker skulle göras, men då fick jag helt enkelt stanna kvar längre och göra dem, än att stressa för att komma till utsatt klockslag.

Både natur, sinne och kropp behöver få göra saker i sin takt, utan att stressa.

Ha en underbar dag!

Likes

Comments

Massor av sol idag ☀️, vovve som klarade av att strosa runt på gården utan att skälla o rusa på allt o alla 🐕, fick hjälpa ett lamm som fastnat i foderhäcken 🐏, fick njuta av en skön stund på seneftermiddagen i trädgården 🌱🌷🌸☀️, avslutar med en kopp grönt te 🍵 o nu blir det sängen 🛌. God Natt ✨🌝!

Likes

Comments

Tillbringade dagen utomhus i det härliga kulturlandskapet. Jag och vovven tog en lång, strosande promenad i skönt väder. Långa, djupa andetag, ingen tidspress, slappna av och sänka axlarna. Tittade, tänkte och lyssnade på det jag såg och hörde. Så skön känsla i kropp och sinne när vi kom tillbaka till stallet. Njöt av en långsam frukost.

Fixade med stall, hage och ponny ett tag innan det var dags att hämta dottern. Tog varsin ponny och red ut på en härlig tur. Det är något speciellt att rida ut i naturen ihop med sina barn, en obeskrivlig lyckokänsla som inte kan beskrivas, samklang med naturen och livet.

Underbart!

Likes

Comments

God morgon! Blå löften mellan molnen, sex plusgrader och vindstilla. Hittade en rutschkana på vägen. Blev sugen på att åka. Undrar om jag skulle våga åka det nu för tiden, släppa kontrollen och kasta mig ut? Den här rutschkanan var inte så hög

Likes

Comments

God morgon! Mulet, varmt och skönt ute. Mulet är en riktig standard tycker jag. Hade gärna sett lite sol. Men det är nu sopat på gångbanan till garaget. Slätt och fint, behöver inte lyfta på fötterna alls. Tur naturen finns så man kan få lite träning i att lyfta fötterna och balansera. 

Precis som livet, hade kanske varit tråkigt om det bara var helt slätt?

Likes

Comments

Jag passerar en rätt stor bil med en ung tjej vid ratten. Utanför står en kille som hon pratar med. Men bilen står still mitt i en korsning precis utanför en större parkering. Många bilar som ska både in och ut från parkeringen. De står uppenbart väldigt mycket i vägen.

En av bilarna som har svårt att ta sig förbi tutar på dem. Men den naturliga reaktionen att Oj, vi står visst i vägen, vi flyttar oss, uteblir. Istället flinar killen mot den tutande bilen och räcker fingret tills bilen försvunnit ur synhåll.

Varför då? Jag står i vägen, men det skiter jag i! Och den som påpekar något kan dra någonstans.

Jag tycker den här avsaknaden av vanligt normalt hyfs bara blir vanligare och vanligare. Tyvärr. Du ska inte tro att du är något, är inte bra, men jag vet inte om JAG-går-först är så mycket bättre.

Bilen på bilden har inget med texten att göra.

Likes

Comments

God morgon! Vattendropparna trillar ner från skyn men det är vindstilla och sex plusgrader så det är riktigt skönt ute. Jag hade gärna gått en härlig skogspromenad med vovven istället för att åka till jobbet.

I brist på skogen stannar jag upp vid rabattens kant och tittar på kantväxterna och ogräset som trängs om utrymmet mellan stenplattorna. Nyfikenhet. Tänker på nyfikenheten i nuet hos barn och hundvalpar, ja alla djurungar. Någonstans tappar vi nyfikenheten på nuet omkring oss och försvinner i tankar framåt, eller för den delen bakåt. Jag tror det är viktigt att bevara nyfikenheten, den lätta, enkla nyfikenheten.

Beroende på ens egen omständighet kan det vara allt från, hur känns mina tankar just nu, hur känns min kropp nu, till hur det känns att bestiga Mount Everest.

Hur ser din nyfikenhet ut?

Likes

Comments