Hejj, spenderade hela gårdagen på folkungaskolan här i Linköping där vi hade dansuppvisning! Har nu under en termin dansat på folkuniversitetet och nu hade vi då en föreställning för att visa upp vad det är vi gjort. Superkul med så mycket folk och det var bara en massa kärlek dagen igenom, bye sweeties!♡

Likes

Comments

Hej! Har idag varit på color run här i Linköping och det har varit ett av dom roligaste sakerna jag har gjort! Så mycket glädje och kärlek så det finns inte. Låter bilderna förklara, see u!

Likes

Comments

Hejj, igår firade vi Bella i min klass som har fyllt år! Det gjorde vi med att äta på Ming palce tillsammans och det var verkligen sjukt gott. Absolut ett av mina favoritrestauranger så tycker verkligen ni ska prova det om ni inte redan har gjort det! See u!

Likes

Comments

För alla som går på gymnasiet, 9:an och i 5:an börjar nu på våren nationella proven. Det är helt enkelt lite kortfattat 1 upp till 3 prov för alla de olika kriterierna i ett ämne som alla elever i alla skolor skriver samtidigt.

Anledningen till varför dom har dessa prov kan ju såklart diskuteras. Många menar att det är ett smart sätt att se vad man har lärt sig under en viss tid i skolan och att det ska bli lättare för lärarna att sätta ett betyg.

Men frågan är om det verkligen är en bra idé? När lärarna rättar nationella proven så är det många som dömer olika, vissa anser att nationella proven är precis som ett vanligt prov och har lika stor betydelse i betygen som alla andra prov och läxor, medans andra anser att nationella proven har en mycket större betydelse och påverkan på betyget.

Ifall nationella proven nu verkligen har en så stor påverkan på betyget kommer ju även elevernas motivation till att kämpa i skolan sjunka. Om du har skrivit A på alla tidigare prov och sedan får ett E på nationella så dras alltså automatiskt ditt betyg ner till ett D. Är det verkligen värt för oss elever att kämpa för de höga betygen om allt i slutändan ändå hänger på nationella proven? Självklart inte! Eleverna tappar då motivationen till att plugga och kämpa i skolan när de ändå vet att den stora delen ändå hänger på nationella proven. Man ser ingen anledning till att göra bra ifrån sig och man kommer heller inte bry sig lika mycket om vad lärarna har att säga, detta medför ju då att vi som framtida studerande har ett dåligt underlag och kommer få det svårt senare i arbetslivet.

Såklart säger jag inte att det är såhär för alla skolor och lärare men det finns vissa som har dessa bedömningar och det tycker inte jag är rätt. Vi som elever har idag inte jättemycket att säga till om, det betyget som sätts är det betyg man får. Så det bästa vi kan göra är att försöka göra så bra ifrån oss som det går på nationella proven och tänka positivt.

Nationella proven kan vara väldigt svåra att plugga till eftersom det kan komma i princip vad som hellst på dem som man har lärt sig tidigare men det finns några saker som jag brukar tänka på innan jag skriver mitt prov.

1. Oftast brukar man vid de längre proven få ta med något att äta eller dricka vilket jag tycker är jättebra och får en att hålla sig pigg och allert. Får man inte det så se till att äta ordentligt innan provet så du har mycket energi.

2. Sov! Se till att vara ordentligt utvilad tills provet så du orkar med hela provet och kan tänka klart.

3. När du väl ska börja med provet se till INNAN du börjar skriva att du noga läser igenom alla frågor och information så du vet vad det handlar om och vad du ska göra.

4. Fråga om hjälp! Va inte rädd för att räcka upp handen och fråga din lärare om hjälp ifall du fastnat. Det är inte alltid de kan hjälpa så mycket då det ofta handlar om att förstå frågorna men det kan vara en push att komma vidare.

5. Se till att ta med allt material du behöver! Glöm inte sudd, penna och kanske en extra penna ifall stiftet tar slut eller går av då det kan störa både din och andras koncentration att gå och vässa pennan mm.

6. Gör en mall! Det här är en sak som jag alltid brukar göra ifall det handlar om en skrivuppgift, skriv inte direkt på provpappret utan ta ett kladd papper först och skriv ner stödord, idéer, och gör en mall över hur din text ska se ut. Sedan när du känner dig klar är det bara att skriva av och ner på provpappret vilket går mycket fortare.

Bye sweeties!♡​

Likes

Comments

Hejj, jobbade som sagt igår med color run vilket är ett lopp där man springer/går 5km, på vägen finns det 4 st färgzoner där folk kommer kasta färg på en medans man springer. Såklart kommer man få färg på sig hela tiden då alla som springer får en färgpåse och man kan även köpa mer där. I slutet av loppet är det festival med musik, dans, DJ:s och bara en tid för att släppa loss. Det är över 2000 som kommer delta och detta är ett evenemang som jag tycker att alla borde gå på! Igår och idag sålde vi biljetter samt dela ut starterpack och tillbehör till loppet om man vill vara lite extra fin, och biljetter mm går att köpa tills dagen innan loppet. Här i Linköping är color run på lördag så jag hoppas att vi ses där, bye sweeties!♡

Likes

Comments

Hejj, sitter nu och myser på stan med bästis och väntar på att byta av de som jobbar med color run eventet. Vi jobbar som volontärer här och ska nu förbereda inför loppet på lördag. Vi ladda upp med en fika på espresso house och jag tog som vanligt min favorit haha,
bye sweeties!♡

Likes

Comments

Äntligen lite sol ute! Det har nu regnat i ca 4 dagar och man blir riktigt trött på det. Jag, Moa och Jacqueline tog tillfället i akt och satte oss utomhus i värmen och åt sallad till brunch som var supergod! Bye sweeties!♡

Likes

Comments

Hallå där! Har för några dagar sen varit och gjort ögonfransförlängning! Jag va på Lily garden spa här i Linköping och dom tycker jag är riktigt duktiga. Det blev superfint tycker jag och jag är verkligen supernöjd. Så snyggt att alltid ha långa fransar!! Detta kostade bara 400:- och tycker det är sjukt värt, see u!♡

Likes

Comments

Heej, igår regnade det i princip hela dagen så jag och och några tjejer bestämde oss för att ha myskväll inne. Vi åt god hallonpaj och spelade spel och hade det bara riktigt mysigt, vad gjorde ni igår? Bye sweeties!♡

Likes

Comments

Hejj, hoppas ni hade en bra Valborg igår för det hade verkligen jag! Firade tillsammans med några av mina närmaste vänner och vi hade superkul även om vädret inte var på topp. Först åt vi middag och fixade oss hos mig och sedan åkte vi till lite festligheter,
bye sweeties!♡

Likes

Comments