​En härlig förmiddag med brorsonen. Vi busade både inne och ute. Han tankar mig full med energi och kärlek. 

Jag blev så fulltankad av energi att jag fick en idé om att gå och simma. Har bott här ett år nu och simhallen är på gång avstånd. Jag masade mig dit, en darrig promenad blev låg, lägre, lägst. Får starta med en fika i deras café. Alltid vara lösningsfokuserad är A och O. Fikan blev längre än vad jag trodde, simskolan hade tagit över simhallen. Men ändå skönt, då fick jag andas ut det låga o komma tillbaka till det stabila igen 💙

Simningen flöt på fint, jag älskar träning i mitt eget tempo. 


Älskade Eric är på innebandy så middagen intogs själv framför tv:n idag, libanesisk falafel, ris och grönsaker. Ibland får man göra det lätt för sig 😘

Massa kärlek

Linda ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​I helgen hade vi julfest för Kungsbacka Diabetesförening. En mysig tradition som vi hållt i många år. Åldersgruppen är stor, alla deltar från det lilla barnet till pensionären. 

Att leva med diabetes är utmanande och då krävs det att det finns mötesplatser där man kan få ventilera, byta erfarenheter och umgås. 

Dagen bjöd på julbuffé, julmusik, tomtebesök och lotteri. 

En finfin lördag ihop med medlemmarna! 

All kärlek!

Linda 

Likes

Comments

Distansstudier passar mig som handen i handsken. Idag står det semenarium på schemat, det betyder att med hjälp av headset så kommunicerar jag med människor och lärare från hela Sverige. Det finns en knapp för att räcka upp handen och en annan symbol påvisar vem det är som pratar för att hålla ordningen lite.

Idag är blodsockret bråkigt högt, det är provicerande. Jag ger insulin och försöker kompensera men idag vill det inte. Jag behöver ha is i magen, andas och strukturera upp. Det är svårt att tvingas ta så stora medicinska beslut själv, ibland tar jag beslut snabbare än jag hunnit tänka vilket påvisar att detta börjar bli så naturligt för mig så det bara görs. Men ibland får jag stanna upp, insulin utan eftertanke är ju farligt. Jag behöver ha en plan A, B och C.

Är evigt tacksam över den tekniska utrustningen som hjälper mig att hålla koll. Har en app i telefonen som hjälper mig räkna ut insulin kontra kolhydrater. Tack gode gud att jag slipper ha allt i huvudet. För alla er med diabetes kan jag varmt rekomendera "KHkollen". Den är bra och pedagogisk.

Nu är det dags att börja förbereda för semenarium.

All kärlek!

Linda

Likes

Comments

Idag var hela familjen på ett mysigt julbord på Skårs gård i Fjärås. Det bjöds på glögg (tyvärr ej light) men enligt Eric var den god i alla fall ;-).

Sedan fick man gå in i ett kallt rum som serverade det kalla på julbordet, det fanns mycket att välja på och jag blev egentligen mätt av första omgången men är det julbord så är det, man ska vara trött på julbord på julafton då har man lyckats ;-). Det varma slank ner med gott resultat och efterrätten bestod av ris ala malta samt julgodis. Jag tog och doserade med insulin så gott jag kunde. Det resulterade helt ok, startade på ett blodsocker som visade 4 och avslutade på ett 8,6. Inte ofta man lyckas men någon gång ska vara den första.

Syskonbarnen spred mycket glädje under middagen, jag satt mest och njöt av stämningen och samvaron.

Som dryck beställde jag en julmust light, vilket servitrisen påpekade först att dom inte hade så jag beställde en ramlösa men när han kom med allas drycker så hade han en julmust light med. För mig är det absolut inte hela världen om det inte erbjuds light dryck men för barn med diabetes kan känslan bli exkluderande när light inte exsisterar. Minns känslan som barn när light drycken inte fanns, ofta hade vi med en i reserv men ibland tar man det för givet som idag. Därav är det en viktig del för att kunna känna sig som en i gänget. och självklart ska man dricka julmust på julbord. Tack snälla servitör för att du ansträngde dig lite extra och letade fram en light åt mig <3.

Efter ett gott julbord bar det iväg hemåt, jag satte mig genast vid datorn för att skriva färdigt min sociologi uppgift medans Eric tog en kvällspromenad med Isa.

Hoppas ni haft en fin torsdag, det vet jag att ni är värda!

All kärlek

Linda


Likes

Comments

En passion för att skriva och förmedla har alltid funnits. Det är mer tiden som är ett dilemma för mig, önskar dygnet fler timmar. Men effektiviteten är mitt efternamn samt "gilla läget, tänk positivt" ligger som ett mantra.

I mitt liv finns det en ofrivillig inneboende som vägrar flytta ut, diabetes typ 1. 1995 blev det en jul utöver det vanliga för min del. Finns inte så mycket minnen från dagen mer än små sekvenser. Sjukdomen diabetes typ 1 tog över min kropp. Min mamma som är sjuksköterska hade svaga aningar men ingen trodde på den hysteriska mamman som försökte påvisa socker i urinen, törstig och matt femåring. Vårdcentralen skickade hem oss, mamma anade onåd och åkte till ett sjukhus som hade barnmottagning. Ett snabbt blodsocker konstaterade fakta. Ett allvarligt högt blodsocker. Diabetes typ 1.

Det är en resa som kan vara relevant för många att ta del av, jag har fått lära mig att planera och alltid ha en plan B. Det kan vara inspirerande för dig som precis fått diagnosen, du som har ett barn som fått diabetes eller för dig som tror du vet allt om diabetes men som inte upplevt det i verkligheten. Litteraturen säger en sak men verkligheten något annat ibland.

Hoppas du kommer gilla att följa min resa, det ska bli kul att ha med dig på vägen <3

Massa kärlek

Linda


Fotograf Peter Vahlersvik

Likes

Comments