Juli närmar sig sitt slut och jag har nu en månad kvar av mina arbetskontrakt. Har alltså spenderat närmare 11 veckor i denna stad som jag känner så stark hat-kärlek till, ändå känner jag mig inte alls redo inför skolstarten i september.


Som jag tidigare berättat så består min vardag mestadels av jobb, men vid sidan om det har jag trots allt hunnit med lite annat. Jag har varit på Ruisrock, ordnat möhippa åt Olivia, haft vinkväll med Lina från jobbet, shoppat (och återigen shoppat way too much!), gymmat, umgåtts med min pappa på tumis, åkt vattenskoter, kört till Jeppis endast för att få umgås några få timmar med bestie, haft en spontan utekväll och somnat med Albin vid min sida nästan varje natt.

Att inte behöva ha några måsten, saknas nu från min "checklist" i sommar. Som tur är det endast en månad kvar och sedan får jag pusta ut i form av två veckors semester innan skolan drar igång.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Under en längre tidsperiod har jag insett hur otroligt slösaktig jag är och hur otroligt mycket impulsköp jag gör nästan dagligen. Att spendera tid runt på stan och strosa omkring i olika affärer efter jobbet gör så att pengarna flyger ur plånboken titt som tätt.

Eftersom jag nu funderat över min penga-konsumtion, så har jag kommit till en slutsats att jag verkligen bör tänka igenom vad det är jag egentligen lägger pengar på? De största bovarna för min egen del är alltid "special occasions", dvs. stress- och impulsköp ENDAST för att få något nytt att ha på sig under kvällen. Men använder jag sedan plaggen i fortsättningen? Jo, de flesta plagg kommer till användning men tyvärr har jag en hel del näst intill oanvända plagg som endast ligger och samlar damm. (Dock sålt en stor del av det på loppis i sommar! Woop!)

Jag har nu verkligen börjat inse värdet i att köpa märkeskläder. Det må svida i plånboken för stunden, men i längden kommer det verkligen att löna sig när en ännu efter 5-10 år kan bära samma plagg. Jag har även fyndat märkeskläder på loppis för en otroligt billig peng, så det lönar sig alltid, eftersom det är både ekonomiskt och miljövänligt. Kvalitet före kvantitet, right?

Ett tips är att försöka beställa plagg online, kolla in mellandagsrean och gå på loppis, så sparar du även en del pengar. När du sedan shoppar märkeskläder är det även viktigt att försöka fundera igenom hur ofta du kommer använda plagget, vilka kläder det passar med och kanske även försöka ha en viss färgskala som du håller dig till. För min egen del är det ofta svart, vilket kanske verkar tråkigt, men det passar i stort sett till nästan vilket tillfälle som helst.

Likes

Comments

Juli-månad är redan här och det känns som denna sommar bara rusar fram. Jag visste nog själv att denna sommar inte var menad för en massa äventyr och storslagna planer när jag tackade ja till två arbetsplatser, men ändå känns det som att jag väntar på något extra.

Som tur är det ju några större händelser som är inplanerade i min kalender och det är jag tacksam över. Får helt enkelt vara tacksam över mina två jobb och tjäna lite pengar medan andra spenderar. Samtidigt även försöka njuta av Vasa-livet, vännerna och de få soldagar vi har innan jag återvänder till skolbänken i Åbo i höst.

Så där annars då? Jo, jag mår bra även om jag går runt som en zombie pga. sömnbrist. Saknar såklart mina vänner som inte hänger runt i Vasa i sommar, men det är sånt man får ta. Planerar även in några nya tatueringar i sommar, så nu får jag bara boka tid så jag får det gjort också innan Cypern resan!

Likes

Comments

I tisdags blev det en realtivt spontan utgång med farosgänget. Blev absolut en lyckad och rolig kväll, men gårdagen började däremot inte lika bra eftersom jag för första gången ever försov mig rejält och blev försenade till jobbet. Tack och lov jobbade jag med Lina som mestadels skrattade bort min panik och ingen värre skada skedde som tur!

Fastän det är roligt med variation på arbetsfronten, så kan jag ändå konstatera att jag nästa år endast kommer satsa fullt på ett jobb, vilket högst troligt kommer vara inom vårdbranchen. Om jag stannar i Åbo över sommaren eller kommer hem till Vasa vet jag inte än, det finns ju så mycket bra med båda städerna att jag alltid har beslutsångest när valet närmar sig.

Skulle även jobbat idag, men det gråa vädret gav mig en ledig dag istället. Ikväll styr vi kosan ner mot älskade Åbo, i helgen väntar nämligen ruisrock! Vilket kommer bli så otroligt roligt! Att sova i vår alldeles egna säng och äntligen få lite egentid med Albin är ju förståss heller inte dåligt! Så tummen upp för kommande helg (och så ber jag till vädergudarna att solen snart dyker upp och värmer tillvaron!)
Likes

Comments

Tänk...Tänk att ett liv kan vara över på en sekund. Att livet är så pass skört att någon annan kan göra valet för dig om du lever eller dör. Jag är paff. Stum. Tom. Mållös. Vad händer? Varför? Jag vill hjälpa så mycket att jag spricker. Men jag kan inte! Jag kan inte ändra det som hänt. Snälla, låt det vara ogjort! Jag hoppas och ber att alla ni där ute, aldrig någonsin tar livet för givet. Ta hand om varandra, var snälla mot varandra och älska endast och sluta hata. Snälla jag ber er. Allt känns bara så jävla orättvist och fel just nu.

Likes

Comments

Hejhalåå!

En tid sen sist igen, (sorry for that). Det har hänt en hel del sen senast. I onsdags firade bl.a. jag och Albin vår 2 årsdag genom att åka till Strand-Mölle på varsin pizza. Idag har jag även jobbat min 6:e dag i sträck och imorgon har jag en dag till innan jag får vila 2 dar.

Men vet ni vad, idag har vi även äntligen bokat Cypernresan! Vi åker via Göteborg för att hälsa på min faster och mina kusiner och sedan flyger vi från Göteborg till Larnaca. Vi ska dock bo på ett hotell i Ayia Napa, så blir ca. en timmes bussresa i Cypern efter landning, men det ska väl nog gå bra. Nu är jag sååå taggad! Ett steg närmare resan ❤

Förutom det har jag även skickat in ett skolarbete och fått GK, samt hunnit på gym, shoppat en hel del nytt, printat ut över 100-sidors tentmaterial och lunchat med några vänner.

Hoppas ni mår fint, för trots min otroliga sömnbrist är jag så lycklig just nu.

Likes

Comments

Vi har ÄNTLIGEN bestämt oss. Vi ska till Cypern! Resan är dock inte bokad än, eftersom vi hade önskat oss en semestertid på ca. 9-12 dagar, men de billigaste paketpriserna hittas som en vecka alternativt två veckor. Så vi bestämde oss att det är bäst att endast åka en vecka istället, eftersom två veckor blir lite för lång tid på ett och samma ställe. Ska dock kanske försöka kolla ifall vi råkar hitta billiga sista minuten flyg för en weekend-trip någonstans när vi väl kommit hem från Cypern. Man måste ju passa på innan skolan drar igång igen.

Men ja, nu vet ni... Cypern it is! Och jag är så otroligt förväntansfull och taggad, har hört så otroligt mycket bra om stället! Säg gärna till om ni känner till några billiga bokningssidor eller andra tips inför resan, sevärdheter, matställen etc? Tack!

Likes

Comments

Vasatorg har under de fyra senaste dagarna kryllat med liv pga. internationell stormarknad. Verkligen roligt när staden vaknar till liv och man får se lite mer folk från andra delar i världen. Varför bloggen stått tom nu i ca. två veckors tid beror på att jag helt enkelt jobbat väldigt mycket. Jag har även vid sidan om försökt göra undan några skolarbeten, men konstaterat att jag inte kommit någon vart (= självdisciplinen suger!).

Min skoltrötthet är maximal, och jag har ännu en inlämningsuppgift samt tent att skriva innan jag endast får njuta av sommarlov och fokusera på jobb. Idag började även min 7 dagars arbetsvecka. Ska alltså hinna med massa jobb, skolarbeten, tentläsning samt gym och kompishäng där emellan. Suck och stön...

Måste försöka kämpa det sista nu för att sedan stolt kunna betjäna mig själv med lite ledighet inför midsommarn. Hoppas ni har det bra, kram.

Några bilder från min snapchat under den senaste tiden (lllindaa).

Likes

Comments