Hej, hej!

Pampasveckan är äntligen här och imorgon åker vi upp till Vasa för att dra igång denna fest-vecka! Ikväll har packning, skolarbeten och planering stått på schema, allt utom skolarbeten har hittills uppfyllts. Denna vecka är en av årets mest hektiska men roliga veckor, så ser verkligen fram emot veckans program. Roligaste på hela veckan blir trots allt att få krama om och festa loss med mina otroligt saknade vänner! ❤

Får verkligen njuta av allt det roliga som komma skall under veckan, eftersom jag nästa vecka drar ut på fältet igen i fyra veckor på hemskjuvårdspraktiken. Hoppas ni får en lika rolig och händelserik vecka som mig och kommer ihåg att njuta till max. Hoppas vi ses på pampas veckan! Kom gärna och säg hej om ni känner igen mig! Kram


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Go'kväll på er!

Har under de två senaste veckorna sovit rätt oroligt och vaknat flera gånger per natt, orsak vet jag inte riktigt? Men jag går därför stundvis runt som en zombie och försöker orka med alla deadlines i tid. Ikväll har jag skrivit på ett engelska arbete och helgens planer ser ut att endast bestå av plugg och träning som det ser ut just nu. Är iallafall så otroligt glad att jag fått tillbaka min träningsmotivation igen, nu ska jag minsann träna så mycket jag orkar innan en hel sommar i Vasa och en lång paus från gymmet.

(bjuder på bilden nedan i väntan på sommaren ⬇. En gammal goding från sommar 2008 med min bestie of all time, dock har vi ombytta hårfärger i dagens läge)

Glömde förresten berätta att jag fått ett till sommarjobb! Så nu har jag ett heltidsarbete samt jobb som inhoppare till andra stället vid behov. Kommer bli en mycket intressant och annorlunda sommar, men jag ser verkligen fram emot den! Vart jag fått sommarjobb meddelar jag i efterhand när jag skrivit på kontrakt, eftersom saker och ting i värsta fall ibland kan ändras när det är frågan om jobb.

Ta hand om er, Kram.

Likes

Comments

När smärtan är som värst ligger jag endast på golvet, kurar ihop mig till en boll och skriker inombords medan tårarna forsar ner för min kind. Ibland känns det som att jag är ett barn igen, hjälplös, oskyldig och omedveten av framtiden.

... Som min mamma brukar säga. "Var tacksam över dina känslor. Skulle du inte känna hat och sorg så starkt som du gör skulle du heller aldrig uppleva sann kärlek. Det är nämligen inte alla som har lyckan att få känna alla känslor så starkt som du gör." Men stunderna jag ligger där på golvet, hjälplös och ensam så är det inte tacksamhet jag känner, nej jag känner mig mer förbannad och förkrossad, orättvist behandlad.

Det är ju så sant som alla säger. Jag hatar för länge och älskar för starkt. Jag är så överdriven i mina känslor. Förlåter för lätt men glömmer så trögt, jag tror för givet att något fint ska hålla livet ut. Jag lägger hela mitt hjärta och själ på spel, men lämnas kvar nedslagen och övergiven.

Den finaste gåvan du någonsin kan ge någon är ditt hjärta, din tid och din kärlek. Om personen inte klarar av att vara varsam med ditt hjärta, så är det inte din förlust utan deras.

Likes

Comments

Veckorna går hur snabbt som helst just nu och redan nästa vecka är det dags för pampas! Idag fixade Albins syster även biljetter till FSLF:s sitz åt oss, som ordnas nästa veckas torsdag. Ser verkligen fram emot att få fara på sitz i Vasa och troligen lära känna några nya människor.

Idag har jag varit på gym och en sväng in till centrum för att köpa mig en ny sports-BH från Stadium och några nya trosor från Lindex. Passade på när jag fått Stadiums rabattkuponger på posten och var verkligen i behov av en ny tränings-BH.

I skrivande stund ligger jag bara i soffan och slöar, borde ta tag i några skolarbeten som dock inte lockar ett dugg. Men nästa vecka hinner jag inte med några deadlines, så det gäller verkligen att få uppgifterna gjorda så jag kan belöna mig själv ordentligt med nästa veckas festligheter.

Likes

Comments

En ny vecka är här igen och min morgon började på bästa sätt. Tog sovmorgon och fixade till en vitaminrik frukost i form av några mackor, bärsmoothie och lite ananas. Har väldigt mycket skolarbeten att fixa ikväll så är tvungen att ladda batterierna för idag. Ska även försöka dra mig till gymmet senare om jag hinner. Åbo bjuder även idag på sol, så även det gör en alltid på bättre humör.

Nu ska jag kolla färdigt PH och sedan så småningom börja dra mig till skolan. Ha en bra start på veckan!

Likes

Comments

Kikar endast in här en snabb sväng för att säga hej. Har repat mig från gårdagens undersökning och idag återvände jag till skolbänken. Fick ett slag i ansiktet när jag märkte de otroligt många deadlines vi har under de inkommande veckorna. Det är bara effektivt plugg som gäller en tid framåt nu. Imorgon har jag också tent i psykiatri som jag verkligen måste komma igenom, så ikväll hittar ni mig framför datorn resten av tiden.

Hoppas er torsdag annars varit bra. Själv traskade jag in till stan en sväng efter skolan och beslöt sedan att be Albin med mig till Pub Niska på deras pizzabuffé som lunch. Verkligen så gott! Humöret har även varit på topp tack vare solen som Åbo bjudit på.

Imorgon kväll ska jag även försöka klämma in ett gympass, annars är helgens planer rätt öppna, så annat än plugg har jag inte planerat in. Take care.

Likes

Comments

Nu har jag än en gång övervunnit en rädsla och överlevt dagens koloskopi undersökning. Gårdagens tarmtömning var kanske den tyngsta biten eftersom jag fick springa på toaletten ca. 20 gånger och heller inte äta något på hela dagen efter kl.12. Jag hällde i mig ca. 4 liter av tömningsmedlet och började sedan må rätt så illa. Som tur var sa läkaren idag att tömningen gått bra och att undersökningen gick utmärkt. Jag är frisk som en nötkärna, de hittade alltså inga fel på mig, vilket var märkligt med tanke på mina symptom. Men nu kan jag äntligen andas igen och njuta av nuet och inte oroa mig i onödan, eftersom jag fick det bekräftat att min tarm är helt frisk och normal.

Troligen beror mina symptom på ungefär samma orsak som min pappa har, dvs. överkänslig tarm. Min pappa har nämligen också genomgått samma undersökning och de hittade heller inget fel på honom. Får alltså bara försöka hålla fast i hälsosam kost och regelbunden motion så mår nog min mage även som bäst!

Likes

Comments

Idag är det extakt två år sedan jag och Albin hamnade på samma efterfest och började sedan vårt äventyr tillsammans. (OBS! Inte vår officiella 2-årsdag!) Vem visste att vi nu två år senare skulle vara tillsammans och även kalla varandra sambon. Roligt hur allting slutar till slut. Trots våra otroligt många gropar på vägen är jag otroligt glad att idag få kalla honom min. Vi har växt något otroligt i vårt förhållande tillsammans, men även som enskilda individer. Och vi kan även båda hålla med om att vi lärt oss ett och annat av varandra under tidens lopp, eller hur Albin?

Likes

Comments

Nu är jag hemma i Åbo igen och ska ta och försöka plocka upp lite i lägenheten och sedan lägga på bastun och unna mig själv en lång dusch.

Idag har jag äntligen hört av ett sommarjobb, så om några veckor när jag igen åker upp till Vasa blir det att skriva på kontrakt. Dock jobbar jag endast som extra, så håller alla tummar och tår att jag ännu hör av något annat ställe för att försäkra mig om lite mer jobb i sommar. Denna nyhet gjorde dock min måndag lite bättre och det känns verkligen bra att ha något att se fram emot så här i mars.

Ovan ser ni en del av mina favoritfoton. Blev så nostalgisk hos farmor & farfar i lördags då jag bläddrade igenom gamla album, passade samtidigt på att ta bild på några av mina favoritfoton of all time!

Likes

Comments

Hej på er!
Sitter i bussen på väg ner till Åbo för tillfället. Det har varit ett skönt veckoslut hemma i Vasa och har fått träffa några saknade vänner, upplevt Vasas studieliv och fått träffa familjen.

På onsdag är det en stor dag. Jag ska nämligen på en läkarundersökning, som jag varit nervös över väldigt länge. Jag har haft problem med magen rätt så länge, specifikt mina tarmar, alltså fick jag en remiss till en koloskopi undersökning för ett bra tag sen. Så imorgon ska jag göra en s.k. tarmtömning och dricka 6 liter av ett tömningsmedel. Ser alltså inte fram emot dessa inkommande dagar, men det blir skönt att ha det över och ÄNTLIGEN få svar på vad det är för fel med min mage.

Hoppas ni får en underbar vecka! Hör av mig!

Likes

Comments