Efter veckor av väntan blev idag barnens inbjudningar till visumen klara. Kändes som en sten lättade från mitt hjärta när Simon ringde och berättade. Nu är det bara en handläggningstid på ambassaden i Sverige kvar.

Ska åka till Ticket imorgon och se vad de har för resor dit. Är lite nervig så att inget blir fel. Nu när man ska ha med så mycket packning vill man ju utnyttja alla kilon man har så tänker att de är bättre att de bokar så man inte missar något finstilt och ska stå på flygplatsen och packa om själv med två barn 😅

Blev plötsligt lite stressad när Simon sa att allt var klart. Måste förbereda trädgården för vinter - pressening över utemöbler och packa ner studsmattan. Men de ska nog gå snabbt!

Nästa gång jag skriver har vi förmodligen bokat resa - weeeeho! Snart få vi äntligen vara tillsammans igen hela familjen ❤

/ Linda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I morgon åker vi till Kolmården tillsammans med Simons familj. Simons föräldrar och bror med familj. Barnen eller särskilt Elton är super exalterad och laddad för att se djuren och träffa bamse. Vi ska sova där över natten och även tillbringa fredagen där. Ska bli roligt att hitta på något med barnens kusiner och farmor och farfar.

Det blir att jag tillbringar lite mer tid med min familj när jag är själv nu, det är väl naturligt kanske.. Är ute hos mamma och pappa ganska mycket nu när de har semester. Både mina och Simons föräldrar ställer alltid upp och hjälper mig om det behövs, det är verkligen guld värt. Ibland behöver man bara vara ifrån barnen några timmar och samla på sig lite energi och tålamod.

Hade allt gått enligt planerna så skulle vi suttit på ett plan på tisdag - men de har det inte gjort.

Jag är gräsänka på obestämd tid, har ingen aning om när visumen kommer bli klara. Men jag hoppas såklart på snart! Både jag och barnen längtar så mycket efter Simon nu. På fredag har det gått exakt 4 veckor sedan han åkte, så länge har vi nog aldrig varit ifrån varandra innan under alla våra år tillsammans....


Just för tillfället sitter jag uppe och väntar på att Simon ska landa i Sochi efter att ha varit i Finland på träningsläger - Sen är det dags och sova!

Vi hörs!
/Linda

Likes

Comments

Jag är ju en planeringsmänniska ut i fingerspetsarna så försöker och ska göra mitt bästa för att underhålla barnen på resan till Sochi.

Har googlat runt och hittat några tips och en av dem var att slå in presenter och lägga i deras handbagage (som de inte vet om) jag har köpt lite olika pyssel både magic målarböcker och klistermärksböcker. Tänkte slå in lite russin, majskrokar, kanelknäcke (barnens favorit) och någon godisklubba (det ska tydligen vara bra att suga på vid start och landning om man får lock för öronen)

Vi har inte bokat flyg ännu - eftersom visumen inte är klara. Men det verkar som att vi kommer flyga nattetid (de finns mest sånna flighter) och då kanske barnen kan sova, men om inte ska jag minsann vara förberedd 😂Här är några av böckerna jag har köpt. Några är beställda på internet och några hittade jag på Ica Maxi.


Nu ska jag vika lite tvätt innan det är dags att gå till sängs.


/Linda 🌸

Likes

CommentsSå igår var dagen kommen.. Simon åkte till sochi.

Kände mig som världens ynkligaste människa när jag stod och grät på Arlanda, ville aldrig sluta krama honom.. är dålig på det där med att säga hejdå.

Resan hem gick bra och var såklart skönt att komma hem till barnen igen efter att de varit hos sin farmor och farfar. Nu ska vi tre avverka en tid tillsammans innan vi åker. Ska såklart försöka njuta av Sverige och svensk sommar!

Har både FaceTimeat (hur stavas det?) och pratat i telefon med Simon och resan hade gått bra trots förseningar. I morgon ska de åka till en bas där de ska spendera de närmsta två veckorna och träna.

Annars verkade staden Superfin - fanns bra mat och boendet kanon! Simon hade badat i havet och det var 30 grader i skuggan ☀️🌴


Barnen och jag tillbringar helgen hos mamma och pappa. Lyx att få bli bjuden på mat och dessutom älskar barnen att vara här ❤

/ Linda

❤❤❤

Likes

Comments

Det börjar dra ihop sig till slutet av vår semester på hemmaplan tillsammmans - på torsdag åker vi upp till Stockholm och på fredagmorgon går Simmes plan mot Sochi.

Kommer bli en utmaning för oss båda. Simon ska vara utan familjen och jag ska ro om hushållet och ta hand om våra barn. Förhoppningsvis åker vi ungefär 1 månad därefter men våra visum är inte klara så vi har inte kunnat boka något ännu.

På återseende! 🌸

Likes

Comments

Jag försöker njuta så mycket det går av att vara tillsammans hela familjen. Idag är det exat 2 veckor kvar till Simon åker. Tiden har gått så snabbt och det känns lite jobbigt att Simon måste åka helt själv till ett främmande land, hade känts bättre om vi kunde följt med direkt.. Men det funkar tyvärr inte.

Vi håller tummarna för att våra visum blir klara i tid så vi kan åka i början av augusti.


Två veckor framöver är schemat väldigt fullt. Många ska hinnas med att träffa och mycket ska göras. På måndag-tisdag åker Simon och jag iväg på SPA i Falkenberg, det ser vi framemot!


Tanken med bloggen är som sagt att skriva här när vi har flyttat - fram tills dess blir det nog lite glest med uppdateringar!

På återseende!Likes

Comments

Dagen började med ännu en vaccination för barnen. Nu har är BCG vaccinationen gjord (2 sprutor vid två olika tillfällen) och en vaccination återstår innan vi är helt klara för avfärd. Det har blivit en hel del tårar men på slutet har det gått väldigt bra.

Nu ikväll har jag förberett och fixat inför morgondagen. Elton fyller 4 år. På kvällen har vi bestämt att vi ska gå ut och äta på restaurang, vi gör i princip aldrig det. Ska bli spännande och se vilket ställe han väljer.


På lördag ska han ha sitt första barnkalas förkompisar och det kommer 10 barn hem hit. Han är super exalterad och har valt att ha ninja turtles "tema" på kalaset. På söndag kommer släktingarna hit och firar honom - det blir full rulle!

Kan knappt förstå att det är 4 år sedan. Vår fina underbara och kloka pojk! Som vi älskar dig!

Likes

Comments

Ganska snart efter att HV vann blev det klart att Simon skulle bli utköpt av ett lag i KHL och därmed bryta sitt kontrakt med HV.

Det var dels därför jag startade denna bloggen - för att familj och vänner ska kunna följa oss på resan.

Just nu är vi mitt upp i alla förberedelser. Vaccinationer var och varannan dag. Besök på Skatteverket. Göra HIV test. Fixa visum...

Simon kommer att åka om ungefär en månad och om allt går som det ska med visum osv. Är tanken att barnen och jag reser ner en månad senare.

På återseende!

Likes

Comments

Kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över Simon och våra två barn. Det har varit en minst sagt intensiv säsong. Hela finalserien var en pina. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så nervös över något som jag själv inte kunnat påverka. När det sen var dags för den sista och helt avgörande matchen här i Jönköping kände jag mig ganska lugn, ett tag iallafall.. Det ändrades ganska snabbt och i förlängningen kunde jag inte ens titta på matchen. Jag satt inne i våran loge och bara hoppades på att någon skulle komma in och jubla och så blev det ju till slut! Det kunde verkligen gått hur som helst.

Har nog aldrig känt sån lättnad. Så lättad över att allt var över och att de slutade så förbannat bra. Så glad över att få vara med och dela denna resan med alla fantastiska människor som ingår i årets HV71. Så glad över att våra barn fick vara med om detta. Ett minne för livet.

Likes

Comments