Hår, sminke, negler & hud

INNEHOLDER ANNONSELENKER

Dette innlegget har jeg lovet dere lenge, og her er det endelig!

Håravfall er noe av det kjipeste man kan oppleve. Uansett om man er mann eller kvinne, ung eller gammel. Årsakene til håravfall er mange, men det som fysisk skjer er felles for alt håravfall: Hårsekken slutter og produsere hår.

Hver enkelt hårsekk i hodebunnen vår er som en liten, fantastisk fabrikk. På mikronivå skjer det SÅ mange ting inni den lille fabrikken, at det helt utrolig at den kan være så liten. Den delen som har noe med håravfall å gjøre er selvfølgelig vekstsenteret. Hver enkelt hårstrå har en syklus, som er delt inn i tre: vekstfase, overgangsfase og hvilefase.

85% av håret vårt befinner seg til enhver tid i vekstfasen, altså den fasen hvor håret vokser litt hver dag, 1% av håret er i overgangsfasen, hvor veksten stopper opp og håret går over i hvilefasen. Hvilefasen (14% av håret) varer i ca 3-4 mnd og her faller enten håret av på egenhånd, eller det blir dyttet ut av nytt. Og det er i denne fasen det kan oppstå problemer.

Hvis hårsekken ikke klarer å komme seg ut av hvilefasen, vil det heller ikke vokse ut noe nytt hår. Dermed vil fler og fler hårsekker havne i hvilefasen samtidig og håret vil merkbart bli tynnere. Hvis hårsekken er på ferie lenger enn 3-4 mnd vil den til slutt legge ned produksjonen for godt, og hårtapet vil være permanent. Heldigvis (!) har vi forskere som jobber med hvorfor slike ting skjer, og hva man kan gjøre for å forhindre det. Som den hårnerden jeg er, blir jeg så imponert over hvor mye teknologi som finnes inni de produktene vi frisører er så heldige å få jobbe med!

KÈRASTASE SPECIFIQUE ANTI-HÅRTAP

- Bain Prévention er en shampo mot håravfall, som stimulerer hodebunnen. Fordelene ved å stimulere hodebunnen er mange, og denne shampoen booster produksjonen av hårfibre og jobber for å gjøre hårfibrene fyldigere. Det vil si at samtidig som den holder hårfabrikken i gang gir den deg en følelse av at håret har blitt fyldigere, allerede ved første vask!

- Cure Anti-Chute er selve kronen på verket i hodebunnsserien til Kérastase. Dette er et seks-ukers program, spesielt mot aktivt håravfall. Uten at jeg skal gå altfor dypt inn i teknologien inneholder denne hele TRE patenterte virkestoffer, som de fantastiske forskerne hos Kérastase har utviklet; Aminexil 15 000 PPM: Aminexil®, GlucoLipide GL® and Madecassoside som i kombinasjon hjelper til med å bevare hårtettheten*. I tillegg har ampullene anti age-egenskaper som hindrer hårsekkene i og dø ut for tidlig, forankrer håret i hårsekken, og beskytter mot oksidativt stress som kan være skadelig for hårproduksjonen.

Ampullene skal påføres hver dag, i seks uker. Håret trenger ikke å være nyvasket :-)

- Masque Hydra-Apaisant er en helt fantastisk hodebunnskur. Denne har ingen direkte innvirkning på håravfall, men den er ekstremt god for hodebunnen. Og som nevnt er det jo hodebunnen som holder hele systemet i gang, så man bør uansett være ekstra snill mot den. Den er helt ideell for alle som sliter med et hodebunnsproblem.

*Klinisk testet. 119/130 testpersoner vs placebo. Daglig påføring i seks uker.

KÈRASTASE DENSIFIQUE - FOR TYNNENDE HÅR

Densifique er en serie for deg som har opplevd hårtap, og ønsker å få fylden din tilbake. Dette er så utrolig smarte produkter, som faktisk klarer å vekke til liv hårsekker som er i dvale, slik at de starter opp produksjonen igjen! Hvor kult er ikke det?

- Bain Densite & Fondant Densité er shampo og balsam som vil gi fylde, tekstur og styrke til håret ditt etter første vask. Dette er produkter med en kosmetisk virkning, og vil ikke være med på å gi deg flere hårstrå. Men alle produktene i serien samarbeider, for at miljøet i hårsekken, hodebunnen og håret skal være optimalt! I tillegg er det veldig fint med produkter som gir deg fylde og volum, uten at håret blir trått og matt. Det tror jeg det spesielt er mange kvinner som savner! Det er fint med volum, men man vil gjerne kunne gre håret etterpå :-)

- Densifique & Densifique Homme (for menn) er et ampullsett som inneholder den kuleste hårteknologien jeg vet om! Disse ampullene inneholder to superhelter: Stemoxydine og Glycane. Tidligere i innlegget forklarte jeg at det kan oppstå problemer hvis hårsekken ikke klarer å starte opp igjen etter hvilefasen. Det skjer fordi stamcellene som har ansvar for dette ikke har et levedyktig miljø. Stemoxydine klarer å etterligne det miljøet disse stamcellene trenger, slik at de klarer å starte opp igjen! Effekten av det: At du får opptil 1000 (!) nye hårstrå. Det er jo HELT RÅTT! Clycane er molekyler som ansvar for fornyelse av celler, og tykkelsen på hårfibrene dine. Har du høy konsentrasjon av disse molekylene blir altså hvert enkelt hårstrå tykkere.

Med andre ord: Disse ampullene gir deg opptil 1000 nye hårstrå, og hvert hårstrå blir tykkere og sterkere!

Kan det bli bedre?


VELDIG VIKTIG Å HUSKE PÅ:
Hårtap og tynt hår er to forskjellige ting, som må behandles hver for seg. Opplever du aktivt hårtap (altså at du fortsatt mister hår) må du behandle det med Specifique. Har du opplevd hårtap, og ikke har fått tilbake den fylden du hadde, kan du behandle det med Densifique for å få tilbake fylden. Det er veldig viktig å behandle problemene i riktig rekkefølge :-)

Er det noe du lurer på? Spør i vei! 👇

Likes

Comments

Bøker, tv & film

HØYDEPUNKT & NEDTUR

Denne uken har vært veldig rolig, og det har faktisk ikke vært noen store oppturer, eller nedturer. Dessuten har været stort sett vist seg fra sin dårligste side, og det har vært mye regn, vind og mørke dager. Det eneste høydepunktet jeg kommer på er at jeg har tilbragt frihelgen min innendørs, under pleddet, med tekoppen i hånda - og jeg har ikke et fnugg av dårlig samvittighet!

LATTER

Kjæresten er veldig god til å finne morsomme Instagram-kontoer, og denne her har vi ledd oss ihjel av de siste ukene! Dette er en humor/parodi-konto relatert til Game of Thrones, så det er en forutsetning at du kan navnene og historien. Alle referansene til serien er nemlig helt feil, og det er så hysterisk morsomt 😂

King in da Norf, der altså...

ANBEFALING

Denne ukens anbefaling er faktisk en film som vi så i går. Spotlight er basert på den sanne historien om hvordan The Boston Globe avdekket at den katolske kirke har skjult systematiske overgrep på barn, over hele verden helt siden 60-tallet. Historien er utrolig, men sann, og avisen fant bevis på at et enormt antall prester hadde begått overgrep mot barn, uten og verken få straff eller miste jobben. Utrolig spennende film!

GOD SØNDAG, ALLE SAMMEN ♥︎

Likes

Comments

Hår, sminke, negler & hud

Lately og lately, fru Blom!

Jeg har omtrent vært like flink til og oppdatere Instagram, som jeg har vært til å oppdatere bloggen. Med andre ord: Ikke flink i det hele tatt. Men heldigvis har jeg vært litt mer regelmessig der!

Her er en liten samling av hår som har gjort meg ekstra glade!

Det er alltid ekstra gøy (og skummelt!) med store forandringer!
Den blåfargen 💙

Hun har et helt fantastisk hår, og vil ha en ny flette hver gang 😊

Når en ung jente klipper av seg det lange håret <3

Lite kan gjøre mye!
Olaplex salongbehandling & toning = 🙏

Modellen min på Wella Blonde Expert.
Og den venninna mi som har lengst hår, men er minst kresen 💛

Den perfekte lysegrå fargen 💀

Ha en fin kveld!

Likes

Comments

Hverdagsfjas (og mas)

Hei! Og god kveld :-)

Da var mandagen her igjen, "hurra"! Herlighet, var det ikke lørdag bare for et øyeblikk siden?! Mandag morgen er ikke min favoritt, og jeg synes stort sett alltid det er litt stressende med en ny uke. Det ligger så 'mye' press i det og utnytte mandagen, starte med blanke ark, lage en supersunn smoothie til frokost, og sette opp ukeplan for resten av uka - osv. For å være helt ærlig synes jeg det er ganske slitsomt! Er ikke mandag en sånn dag man bare skal kjempe seg gjennom, for så og kapitulere på sofaen når kvelden kommer? Jo, jeg tror det.

Dagen har, ikke overraskende, gått med til jobb. Jeg valgte å si ja til en kunde i dag, som sårt trengte å fikse seg, selv om det betydde at jeg måtte jobbe overtid. Siden jeg ikke har barn, og kjæresten klarer seg veldig fint selv, velger jeg å være fleksibel når det kommer til jobb, så lenge jeg kan. Dette har jeg gjort siden jeg var lærling, og det har lønnet seg, i form av mange faster kunder. Kunden var så takknemlig og glad for at jeg tok meg tid, så jeg fikk en vinflaske i gave! Altså... <3

Før jobb hadde jeg negltime, og fikk ny, fresh gelélakk på neglene. Jeg elsker all slags jåleri, og unner meg det så ofte jeg kan! Etter at jeg selv ble frisør er ikke et frisørbesøk noe å glede seg til lenger (det er ikke like avslappende som det en gang var), men det har jo åpnet en verden av nye jåleting for meg! Hadde jeg ikke jobbet som frisør er nok sjansen liten for at jeg hadde begynt hos fotpleier, hudpleier, prøvd Juvederm (filler), etc. Det er så mye lettere å ta i bruk sånne tjenester når man kjenner de som gjør det! Neglene mine fikser Kathrine, som holder til i 2. etg på Olav Tryterud Studio :-)

Nå skal jeg flate helt ut og sette på en episode av House <3 God natt!


​Hvordan takler du mandag morgen?

Likes

Comments

Uken som gikk

Herlighet det er lenge siden forrige "Uken som gikk"! Jeg har ikke hatt en siden uke 13 (!), men så har jeg heller ikke vært spesielt aktiv på bloggfronten generelt. Nok om det - her kommer uansett oppdateringer for denne uken :-)

Høydepunkt
På onsdag hadde kjæresten bursdag (Happy 26th!), og selv om han er den dårligste jeg kjenner til å feire bursdagen sin, vekket jeg han med gave og kaker på senga. JEG syntes i hvert fall det var koselig, haha!

Nedtur
Å få beskjeden om at Therese Johaug var blitt tatt i doping, for så å få vite at alt skyltes en SÅRSALVE, var definitivt ukens nedtur! Hvis det viser seg at mengden stoff tilsvarer bruk av krem synes jeg det er helt sykt at det blir kalt doping i det hele tatt! Hvem i huleste er det som hadde dopet seg bevisst ved bruk av KREM?! Altså... Det er kanskje på tide at dopoinglista oppdateres til også å gjelde mengden av virkestoff, før det i det hele tatt blir snakk om doping?

Irritasjon
De to-tre siste ukene har jeg vært så uendelig trøtt, og nå begynner det å bli utrolig irriterende! Jeg er trøtt, har vondt i hodet, blir svimmel og er generelt uopplagt. Jeg føler meg ikke syk, bare... trøtt. Bare det å sette seg ned for å blogge blir anstrengende fordi jeg hele tiden glipper med øynene, så jeg må konsentrere meg for å holde de oppe. Legetime neste!

Latter
I går sto jeg på kjøkkenet og stilte D (som satt i stua) et spørsmål. Jeg fikk ikke noe svar, og gjentok spørsmålet, men fikk fortsatt ikke noe svar. Jeg ble i et millisekund bekymret for at det hadde skjedd noe, snudde meg for å gå ut i stua, og rundt hjørnet titter ansiktet til D fram, med det dustete "jeg står her for å skremme deg"-smilet sitt. FY F som jeg skvatt! Det endte med at jeg løp etter han med et litermål med vann, som han fikk over seg... Velfortjent, etter min mening! Jeg HATER når han skremmer meg sånn, noe han utnytter til det maksimale.

Craving
Denne uken har jeg oppdaget en ny favoritt: vaniljekesam med oppkuttet jordbær og plommer. Plommene som er i butikken nå er SÅ gode! Veldig godt som dessert eller på kvelden når man (i hvert fall jeg) ALLTID har lyst på noe usunt.

Bilde
Jeg husker ikke hvilken dag det var, men en av solnedgangene denne uken var bare så sinnsykt fin! ♥︎

​Hvordan har din uke vært?

Likes

Comments

Bøker, tv & film

... eller hvis du er som meg: Hele året er serietid!

Jeg (og kjæresten) er seriejunkies uten like, og sluker den ene serien etter den andre. Jeg blir helt flau av å tenke på hvor mange timer jeg bruker på å se serier i løpet av et år. Men, det er aldri så galt at det ikke er godt for noe; jeg kan jo anbefale det videre! Her er et bittelite utvalg av serier jeg er veldig glad i!

HOUSE - SHERLOCK - BONES

House er lege, men bryr seg ikke en døyt om mennesker, er avhengig av smertestillende og har som hovedregel at "Everybody lies". Det eneste han bryr seg om er å stille en diagnose. House minner meg litt om Harry Hole (for de av dere som har lese Jo Nesbø); fullstendig mislykket privat, men ekstremt flink i jobben sin - og derfor MÅ man bare like ham!

Sherlock er en modernisert utgave av Sherlock Holmes, og dette er en serie både kjæresten og jeg har falt helt for! Sherlock er i kjent stil en supersmart og overobservant privatdetektiv, som får hjelp av sin høyre hånd Watson, men utover det er alt ganske annerledes. Sherlock har mobil, Watson skriver blogg, og alle badguysene bruker teknologiske verktøy. Dette er en miniserie, med 3-4 episoder i hver sesong - og den er SÅ verdt å se hvis du liker tradisjonelle Sherlock! Det er alltid en spennende vri, skurkene er supersleipe, og Sherlock er genial. Perfekt kombo.

Bones er nok en 'gåteløser'-serie, hvor en gjeng veldig smarte mennesker innenfor hvert sitt felt, samarbeider med en FBI-agent for å løse merkelige mord. Jeg faller jo for ALT som har med mordgåter og nerdeting å gjøre, så denne serien er skapt for meg, siden jeg får begge deler. Når er sagt er det en veldig fin storyline utenom alle mordgåtene, som jeg synes det er verdt å få med seg :-)

ORANGE IS THE NEW BLACK - STRANGER THINGS - iZOMBIE

Hvis du ikke har sett Orange is the new black MÅ du gjøre det. Nå! Det er en av de aller beste seriene jeg noengang har sett. Den handler i hovedsak om søte, uskyldige Piper, som blir satt i fengsel for en relativt liten narkodom. Serien er basert på en sann historie, og er bare så fantastisk fin. Det er så mange flotte mennesker, så mange skjebner, og den er utrolig spennende. Bare se den. Du skjønner hva jeg mener.

Stranger Things er en ganske ny Netflix-serie, og for oss som vokste opp på 90-tallet (og fikk med et lite gufs fra de glade 80-tall) gir den veldig gode 'vibes' tilbake til da! Den minner litt om en blanding av Jumanji og E.T., for det er både overnaturlige vesener, et paralellt univers, og en gjeng med utrolig søte og modige barn. Veldig søt og helt urealistisk serie.

iZombie er en serie jeg ble veldig overrasket over. Jeg trodde serien skulle være en kjempeteit utgave av The walking dead, men det er den ikke i det hele tatt! Jeg eeelsker hovedpersonen (hun er så søt!) og jeg får virkelig dyrket min lidenskap for hvitt hår og blek hud, haha. Veldig lett og fin underholdning, uten masse gørr og teite zombiegreier.

GAME OF THRONES - VIKINGS

Game of Thrones begynte jeg å se på i sommer, etter at jeg hadde fått uendelige forsikringer om at den var verdt å se. Og det er den. Den er gjennomtenkt, voldelig, har et cast med fantastiske skuespillere og er så ulidelig spennende! I tillegg er serien fullstendig uforutsigbar, og det er det som skiller den aller mest fra andre serier jeg har sett. Du har ikke sjans i havet til å gjette hvem som overlever, og hvem som dør - hvem du kommer til å like, eller hvem du kommer til å hate. Jeg skal ikke lyve og si at serien ikke fæl, for det er den virkelig til tider, så er du veldig skjør er ikke dette serien for deg (men det har du sikkert allerede fått høre). Et stort pluss er at det ligger mange episoder ute, så du kan 'kose' deg med den gjennom hele høsten!

Vikings er en annen serie i kategorien voldelig, men det er jo underforstått i tittelen. Det er så mange kule karakterer i denne serien, og Jeg har alltid likt å lese om vikinger, og derfor har jeg ikke så stort problem med at serien er voldelig - for det er liksom en del av greia. Og det som denne serien har til felles med Game of Thrones er at kvinnene også er mektige; girl power blir jeg alltid glad av å se på!

​Hvilken er din favorittserie?

Likes

Comments

Hår, sminke, negler & hud

INNEHOLDER ANNONSELENKER

I løpet av det siste halvåret har jeg funnet noen makeup-favoritter som jeg har veldig lyst til å dele med dere. Dette er produkter som har fått fast plass i sminkepungen min, fordi de virkelig innfrir forventningene!

Estée Lauder Double Wear Foundation er den aller beste foundationen jeg noensinne har prøvd! Og jeg har prøvd MANGE. Jeg har oljete hud i t-sonen og er normal/tørr ellers, og jeg hadde egentlig gitt opp å finne en foundation som kunne takle begge 'problemene'.

For meg er det også veldig viktig at den holder seg fin alle timene jeg er på jobb, for det er ikke noe ålreit at sminken er på vei AV ansiktet etter første kunde er ferdig, og det er ikke alltid tid til å freshe opp mellom kundene. Double Wear har holdt seg fin - uten annen oppfrisking enn litt mattende pudder - i hele TOLV timer på huden min. Det er ikke noe jeg forventer av en foundation, men det var en veldig hyggelig overraskelse da jeg så meg selv i speilet på kvelden 😊 Den dekker absolutt ALT, men blir likevel ikke kakete eller ekkel å ha på huden. Den er rett og slett alt en foundation skal være.

Jeg har den i fargen 1N2 ECRU, som er den lyseste. Den er hakket for mørk til meg nå på høsten - dessverre!, men jeg har hørt rykter om at Estée Lauder holder på å lage flere lyse nyanser, yay!

Chanel Joues Contraste Powder Blush, i fargen 71 Malice. Det er en nydelig, lys rosatonet blush, med et hint av fersken og litt shimmer. Den passer til absolutt alle makeup-looks, både hverdags og fest, og gir akkurat passe glød i kinnene. Og den er så utrolig drøy i bruk, i hvert fall på min lyse hud, hvor det ikke skal så mye til.

MAC Cremesheen 'Creme in you coffee' er min nye høstfavoritt innen leppestift. Fargen kommer ikke helt til sin rett på bilde, den er noe mørkere og brunrosa. Helt nydelig!

MAC Retro Matte er nok min favoritt-linje innen MAC-leppestifter, fordi jeg elsker matte lepper. 'Retro Matte' er en superfresh fuschiafarget leppestift. Dette er absolutt min go-to leppestift når jeg har en dårlig dag, eller skal på fest og ikke orker så mye sminke. Elsker den!

Estée Lauder Double Wear Concealer kjøpte jeg da jeg fant ut at foundationen var så bra. Når den var så sinnsykt imponerende tenkte jeg at concealeren ikke kunne være noe dårligere. Og det er den ikke heller! Jeg bruker den som en under-eye concealer, da jeg ikke har så mye urenheter som må dekkes, og det funker den helt nydelig til. God dekkevne, lett å blende inn og holder en halv evighet! Jeg har den lyseste fargen, 1C Light (Cool) ✌

Hva er dine makeup-favoritter akkurat nå?

Likes

Comments

Hverdagsfjas (og mas)

​Hei dere!

Jeg hadde jo egentlig sagt takk og farvel til denne bloggen, og fortsatt på mitt eget domene. På søndag kveld klarte jeg det kunststykket å slette HELE bloggen. Jeg får ikke en gang logget inn. Og siden min webhotell-leverandør ikke kan hjelpe meg, uten at jeg betaler (!) for det, fortsetter jeg like gjerne her :-) Jeg kjenner at jeg blir litt vrang når noen jeg allerede betaler skal ha ekstra betalt for noe jeg anser som service.

Det er uansett MYE hyggeligere å blogge i et fellesskap, så det er aldri så galt at det ikke er godt for noe ;-) Håper dere som har fulgt meg har lyst til å følge med videre! Dere kan fortsatt bruke lindanordgard.no som adresse, da det ikke er noe galt med domenenavnet :-)

xo Linda

Likes

Comments

Hår, sminke, negler & hud

Etter at granny grey og lyse pastellfarger entret motebildet for et drøyt år siden har vi frisører virkelig fått kjent på hvor utfordrende det er å jobbe med bleking. Jeg har vært gjennom så vanvittig mange blekeprosesser nå, og jeg synes det er på tide med en hårguide på temaet. Det er en del ting jeg opplever at dere som kunder bør vite litt mer om :-)

Det er mange som ikke tenker på utgangspunktet når de har lyst til å bli lyse. Man må ta hensyn til hvilken mørkhetsgrad du har, tidligere behandlinger, hvilke produkter som har blitt brukt, og hvordan hårkvaliteten din er. Jeg har ikke en farge som heter "Platinablond" jeg kan ta over ditt mørkebrune hår, som gjør deg hvit. Det er heller ikke sånn at jeg kan lysne håret ditt til en bestemt farge, dessverre. Det hadde jo vært så mye enklere!

Men hvorfor er det sånn?

1. TONEHØYDE

Hvor lys eller mørk du er er selvfølgelig det første jeg ser på. Har du svart hår og har med et bilde av ei som er perfekt platinablond vet jeg at vi i hvert fall trenger to blekebehandlinger. Hvorfor?

Blekingen jeg jobber med (som er kåret til verdens beste bleking 11 år på rad) er fra Wella, og lysner opptil syv steg på én behandling, som har en virketid på 50 minutter (med påføring, skylling, etterbehandling, osv tar det selvfølgelig lenger tid). 

Her kan vi ta i bruk enkel matte for å beregne hvor lys du kommer til å bli; Du er en nivå 1 på skalaen under + syv steg opp = Nivå 8. På én runde med bleking blir du altså ikke lysere, fordi blekingen ikke klarer å lysne det mer.

Nivå 8 (eller dybde 8, som vi kaller det) varierer på ulike fargekart mellom å være mørk blond/mellomblond/lys blond ('The Level System' er veldig forenklet), og er absolutt en fin farge! Men den er ikke hvit/platina. Og den kommer mest sannsynlig heller ikke til å se ut som på dette kartet. For alle farger, med unntak av hvit og svart, har undertoner.

2. UNDERLIGGENDE PIGMENTER

Alle farger har underliggende pigmenter, og når man skal lysne et hår kommer de virkelig til syne. Hvis du tar en titt på tabellen over ser du at de underliggende pigmentene på dybde 8 er gult og oransje. Det vil si at fargen du har fått etter blekingen er preget av de fargene. Og hvis du har lyst til å være kald er du mest sannsynlig ikke helt fornøyd akkurat nå :-P

Så da må hårfargen korrigeres. En korrigering kommer i mange varianter; det kan brukes en minicolor eller toning (en toning har veldig mange forskjellige navn - glossing, glansvask, toning, skyll, etc). Den toningen må inneholde farger som demper gult og oransje, for at fargen din skal bli kaldest mulig. Komplementærfargen til gul er lilla, og komplimentærfargen til oransje er blå. Altså: Min korringeringsfarge må inneholder begge deler.

Oransje og mørk gul er ganske sterke farger, så av og til må man korrigere fargen ned én tone. Det vil si at for å bli kaldest mulig må du kanskje korrigeres med lilla og blått med en tonehøyde 7.

Kort oppsummert: Du er fortsatt ikke platinablond.

3. HÅRKVALITET

OM blekingen lysner syv steg forutsetter at jeg kan blande blekingen sterkest mulig. På de aller fleste hår, fordi de allerede er behandlet, kan jeg IKKE det. Gjør jeg det vil de lyse stripene du tok for tre måneder siden mest sannsynlig falle av i vasken. Vil du risikere det? Kanskje. Vil jeg risikere det? Nei. Det vil si at i stede for å få deg opp på en nivå 8 (som er best case scenario, med maksimal lysning) vil du mest sannsynlig ende opp på en nivå 5-6.

Noen kunder ønsker at man skal fortsette å bleke for enhver pris. Men å kreve av frisøren at h*n rett og slett skal ødelegge håret ditt, det er ikke rettferdig. Jeg ønsker å være stolt av jobben jeg gjør, og det gir ikke en spesielt god følelse å gjøre en behandling som man VET at kommer til å ødelegge (deler av) håret til kunden - UANSETT hvor mye h*n vil det selv!

Overbehandlet hår som har falt av "i vask".

4. TIDLIGERE BEHANDLINGER

Hvis en kunde har brukt butikkfarge og vil bli lys kan man som regel legge til noen steg i lysningsprosessen. Det lysner saktere, blir ofte ujevnt, og det kommer som regel frem mer varme (rød, oransje, gule) pigmenter enn det gjør i et naturlig hår. Kort sagt gjør det jobben vanskeligere. Jeg garanterer aldri hvordan resultatet blir når det er butikkfarge i et hår. Rett og slett fordi jeg ikke vet hvordan det vil reagere. I tillegg er det en del farger man får kjøpt i dagligvarebutikk, på E-bay osv, som det ikke går an å bleke bort - men, det vet man jo aldri før man begynner å bleke.

5. INTERNETT HAR IKKE ALLTID RETT

Sosiale medier og internett er genialt. Jeg bruker timesvis på å se gjennom bilder, lete etter nye fargeoppskrifter, og få inspirasjon. Men forskjellen på meg som frisør og deg som kunde er at jeg ser på alle bilder med et faglært blikk. Jeg kan forestille meg hvor lang tid det har tatt, om lys/filter/redigering påvirker hvordan fargen ser ut, og hvor mye det koster. Og det er tre veldig viktige ting som ofte går i glemmeboken.

Både kolleger og jeg har opplevd at kunder sender oss videoer eller "oppskrifter" de har funnet på internett (spesielt fra YouTube), som de bruker som motargument når vi sier at det de ønsker ikke er mulig på én behandling. Og for å være helt ærlig blir jeg litt provosert av akkurat det. VI sier det vi sier, og anbefaler det vi gjør, på grunn av ERFARING. Ikke fordi vi ikke kan, eller vet, hvordan vi gjør det.

Kim Kardashian er et eksempel mange kommer med når jeg prøver å forklare hvor vanskelig det er å gå fra mørk til lys. Og det er i og for seg et godt eksempel på at det er mulig. MEN: Den første behandlingen, som gjorde henne sånn som dette tok 8 timer. 8 timer er en hel arbeidsdag. Det vil si at for å en gang komme i nærheten av et sånt resultat må du sette av en hel arbeidsdag/skoledag, for å sitte hos frisøren.

Frisøren må også sette av hele arbeidsdagen sin til deg. To timer hos frisøren koster som regel mellom 1500-2500 avhengig av hvor mye du gjør, hvor du bor, osv (salonger har ulike utgifter, ergo ulik timepris - det gjelder for alle bedrifter). Hvis to timer koster 2000,- må du ut med i nærheten av 8000,- Er du villig til det?

Og etter åtte timer ble heller ikke Kim Kardashian hvit. Hun ble egentlig ganske gul, i følge bildene som er tatt i dagslys. På bilde nummer tre er den lysere og jevnere, men den er fortsatt ikke hvit. Og det er sannsynligvis etter blekerunde tre - så til og med verdensstjernene må bruke tiden til hjelp!

De aller fleste har lest/hørt/opplevd at det å gå fra en veldig mørk farge til hvit ikke går an, og det er sjelden folk forventer det. Men du som er mellombrun må fortsatt gjennom en prosess som ligner på denne, hvor de samme hensynene må tas. Og er håret ditt allerede skadet/svakt må frisøren ta hensyn til det, og blande blekingen svakere. Er du en nivå 5 på skalaen, og frisøren må blande blekingen mild for å unngå og ødelegge håret ditt havner kanskje også du på en nivå 8-10, selv om du i utgangspunktet er lysere. 

Dette er et mye mer realistisk bilde på hvordan en lysningsprosess foregår! Og ikke minst hvordan den BØR foregå.

Vær realistisk, tenk på at du skal ha hår igjen, og at frisøren gjør så godt h*n kan! Aller helst rådfør deg med den frisøren du skal til på forhånd, slik at h*n får sett deg, vurdert hårkvaliteten og gitt et prisoverslag. Da unngår du å gå ut fra frisøren kjempeskuffet fordi det ikke ble som du hadde tenkt.

Helt til slutt har jeg lyst til at dere skal se på denne filmen. Dette er grunnen til at frisøren sier stopp, dette er grunnen til at du må bruke riktige produkter, dette er grunnen til at vi anbefaler Olaplex, dette er grunnen til at vi ikke alltid kan innfri ønskene dine - uansett hvor mye vi har lyst til det.

Les guiden min om Olaplex her.

Kort oppsummert: Vær snill med håret ditt, stol på at frisøren gjør så godt h*n kan, og vær tålmodig!
Det er så mye mer verdt det 'in the long run' :-)

Likes

Comments

Sommeren er defintivt min favorittårstid, og den tiden på året jeg er flinkest til å senke skuldrene og tillate meg å slappe av. På alle områder. Og jeg tviler på at jeg er alene om det. Her kommer tre fullstendig stressfrie tips for å ta vare på håret gjennom sommeren :-)

BRUK UV-FILTER

Det er ikke bare huden som trenger beskyttelse mot sola, det gjør også hår og hodebunn! Hodebunnen din er veldig sart, og det er IKKE godt når den blir solbrent - jeg snakker av erfaring. Jeg bruker dobbelt opp (både solhatt og UV-produkter), for å slippe å få en smertefull overraskelse i dusjen på ettermiddagen 😁 Heldigvis har produsentene skjønt at de aller færreste ønsker å gå til innkjøp av et produkt som KUN har UV-beskyttelse, så de er også veldig ofte både varmebeskyttende, pleiende og fargebevarende i tillegg. Hurra!

JEG ANBEFALER
Mine to favoritter er Uniq One (spraylotion) og Kerastase Soleil CC-Creme (krem). Uniq One har en veldig snill pris og gir god solbeskyttelse og kambarhet til håret, men jeg må bare si at cc-cremen fra Kérastase, den er to die for!

Den lukter vanvittig godt, roer ned håret uten at det blir tungt, og håret blir så blankt at du nesten kan speile deg i det. Jeg ELSKER den ❤ og skulle virkelig ønske at det var et helårsprodukt! Hvis du skal unne deg litt hårluksus i sommer; velg denne! Uten tvil.

GI HÅRET EN RENS

Når man kombinerer sol med saltvann og klor samler det seg opp mye grums i håret, og det påvirker både hårkvalitet og hårfarge. En del blondiner opplever at håret blir gulgrønt, og selv om det ikke synes på brunetter skjer akkurat det samme i håret. Bruk en renseshampo 1-2 ganger i uken, og avslutt gjerne med en hårkur. Håret er ekstra mottagelig for pleie etter en god rens :-)

JEG ANBEFALER
Shampoen fra Kérastase er en mer lukseriøs variant av renseshampo, og er laget både for å beskytte, bevare fargen og rense. Wellas alternativ inneholder ikke pleien du får fra Kérastase, men renseegenskapen er det ingenting å si på. Når du har sjamponert to ganger knirker det i håret! 😌 Et godt alternativ for deg som ikke vil bruke masse penger på et "tilleggsprodukt". Når det er sagt kan du faktisk bruke shampoen fra Kérastase daglig, men det kan du ikke med Wella Pure. Et SÅ rent hår trenger ingen!

BRUK EN CLEANSING CONDITIONER

På sommeren - spesielt på sydentur - blir det til at man dusjer oftere. Jeg synes det er deilig med saltvannshår på stranda, men når jeg kommer hjem vil jeg gjerne at det skal føles rent igjen. Cleansing conditioners er helt genialt fordi de renser ut styling og smuss, men tuller ikke med fuktighetsbalansen i hodebunnen, eller tørker ut håret. Jeg har blitt helt avhengig! Vask håret som vanlig 1-2 ganger i uka (avhengig av hvor mye styling du bruker, eller om du har vært mye i klor/saltvann), og bruk cc-en de andre dagene. Også helt genialt for dere som trener mye!

JEG ANBEFALER
Jeg har blitt helt avhengig av cleansing conditioners; følelsen av at rent hår som ikke føles dehydrert er magisk! Og det er et stort pluss at jeg kun trenger å ha med ett produkt i treningsbagen, eller kan spare noen minutter på hektiske dager. Matrix Biolage er den jeg selv har i dusjen akkurat nå. Min er for fint hår, men det finnes varianter for normalt, grovt og krøllete hår også. Kérastase sin cc er egentlig for dere med brusete og/eller krøllete hår, men jeg opplever ikke at den IKKE fungerer på andre hårtyper av den grunn. Uniq One er en allrounder, som de aller fleste kan passe til, uavhengig av hårtype :-)

- SHOP THE POST -

ADLINKS

Etter min mening er dette de tre viktigste tingene å huske på i sommer, i tillegg til å ta en skikkelig hårkur av og til - men det gjelder jo hele året! Jeg kan love deg at om du legger litt innsats i hårpleien nå på sommeren, vil du ha igjen for det i hele høst og vinter.

Ha en fin fredag :-)

Likes

Comments

Instagram@linordhair